militarist Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Δεν τον απασχολεί τι λέει ο ιδιοκτήτης, ότι λέει ο νόμος.
29gk Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε ΣΑΦΕΣΤΑΣΤΑ και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Επίσης, ο ενοικιαστής νομίζει ότι μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει εσύ εισπράτεις το μηνιατικο αλλά δεν ξέρει τι σου μένει (προ κορονοιου) λόγω εφορίας ΕΝΦΙΑ και ανελαστικων εξόδων συντήρησης πχ μόνωση κτλ. Απλά, το κράτος θα σκεφτεί με λογική ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ αναγκαστικά. ΥΓ. Του κάνεις έξωση επειδή χρωστάει ενοίκια η για άλλο λόγο ? Προχωρησα σε εξωση, μετα απο 22 χρονια και με αιτημα την καταγγελια της μισθωσης, αφου απο το 2014 η μισθωση ειναι πλεον αοριστου. Αυτο ειναι το τυπικο. Το ουσιαστικο ειναι πως ειχα σε ολη αυτη τη διαρκεια των 22 ετων ενοχλησεις απο την πλευρα του με μηδενικη κυριολεκτικα αντιστοιχη δικη μου, οι οποιες παροτι αρκετες φορες ηταν σε βαθμο παραλογου ( κρισεις και σχολια του δικηγορου ΤΟΥ ) , δεν ειχα σκοπο να ασχοληθω. Ηταν ενταξει και στο ενοικιο, το οποιο ηταν και ειναι πραγματικα χαμηλο και σε καμια αντιστοιχια με τα σημερινα εντος κρισης επιπεδα, ειχα και αιτηματα αλλων ενδιαφερομενων που ηθελαν το μαγαζι και οντως δεν ασχολουμουν αν και γνωριζε πως καλο ειναι και αυτος να προφυλασσει την δουλεια του αλλα και εγω να μπορω να εχω ενα προγραμμα. Δηλαδη συνταξη νεου και μαλιστα πολυετους συμβολαιου. Ομως περισυ τετοια εποχη καποια δικα μου πραγματα επρεπε να τακτοποιηθουν και απο καραμπολα ασχοληθηκα και με αυτον και του ξεκαθαρισα πως ή θα καναμε συμβολαιο για να γνωριζω τι μου γινεται ή να με πληροφορουσε για τις προθεσεις του. Απαντηση δεν πηρα, ακομα και τωρα με το δικαστηριο την αλλη εβδομαδα ΔΕΝ μου μιλαει ( δεν μπορω να το κατανοησω προσωπικα ) και ολοκληρο το 2020 μου εχει δημιουργησει πολλαπλα, απανωτα και συνεχη προβληματα. Ειτε με το μπαχαλο της εφοριας, ειτε με περιεργες συμπεριφορες, ειτε με απαιτησεις κοστους συνεταιρικης συμμετοχης μου στην επιχειρηση του ( !!!!! ), ειτε με ανοιγμα της αλληλογραφιας μου για να δει αν χρωσταω ή τι αγοραζω απο ebay ( ναι και τετοια ) και διαφορα αλλα. Προβλημα συμπεριφορας δηλαδη και ολο αυτο οταν ειναι απο το 2014, 6 ολοκληρα χρονια ΧΩΡΙΣ συμβολαιο και καλυψη. Της ΔΙΚΗΣ του δουλειας. EDIT Σημειωνω πως για μια πενταετια ( 2011-2016 ) του ειχα κανει και μια μειωση, με δικη μου πρωτοβουλια και οχι απο αιτημα του, την οποια οταν φετος την εθιξα ως επιχειρημα, με ειπε και περιπου μαλακα. Την επομενη στιγμη αρνηθηκε την πληρωμη για το 2020 των 22€ το μηνα ως υπερογκη κι ανεδαφικη !!! 31 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Αυτό γνώριζα και εγώ μέχρι τώρα...και αυτό είπα και στο φίλο! Αλλά λέω μήπως έχει πείξει και κανένα νέο σενάριο που δεν το έχω στα υπόψιν. ΥΓ. Καλό είναι να συζητάμε με βάση τα δεδομένα που έχουν και ουσία και όχι τους ευσεβείς πόθους του καθενός... Θα προτεινα στον φιλο σου να μην πληρωσει καμια αυξηση περα απο τα οσα γραφει στο συμβολαιο του και να αφησει τον ιδιοκτητη, ΕΑΝ θελει και ΕΑΝ τον συμφερει να ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ εξωση. ΔΕΝ θα τον συμφερει ομως οπως και ΔΕΝ θα την κερδισει. Εντος της τριετιας παντα. Μετα ειναι νεο συμβολαιο και συμφωνια. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2020 από 29gk 3
