Προς το περιεχόμενο

Η Apple ίσως φέρει μαύρο ματ φινίρισμα στα MacBooks


trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Apple υπέβαλλε μία νέα πατέντα για ένα έντονο μαύρο ματ χρώμα που απορροφά το φως γύρω του και το οποίο ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί στα iPhone, iPad, Apple Watch και MacBook.

Η αίτηση ευρεσιτεχνίας, που κατατέθηκε στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ, ονομάζεται «Anodized Part Have a Matte Black Appearance» και περιγράφει τα χαρακτηριστικά του νέου φινιρίσματος αλλά και τις πιθανές διαδικασίες εφαρμογής. Η πατέντα αναφέρει ότι το νέο φινίρισμα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα μέταλλα και κράματα, όπως αλουμίνιο, τιτάνιο ή χάλυβα.

Το φινίρισμα περιλαμβάνει ένα ανοδιωμένο στρώμα που περιλαμβάνει χαρακτηριστικά απορρόφησης του φωτός. Το στρώμα αυτό περιέχει πόρους οι οποίοι έχουν ενσωματωμένα σωματίδια χρώματος με την τελική επιφάνεια να είναι ένα βαθύ και πολύ έντονο μαύρο ματ χρώμα. Ένα γνήσιο μαύρο χρώμα είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί, με τα περισσότερα μαύρα προϊόντα να έχουν είτε σκούρα γκρι απόχρωση ή πολύ βαθύ μπλε.

Ένα από τα ζητήματα που προκύπτουν είναι ότι όσο πιο αληθινό είναι το μαύρο, τόσο περισσότερο glossy δείχνει η επιφάνεια, η οποία με τη σειρά της αντανακλά μια μεγάλη ποσότητα ορατού φωτός. Η Apple, χρησιμοποιώντας ένα ανοδιωμένο στρώμα με πόρους, είναι σε θέση να απορροφήσει όλο το ορατό φως και να προσφέρει ένα πιο αληθινό μαύρο φινίρισμα χωρίς αυτό να δείχνει γυαλιστερό.

Η λύση της Apple φαίνεται να έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με άλλες «μαύρες» λύσεις όπως το Vantablack, που μπορεί και απορροφά έως και το 99,965% τους φωτός. Παρόλο που υπάρχουν κι άλλες επιλογές όπως διαφόρων ειδών καλύμματα, η Apple δεν έχει προσφέρει ποτέ MacBook σε μαύρο ματ χρώμα. Παρ’ όλα αυτά, η εταιρία έχει ήδη πειραματιστεί με κάποια μαύρα ματ χρώματα σε άλλα προϊόντα, όπως το iPhone 7.

Οι αιτήσεις ευρεσιτεχνίας δεν αποτελούν και απόδειξη του τι προτίθεται να φέρει η Apple, αφού πολλές νέες ιδέες δεν φτάνουν ποτέ στα χέρια των καταναλωτών. Ωστόσο, παρέχουν μια ενδιαφέρουσα εικόνα για το τι ερευνά και αναπτύσσει η αμερικανική εταιρία χωρίς απαραίτητα να βγάζει επίσημες ανακοινώσεις.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πάντως πέρα από την πλάκα. Είναι που είναι πανέμορφα... Σε μια total black έκδοση θα είναι ασύγκριτα με οτιδήποτε άλλο σε θέα design. 

Προφανώς και θα είχα τους λόγους τους για τόσα χρόνια να μην είχαν συμπεριλάβει το μαύρο στην γκάμα τους. Ποιοι είμαστε εμεις που θα κρίνουμε; 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το μαυρο ματ ειτε σε αυτοκινητο η οπου αλλου το εχω δει ειναι εντυπωσιακο, κριμα που δεν το εχει στη γκαμα της απο τωρα  να εβγαιναν και τα καινουργια Mac mini με αυτο...

Επεξ/σία από ScorpioX777
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και δεν είμαι ιδιαίτερα φαν της μηλοεταιρίας, αλλά νομίζω ότι τα MacBook θα είναι άπιαστα σε design με μαύρο χρώμα. Εδώ κάτι γκριζοπά Dell latitude και είναι ωραία, τα MacBook δε θα ναι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η apple εκτός από υψηλή τεχνολογία πουλάει και style/status. Μια χαρά το παίζει , γι'αυτό είναι στο κλειστό club των trilionare comanies.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βρε δεν κόβουν τις εξυπνάδες εκεί στην Apple για πιο "αληθινό μαύρο" και άλλες αηδίες. Πείτε την αλήθεια στον κόσμο... σας τέλειωσε το ασημί και βρίσκατε το μαύρο σε καλύτερη τιμή.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θέλω πραγματικά ένα καινούργιο Macbook Air Μ1 χωρίς ψύξη σε χρώμα μαύρο για να το δουλεύω στην Χώρα μας το καλοκαίρι σε εξωτερικό χώρο και να γίνω πρωτοσέλιδο ως ο πρώτος χρήστης που το λάπτοπ του ανέβασε θερμοκρασία άνω των εκατό βαθμών χωρίς να έχει ανοιχτό κανένα πρόγραμμα. Σκέφτομαι από τώρα να πωλούνται για πρώτη φορά μαζί με τα λάπτοπ αυτά και αντί για ασφάλεια επέκτασης εγγύησης σε ασφάλεια ζωής χρήστη! 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...