Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή πεδίου-ΗΜΜΥ


marazl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα ομάδα!

Είμαι μαθητής γ' λυκείου 4ου επιστημονικού πεδίου (Οικονομικά-Πληροφορική).

Ήθελα, την άποψη σας για το αν είναι ρεαλιστικό σενάριο η αλλαγή πεδίου καθώς, επέλεξα λανθασμένα αυτό το πεδίο που βρίσκομαι τώρα...θέλω να περάσω ΗΜΜΥ.

Ήθελα οικονομικά  μέχρι αρκετά πρόσφατα, το πρόβλημα κυρίως είναι ότι δεν έγινε ώριμα η επιλογή του πεδίου καθώς, έπαιξε σημαντικό ρόλο η γνωστή ατάκα "εύκολο πεδίο". Δεν σκέφτηκα όμως, τι θέλω όντως να κάνω.

Πιστεύεται πώς είναι ρεαλιστικός στόχος μέσα σε μία χρονιά να καλύψω την ύλη Φυσικής-Χημείας ώστε, να δώσω του χρόνου μαζί με τους μαθητές του 2004;

Φυσική κατεύθυνσης στην β' λυκείου έγραφα μεταξύ 13-14. Θυμάμαι ακόμα αρκετά καλά τους τύπους και την μεθοδολογία ασκήσεων (κινήσεις, θερμοδυναμική κλπ).

Χημεία αντίθετα, "μισούσα" το μάθημα καθώς η καθηγήτρια που είχαμε απλά φώναζε. Σε αντίθεση με τον Φυσικό που ο τύπος προσπαθούσε όλοι να μάθουμε. Ο άνθρωπος είχε φιλότιμο παρόλο που ήμασταν τμήμα 27 ατόμων πήγαινε πάνω από όλους μας να δει αν είχαμε λάθη και τα εξηγούσε ώστε να λύσουμε τις απορίες μας.

Εν κατακλείδι, Χημεία θα χρειαστώ σίγουρα πολύ παραπάνω προσπάθεια σε σχέση με το μάθημα της Φυσικής καθώς, δεν γνωρίζω βασικά πράγματα στην Χημεία οπότε θα πρέπει να αρχίσω από την αρχή.

Φέτος θα δώσω κανονικά για κάποιο τμήμα Πληροφορικής, εφόσον συνεχίσουν εξ αποστάσεως τα μαθήματα κι όχι διαζώσης θα παρακολουθήσω κανονικά τα εισαγωγικά μαθήματα (μαθηματικά-προγραμματισμό), διαφορετικά θα πάω για 7-10 μέρες σε όποια πόλη είναι ώστε να παρακολουθήσω τα εισαγωγικά μαθήματα.

Θέλω την γνώμη σας αν είναι ρεαλιστικό αυτό που σκέφτομαι ή αν είναι κάτι εντελώς ουτοπικό "το τραίνο έχει φύγει" όπως λέει και η μάνα μου..

Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας!

Καλή σας συνέχεια :)

 

Επεξ/σία από marazl
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Φίλε μου αυτές τις σχολές δεν τις βάζουμε τυχαία επειδή είναι πολύ της μόδας τώρα που έχουν κατρακυλήσει οι βάσεις.Πρέπει να βρεις τι γουστάρεις πραγματικά και όχι να μπεις γιατί σου αρέσει έτσι γενικά και αόριστα καθώς μιλάμε για τις δυσκολότερες πολυτεχνικές σχολές (~60 μαθήματα σχεδόν όλα με γερό διάβασμα).Να ψάξεις τον οδηγό εξονυχιστικά για να μην καταλήξεις με 20+ χρωστούμενα στο 4ο έτος.Θέλει αρκετή αγάπη για τα μαθηματικά και τη φυσική(όχι μηχανική σαν αυτή που κάνετε στο λύκειο αλλά ηλεκτρομαγνητισμό κλπ) καθώς έχει φουλ και πολύ δυσκολα.Για να καταλάβεις τα μαθηματικά που κάνετε ένα χρόνο στη τρίτη,θα έχεις πολλά τέτοια σε ένα εξάμηνο.

Δαπάνησε αρκετό χρόνο για να δεις τα μαθήματα και μετά ψάξε τι είναι το κάθε αντικείμενο στο ίντερνετ.Σου λέω αν έχεις αμφιβολίες να το ξανασκεφτείς γιατί μετά την ιατρική παίζει να είναι από τις πιο δύσκολες.

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

marazl κανενα τρένο δεν έχει φύγει και ποτε μην πιστέψεις όποιον σου λέει έτσι. Αμα θες κατι πολύ, δεν σε σταματάει τιποτα να το κυνηγησεις.

Φυσικά και είναι δύσκολη σχολη η ΗΜΜΥ αλλά αν σε ενδιαφέρει το πεδίο ειναι απο τις σχολες που προσφέρει παρα πολλες επιλογές να εξειδικευτεις αναλογα τα ενδιαφέροντα σου. Όρεξη για διαβασμα αι μερακι για την τεχνολογια να έχεις και μην τη φοβηθείς. 

Ps: απο πότε θελει χημεία για περασεις στο πολυτεχνείο?! 

 

 

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, Asure1999 είπε

 

Δαπάνησε αρκετό χρόνο για να δεις τα μαθήματα και μετά ψάξε τι είναι το κάθε αντικείμενο στο ίντερνετ.Σου λέω αν έχεις αμφιβολίες να το ξανασκεφτείς γιατί μετά την ιατρική παίζει να είναι από τις πιο δύσκολες.

βλέποντας υλη και μαθηματα θα έλεγα οτι η ιατρική μπροστα στο ΗΜΜΥ είναι περιπατος στο παρκο

27 λεπτά πριν, xalara87 είπε

 

Ps: απο πότε θελει χημεία για περασεις στο πολυτεχνείο?! 

 

 

άλλαξαν τα πεδία και την έβαλαν στις σχολές θετικων επιστημων. 

 

 

 

 

Κανένα τρένο δεν έφυγε. Αρχικά σκέψου ΤΙ θες να κάνεις αφού τελειώσεις σπουδές.Αν αυτό μπορείς να το πετύχεις μονο απ το ΗΜΜΥ τοτε πήγαινε, δωσε φέτος πανελλήνιες, δηλωσε όχι ο,τι να ναι αλλά σχολές που θα σου αρεσαν να πας αν δεν καταφέρεις να περασεις του χρονου ΗΜΜΥ. Γραψου στη σχολή επιλογης σου, και ξεκινα φροντιστήρια χημεια και μαθηματικα, φυσική  για να μπεις. Γενικά η δυσκολία είναι πολύ μεγαλύτερη από τις περισσότερες σχολές πληροφορικής, η υλη πολύ περισσοτερη και οι ασκήσεις πολύ πιο δύσκολες. 

Επεξ/σία από velociraptoras
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...