Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, είμαι σε πρόβλημα

Μπήκα σε νέο σπίτι και αναρωτιέμαι

1) πόσο περίπου θα μου κοστίζει τον μήνα για να κάνω Τηλεεκπαίδευση από λαπτοπ, ( 5ώρες/ημέρα και 6 ημέρες /εβδομάδα ) να στέλνω emails και να ψάχνω στο google υλικό διδασκαλίας, με μια κάρτα sim για 4g Internet;

Έχω δεί στην Cosmote ένα router 4g στα 119€ Που δέχεται κάρτα sim, γιατί φοβαμαι να μπλέξω με συμβόλαια 24 μηνα κτλπ. (Δεν ξέρω για πόσο θα μένω εδώ).

2) Πόσο θα μου κοστίζει τον μήνα το ιντερνετ, χρειάζομαι κάποιο συμβόλαιο για να έχω data;

4) Επίσης, μία σύνδεση 4g τι ταχύτητα δίνει με αντιστοιχία ADSL ή 50αρι VDSL; 

Παρακαλώ να μου απαντήσει κάποιος που ξέρει γενικά με αντίστοιχη χρήση σε Cosmote. Έχω διαβάσει πολλά άρθρα αλλά κανένα δεν απαντάει ευθέως για σύνδεση με λάπτοπ σε μια σύνδεση 4g πόσα data καταναλώνει.

Πχ. 40 gb τον μήνα φτάνουν; Ή παντα θα πληρώνω παραπάνω απ´ό,τι έχω αγοράσει και πόσο παραπάνω;

Ευχαριστώ πολύ. 

Δημοσ.

δες και συμβολαια για κινητο με απεριοριστα δεδομενα που εχουν οι παροχοι, η vodafone ειχε προσφατα με 38 τον μηνα και οι υπολοιποι στο 50αρικο νομιζω. Εχεις συμβολαιο μεν αλλα στο κινητο σου και το παιρνεις μαζι σου οπου πας, και στο σπιτι κανεις tether με το laptop τα δεδομενα.

Το ποσα δεδομενα θα καταναλωνεις κανεις δεν μπορει να σου απαντησει με ακριβεια αφου εξαρταται απο την χρηση του καθενος, αμα κανεις live stream κλησεις κτλ με zoom τοτε 40gb τον μηνα δεν νομιζω να φτασουν, για emails να ψαχνεις υλικο στο ιντερνετ τοτε ναι σου φτανουν. 

Μια αλλη επιλογη που μπορεις να δεις ειναι συνδεση 24αρα στο σπιτι με προπληρωμη ολου του χρονου γυρω στα 180ευρο ο χρονος με 12μηνο συμβολαιο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Antonis3d είπε

δες και συμβολαια για κινητο με απεριοριστα δεδομενα που εχουν οι παροχοι, η vodafone ειχε προσφατα με 38 τον μηνα και οι υπολοιποι στο 50αρικο νομιζω. Εχεις συμβολαιο μεν αλλα στο κινητο σου και το παιρνεις μαζι σου οπου πας, και στο σπιτι κανεις tether με το laptop τα δεδομενα.

Το ποσα δεδομενα θα καταναλωνεις κανεις δεν μπορει να σου απαντησει με ακριβεια αφου εξαρταται απο την χρηση του καθενος, αμα κανεις live stream κλησεις κτλ με zoom τοτε 40gb τον μηνα δεν νομιζω να φτασουν, για emails να ψαχνεις υλικο στο ιντερνετ τοτε ναι σου φτανουν. 

Μια αλλη επιλογη που μπορεις να δεις ειναι συνδεση 24αρα στο σπιτι με προπληρωμη ολου του χρονου γυρω στα 180ευρο ο χρονος με 12μηνο συμβολαιο.

Ευχαριστώ πολύ,

αρχικά δεν μπορώ να αλλάξω συμβόλαιο στο κινητό μου.

άρα θα πρέπει οπότε θα να προσθέσω πάλι 2ο συμβόλαιο? 
υλικο όχι τοσο βρίσκω και από το κινητό, 

το webex και το zoom με καίει πιο πολύ.

