Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/12/2020 στις 4:48 ΜΜ, xsterg είπε

καθε ετος μπορει!δεν ειναι εκβιασμος. ο αλλος εχει υπολογισει ενα ποσο τον μηνα. οταν ερχεται τσαμπουκαλιδικα το κρατος και σου κουρευει αυτα που εχεις συμφωνησει ε θα πρεπει απο καπου να βγουνε αυτα. τι περιμενουν μερικοι? οτι θα μενουν και δωρεαν στην ιδιοκτησια του αλλου?

το συμβολαιο ειναι τριετες. πραγμα που σημαινει οτι δεν μπορει να αποχωρησει αυτος που νοικιαζει η να του πει ο ιδιοκτητης φυγε πριν την τριετια. η αναμισθωση ειναι ετησια. τα προηγουμενα χρονια με την κριση υπηρχε το γεγονος του οτι αν ο αλλος ηταν τυπικος και δεν δημιουργουσε προβλημα τον αφηνες μεσα χωρις αναπροσαρμογη του ενοικιου. τωρα που ηρθαν οι μειωσεις λογω κορονοιου ο καθε ενας κοιταζει να βγαλει τα σπασμενα. 

Μα τι λες; Πώς γίνεται να μπορεί να αυξήσει το μίσθωμα ενώ τρέχει το συμβόλαιο; Να μας παραθέσεις το νόμο. Εγώ ξέρω (και η λογική λέει) ότι μόνο αν συμφωνήσουν και οι δύο πλευρές γίνεται οποιαδήποτε αλλαγή στο ποσό ή σε κάποιο όρο.

Επεξ/σία από 1comment
  • Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, 1comment είπε

Μα τι λες; Πώς γίνεται να μπορεί να αυξήσει το μίσθιο ενώ τρέχει το συμβόλαιο; Να μας παραθέσεις το νόμο. Εγώ ξέρω (και η λογική λέει) ότι μόνο αν συμφωνήσουν και οι δύο πλευρές γίνεται οποιαδήποτε αλλαγή στο ποσό ή σε κάποιο όρο.

Δεν υπάρχει τέτοια νόμος. Απλά πετάγεται ο καθένας και λέει μην πω τι. Πρώτη φορά ακούω  συμβόλαιο να δεσμευει μόνο για τους μισούς όρους.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, 29gk είπε

Προχωρησα σε εξωση, μετα απο 22 χρονια και με αιτημα την καταγγελια της μισθωσης, αφου απο το 2014 η μισθωση ειναι πλεον αοριστου. Αυτο ειναι το τυπικο.

Το ουσιαστικο ειναι πως ειχα σε ολη αυτη τη διαρκεια των 22 ετων ενοχλησεις απο την πλευρα του με μηδενικη κυριολεκτικα αντιστοιχη δικη μου, οι οποιες παροτι αρκετες φορες ηταν σε βαθμο παραλογου ( κρισεις και σχολια του δικηγορου ΤΟΥ ) , δεν ειχα σκοπο να ασχοληθω. Ηταν ενταξει και στο ενοικιο, το οποιο ηταν και ειναι πραγματικα χαμηλο και σε καμια αντιστοιχια με τα σημερινα εντος κρισης επιπεδα, ειχα και αιτηματα αλλων ενδιαφερομενων που ηθελαν το μαγαζι και οντως δεν ασχολουμουν αν και γνωριζε πως καλο ειναι και αυτος να προφυλασσει την δουλεια του αλλα και εγω να μπορω να εχω ενα προγραμμα. Δηλαδη συνταξη νεου και μαλιστα πολυετους συμβολαιου.

Ομως περισυ τετοια εποχη καποια δικα μου πραγματα επρεπε να τακτοποιηθουν και απο καραμπολα ασχοληθηκα και με αυτον και του ξεκαθαρισα πως ή θα καναμε συμβολαιο για να γνωριζω τι μου γινεται ή να με πληροφορουσε για τις προθεσεις του. Απαντηση δεν πηρα, ακομα και τωρα με το δικαστηριο την αλλη εβδομαδα ΔΕΝ μου μιλαει ( δεν μπορω να το κατανοησω προσωπικα ) και ολοκληρο το 2020 μου εχει δημιουργησει πολλαπλα, απανωτα και συνεχη προβληματα. Ειτε με το μπαχαλο της εφοριας, ειτε με περιεργες συμπεριφορες, ειτε με απαιτησεις κοστους συνεταιρικης συμμετοχης μου στην επιχειρηση του ( !!!!! ), ειτε με ανοιγμα της αλληλογραφιας μου για να δει αν χρωσταω ή τι αγοραζω απο ebay ( ναι και τετοια ) και διαφορα αλλα.

