Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπερα. 

Για παροχες  φυσικου  αεριου   ποια ειναι  η προθεσμία καταχώρησης και   παραστατικά με ποια  ημερομηνία έκδοσης μπορουμε να καταχωρησουμε? Οι οδηγιες που εξεδωσε η ΑΑΔΕ γραφουν το παρακατω:

"Μέχρι πότε έχω προθεσμία καταχώρισης αποδείξεων αγοράς λοιπών καυσίμων (εκτός του πετρελαίου θέρμανσης και της ηλεκτρικής ενέργειας);

Α Για αγορές που αφορούν καταναλώσεις από 1η Οκτωβρίου 2024 έως και 31η Μαρτίου 2025 και των οποίων τα παραστατικά έχουν εκδοθεί μέχρι την 15η Απριλίου 2025, η προθεσμία καταχώρισης είναι έως και την 30η Απριλίου 2025. Ειδικά για το φυσικό αέριο και την κατανάλωση θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης, η προθεσμία καταχώρησης είναι έως την 15η Ιουλίου 2025 για παραστατικά με ημερομηνία έκδοσης έως την 30η Ιουνίου 2025.".

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, tsigpan είπε

Καλησπερα. 

Για παροχες  φυσικου  αεριου   ποια ειναι  η προθεσμία καταχώρησης και   παραστατικά με ποια  ημερομηνία έκδοσης μπορουμε να καταχωρησουμε? Οι οδηγιες που εξεδωσε η ΑΑΔΕ γραφουν το παρακατω:

"Μέχρι πότε έχω προθεσμία καταχώρισης αποδείξεων αγοράς λοιπών καυσίμων (εκτός του πετρελαίου θέρμανσης και της ηλεκτρικής ενέργειας);

Α Για αγορές που αφορούν καταναλώσεις από 1η Οκτωβρίου 2024 έως και 31η Μαρτίου 2025 και των οποίων τα παραστατικά έχουν εκδοθεί μέχρι την 15η Απριλίου 2025, η προθεσμία καταχώρισης είναι έως και την 30η Απριλίου 2025. Ειδικά για το φυσικό αέριο και την κατανάλωση θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης, η προθεσμία καταχώρησης είναι έως την 15η Ιουλίου 2025 για παραστατικά με ημερομηνία έκδοσης έως την 30η Ιουνίου 2025.".

γ) Ειδικά για το φυσικό αέριο και για την κατανάλωση θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης θα πραγματοποιηθεί επιπλέον πληρωμή μίας ακόμη δόσης έως την 30ή Ιουλίου 2025, για αγορές που αφορούν καταναλώσεις από 1ης.10.2024 έως 31.3.2025 και των οποίων τα παραστατικά έχουν εκδοθεί έως 30.6.2025 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως 15.7.2025, αφού αφαιρεθεί η προκαταβολή.

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 8/3/2025 στις 8:53 ΠΜ, jimwalker είπε

Mολις το κοιταξα και εγω,τιποτα ακομα και εχουν περασει πανω απο 3 μηνες..Ετσι οπως παει,αντι για δευτερη δοση θα μας αφαιρεσουν και την πρωτη!

Καλησπέρα 
Και εμένα μέχρι και σήμερα δε μου έχει γίνει καμία διασταύρωση  δε ξέρω πραγματικά τι θα γίνει 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, tselotrelo είπε

Καλησπέρα 
Και εμένα μέχρι και σήμερα δε μου έχει γίνει καμία διασταύρωση  δε ξέρω πραγματικά τι θα γίνει 

κ μενα

Δεν υπάρχουν διασταυρωμένες αγορές για την Περίοδο 2024 - 2025
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tselotrelo είπε

Καλησπέρα 

Σε κανέναν δεν έχει γίνει.

Η πληρωμή ειναι τέλος Μαίου, οπότε πιστεύω ότι θα φανούν σε όλους λίγο πριν την πληρωμή.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, RedMike7 είπε

Σε κανέναν δεν έχει γίνει.

Η πληρωμή ειναι τέλος Μαίου, οπότε πιστεύω ότι θα φανούν σε όλους λίγο πριν την πληρωμή.

Την ίδια περίοδο θα μπει άραγε και η υποτιθέμενη 2η δόση για την επιδότηση ρεύματος ή δεν πρόκειται να πάρουμε τίποτα; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

έχω την εξής απορία

Προηγούμενο λογαριασμό φυσικού αερίου, τον έκανα διακανονισμό για δόσεις, όλα οκ, τον έβαλα και στην πλατφόρμα για το επίδομα. Τώρα ήρθε ο επόμενος λογαριασμός που σαν ποσό πληρωμής, έχει το σύνολο του νέου με τον προηγούμενο.

