musan Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Στο spoiler εξηγω γιατι ανοιγω αυτο το "παραξενο" θεμα. Εχετε επιχειρησει κατι τετοιο; Ξερετε κανεναν να εχει δοκιμασει; Αν ναι, περασαν οι φωτογραφιες; Προφανως δεν εννοω selfie τραβηγμενη σε μπανιο και εκτυπωμενη σε χαρτι Α4. Εχω διαβασει οσες περισσοτερες λεπτομερειες για τις προδιαγραφες τους εχω βρει στο ιντερνετ. Τα περισσοτερα διαδικαστικα ειναι αυτονοητα, κλασικα ο φωτισμος με προβληματιζει. Αυτο που σκεφτομαι ειναι, να τραβηξω με μια dslr που εχω οσες περισσοτερες φωτογραφιες μπορω και να τις παω σε φωτογραφειο αν μπορει να κανει κανενα balance η οτιδηποτε αλλο "αποδεκτο", να τις crop-αρει στις σωστες διαστασεις, να τις εκτυπωσει και ας τις χρεωσει οσο γουσταρει. Εκτος αν το συστημα Spoiler Σε συνεχεια αυτου του θεματος: Ειμαι σε "ολιγον τι" σε απογνωση. Το διπλωμα του πατερα μου (65+ χρονων) ληγει σε 9 ημερες. Οπου και αν παιρνουμε τηλεφωνο να ρωτησουμε για τυχον παραταση δεν βγαζουμε ακρη, αλλοι λενε εχει παρει παραταση, σε ΚΕΠ λενε δεν ξερουμε κατι κοκ. Ο πατερας μου αγχωδης δεν μπορει να το αφησει ετσι το θεμα με ληγμενο διπλωμα (το θελει βεβαια και για πηγαινουν στο super market και σε γιατρο), αλλα απο την αλλη και αυτος (και εγω) φοβαται να παει στο φωτογραφειο να μπει μεσα στο "μπουντρουμι" να βγαλει την μασκα για την φωτογραφια. Γενικα, δεν εμπιστευομαι ουτε τον κ@λο μου. Εδω που τα λεμε, δεν ξερω καν αν ειναι ανοιχτα τα φωτογραφεια γι' αυτες τις δουλειες, παντως νομιζω οτι κωδικος μετακινησης γι' αυτο δεν προβλεπεται.
SB_1957 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 29 λεπτά πριν, musan είπε Στο spoiler εξηγω γιατι ανοιγω αυτο το "παραξενο" θεμα. Εχετε επιχειρησει κατι τετοιο; Ξερετε κανεναν να εχει δοκιμασει; Αν ναι, περασαν οι φωτογραφιες; Προφανως δεν εννοω selfie τραβηγμενη σε μπανιο και εκτυπωμενη σε χαρτι Α4. Εχω διαβασει οσες περισσοτερες λεπτομερειες για τις προδιαγραφες τους εχω βρει στο ιντερνετ. Τα περισσοτερα διαδικαστικα ειναι αυτονοητα, κλασικα ο φωτισμος με προβληματιζει. Αυτο που σκεφτομαι ειναι, να τραβηξω με μια dslr που εχω οσες περισσοτερες φωτογραφιες μπορω και να τις παω σε φωτογραφειο αν μπορει να κανει κανενα balance η οτιδηποτε αλλο "αποδεκτο", να τις crop-αρει στις σωστες διαστασεις, να τις εκτυπωσει και ας τις χρεωσει οσο γουσταρει. Εκτος αν το συστημα Απόκρυψη περιεχομένων Σε συνεχεια αυτου του θεματος: Ειμαι σε "ολιγον τι" σε απογνωση. Το διπλωμα του πατερα μου (65+ χρονων) ληγει σε 9 ημερες. Οπου και αν παιρνουμε τηλεφωνο να ρωτησουμε για τυχον παραταση δεν βγαζουμε ακρη, αλλοι λενε εχει παρει παραταση, σε ΚΕΠ λενε δεν ξερουμε κατι κοκ. Ο πατερας μου αγχωδης δεν μπορει να το αφησει ετσι το θεμα με ληγμενο διπλωμα (το θελει βεβαια και για πηγαινουν στο super market και σε γιατρο), αλλα απο την αλλη και αυτος (και εγω) φοβαται να παει στο φωτογραφειο να μπει μεσα στο "μπουντρουμι" να βγαλει την μασκα για την φωτογραφια. Γενικα, δεν εμπιστευομαι ουτε τον κ@λο μου. Εδω που τα λεμε, δεν ξερω καν αν ειναι ανοιχτα τα φωτογραφεια γι' αυτες τις δουλειες, παντως νομιζω οτι κωδικος μετακινησης γι' αυτο δεν προβλεπεται. Τηλέφωνο στη διεύθυνση μεταφορών στην οποία υπάγεστε πήρες? Αρχές Νοεμβρίου ανακοινώθηκε ότι δόθηκε παράταση 3 μήνες σε όσες άδειες κ.