Προβλημα συμπεριφορας δηλαδη και ολο αυτο οταν ειναι απο το 2014, 6 ολοκληρα χρονια ΧΩΡΙΣ συμβολαιο και καλυψη. Της ΔΙΚΗΣ του δουλειας.

EDIT

Σημειωνω πως για μια πενταετια ( 2011-2016 ) του ειχα κανει και μια μειωση, με δικη μου πρωτοβουλια και οχι απο αιτημα του, την οποια οταν φετος την εθιξα ως επιχειρημα, με ειπε και περιπου μαλακα. Την επομενη στιγμη αρνηθηκε την πληρωμη για το 2020 των 22€ το μηνα ως υπερογκη κι ανεδαφικη !!!

Θα προτεινα στον φιλο σου να μην πληρωσει καμια αυξηση περα απο τα οσα γραφει στο συμβολαιο του και να αφησει τον ιδιοκτητη, ΕΑΝ θελει και ΕΑΝ τον συμφερει να ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ εξωση.

ΔΕΝ θα τον συμφερει ομως οπως και ΔΕΝ θα την κερδισει. Εντος της τριετιας παντα. Μετα ειναι νεο συμβολαιο και συμφωνια.

Έχω μια απορία. Αφού δεν έχετε συμβόλαιο τόσα χρόνια, δεν θα μπορούσες να τον διώξεις όποτε θες; Γιατί να χρειάζεται να κάνεις έξωση;

Και κάτι άλλο. Αν τόσα χρόνια δεν σου είχε πει για ανανέωση συμβολαίου, σημαίνει ότι μάλλον δεν τον "ενδιέφερε" η δουλειά του (δεν έβγαζε εισόδημα;). Ή ήταν σίγουρος ότι δεν θα τον έδιωχνες ποτέ. Αν βέβαια συνέβαινε αυτό, δεν θα απαντούσε με δικηγόρο αλλά θα παρακαλούσε για συμβόλαιο.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, 1comment είπε

Έχω μια απορία. Αφού δεν έχετε συμβόλαιο τόσα χρόνια, δεν θα μπορούσες να τον διώξεις όποτε θες; Γιατί να χρειάζεται να κάνεις έξωση;

Και κάτι άλλο. Αν τόσα χρόνια δεν σου είχε πει για ανανέωση συμβολαίου, σημαίνει ότι μάλλον δεν τον "ενδιέφερε" η δουλειά του (δεν έβγαζε εισόδημα;). Ή ήταν σίγουρος ότι δεν θα τον έδιωχνες ποτέ. Αν βέβαια συνέβαινε αυτό, δεν θα απαντούσε με δικηγόρο αλλά θα παρακαλούσε για συμβόλαιο.

Οπότε θέλει μπορεί αλλά χρειάζεται διαδικασία έξωσης αφού ΔΕΝ φεύγει !

Πώς αλλιώς ?

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Οπότε θέλει μπορεί αλλά χρειάζεται διαδικασία έξωσης αφού ΔΕΝ φεύγει !

Πώς αλλιώς ?

Α, δεν ήξερα. Νόμιζα ότι εφόσον έληξε το συμβόλαιο, μπορεί απλά να σου πει φύγε ο ιδιοκτήτης και να πρέπει αν φύγεις.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, 1comment είπε

Α, δεν ήξερα. Νόμιζα ότι εφόσον έληξε το συμβόλαιο, μπορεί απλά να σου πει φύγε ο ιδιοκτήτης και να πρέπει αν φύγεις.

Έτσι πρέπει !!!!!

Αλλά, αν δεν φεύγει.....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, 1comment είπε

Η περιγραφη "εξωση" δεν ειναι σωστος ορος αν και εχει επικρατησει γενικα.

Αυτο το οποιο μπορει να γινει, εαν μετα τη ληξη του συμφωνητικου προφορικα ο ιδιοκτητης δεν συμφωνει στην προφορικη ανακοινωση του ενοικιαστη οτι θα φυγει ειναι να ειδοποιησει εγγραφως και δημοσιο ( εξωδικο ) 3 μηνες νωριτερα (δεν ειμαι σιγουρος για τον χρονο ομως, παρακαλω να με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος ) ή εαν ο ενοικιαστης δεν θελει να φυγει, τοτε ο ιδιοκτητης κανει αγωγη, οριζεται δικασιμος και προκυπτει ημερομηνια. Τα παραπανω φυσικα ΕΑΝ κι ΕΦΟΣΟΝ δεν συντρεχουν κι αλλοι προσθετοι λογοι και στην ολη φαση μπορει να τρεξουν πιο συντομοι χρονοι ή και πιο αργοι αλλα και διαφορες χρηματικες ρητρες κι απαιτησεις.