GREGORYMO Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 6 λεπτά πριν, 29gk είπε Προχωρησα σε εξωση, μετα απο 22 χρονια και με αιτημα την καταγγελια της μισθωσης, αφου απο το 2014 η μισθωση ειναι πλεον αοριστου. Αυτο ειναι το τυπικο. Το ουσιαστικο ειναι πως ειχα σε ολη αυτη τη διαρκεια των 22 ετων ενοχλησεις απο την πλευρα του με μηδενικη κυριολεκτικα αντιστοιχη δικη μου, οι οποιες παροτι αρκετες φορες ηταν σε βαθμο παραλογου ( κρισεις και σχολια του δικηγορου ΤΟΥ ) , δεν ειχα σκοπο να ασχοληθω. Ηταν ενταξει και στο ενοικιο, το οποιο ηταν και ειναι πραγματικα χαμηλο και σε καμια αντιστοιχια με τα σημερινα εντος κρισης επιπεδα, ειχα και αιτηματα αλλων ενδιαφερομενων που ηθελαν το μαγαζι και οντως δεν ασχολουμουν αν και γνωριζε πως καλο ειναι και αυτος να προφυλασσει την δουλεια του αλλα και εγω να μπορω να εχω ενα προγραμμα. Δηλαδη συνταξη νεου και μαλιστα πολυετους συμβολαιου. Ομως περισυ τετοια εποχη καποια δικα μου πραγματα επρεπε να τακτοποιηθουν και απο καραμπολα ασχοληθηκα και με αυτον και του ξεκαθαρισα πως ή θα καναμε συμβολαιο για να γνωριζω τι μου γινεται ή να με πληροφορουσε για τις προθεσεις του. Απαντηση δεν πηρα, ακομα και τωρα με το δικαστηριο την αλλη εβδομαδα ΔΕΝ μου μιλαει ( δεν μπορω να το κατανοησω προσωπικα ) και ολοκληρο το 2020 μου εχει δημιουργησει πολλαπλα, απανωτα και συνεχη προβληματα. Ειτε με το μπαχαλο της εφοριας, ειτε με περιεργες συμπεριφορες, ειτε με απαιτησεις κοστους συνεταιρικης συμμετοχης μου στην επιχειρηση του ( !!!!! ), ειτε με ανοιγμα της αλληλογραφιας μου για να δει αν χρωσταω ή τι αγοραζω απο ebay ( ναι και τετοια ) και διαφορα αλλα. Προβλημα συμπεριφορας δηλαδη και ολο αυτο οταν ειναι απο το 2014, 6 ολοκληρα χρονια ΧΩΡΙΣ συμβολαιο και καλυψη. Της ΔΙΚΗΣ του δουλειας. EDIT Σημειωνω πως για μια πενταετια ( 2011-2016 ) του ειχα κανει και μια μειωση, με δικη μου πρωτοβουλια και οχι απο αιτημα του, την οποια οταν φετος την εθιξα ως επιχειρημα, με ειπε και περιπου μαλακα. Την επομενη στιγμη αρνηθηκε την πληρωμη για το 2020 των 22€ το μηνα ως υπερογκη κι ανεδαφικη !!! Πάντως, αν πληρώνει, βλέπω δύσκολη την έξωση. 1
29gk Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Πάντως, αν πληρώνει, βλέπω δύσκολη την έξωση. Ειναι εκτος συμβολαιου, το εχω γραψει ηδη 2 φορες. Απο το 2014 !!! Καταλαβε πως οταν το συμβολαιο ληγει παυει και η μισθωση με αιτημα ενος ή και των 2 μερων. Διαφορετικα καποιος θα ειχε συμβολαιο του 1950 με 100 δραχμες ενοικιο και αφου συνεχιζει να πληρωνει, τα αντιστοιχα σε ευρω, να μην μπορει και να τον κουνησει κανεις. Ή αν ο ενοικιαστης ηθελε να φυγει ο ιδιοκτητης να μην τον αφηνε. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2020 από 29gk 4
acomaedo Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Για Επαγγελματική μίσθωση παραμένει η 12ετής προστασία στις μισθώσεις που είχαν συναφθεί πρό της 1.3.2014. Όποτε εξαρτάται ποτέ είχατε συνάψει το τελευταίο συμβόλαιο.
