Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπεριζω την παρέα και μπαίνω στο ψητό. 

Υπηρχε ένα παπάκι Glx παρατημένο στην αποθήκη χρονια και λέω αφου υπάρχει ας το κάνω μια γενική επισκευή μπας και χρησιμευσει σε κοντινες μετακινησης εντός πόλης. Το έλυσα λοιπόν, άλλαξα κυλιδροπιστονα, βαλβίδες, κόκορακια, καρμπυρατέρ και άνοιξα και την καμπάνα να βάλω καινούργια φελα ελατηρια. Ο κινητήρας δουλεύει πάρα πολύ καλά μετα την επισκευή, αλλά έχω ένα θέματακι με την καμπάνα. Ενώ τις ταχύτητες τις παίρνει πάρα πολύ καλά, συμπλεκταρει κανονικά με την ταχύτητα πατημενη, το πρόβλημα είναι ότι όταν το μηχανάκι δουλεύει στο ρελαντί και βαζω πρώτη ταχυτητα λ, το μηχανάκι πάει να ξεκινήσει με ρελαντί με πολύ χαμηλές στροφές. Ο συμπλεκτης σε αυτά τα μηχανάκια είναι φυγοκεντρικος και κομπλαρει αφού ανεβουν λίγο οι στροφές του κινητήρα για να ξεκινήσει, και όχι από το ρελαντι πράγμα που δείχνει ότι δεν πάει καλά. Έχουν τοποθετηθεί όλα σωστά και δεν μπορώ να σκεφτώ τι μπορεί να προκαλεί αυτό το πρόβλημα, αν έχει κανείς καμιά ιδέα να βοηθήσει γιατί έχω σπάσει το κεφάλι μου. 

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Τα ελατήρια σε σκληρότητα είναι τα σωστά;

Γενικά έβαλες original πράγματα πάνω ή και κινέζικα;

Δεν έβαλα γνήσια πράγματα όχι. Επειδή το εκανα υπερκυβισμο, έβαλα κύλινδρο και πιστόνι 53 χιλιοστα, ιμιτασιον μεν αλλά καλή ποιότητα made in Japan και όχι κινεζια. Και έτσι σκέφτηκα να αλλάξω τα φελα και τα ελατήρια με πιο ενισχυμένα για να μην πατηναρει το μηχανάκι και έβαλα φελα federal και ελατήρια ενισχυμένα πιο σκληρά μάρκας nikme, παίζει να είναι τα ελατήρια πολύ σκληρά και να δημιουργούνε αυτό το θέμα? Μου κάνει εντύπωση που ενώ παίρνει τις ταχύτητες βουτηρο και συμπλεκταρει κανονικά με την ταχύτητα πατημενη κάνει αυτό το πράγμα και πάει να ξεκινήσει βαζωντας πρώτη απ το ρελαντι. 

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.

κριμα το μηχανακι. βαλε τα σωστα ελατηρια για αρχη και θα φτιαξει. η αξιοπιστια ομως πηγε περιπατο. δε θα σου δουλέψει ποτέ σωστά (και δεν εννοώ τη λειτουργία της καμπάνας)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, greekfragma είπε

κριμα το μηχανακι. βαλε τα σωστα ελατηρια για αρχη και θα φτιαξει. η αξιοπιστια ομως πηγε περιπατο. δε θα σου δουλέψει ποτέ σωστά (και δεν εννοώ τη λειτουργία της καμπάνας)

Για πιο λόγο να μην δουλέψει ποτέ σωστά? Το μηχανάκι ήτανε c90 μαμά και επειδή ήθελε κύλινδρο και πιστόνι αλλαγή, έγινε ένας υπερκυβισμος στα 110 κυβικα κρατώντας μαμά εκεντροφορο για να δουλεύει στρωτά και ομοιόμορφα και να μην υπάρχουν ασταθείες  σε ρελαντί και κομπιασματα στις χαμηλές στροφές. Συμφωνώ ότι δεν θα έχει την μαμά αξιοπιστία αλλά δεν με νοιάζει και ολας να κρατήσει 100 χρονια για κοντινες αποστάσεις εντός πόλης το θέλω. Εσύ λες ότι το πρόβλημα στην καμπάνα είναι από ελατήρια? Ελατήρια πια να πάρω? Και να θέλω υπάρχουν ακόμη στο εμποριο τα γνήσια 30 και πλέον χρόνια μετά? 

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν παθαίνει τίποτα το μηχανάκι, εγώ έκανα με ένα glx 56mm delivery για 2 χρόνια (πριν 20 χρόνια βεβαια) και με πηγαινε μια χαρά. Φυσικα και δεν πληρωνεις τίποτα γνησιο για να φτιάξεις παπί. Μια χαρά αξιόπίστα είναι τα ιμιτασιον. Απο εκεί και έπειτα, σίγουρα νομόιζω να φταίνε φταινε τα ελατήρια. Τη βίδα στο καπάκι της καμπανας τη ρυθμισες αφου άλλαξες δισκους ελατηρια; Αν όχι, ξεβίδωσέ τη να λασκάρει καλα, σφίξε ελαφριά μεχρι εκεί που θα συναντησεις αντίσταση και μετά μιση στροφή αντιστροφα. Δοκίμασε και αυτο πρίν αρχίσεις να λύνεις.

Επεξ/σία από G.bar
  • Like 1
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, G.bar είπε

Δεν παθαίνει τίποτα το μηχανάκι, εγώ έκανα με ένα glx 56mm delivery για 2 χρόνια (πριν 20 χρόνια βεβαια) και με πηγαινε μια χαρά. Φυσικα και δεν πληρωνεις τίποτα γνησιο για να φτιάξεις παπί. Μια χαρά αξιόπίστα είναι τα ιμιτασιον. Απο εκεί και έπειτα, σίγουρα νομόιζω να φταίνε φταινε τα ελατήρια. Τη βίδα στο καπάκι της καμπανας τη ρυθμισες αφου άλλαξες δισκους ελατηρια; Αν όχι, ξεβίδωσέ τη να λασκάρει καλα, σφίξε ελαφριά μεχρι εκεί που θα συναντησεις αντίσταση και μετά μιση στροφή αντιστροφα. Δοκίμασε και αυτο πρίν αρχίσεις να λύνεις.

Την βιδα την ρύθμισα σύμφωνα με το μανουαλ της Honda το είπα έλεγε αυτό που περιγράφεις εσύ περίπου, λίγο γυρισμα της βίδας δεξιόστροφα να φύγει η πίεση, στην συνέχεια γύρισμα της βιδα αριστερόστροφα μεχρι να βρεις αντισταση(να τερματίσει δλδ) και από εκεί 1/8 της στροφής αντίθετα, δεξιόστροφα δλδ. Είναι όλα σωστα τοποθετημένα και σωστά ρυθμισμένα δεν τιθεται θεμα. Ενώ όλα δουλεύουν σωστά με της ταχύτητες, δηλαδή τις παίρνει βούτυρο όχι καρφωτές, και απομονώνει κανονικά κρατώντας πατημενη την ταχύτητα, μόλις βάζω πρώτη στο ρελαντί πάει να ξεκινήσει δεν κάθεται ακίνητο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...