Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, πριν λίγο καιρό αγόρασα μεταχειρισμένη την εν λόγω οθόνη. Το σύστημα μου περιλαμβάνει μια Rx580 και έναν Ryzen 2400g. Την έχω συνδεδεμένη με dp. To πρόβλημα που παρουσιάζεται σε ορισμένα παιχνίδια (doom eternal, the division ) και μόνο σε παιχνίδια, όχι όταν σεφάρω ή βλέπω ταινίες, καθώς και στο xbox που έχω συνδέσει στην οθόνη, είναι ότι μετά από κάποιον χρόνο παιχνιδιού, συνήθως 5-10 λεπτά η οθόνη μαυρίζει για μερικά δευτερόλεπτα και μετά δείχνει πάλι κανονικά. Σε πιό ελαφριά παιχνίδια καθώς και στο horizon zero dawn δεν παρουσιάζεται το πρόβλημα. Στο xbox μέσω hdmi το θέμα υπάρχει ανεξάρτητα παιχνιδιού.

Τι έχω προσπαθήσει

1) άλλαξα dp καλώδιο

2) απενεργοποίησα το freesync από το amd radeon

3) απεγκατέστησα και εγκατέστησα ξανά τους drivers της κάρτας γραφικών

4) δοκίμασα το dp καλώδιο σε όλες τις υποδοχές της κάρτας γραφικών

5) πέρασα τους drivers του monitor

Αρχικά υπέθεσα ότι η κάρτα μου δεν συγχρονίζει με το freesync, αλλά η απενεργοποίηση του δεν έχει αποτέλεσμα. Δεν έχω προσπαθήσει να συνδέσω το pc μέσω hdmi καλωδίου, γιατί πιστεύω ότι αν έφταιγε το dp στο xbox που όπως προείπα είναι με hdmi δεν θα είχα το ίδιο θέμα που έχω στο pc. Το μόνο που φαίνεται να επιβραδύνει τον χρόνο που μαυρίζει η οθόνη είναι η αλλαγή του βάθους χρώματος από 10 bpc σε 8!

Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη

Επεξ/σία από pollop

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...