Για προπληρωμή δεν ξέρω, μάλλον δύσκολα. Το θέμα είναι να γλιτώσω αυτο το κόστος. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Levie είπε

Καλησπέρα σας, είμαι σε πρόβλημα

Μπήκα σε νέο σπίτι και αναρωτιέμαι

1) πόσο περίπου θα μου κοστίζει τον μήνα για να κάνω Τηλεεκπαίδευση από λαπτοπ, ( 5ώρες/ημέρα και 6 ημέρες /εβδομάδα ) να στέλνω emails και να ψάχνω στο google υλικό διδασκαλίας, με μια κάρτα sim για 4g Internet;

Έχω δεί στην Cosmote ένα router 4g στα 119€ Που δέχεται κάρτα sim, γιατί φοβαμαι να μπλέξω με συμβόλαια 24 μηνα κτλπ. (Δεν ξέρω για πόσο θα μένω εδώ).

2) Πόσο θα μου κοστίζει τον μήνα το ιντερνετ, χρειάζομαι κάποιο συμβόλαιο για να έχω data;

4) Επίσης, μία σύνδεση 4g τι ταχύτητα δίνει με αντιστοιχία ADSL ή 50αρι VDSL; 

Παρακαλώ να μου απαντήσει κάποιος που ξέρει γενικά με αντίστοιχη χρήση σε Cosmote. Έχω διαβάσει πολλά άρθρα αλλά κανένα δεν απαντάει ευθέως για σύνδεση με λάπτοπ σε μια σύνδεση 4g πόσα data καταναλώνει.

Πχ. 40 gb τον μήνα φτάνουν; Ή παντα θα πληρώνω παραπάνω απ´ό,τι έχω αγοράσει και πόσο παραπάνω;

Ευχαριστώ πολύ. 

1. Το πόσα data θα χρειαστείς εξαρτάται από το υλικό και το τι θες να κάνεις. Έχω ακούσει ότι κάποιοι πάροχοι δίνουν δωρεάν πρόσβαση σε εφαρμογές τηλεεκπαίδευσης. Οπότε ρώτα την cosmote απευθείας για περισσότερες λεπτομέρειες.

2. Τώρα λογικά εφόσον διαθέτεις smartphone μπορείς να κάνεις Hotspot με το κινητό ή usb tethering αν θες να αποφύγεις το έξτρα κόστος. Αλλιώς ένα ρουτερακι 4G θα σε καλύψει. Και μπορείς να παίξεις με μια καρτοκινητη που δίνει και οικονομικά πακέτα με απεριόριστα data σε πλαίσιο προσφοράς. Αλλιώς (απ ότι κατάλαβα είσαι σε συμβόλαιο) πακέτα όπως gigamax αξίζουν και σε περίπτωση που δεν σε καλύπτει κάποιο που έχεις ήδη ενεργό μπορείς να το αναβαθμίσεις σε μεγαλύτερο δεδομένου ότι θες να χρησιμοποιήσεις το smartphone σου για Hotspot.

3. Σχετικά με την ταχύτητα αν πιάνεις 4G φουλ σήμα είναι καλύτερο από 50αρα. Μπορείς με το κινητό να κάνεις ένα speedtest (αν δεν γνωρίζεις πως μπορώ να σε παραπέμψω σε εφαρμογή) και με βάση αυτά να αποφασίσεις αν σε καλύπτει η cosmote. 

Εχω καν εγώ cosmote και ξέρω ότι μπορείς να ζητήσεις να κλείνει τα δεδομένα σε περίπτωση που υπερβεί το πακέτο που έχεις αγοράσει. Ανάλογα με την χρήση και σε συνδυασμό της δωρεάν πρόσβασης στις πλατφόρμας της τηλεεκπαίδευσης (το οποίο πρέπει να επιβεβαιώσεις ότι ισχύει και για cosmote) λογικά το gigamax 80GB με 35ευρω θα σε υπερκαλύπτει.

Tip μια φορά που άλλαξα πακέτο στα giga max από 10 σε 20 είχαν τελειωσει τα 10gb και στην αλλαγή μου έδωσε αλλά 20gb αλλά σαν χρέωση είδα ότι μου το χρέωσε ανάλογα με τις μέρες που είχα το κάθε πακέτο ενεργό. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...