Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προς ενημέρωση και των άλλον, το συμβάν έγινε με τον αδερφό μου (πουλάμε ένα αυτοκίνητο)

Παθιασμένος ο απατέωνας ζητούσε να βάλει καπάρο για το αμάξι (400€)

Ζητούσε συναλλαγή μέσω VivaWallet και του ζητουσε να δώσει τον αριθμο της κάρτας (χωρίς ονοματα, χωρίς date, χωρίς CVV)

Ο αδερφός μου αδαής και σκευτόμενος χωρίς να ξερει ο αλλος τα υπόλοιπα στοιχεία της κάρτας δεν μπορεί να κάνει τίποτα τα έδωσε.

Καπάκι έρχεται ειδοποίηση από την Εθνική (το official) ότι πήγε να γίνει χρέωση 400€ στο λογαριασμό του και ζητάει PIN.

Screenshot-2020-12-03-at-16-21-35.jpg

Ερώτηση πως κατάφερε να τον χρεώσει χωρίς να ξέρει όλα τα στοιχεία της κάρτας;

Φυσικά ακυρώσαμε τη κάρτα. Και τηλέφωνουμε και στη τράπεζα;

Αναγράφω ότι συνέβει για να μην την πατησει κάποιος άλλος.

Επεξ/σία από lostregr123
Δημοσ.

Γενικά για να γίνει χρέωση σε κάρτα χρειάζεται αριθμός και ημερομηνία λήξης.Η ημερομηνία μπορεί να τη μάντεψε, σίγουρα δεν του την έδωσε ο αδερφός σου;

Το CVV δεν είναι πάντα απαραίτητο αλλά αν δεν το ζητάει το site το 99% των chargeback (αν όχι 100%) που θα γίνονται λόγω unauthorized transaction θα βγαίνει υπέρ του κατόχου άρα λίγο δύσκολο καταστήματα να χρεώσουν κάρτα χωρίς CVV, θα έχαναν συνεχώς χρήματα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, lostregr123 είπε

Προς ενημέρωση και των άλλον, το συμβάν έγινε με τον αδερφό μου (πουλάμε ένα αυτοκίνητο)

Παθιασμένος ο απατέωνας ζητούσε να βάλει καπάρο για το αμάξι (400€)

Ζητούσε συναλλαγή μέσω VivaWallet και του ζητουσε να δώσει τον αριθμο της κάρτας (χωρίς ονοματα, χωρίς date, χωρίς CVV)

Ο αδερφός μου αδαής και σκευτόμενος χωρίς να ξερει ο αλλος τα υπόλοιπα στοιχεία της κάρτας δεν μπορεί να κάνει τίποτα τα έδωσε.

Καπάκι έρχεται ειδοποίηση από την Εθνική (το official) ότι πήγε να γίνει χρέωση 400€ στο λογαριασμό του και ζητάει PIN.

Screenshot-2020-12-03-at-16-21-35.jpg

Ερώτηση πως κατάφερε να τον χρεώσει χωρίς να ξέρει όλα τα στοιχεία της κάρτας;

Φυσικά ακυρώσαμε τη κάρτα. Και τηλέφωνουμε και στη τράπεζα;

Αναγράφω ότι συνέβει για να μην την πατησει κάποιος άλλος.

Το pin το δώσατε ?

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Δηλαδή ηθελε να τον πληρώσει, εδωσε τα στοιχεία κάρτας, αλλα όταν ειδε το μηνημα της ΕΤΕ το μετάνιωσε?

μονο εμένα μου φαίνεται περίεργο?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Δηλαδή ηθελε να τον πληρώσει, εδωσε τα στοιχεία κάρτας, αλλα όταν ειδε το μηνημα της ΕΤΕ το μετάνιωσε?

μονο εμένα μου φαίνεται περίεργο?

Ο ΑΛΛΟΣ και καλά, θα πληρωνε.

Δημοσ.

Κατι δεν καθεται καλα. Εφοσον ο αλλος θα πληρωνε, τον αρ. καρτας τι τον ηθελε; Αν θελω εγω να σ δωσω χρηματα, θα μου δωσεις τον αριθμο της καρτας σου;

• Like 4
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Κατι δεν καθεται καλα. Εφοσον ο αλλος θα πληρωνε, τον αρ. καρτας τι τον ηθελε; Αν θελω εγω να σ δωσω χρηματα, θα μου δωσεις τον αριθμο της καρτας σου;

Τι ψαχνεις; ξερεις ποσα θύματα εχει εκει εξω.

Δημοσ.

παιδια η ιστορία ειναι οπως την έγραψα.

και το μηνημα οπως το έκανα attached.

το σηκωσα για ενημέρωση αλλα και για πλυροφόρηση.

ο αδερφός μου εκτός απο τα μπροστα ψηφεία τις καρτας δεν εδωσε τίποτα άλλο, παρολαυτο ήρθε χρέωση των 400€, ο λοαγιρασμός μέσα είχε 9χιλιάρικα. φαντάζεστε τι μπορουσε να συμβει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, lostregr123 είπε

παιδια η ιστορία ειναι οπως την έγραψα.

και το μηνημα οπως το έκανα attached.

το σηκωσα για ενημέρωση αλλα και για πλυροφόρηση.

ο αδερφός μου εκτός απο τα μπροστα ψηφεία τις καρτας δεν εδωσε τίποτα άλλο, παρολαυτο ήρθε χρέωση των 400€, ο λοαγιρασμός μέσα είχε 9χιλιάρικα. φαντάζεστε τι μπορουσε να συμβει.

Αυτά που περιγράφεις απλά δεν γίνονται

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Kostasspil είπε

Toν ηθελε γιατι προφανως ηταν απατεωνας, εχει συμβει και σε αλλους. Σου ζητανε τη καρτα για να σου βαλουν λεει τα λεφτα 😄

1 ώρα πριν, lostregr123 είπε

ο αδερφός μου εκτός απο τα μπροστα ψηφεία τις καρτας δεν εδωσε τίποτα άλλο, παρολαυτο ήρθε χρέωση των 400€, .

χρεωση πως, δηλαδη δοθηκε το pin?

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Αυτά που περιγράφεις απλά δεν γίνονται

και οντως συνέβησαν. ανέβασα τα στοιχεια. ανν δεν πιστευεις στο δρόμο σου  και αγνωησε το.

• Like 1
  • Confused 3
Δημοσ.
10 minutes ago, lostregr123 said:

δεν πιστευεις στο δρόμο σου  και αγνωησε το

Προσπερνώ το απαράδεκτο ύφος και θα σ πω ότι είναι πρακτικά αδύνατον αυτό που λες. Δεν έχει να κάνει με το τι πιστεύει ο καθένας. Δεν είναι απίθανο να συμβεί, είναι αδύνατον. Δε γίνεται. 

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

........ Δεν έχει να κάνει με το τι πιστεύει ο καθένας. Δεν είναι απίθανο να συμβεί, είναι αδύνατον. Δε γίνεται. 

Σου εξηγησα απο πανω οτι ειναι κατι που συμβαινει. Εχει συμβει και σ εμενα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...