Στο δευτερο σκελος, να εχεις κατα νου οτι η καθε περιπτωση σχεσης ιδιοκτητη - ενοικιαστη ειναι κυριολεκτικα ιδιαιτερη. Περα απο καποια πολυ βασικα που και παλι ο καθενας ελευθερα αν θελει μπορει να αμφισβητησει, επισης ο καθενας ερμηνευει το συμφερον του, την οποια περιουσια ξενη ή δικη του οπως ακομα και τον κοσμο ολακερο, οπως ο ιδιος νομιζει, συμφερει κι εξυπηρετει. Και καπως ετσι η εννοια της "καλης πιστης" που θα πρεπει να κυριαρχει παντου και παντοτε, απλα δεν υπαρχει.

Τελος, στη δικη μου περιπτωση, να επαναλαβω οτι ο ενοικιαστης δεν μιλα. Εχει δουλεια, πολυ δουλεια καθως το ακινητο ειναι αντικειμενικα σε εξαιρετικο σημειο, μπορει να εχει ακομα περισσοτερη και η μονη απαντηση του ηταν μια προταση για την υπογραφη νεου 10ετους συμβολαιου αλλα με μειωση ενοικιου ( !!!!! ) οπως και διαφορους αλλους συμπληρωματικους ορους ΤΟΥ. Σε σημειο να συμπεριφερεται πληρως ως ιδιοκτητης και με ιδιοκτησιακες αξιωσεις, παρεξηγωντας μαλλον οπως μου εξηγησε κι ο δικηγορος μου, την ευγενεια και την μη ενοχληση επι 22 χρονια. Πραμα παρα πολυ σπανιο για εναν ιδιοκτητη.

Και δεν θελω να .....απαγαγω το νημα με περισσοτερες λεπτομερειες, μιας και πολλες ειναι αλλα και εξωφρενικες ή τελος παντων εκτος δικης μου αντιληψης. Και να μην ξεχασω. Δεν γνωριζω καν το εαν εχει βαλει δικηγορο κι αν θα παραστει ο δικηγορος του στο δικαστηριο.

Επεξ/σία από 29gk
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Konstantinos92 είπε

Ώριμο σχόλιο.

Ένα σχόλιο που δεν βρίσκει καμία νομική βάση και είναι γεμάτο συναισθηματισμούς κατά των ενοικιαστών από έναν (ξεκάθαρα αντιανθρωπιστή) ενοικιαστή.

Ναι βέβαια η χαρά της ωριμότητας.

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, SPYRER_007 είπε

Δικιο εχει παντως οσο και αν  σε στενοχωρεί.

Αγόρι μου με όλο τον σεβασμό επειδή η νομοθεσία υπάρχει και είναι ανοικτή σε όλους:

Που βλέπεις εσύ κάπου να επιτρέπεται προσαύξηση ενοικίασης πριν την λήξη του 3ετους συμβολαίου μισθώματος;
Ντάξει είπαμε η γνώμη γνώμη αλλά ο νόμος είναι εκεί.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, JohnGTA είπε

Αγόρι μου με όλο τον σεβασμό επειδή η νομοθεσία υπάρχει και είναι ανοικτή σε όλους:

Που βλέπεις εσύ κάπου να επιτρέπεται προσαύξηση ενοικίασης πριν την λήξη του 3ετους συμβολαίου μισθώματος;
Ντάξει είπαμε η γνώμη γνώμη αλλά ο νόμος είναι εκεί.

Μην ασχολεισαι με γνωμες οταν εχει να κανει με νομικα πλαισια.

Το μυαλο τους τοσο παει.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, StamTheMan είπε

Μην ασχολεισαι με γνωμες οταν εχει να κανει με νομικα πλαισια.

Το μυαλο τους τοσο παει.

Δεν μπορώ να αντισταθώ να δω τι κοσμοθεωρία πλάθουν μερικοί όμως.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, JohnGTA είπε

Δεν μπορώ να αντισταθώ να δω τι κοσμοθεωρία πλάθουν μερικοί όμως.

Και εγω τρωγομαι,αλλα προσπαθω να το παλεψω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...