λπ. λήγουν. https://www.yme.gov.gr/2013-01-31-06-37-23/2013-01-31-07-00-49/item/8726-paratasi-isxyos-adeion-odigisis-sto-plaisio-ton-ektakton-metron-gia-ton-periorismo-tis-diasporas-tou-covid-19-paratasi-dikaiomatos-akinisias-touristikon-leoforeion-kai-trenon 1
papoys1 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Από τη στιγμή που οι διαστάσεις τους είναι αυτές που προβλέπονται γιατί να μην τις δεχθούν εκτυπωμένες και από σένα από τη στιγμή που θα έχουν ένα ικανοποιητικό φωτισμό. Εκεί που έχω την ένσταση είναι η αντοχή στο χρόνο η οποία δεν έχει σχέση με το φωτογραφείο. Από την άλλη όμως στα καινούργια διπλώματα ανατυπώνεται στην κάρτα και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και σε αυτό το σκέλος. 1
musan Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, SB_1957 είπε Τηλέφωνο στη διεύθυνση μεταφορών στην οποία υπάγεστε πήρες? Αρχές Νοεμβρίου ανακοινώθηκε ότι δόθηκε παράταση 3 μήνες σε όσες άδειες κ.λπ. λήγουν. https://www.yme.gov.gr/2013-01-31-06-37-23/2013-01-31-07-00-49/item/8726-paratasi-isxyos-adeion-odigisis-sto-plaisio-ton-ektakton-metron-gia-ton-periorismo-tis-diasporas-tou-covid-19-paratasi-dikaiomatos-akinisias-touristikon-leoforeion-kai-trenon Βλεπω οτι η προθεσμια για τις ημερομηνιες ληξης διπλωματων πιανει μονο μεχρι την τοτε αρχικη εκτιμηση για την διαρκεια του λοκνταουν. Αραγε εφοσων συνεχιζεται το λοκνταουν θα βγει νεα ανακοινωση; Πηραν σε 2-3 τηλεφωνα συμπεριλαμβανομενου και της διευθυνση μεταφορων της περιοχης. Αυτοι οι πιο ειδικοι δεν το σηκωσαν καν, μονο τα ΚΕΠ ειπαν οτι "εμεις δεν ξερουμε τιποτα, ολα κανονικα" ενω φαντασου ειχε βγει η παραπανω ανακοινωση που παρεθεσες. 1 ώρα πριν, papoys1 είπε Από τη στιγμή που οι διαστάσεις τους είναι αυτές που προβλέπονται γιατί να μην τις δεχθούν εκτυπωμένες και από σένα από τη στιγμή που θα έχουν ένα ικανοποιητικό φωτισμό. Εκεί που έχω την ένσταση είναι η αντοχή στο χρόνο η οποία δεν έχει σχέση με το φωτογραφείο. Από την άλλη όμως στα καινούργια διπλώματα ανατυπώνεται στην κάρτα και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και σε αυτό το σκέλος. Το θεμα ειναι οτι αυτες οι φωτογραφιες ειναι απαιτητικες στις προδιαγραφες τους και νομιζω οτι ελεγχονται απο λογισμικο για την εγκριση και εν συνεχεια σκαναρισμα τους. Και πες οτι παω σε φωτογραφειο μονο για τις εκτυπωσω ενω τις εχω ηδη κοψει και "κεντραρει" οπως πρεπει (αυτο ειναι και το πιο ευκολο), ο φωτισμος με προβληματιζει. