Z3N Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Καλησπέρα σας, Εδώ και αρκετό καιρό αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα σε εάν δίκτυο πάνω από 10 υπολογιστές. Το πρόβλημα είναι το εξής πριν καιρό αν όχι όλοι οι 4/5 από τους 10 υπολογιστές ενώ είχανε κανονικό ιντερνέτ κάποιες στιγμές χανόταν η σύνδεση όχι όμως η δικτυακή σύνδεση. το πρόβλημα λυνόταν με μια επανεκκίνηση η σε κάποιες περιπτώσεις με εάν disable/enable στην κάρτα δικτύου φυσικά όλα ενσύρματα δεν μιλάω για ασύρματη σύνδεση. Το 99% της βλάβης πλέον έχει αποκατασταθεί με τον εξής τρόπο έδωσα σε όλα σταθερές διευθύνσεις με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον το πρόβλημα. όμως ένας υπολογιστής παρόλο που βάζω σταθερή διεύθυνση είτε τον αφήνω να πάρει μια ανοιχτή όχι μέσα από το range των σταθερών ip πολλές φορές χάνει πάλι την σύνδεση του προς το δίκτυο. Έχω αλλάξει πρίζα τοίχου/ καλωδίωση και φυσικά κάρτα δικτύου!!! 1
kormos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 6 λεπτά πριν, Z3N είπε Καλησπέρα σας, Εδώ και αρκετό καιρό αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα σε εάν δίκτυο πάνω από 10 υπολογιστές. Το πρόβλημα είναι το εξής πριν καιρό αν όχι όλοι οι 4/5 από τους 10 υπολογιστές ενώ είχανε κανονικό ιντερνέτ κάποιες στιγμές χανόταν η σύνδεση όχι όμως η δικτυακή σύνδεση. το πρόβλημα λυνόταν με μια επανεκκίνηση η σε κάποιες περιπτώσεις με εάν disable/enable στην κάρτα δικτύου φυσικά όλα ενσύρματα δεν μιλάω για ασύρματη σύνδεση. Το 99% της βλάβης πλέον έχει αποκατασταθεί με τον εξής τρόπο έδωσα σε όλα σταθερές διευθύνσεις με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον το πρόβλημα. όμως ένας υπολογιστής παρόλο που βάζω σταθερή διεύθυνση είτε τον αφήνω να πάρει μια ανοιχτή όχι μέσα από το range των σταθερών ip πολλές φορές χάνει πάλι την σύνδεση του προς το δίκτυο. Έχω αλλάξει πρίζα τοίχου/ καλωδίωση και φυσικά κάρτα δικτύου!!! Αυτονόητο ότι θα πρέπει να έχουν στατική ΙΡ είναι σεβαστός αριθμός τα 10 τερματικά. Είναι Custom PC? Έχεις δοκιμάσει να δώσεις απ' ευθείας, αν είναι εφικτό πάνω από το Switch?
Z3N Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση Το πρόβλημα είναι ότι και να δώσω άμεσα πάνω από το Switch που δεν είναι εφικτό λόγο του κτηρίου.. στον ίδιο όροφο βρίσκεται switch με τερματικό αλλά απόσταση.. δεν μπορώ να είμαι σίγουρος διότι μπορεί να το παρουσιάσει το πρόβλημα ανά 2-3 μέρες μπορεί και κάθε μια είναι random.. Κοιτά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για τον υπολογιστή αν είναι custom η όχι διότι τον βρήκα έτοιμο.. Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2020 από Z3N
kage Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μάρκα switch ?κάνα update fw? Δηλκάθε Χ μέρες πηγαινοέρχοσουν γ να κάνεις enable disable σε 10 pc? Ετοιμο pc εννοεί αν γράφει απ' έξω dell,hp παρε την κάρτα δικτύου από pc π μλζεται και βάλτο στο διπλανό και δες αν έχει θεμα Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2020 από kage
Z3N Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Καταλαβαινεις οτι το να εχω ενα κουτι DELL η HP δεν εχει να κανει με το αν ο υπολογιστης μεσα ειναι πυραγμενος η οχι αν βρισκεσαι σε εταιρια και σου χαλασει η motherboard πανω σε εναν υπαρχων ετοιμο υπολογιστη DELL θα αλλαξεις και το κουτι?... Οπως ανεφερα η καρτα δικτυου δεν εχει νοημα γιατι το κανει και με την onboard και με την αλλη εκανε ακριβως τα ιδια πραγματα.
NikosKallithea Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Δεν καταλαβα, ειναι επανω σε Switch, αν ναι έκανες σκατζα τις πορτες του Switch με καποιον αλλο υπολογιστή να δεις αν μεταφερθηκε το πρόβλημα?
Z3N Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Οχι δεν εκανα τραμπα τις πορτες ωστε να δω αν γινεται το ιδιο προβλημα και σε αλλον υπολογιστη ομως παραδειγμα στο δωματιο εχει τις μπριζες 35 και 36 το εκανε στην 35 πηγα την καλωδιωση στην 36 και το προβλημα ειναι το ιδιο.
NikosKallithea Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, Z3N είπε Οχι δεν εκανα τραμπα τις πορτες ωστε να δω αν γινεται το ιδιο προβλημα και σε αλλον υπολογιστη ομως παραδειγμα στο δωματιο εχει τις μπριζες 35 και 36 το εκανε στην 35 πηγα την καλωδιωση στην 36 και το προβλημα ειναι το ιδιο. Αρα μηπως φταιει το Switch?
Z3N Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 στον ιδιο οροφο αλλοι ποσοι υπολογιστες δεν αντιμετωπιζουν το ιδιο προβλημα. αλλαξα και την πορτα πανω στο switch
NikosKallithea Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Φιλε μου αυτου του είδους τα προβληματα μόνο, μόνος σου μπορείς να τα λύσεις, μπορεί να ειναι το οτιδήποτε, το κυριότερο ηταν οτι έδωσες σταθερες ips, τωρα τι αλλο να σου πουμε; πχ εγω θα αλλαζα ip, χώσε μια αλλη σταθερή ip στο μηχάνημα αυτο κλπ κλπ
Z3N Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) οτι IP και να βαλω το προβλημα ειναι το ιδιο! Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2020 από Z3N
kormos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Δες την εκδοχή που σου λέει ο @NikosKallithea και βάλε για κάποιες ημέρες το 35 ή 36 που λες πάνω σε μια "πορτα" που δεν παρουσιάζει το πρόβλημα για να δεις πως θα συμπεριφερθεί... Τι Switch είναι? (μοντέλο, κλπ) Έχει διαθέσιμες άλλες θέσεις?
Z3N Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 NetGear ειναι αλλα δεν εχει σημασια απο τις 25 πορτες δοκιμασα τις 4 δεν εχει να κανει ..γιατι πανω στο ιδιο switch αλλοι υπολογιστες δεν αντιμετωπιζουν αυτο το προβλημα
kormos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 6 ώρες πριν, Z3N είπε NetGear ειναι αλλα δεν εχει σημασια απο τις 25 πορτες δοκιμασα τις 4 δεν εχει να κανει ..γιατι πανω στο ιδιο switch αλλοι υπολογιστες δεν αντιμετωπιζουν αυτο το προβλημα Έχεις δει όλοι το h/w καλά του υπολογιστή? Είσαι σίγουρος πως πχ δεν έχει κάποιο πυκνωτή, λέω εγώ που έχει πάρει "δρόμο"?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα