Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Επειδή προσπαθώ να τα ξεκαθαρίσω, ήθελα μια βοήθεια στα εξής.

Αυτό που θέλω να καταλάβω είναι η ενοικίαση domain name, στατική public ip, το cPanel και ολ' αυτά.

Ας πούμε ότι δεν με ενδιαφέρει να φτιάξω ιστοσελίδα. Με ενδιαφέρει να φτιάξω δικά μου mail addresses με καθαρό δικό μου domain. Όταν λέω καθαρό, εννοώ όχι .  @gmail.com , @yahoo.com , @otenet.gr κ.τ.λ. Για το λόγο αυτό, πρέπει να νοικιάσω ένα domain ελεύθερο. Ως εδώ καλά. Το έχω καταλάβει.

Ας πούμε, λοιπόν, ότι είναι ελεύθερο το gianis.com , στο οποίο και θέλω να λήγουν τα mail addresses μου.

Από δω και πέρα δεν έχω καταλάβει.

Χρειάζεται και σταθερή ip; Ναι / Όχι και γιατί;

Αυτό το cPanel, είναι ένα GUI όπου θα φτιάχνεται το κάθε @gianis.com address;

Το VPS παίζει κάποιο ρόλο σε όλα αυτά; Αν ναι, τι;

Εάν εγκαταστήσω π.χ. τον hMailServer, τον παραμετροποιησω και δουλεύω με αυτόν, τι από όλα τα παραπάνω δεν χρειάζομαι και τι θα μπορώ ή δεν θα μπορώ να κάνω;

Δεν θα μπορώ να φτιάχνω στον hMailServer διευθύνσεις και να είμαι ok χωρίς π.χ. να έχω ένα cPanel όπου πρώτα θα φτιάχνω κάθε mail address;

Ειμαι αρκετά μπερδεμένος. Ήθελα μια βοήθεια να τα ξεμπερδεψω λιγάκι.

Σας ευχαριστώ!

Δημοσ.
17 ώρες πριν, johnyb98 είπε

Καλησπέρα σε όλους.

Επειδή προσπαθώ να τα ξεκαθαρίσω, ήθελα μια βοήθεια στα εξής.

Αυτό που θέλω να καταλάβω είναι η ενοικίαση domain name, στατική public ip, το cPanel και ολ' αυτά.

Ας πούμε ότι δεν με ενδιαφέρει να φτιάξω ιστοσελίδα. Με ενδιαφέρει να φτιάξω δικά μου mail addresses με καθαρό δικό μου domain. Όταν λέω καθαρό, εννοώ όχι .  @gmail.com , @yahoo.com , @otenet.gr κ.τ.λ. Για το λόγο αυτό, πρέπει να νοικιάσω ένα domain ελεύθερο. Ως εδώ καλά. Το έχω καταλάβει.

Ας πούμε, λοιπόν, ότι είναι ελεύθερο το gianis.com , στο οποίο και θέλω να λήγουν τα mail addresses μου.

Από δω και πέρα δεν έχω καταλάβει.

Χρειάζεται και σταθερή ip; Ναι / Όχι και γιατί;

Αυτό το cPanel, είναι ένα GUI όπου θα φτιάχνεται το κάθε @gianis.com address;

Το VPS παίζει κάποιο ρόλο σε όλα αυτά; Αν ναι, τι;

Εάν εγκαταστήσω π.χ. τον hMailServer, τον παραμετροποιησω και δουλεύω με αυτόν, τι από όλα τα παραπάνω δεν χρειάζομαι και τι θα μπορώ ή δεν θα μπορώ να κάνω;

Δεν θα μπορώ να φτιάχνω στον hMailServer διευθύνσεις και να είμαι ok χωρίς π.χ. να έχω ένα cPanel όπου πρώτα θα φτιάχνω κάθε mail address;

Ειμαι αρκετά μπερδεμένος. Ήθελα μια βοήθεια να τα ξεμπερδεψω λιγάκι.

Σας ευχαριστώ!

Συνήθως με "αγορά" Domain name υπάρχουν  πακέτα και με κάποιον Server όπου θα φιλοξενείς το όνομα...

Σε μεγάλο βαθμό έχουν το cPanel εγκατεστημένο όπου μέσα από εκεί δημιουργείς τους λογαριασμούς email που θέλεις.

Υπάρχουν προεγκατεστημένοι Client για να βλέπεις τα emails σου και ρυθμίσεις αν θες να τα βλέπεις από άλλον client πχ Outlook κλπ

Σταθερή ΙΡ έχουν όλοι οι Servers...

Δεν θεωρώ πως για χρήση μόνο email account αξίζει να δώσεις χρήματα για VPS.

* ΠΡΟΣΟΧΗ μόνο στην επιλογή γιατί κάποιοι έχουν περιορισμό στον αριθμό των email accounts.

Γκουντ λακ 🙂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To ζήτημα είναι να ξεκαθαρίσεις τι θέλεις ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Στην πιο απλή και φθηνή περίπτωση με τη χρήση cpanel ή plesk όπου θα έχεις shared ip. Η οποία μπορεί να γίνει blacklisted σε ορισμένες αλλά μπορείς να βγεις από τον blocklist αν ενημερώσεις τον host. Δεν είναι συχνό αλλά συμβαίνει καμιά φορά.

Αν θέλεις dedicated πηγαίνεις σε πιο ακριβές λύσεις.

Η άλλη λύση είναι να στήσεις δικό σου email server.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.

Παρε domain απο το papaki που δινει και υπηρεσια dns. Με την DNS ρυθμιζεις που θα ειναι ο mailserver σου.

Και η OVH.ie και η Hetzner δινουν καλα πακετα emails

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγόρασε domain & πάρε υπηρεσίες hosting.

Πχ cretaforce, tophost, και άλλες από Ελλάδα με κόστος φιλοξενίας από 5€ τον μήνα.

Δεν είναι τρομερό το κόστος. κατά τη γνώμη μου ξεκίνα από εκεί κι αν δεν σε καλύπτει εξετάζεις κάτι διαφορετικό.

Υπάρχουν και λύσεις ΜΟΝΟ για email όπως zoho

Επεξ/σία από elio_1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...