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, musan είπε Στο spoiler εξηγω γιατι ανοιγω αυτο το "παραξενο" θεμα. Εχετε επιχειρησει κατι τετοιο; Ξερετε κανεναν να εχει δοκιμασει; Αν ναι, περασαν οι φωτογραφιες; Προφανως δεν εννοω selfie τραβηγμενη σε μπανιο και εκτυπωμενη σε χαρτι Α4. Εχω διαβασει οσες περισσοτερες λεπτομερειες για τις προδιαγραφες τους εχω βρει στο ιντερνετ. Τα περισσοτερα διαδικαστικα ειναι αυτονοητα, κλασικα ο φωτισμος με προβληματιζει. Αυτο που σκεφτομαι ειναι, να τραβηξω με μια dslr που εχω οσες περισσοτερες φωτογραφιες μπορω και να τις παω σε φωτογραφειο αν μπορει να κανει κανενα balance η οτιδηποτε αλλο "αποδεκτο", να τις crop-αρει στις σωστες διαστασεις, να τις εκτυπωσει και ας τις χρεωσει οσο γουσταρει. Εκτος αν το συστημα Απόκρυψη περιεχομένων Σε συνεχεια αυτου του θεματος: Ειμαι σε "ολιγον τι" σε απογνωση. Το διπλωμα του πατερα μου (65+ χρονων) ληγει σε 9 ημερες. Οπου και αν παιρνουμε τηλεφωνο να ρωτησουμε για τυχον παραταση δεν βγαζουμε ακρη, αλλοι λενε εχει παρει παραταση, σε ΚΕΠ λενε δεν ξερουμε κατι κοκ. Ο πατερας μου αγχωδης δεν μπορει να το αφησει ετσι το θεμα με ληγμενο διπλωμα (το θελει βεβαια και για πηγαινουν στο super market και σε γιατρο), αλλα απο την αλλη και αυτος (και εγω) φοβαται να παει στο φωτογραφειο να μπει μεσα στο "μπουντρουμι" να βγαλει την μασκα για την φωτογραφια. Γενικα, δεν εμπιστευομαι ουτε τον κ@λο μου. Εδω που τα λεμε, δεν ξερω καν αν ειναι ανοιχτα τα φωτογραφεια γι' αυτες τις δουλειες, παντως νομιζω οτι κωδικος μετακινησης γι' αυτο δεν προβλεπεται. Τι φοβάστε στο φωτογραφείο;Ο φωτογράφος είναι σε απόσταση μεγαλύτερη απο αυτή που θα συναντήσετε στο ΣΜ. 1
adi32 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δε νομίζω να τα καταφέρεις Σε φωτογραφεία και δυσκολεύονται. 1 1
snik Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Οι φωτογραφίες του διπλώματος/διαβατηρίου πρέπει να είναι εκτυπωμένες σε θερμικό χαρτί, οπότε ένας εκτυπωτής inject θα στις γυρίσει πίσω. Επίσης, έχει διάφορες προδιαγραφές (θα τις βρεις ψάχνοντας για προδιαγραφές φωτογραφίας ελληνικών διαβατηρίων). Όσο για τους φωτογράφους κανονικά δεν είναι από τα καταστήματα που έκλεισαν αλλά ανήκουν στα πληττόμενα, αρκετοί από εμάς βέβαια έχουμε τα καταστήματα μας μόνο με ραντεβού λόγω μειωμένης κίνησης. Εγώ πάντως όταν μου έρχεται κάποιος για φωτογραφία αυτή την εποχή τον φωτογραφίζω (συνήθως ένα λεπτό αρκεί) και μετά περιμένει έξω αν δε νιώθει άνετα σε κλειστό χώρο. 2
musan Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 25 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Τι φοβάστε στο φωτογραφείο;Ο φωτογράφος είναι σε απόσταση μεγαλύτερη απο αυτή που θα συναντήσετε στο ΣΜ. Στα σουπερ μαρκετ ολοι φορανε μασκα, ειναι πολυ μεγαλυτερος ο χωρος, οταν πανε το πρωι δεν υπαρχει κανενας, εχουν συστημα ανανεωσης αερα, τα φωτογραφεια ειναι συνηθως τρυπες κτλ. Απλα να ειναι καλυμμενοι.
