Προς το περιεχόμενο

Η Google θα διαγράφει αποθηκευμένα αρχεία ανενεργών χρηστών σε υπηρεσίες της


Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χρήστες με λογαριασμούς Google και αποθηκευμένα αρχεία σε υπηρεσίες της, θα πρέπει να είναι ενεργοί ειδάλλως τα αρχεία τους θα διαγράφονται αυτόματα μετά από 2 χρόνια.

Σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιήσει τον δεσμευμένο αποθηκευτικό χώρο στις υπηρεσίες της ο οποίος, πρακτικά, παραμένει αναξιοποίητος, η Google προχώρησε σε μια αλλαγή στις πολιτικές της.

Όποιος χρήστης διαθέτει αποθηκευμένα αρχεία στις υπηρεσίες Gmail, Google Drive (συμπεριλαμβανομένων των Google Docs, Sheets, Slides, Drawings, Forms, Jamboard και Sites) ή Google Photos, θα πρέπει τουλάχιστον να επισκέπτεται έκαστη υπηρεσία τακτικά ώστε να θεωρείται ενεργός. Ειδάλλως, τα δεδομένα του θα διαγραφούν από την αντίστοιχη υπηρεσία.

Για παράδειγμα, αν κάποιος είναι ενεργός χρήστης Gmail μέσω browser ή app (δεν παίζει ρόλο) αλλά δεν επισκέπτεται το Photos, τα αρχεία από το Photos θα διαγραφούν δύο χρόνια μετά την τελευταία του επίσκεψη.

Η νέα πολιτική θα έχει ισχύει από την 1η Ιουνίου 2021, οπότε οι πρώτες διαγραφές αρχείων θα πραγματοποιηθούν την 1η Ιουνίου 2023.

Οποιοσδήποτε χρήστης διατηρεί συνδρομή Google One και δεν έχει κάποια ανεκπλήρωτη οικονομική υποχρέωση, θεωρείται αυτόματα ενεργός ανεξάρτητα από το πόσο συχνά επισκέπτεται τις υπηρεσίες. Επιπλέον, εξαιρούνται οι κάτοχοι λογαριασμών Google Workspace (πρώην GSuite for Business), GSuite for Education ή GSuite for non-profits.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως αν κάποιος χρήστης διαθέτει πολλαπλούς λογαριασμούς Google στη συσκευή του, δεν θεωρείται ενεργός σε κάθε λογαριασμό απλώς επειδή βρίσκονται όλοι στην ίδια συσκευή - αυτό καθορίζεται αυστηρά ανά λογαριασμό.

Τέλος, η Google σημειώνει πως θα ενημερώσει έγκαιρα τον κάθε ανενεργό χρήστη προτού προβεί σε διαγραφή δεδομένων, ειδοποιώντας τρεις μήνες πριν την υπολογισμένη ημερομηνία διαγραφής.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εντάξει, για να έχεις να μπεις δυο χρόνια σε μια υπηρεσία σημαίνει ότι δεν την χρησιμοποιείς. με δεδομένο ότι οι ενημερώσεις στον κόσμο έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες και ότι διαγραφές δε θα γίνουν πριν τον Ιούνιο του 2023 νομίζω ότι είναι και αρκετός χρόνος για τους χρήστες (μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για τις δωρεάν υπηρεσίες και όχι για αυτούς που πληρώνουν κάποιου είδους συνδρομή) 

δε διευκρινίζεται στο ενημερωτικό email αν τα family members στο google one έχουν την ίδια αντιμετώπιση, ή αν αφορά μόνο τον βασικό χρήστη (αν και φαντάζομαι θα είναι το ίδιο για όλα τα μέλη) 

 

  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και πολύ άργησαν..

 Το θέμα ειναι τι data disposal θα γινεται;  Θα διαγράφονται οριστικά ;

Η θα συμφωνούμε σε κάποιον καινούριο όρο πλέον πως μετά τα 2 χρόνια και εάν φτάσει ο λογαριασμός μας σε φάση να γίνουν διαγραφή τα αρχεία πώς αυτά  θα μεταβιβάζονται σε 3ους για επεξεργασία και έρευνα ;

Just saying...

Κατι αντίστοιχο  είχε απασχολήσει στο παρελθόν την δημοσιότητα και με άλλους cloud providers...

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εδώ κατεβάζει videos κτλ, σιγά μην κολλήσει στα αρχεία. Άμα μας σβήσει ότι έχουμε ανεβάσει και κάθε μας ίχνος στο διαδίκτυο θα είναι σαν να μην υπήρξαμε ποτέ!!