Εγώ τι ποσό να ανεβάσω στην πλατφόρμα; Γράφει σε μικρότερο πλαίσιο το Σύνολο Τρέχοντος Λογαριασμού οπότε ξέρω το ποσό του νέου μόνο.

Επεξ/σία από GreekMonkey
Δημοσ.

Φυσικό αέριο έχω λάβει προκαταβολικη επιδότηση από τον Νοέμβριο και σήμερα 30.4 μπορώ να υποβάλλω εκ νέου οριστικά την υποβολή των παραστατικών. Το θέμα είναι ότι θα εκδοθούν και άλλοι λογαριασμοί από τον φορέα για επιπλέον ποσά (Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος που δεν έχουν εκδοθεί και περιμένω να βγουν λογαριασμοι )

Αν υποβάλλω σήμερα υποβολή μπορώ μέχρι 30.7 να δικαιολογήσω τα δελτία παραστατικών που θα ακολουθήσουν μέχρι τέλους της χειμερινής περιόδου; 

Τι λέτε να περιμένω μέχρι Ιούλιο αφού θα αυξηθεί το πόσο μάλλον και θα φτάσει στο μέγιστο της επιδότησης ή δεν θα μπορέσω να συμπληρώσω στην αίτηση μου;

Δημοσ.
Στις 30/4/2025 στις 7:03 ΠΜ, PedroG είπε

Φυσικό αέριο έχω λάβει προκαταβολικη επιδότηση από τον Νοέμβριο και σήμερα 30.4 μπορώ να υποβάλλω εκ νέου οριστικά την υποβολή των παραστατικών. Το θέμα είναι ότι θα εκδοθούν και άλλοι λογαριασμοί από τον φορέα για επιπλέον ποσά (Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος που δεν έχουν εκδοθεί και περιμένω να βγουν λογαριασμοι )

Αν υποβάλλω σήμερα υποβολή μπορώ μέχρι 30.7 να δικαιολογήσω τα δελτία παραστατικών που θα ακολουθήσουν μέχρι τέλους της χειμερινής περιόδου; 

Τι λέτε να περιμένω μέχρι Ιούλιο αφού θα αυξηθεί το πόσο μάλλον και θα φτάσει στο μέγιστο της επιδότησης ή δεν θα μπορέσω να συμπληρώσω στην αίτηση μου;

Μπορούσες να τα έχεις κατάθεση είδη και να ξανακάνεις τροποποιητικη μετα που θα έρθουν τα άλλα. Υπάρχει πολυ περιθώριο ακόμα. 

• Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μέχρι τέλος Μαΐου λένε ότι θα μπει η δεύτερη δόση ( έχω κάνει για πετρέλαιο ) αλλά μέχρι και σήμερα λέει - Δεν υπάρχουν διασταυρωμένες αγορές για την Περίοδο 2024 - 2025 - έχω ρωτήσω τον βενζινά μου και λέει ότι τα έχει καταθέσει τα χαρτιά κανονικά από 12/3 που έβαλα πετρέλαιο. Τι στο καλό συμβαίνει ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, advantix είπε

Μέχρι τέλος Μαΐου λένε ότι θα μπει η δεύτερη δόση ( έχω κάνει για πετρέλαιο ) αλλά μέχρι και σήμερα λέει - Δεν υπάρχουν διασταυρωμένες αγορές για την Περίοδο 2024 - 2025 - έχω ρωτήσω τον βενζινά μου και λέει ότι τα έχει καταθέσει τα χαρτιά κανονικά από 12/3 που έβαλα πετρέλαιο. Τι στο καλό συμβαίνει ;

την πρωτη δοση,προκαταβολη δεν την πηρες?

https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/energeia/epidoma-thermansis-pii-dikeouchi-tha-lavoun-afximeni-ti-defteri-dosi-ke-pote-tha-katavlithi/

Επεξ/σία από mike15
Δημοσ.

Το ίδιο και σε μένα δεν εμφανίζονται διασταυρωμένες αγορές υπέβαλα ερώτημα στην Α.Α.Δ.Ε.και η απάντηση που πήρα είναι η ακόλουθη 

Αξιότιμη/ε κυρία/κύριε,

Οι διασταυρώσεις των παραστατικών θα πραγματοποιηθούν από την υπηρεσία μας μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Πάντα στη διάθεσή σας,
Κέντρο Εξυπηρέτησης  Φορολογουμένων (ΚΕΦ)
Ανεξάρτητη Αρχή  Δημοσίων Εσόδων.

• Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, mike15 είπε

την πρωτη δοση,προκαταβολη δεν την πηρες?

Ναι κανονικά μπήκε 23/12/24, η εξόφληση με ανησυχεί 🤔

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...