29gk Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, acomaedo είπε Για Επαγγελματική μίσθωση παραμένει η 12ετής προστασία στις μισθώσεις που είχαν συναφθεί πρό της 1.3.2014. Όποτε εξαρτάται ποτέ είχατε συνάψει το τελευταίο συμβόλαιο. Το 1998
acomaedo Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, 29gk είπε Το 1998 Μια χαρά, δεν σε πιάνει!
29gk Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, acomaedo είπε Μια χαρά, δεν σε πιάνει! Το ξερω. Οχι μονον η 12ετια αλλα ουτε καν η 16ετια με την παλια ρυθμιση.
agnostos13 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μετά την πρώτη τριετία αν γίνει ανανέωση συμβολαίου ισχύει ανανέωση για άλλα τρία χρόνια βάση νόμου ή μετά πάει ανά έτος (ή όσο αναφέρει το συμβόλαιο εν πάση περιπτώσει); Δηλαδή η ελάχιστη τριετία είναι μόνο για το πρώτο συμβόλαιο ή για κάθε συμβόλαιο που υπογράφεται (μεταξύ δύο μερών) ; Επίσης εφόσον δεν γίνει ανανέωση συμβολαίου με ευθύνη των δύο μερών αλλά συνεχίσει να γίνεται η δήλωση της πληρωμής στην εφορία (αλλά χωρίς αντίστοιχη υποβολή μισθωτηρίου) θεωρείται οτι ισχύει η μίσθωση ή όχι; Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2020 από agnostos13
argimeg Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Ψιλοεκτός θέματος και sorry στον φίλο αλλά νομίζω ότι όλοι γνωρίζετε τι κάνουν τα φαγάδικα με το delivery. Επειδή δεν υπάρχει κανένας έλεγχος από το κράτος, έχουν βάλει τους υπαλλήλους τους σε αναστολή αλλά πρακτικά τους έχουν και δουλεύουν κανονικά, δεν κόβουν αποδείξεις αλλά σου φέρνουν μόνο τα δελτία παραγγελίας, και πέρνουν και νόμιμα μειώση ενοικίου από τους ιδιοκτήτες. Μεγάλη μαγκιά φίλε μου. Όπως είπε και κάποιος παραπάνω, συνέταιρακια μόνο στην χασούρα δεν γίνεται. Είπαμε κοινωνική πολιτική στις πλάτες άλλων, χωρίς έλεγχο χωρίς κριτήρια και οι μαλάκες που πληρώνουν φόρους και είναι τυπικοί να συνεχίσουν να συντηρούν το μπουρδέλο. Όλα καλά. 2
Bitbit Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 πολλές επιχειρήσεις βγάζουν σε αναστολή τους υπαλλήλους και δουλεύουν κανονικά. Και το χειρότερο είναι ότι δε τους πληρώνουν κιόλας και τους λένε, σας πληρώνει το κράτος. Νομίζω κι εδώ μέσα πήρε το μάτι μου κάποια ποστ που το σχολίαζαν. Και στις ειδήσεις έχουν αναφέρει περιπτώσεις που εξυπηρετούν πελάτες από την πίσω πόρτα στα κρυφά. Τα πράγματα είναι απλά όμως. Ξέρεις κάποια επιχείρηση; Ενημέρωσε τους αρμόδιους. Η κλάψα δεν οδηγεί πουθενά 2
acomaedo Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, agnostos13 είπε Μετά την πρώτη τριετία αν γίνει ανανέωση συμβολαίου ισχύει ανανέωση για άλλα τρία χρόνια βάση νόμου ή μετά πάει ανά έτος (ή όσο αναφέρει το συμβόλαιο εν πάση περιπτώσει); Δηλαδή η ελάχιστη τριετία είναι μόνο για το πρώτο συμβόλαιο ή για κάθε συμβόλαιο που υπογράφεται (μεταξύ δύο μερών) ; Επίσης εφόσον δεν γίνει ανανέωση συμβολαίου με ευθύνη των δύο μερών αλλά συνεχίσει να γίνεται η δήλωση της πληρωμής στην εφορία (αλλά χωρίς αντίστοιχη υποβολή μισθωτηρίου) θεωρείται οτι ισχύει η μίσθωση ή όχι; Πλέον είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν στο taxis τις μισθώσεις που συνεχίζουν μετά την λήξη του αρχικού συμβολαίου και να ενημερώσουν ποτέ διακόπτεται η μίσθωση. Η ανανέωση υφιστάμενου συμβολαίου μετά την τριετία μπορεί να είναι και για μικρότερη διάρκεια από τρία έτη.