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Super Moderators
2 minutes ago, vagkoun83 said:

Εδώ κατεβάζει videos κτλ, σιγά μην κολλήσει στα αρχεία. Άμα μας σβήσει ότι έχουμε ανεβάσει και κάθε μας ίχνος στο διαδίκτυο θα είναι σαν να μην υπήρξαμε ποτέ!!

θα σβησει αρχεια αλλα σιγουρα θα κρατησει οτι προσωπικα δεδομενα υπαρχουν.αξια ανεκτιμητη.χαχα

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, poulinos είπε

θα σβησει αρχεια αλλα σιγουρα θα κρατησει οτι προσωπικα δεδομενα υπαρχουν.αξια ανεκτιμητη.χαχα

Όχι, υπάρχει άλλη πολιτική ανενεργού λογαριασμού, λογαριασμού, όχι υπηρεσιών στον ίδιο λογαριασμό.

Είναι 3 ως 18 μήνες, υπάρχει επιλογή για αυτό στο λογαριασμό σου.

Αν δεν επισκεφτείς καθόλου τον λογαριασμό σου για 18 μήνες σου στέλνουν email στο email επικοινωνίας που έχεις ορίσει ότι θα διαγράψουν τον λογαριασμό.

Αν δεν επισκεφτείς τον λογαριασμό σου σε αυτούς τους 3 μήνες μετά την ειδοποίηση σου διαγράφουν το λογαριασμό στο σύνολο του με ότι υπάρχει σε αυτόν συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού του, της δραστηριότητας του και των δεδομένων του.

Επεξ/σία από aypnia
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι και εγω ανακαλυψα προσφατα οτι μου διαγραφτηκε το Dropbox account, επειδη ειχα να μπω σε αυτο 2 χρονια

κατι μου λεει οτι θα αρχισουν να σβηνουν υλικο και απο το Youtube, υπαρχει πολυ σκουπιδι με ελαχιστα views, και δεν υπαρχει καποιος ουσιαστικος λογος να το κρατανε.

Επεξ/σία από KilliK
  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λογικό, και πολύ άργησε. Αναφερόμαστε στα free accounts ασφαλώς.

Κάποτε περιμένω να κάνει κατι αντίστοιχο (πχ αν δεν δει κανεις το βιντεο για 4 χρόνια) και για το Youtube γιατί είναι απορίας άξιο πως υπάρχει ακόμα τόοοοοσσσοοοο μεγάλος όγκος από βίντεο εκεί πανω. 

Υ.Γ. Να και "σφαλιάρα" σε όσους υπερ-επένδυσαν στο cloud ως "ασφαλή" αποθήκη για backup.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
11 ώρες πριν, KilliK είπε

ναι και εγω ανακαλυψα προσφατα οτι μου διαγραφτηκε το Dropbox account, επειδη ειχα να μπω σε αυτο 2 χρονια

κατι μου λεει οτι θα αρχισουν να σβηνουν υλικο και απο το Youtube, υπαρχει πολυ σκουπιδι με ελαχιστα views, και δεν υπαρχει καποιος ουσιαστικος λογος να το κρατανε.

Γενικά επειδή κ σε μένα θα γινόταν δεν φταίνε αυτοί, έστειλαν πάνω από 10 email για να κάνω έστω log in.

Στην τελευταία ειδοποίηση απλά έκανα log in για να μην σβηστούν.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Super Moderators
On 21/12/2020 at 23:30, aypnia said:

Όχι, υπάρχει άλλη πολιτική ανενεργού λογαριασμού, λογαριασμού, όχι υπηρεσιών στον ίδιο λογαριασμό.

Είναι 3 ως 18 μήνες, υπάρχει επιλογή για αυτό στο λογαριασμό σου.

Αν δεν επισκεφτείς καθόλου τον λογαριασμό σου για 18 μήνες σου στέλνουν email στο email επικοινωνίας που έχεις ορίσει ότι θα διαγράψουν τον λογαριασμό.

Αν δεν επισκεφτείς τον λογαριασμό σου σε αυτούς τους 3 μήνες μετά την ειδοποίηση σου διαγράφουν το λογαριασμό στο σύνολο του με ότι υπάρχει σε αυτόν συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού του, της δραστηριότητας του και των δεδομένων του.

Ναι πολλα sites σβηνουν λογαριασμους.τωρα τι στοιχεια μπορει να κρατανε ασχετα την διαγραφη του μαλλον δεν θα το μαθουμε. και αν σβηστει βεβαια ο λογαριασμος.και αυτο φαινεται και απο αλλου.οτι σε παρα πολλα sites το να διαγραφεις ειναι απο δυσκολο εως αδυνατο.δεν υπαρχει δηλαδη φορμα αλλα στειλε email κτλ.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.