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 15 λεπτά πριν, musan είπε Στα σουπερ μαρκετ ολοι φορανε μασκα, ειναι πολυ μεγαλυτερος ο χωρος, οταν πανε το πρωι δεν υπαρχει κανενας, εχουν συστημα ανανεωσης αερα, τα φωτογραφεια ειναι συνηθως τρυπες κτλ. Απλα να ειναι καλυμμενοι. Και ο φωτογράφος θα φοράει μάσκα. Επιμένω είσαι υπερβολικός.Αλλά αυτό είναι η γνωμη μου.
musan Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 31 λεπτά πριν, snik είπε Οι φωτογραφίες του διπλώματος/διαβατηρίου πρέπει να είναι εκτυπωμένες σε θερμικό χαρτί, οπότε ένας εκτυπωτής inject θα στις γυρίσει πίσω. Επίσης, έχει διάφορες προδιαγραφές (θα τις βρεις ψάχνοντας για προδιαγραφές φωτογραφίας ελληνικών διαβατηρίων). Αν προσπαθουσα να βγαλω φωτογραφια χωρις σκιες πισω και στο προσωπο, με οσο καλυτερο φωτισμο χωρις να αλλαζει πολυ τα φυσικα χρωματα, πιστευεις οτι ενας συναδελφος σου θα μπορουσε αν του εδινα τα αρχεια να την κροπαρει, να την διορθωσει και να την εκτυπωσει και ας χρεωνε οτι νομιζε; Τωρα θα μου πεις τι σε ρωταω, αλλες γνωσεις ο ενας φωτογραφος, αλλες ο αλλος. 20 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Και ο φωτογράφος θα φοράει μάσκα. Επιμένω είσαι υπερβολικός.Αλλά αυτό είναι η γνωμη μου. Χωρις να θελω να προσβαλλω κανεναν και με βαση οσα λενε οι ειδικοι, σε κλειστο χωρο χωρις καλο αερισμο πρεπει ολοι να φορανε μασκες. Με την παροδο του χρονου ακομα και με μασκα, αυξανονται τα σωματιδια στον αερα κτλ κτλ. Και τα ξερω τα μαγαζια που ειναι κοντα στη περιοχη, τρυπες. Και οι ανθρωποι που τα εχουν θα θελουν να κατεβασουν την μασκα οσο δεν ειναι κοσμος (οπως κανουν ολοι και δεν κατηγορω) με αποτελεσμα με την παροδο του χρονου να γινεται "hotbox". Επισης εκτος οτι ξερω τα μαγαζια, ξερω και τους πολλους πελατες που πανε εκει (απο 20 πολυκατοικιες) για διαβατηρια, βιζες, κτλ οι οποιοι εκ των πραγματων θα βγαλουν την μασκα κοκ. Οποτε πολλαπλασιαζεται το φαινομενο.
snik Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 1 hour ago, musan said: Αν προσπαθουσα να βγαλω φωτογραφια χωρις σκιες πισω και στο προσωπο, με οσο καλυτερο φωτισμο χωρις να αλλαζει πολυ τα φυσικα χρωματα, πιστευεις οτι ενας συναδελφος σου θα μπορουσε αν του εδινα τα αρχεια να την κροπαρει, να την διορθωσει και να την εκτυπωσει και ας χρεωνε οτι νομιζε; Τωρα θα μου πεις τι σε ρωταω, αλλες γνωσεις ο ενας φωτογραφος, αλλες ο αλλος. Αν ο φωτισμος ειναι χωρις σκιες σε λευκο background και ειναι οπως πρεπει ναι θα μπορουσε να το κανει, το αν θα μπει σε αυτη τη διαδικασια βεβαια ειναι αλλο θεμα. Επισης το οτι θα του δωσεις μια φωτογραφια δεν σημαινει οτι μπορει να κανει και θαυματα αν δεν ειναι σωστη η ληψη. Μπορεις να το δοκιμασεις βεβαια χωρις να εχεις πολλες ελπιδες. 1
xsterg Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 χωρις να ειμαι ειδικος εχω να πω οτι η ολη διαδικασια θελει ειδικες προδιαγραφες. απο το χαρτι που θα χρησιμοποιηθει, το backround, το μεγεθος που θα καταλαβει ο φωτογραφιζομενος σε σχεση με ολοκληρη των φωτο, την εκφραση που θα εχει την στιγμη της φωτογραφισης και πολλα αλλα που μονο ενας ειδικος μπορει να τα ξερει. εγω δεν εχω καταλαβει. ειναι οικονομικο το θεμα, ειναι προβλημα covid η κατι αλλο? αν ειναι οικονομικο το θεμα παραπανω θα του κοστισει με τα μελανια και τα χαρτια και ακρη δεν θα βγαλει. αν ειναι θεμα covid δεν νομιζω οτι με 5 λεπτα παραμονη στον χωρο του φωτογραφειου οτι θα εχει προβλημα εκτος και αν παει παρεα με ολο του το σοι. ε τι αλλο να πουμε. ειναι σαν να λεει καποιος, εχω τουβλα, εχω λασπη, ας χτισω ενα σπιτι. δεν ειναι το ιδιο με το να αναλαβει το χτισιμο σπιτιου ενας ειδικος και ενας τυχαιος. το ιδιο ειναι και εδω και σε ολες τις δουλειες σε μικροτερη κλιμακα.