australis Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Συγγνώμη απο τοn ts για το off topic αλλά απορώ με το μίσος που εκδηλωνεται απεναντι στους ενοικιαστες. Νοικιαζω και εγώ το σπιτι μου στην Ελλάδα, και με τα νοικια καλυπτω το φορο και τον ενφια - μενει και ενα χαρτζιλικι... Ο νοικαρης μου εδώ και τεσσερα χρόνια συνεπεστατος, προσεχει το σπιτι σαν δικό του και αν και ειμαι μακρια δεν προσπαθησε να το εκμεταλευτει με οποιοδήποτε τροπο. Μετα το πρωτο lockdown (ξερωντας οτι θα επηρεαστει οικονομικα) τον πήρα τηλεφωνο και του ειπα να μην τον απασχολει το ενοικιο και να βαζει οσα και οταν μπορεί. Το τι κάνει και τι δεν κανει το κρατος με ενδιαφερει φυσικα αλλά δεν εχει να κανει σε τιποτα με την ανθρωπιά που θα αντιμετοπισω εγω την κατάσταση. Ας μπω και μεσα ένα χρόνο - αν και δεν μου τρεχουν απο τα μπατζακια, και εμενα περιοριστηκαν τα εισοδηματα μου εδώ και εγω μενω στο νοικι (που δεν μειωθηκε). Οταν με το καλό ξαναεπισκεφτω στην Ελλάδα μου αρκει να τον δω καλά και να ακουσω προσωπο με προσωπο ενα ευχαριστώ Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2020 από australis 3
GREGORYMO Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 7 ώρες πριν, australis είπε Συγγνώμη απο τοn ts για το off topic αλλά απορώ με το μίσος που εκδηλωνεται απεναντι στους ενοικιαστες. Νοικιαζω και εγώ το σπιτι μου στην Ελλάδα, και με τα νοικια καλυπτω το φορο και τον ενφια - μενει και ενα χαρτζιλικι... Ο νοικαρης μου εδώ και τεσσερα χρόνια συνεπεστατος, προσεχει το σπιτι σαν δικό του και αν και ειμαι μακρια δεν προσπαθησε να το εκμεταλευτει με οποιοδήποτε τροπο. Μετα το πρωτο lockdown (ξερωντας οτι θα επηρεαστει οικονομικα) τον πήρα τηλεφωνο και του ειπα να μην τον απασχολει το ενοικιο και να βαζει οσα και οταν μπορεί. Το τι κάνει και τι δεν κανει το κρατος με ενδιαφερει φυσικα αλλά δεν εχει να κανει σε τιποτα με την ανθρωπιά που θα αντιμετοπισω εγω την κατάσταση. Ας μπω και μεσα ένα χρόνο - αν και δεν μου τρεχουν απο τα μπατζακια, και εμενα περιοριστηκαν τα εισοδηματα μου εδώ και εγω μενω στο νοικι (που δεν μειωθηκε). Οταν με το καλό ξαναεπισκεφτω στην Ελλάδα μου αρκει να τον δω καλά και να ακουσω προσωπο με προσωπο ενα ευχαριστώ Βασικά, δεν λέμε κάτι άλλο. Κάθε ιδιοκτήτης είναι διαφορετικος και κάθε ενοικιαστης το ίδιο. 10 ώρες πριν, 29gk είπε Το 1998 Όταν με το καλό καταφέρεις να τον βγάλεις, ενημέρωσε το forum γιατί και εγώ έχω μια παρόμοια περίπτωση.
29gk Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Όταν με το καλό καταφέρεις να τον βγάλεις, ενημέρωσε το forum γιατί και εγώ έχω μια παρόμοια περίπτωση. Θα αργησει καθως η διαδικασια εχει πεσει μεσα στην καραντινα. Συνοπτικα με καταθεση της αγωγης καπου στις 10 Οκτωβριου και δικασιμο στις 11 Δεκεμβριου, κατα 99% θα υπαρξει αναβολη για τεχνικους ( νομικους ) λογους. Στη δικη μου περιπτωση ειμαι εντος σχεδιου καθως με νοιαζει ο Μαιος του 2021 οποτε δεν εχω προβλημα, αλλα με τα δικαστηρια υπαρχει ενα ζητημα. Σε αντιθεση οι κακοπληρωτες εξακολουθουν να δικαζονται και εκτελουνται πολυ πιο γρηγορα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα