Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ το φόρουμ, 

Μου εχει φανει πολυ περίεργη η συμπεριφορά του σασμαν στο toyota iq 1.0 2009. Πιο δύσκολες αλλαγές ταχυτητων και ειδικα όπισθεν . Κάναμε αλλαγή βαλβολινες πριν 120 χλμ (75w90 συνθετικη που έλεγε στο manual) στα 110000 χλμ συνολο,, αν και παρατηρησα μετα οτι αρκετοί προτείνουν 75w μονο , και έφτιαξε η κατάσταση αρκετά με εξαίρεση 2 καταστάσεις.
1. Η οπισθεν μπαίνει αψογα, αλλα βγαίνει ακομα και τώρα λιγο δύσκολα. 
2. Με κλειστό το κινητήρα οι ταχύτητες ειναι αρκετά σκληρες. 

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει ενα θέμα με δόνηση περίπου στις 2κ στροφές και ειναι γνωστό θέμα δισκο-πλατω που το μαμα δεν κράταγε τοσο. Βέβαια δεν εχω πατινάρισμα αλλα σιγα σιγα αρχιζει και απομονώνει λίγο πιο πανω (οχι πολυ ψηλα).

Τι μου προτείνετε? Να το πάω για αλλαγή δισκο - πλατώ- ρουλεμαν που θέλω οπως και να εχει και να αλλαξω βαλβολίνες πάλι? Να κοιτάξω τις ντίζες στο υδραυλικο συμπλέκτη? κατι άλλο?Το αυτοκίνητο κατα τα αλλα είναι άψογο.

Ευχαριστώ προκαταβολικα

Δημοσ.
Στις 22/12/2020 στις 11:19 ΜΜ, Ribopaido είπε

Χαιρετώ το φόρουμ, 

Μου εχει φανει πολυ περίεργη η συμπεριφορά του σασμαν στο toyota iq 1.0 2009. Πιο δύσκολες αλλαγές ταχυτητων και ειδικα όπισθεν . Κάναμε αλλαγή βαλβολινες πριν 120 χλμ (75w90 συνθετικη που έλεγε στο manual) στα 110000 χλμ συνολο,, αν και παρατηρησα μετα οτι αρκετοί προτείνουν 75w μονο , και έφτιαξε η κατάσταση αρκετά με εξαίρεση 2 καταστάσεις.
1. Η οπισθεν μπαίνει αψογα, αλλα βγαίνει ακομα και τώρα λιγο δύσκολα. 
2. Με κλειστό το κινητήρα οι ταχύτητες ειναι αρκετά σκληρες. 

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει ενα θέμα με δόνηση περίπου στις 2κ στροφές και ειναι γνωστό θέμα δισκο-πλατω που το μαμα δεν κράταγε τοσο. Βέβαια δεν εχω πατινάρισμα αλλα σιγα σιγα αρχιζει και απομονώνει λίγο πιο πανω (οχι πολυ ψηλα).

Τι μου προτείνετε? Να το πάω για αλλαγή δισκο - πλατώ- ρουλεμαν που θέλω οπως και να εχει και να αλλαξω βαλβολίνες πάλι? Να κοιτάξω τις ντίζες στο υδραυλικο συμπλέκτη? κατι άλλο?Το αυτοκίνητο κατα τα αλλα είναι άψογο.

Ευχαριστώ προκαταβολικα

Το 90% του προβληματος ειναι απο το δισκο-πλατο. Αλλαξε το και βαλε και βαλβολινες απο κατοχους που ειναι ευχαριστημενοι..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...