musan Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Ναι εχει αρκετα ιδιαιτερες προδιαγραφες η φωτογραφια και απορριπτεται απο το λογισμικο. Βασικα, το κεντραρισμα, ποσο θα απεχει η κορυφη του κεφαλιου, ποσο χωρο θα καταλαμβανει το κεφαλι κτλ ειναι το πιο ευκολο κομματι. Η καλη ληψη ειναι δυστυχως το ζουμι. Μαλλον θα παει να ρωτησει αν τυχον κρατα αρχειο γιατι και παλιοτερα για τετοιες φωτογραφιες ειχε παει εκει. Ναι το θεμα ειναι καθαρα κοβιντ. Ο πατερας μου μονος του θα πηγαινε αλλα δεν ειναι το θεμα (μονο) ο πατερας μου. Οι γιατροι του του εχουν πει παντου με μασκα (οχι οτι πηγαινει και πουθενα εκτος απο μια στις δεκα μερες στο ΣΜ) και υποτιθεται οτι στις επιχειρησεις πρεπει να εφαρμοζονται αυστηρα μετρα (μασκα οπωσδηποτε ολη την ωρα απο ολους, καλος εξαερισμος κοκ). Ε, αυτα δεν εφαρμοζονται σε μεγαλο ποσοστο σε ολες τις επιχειρησεις και πολυ περισσοτερο σε αυτα που ειναι εδω στην περιοχη (δεν νομιζω να τον δικαιολογησουν οι αστυνομικοι σε τυχον ελεγχο εν μεσω λοκνταουν αν βρεθει 5 δημους μακρια να ψαχνει για ιδανικα φωτογραφεια). Μονο μια ανοιχτη πορτα (και αν), μασκα που ανεβοκατεβαινει κοκ, χωρις να θελω να κατηγορησω κανεναν, αυτα ειναι για πλακα. Και ολα αυτα οταν ολο και περισσοτεροι επισημοι ειδικοι (πχ το CDC) μιλουν για αερογενη μεταδοση υπο προυποθεσεις (μικροι κλειστοι χωροι με ανεπαρκη εξαερισμο, μεγαλη παραμονη πιθανου φορεα στο σημειο κτλ ταμαμ δλδ για μικρα μαγαζια με ανεπαρκη μετρα προστασιας).
xsterg Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 υπαρχει και η λυση τοτε του να ... μεταφερεις το φωτογραφειο στο σπιτι! φερε τον φωτογραφο στο σπιτι. με παραπανω χρεωση φυσικα.
SabotazNic Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 19 ώρες πριν, musan είπε Αν προσπαθουσα να βγαλω φωτογραφια χωρις σκιες πισω και στο προσωπο, με οσο καλυτερο φωτισμο χωρις να αλλαζει πολυ τα φυσικα χρωματα, πιστευεις οτι ενας συναδελφος σου θα μπορουσε αν του εδινα τα αρχεια να την κροπαρει, να την διορθωσει και να την εκτυπωσει και ας χρεωνε οτι νομιζε; Τωρα θα μου πεις τι σε ρωταω, αλλες γνωσεις ο ενας φωτογραφος, αλλες ο αλλος. Φανταζομαι αναφερεσαι σε φωτογραφιες με καποια φωτογραφικη και οχι με κινητο. Ισως να τα δεχτει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα