Προς το περιεχόμενο

Καινούριος υπολογιστής δεν δίνει σήμα στην οθόνη


tsakalos.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά. Μετά από καιρό υπομονής και παραγγελιών κλπ κλπ, σήμερα κατάφερα να συγκεντρώσω όλα τα κομμάτια του υπολογιστή μου. Ξεκίνησα λοιπόν την διαδικασία του στησίματος με ένα βίντεο - οδηγό μιας και δεν το έχω ξανακάνει. Μόνος μου έφτασα μέχρι να βάλω τον επεξεργαστή ,καθώς μετά με βοήθησε κάποιος που ξέρει από αυτά. Αφού τελειώσαμε την διαδικασία, ενεργοποιήσαμε τον υπολογιστή, και φαίνεται να παίρνει μπρος και η μητρική και η κάρτα γραφικών και τα ανεμιστηράκια ανάβουν, αλλά δεν δίνει σήμα στην οθόνη με τίποτα. Προσπαθήσαμε και σε άλλη οθόνη μα καμία τύχη, έβγαλα τις ραμ τις ξαναέβαλα, πάλι τίποτα, οι δοκιμές έγιναν κυρίως στις θύρες (hdmi και display port) της κάρτας γραφικών, αλλά δοκίμασα και στην οθόνη. Έκανα ένα ψάξιμο στο ίντερνετ, τσέκαρα και τα κομμάτια στο pc part picker μήπως υπάρχει κάποια ασυμβατότητα που δεν είχα συνειδητοποιήσει και μου γράφει ότι ίσως χρειάζεται bios update η μητρική. Τα κομμάτια μου είναι αυτά: 

Mobo: Msi b550 A pro

CPU: Ryzen 5600x

RAM: HyperX Fury

GPU: RTX 3060 Ti

SSD: Samsung Evo 970

HDD: WD 1T

PSU: Be Quiet 700W

Case: NZXT H510

Παραθέτω και κάποιες εικόνες μπας και παρατηρήσει κάποιος κάτι λανθασμένα τοποθετημένο.

https://ibb.co/0sVG2Fm

https://ibb.co/0BPRprM

https://ibb.co/0sVG2Fm

https://ibb.co/HBWZ0yn

https://ibb.co/d6ZYdnR

Τι πήγε στραβά ρε παιδιά; Αν είναι όντως το bios update της mobo πως μπορώ εγώ να το κάνω χωρίς να έχω καν εικόνα;

Επεξ/σία από tsakalos.
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν απαιτείται bios update, τότε πρέπει να βρεις άλλον επεξεργαστή που υποστηρίζεται από την έκδοση που φοράει τώρα η μητρική σου. Να κάνεις το bios update και μετά να βάλεις τον επεξεργαστή που αγόρασες τώρα. Τρεχα γυρεύει δηλαδή....

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σας, συγγνώμη που δεν λειτουργούσε το λινκ, σε 2-3 τεστ που έκανα μου τα έδειξε. Λοιπόν τα κομμάτια μου είναι τα παρακάτω 

Mobo: Msi b550 A pro

CPU: Ryzen 5600x

RAM: HyperX Fury

GPU: RTX 3060 Ti

SSD: Samsung Evo 970

HDD: WD 1T

PSU: Be Quiet 700W

Case: NZXT H510

Φίλε Τζίτζικα το pc part picker μου εμφανίζει αυτό το μήνυμα: Warning!Some AMD B550 chipset motherboards may need a BIOS update prior to using Vermeer CPUs. Upgrading the BIOS may require a different CPU that is supported by older BIOS revisions.

Και υποτίθεται πήρα αυτή τη μητρική για να είμαι στα καινούρια τσιπ. Τι κάνω;;

Επεξ/σία από tsakalos.
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
7 λεπτά πριν, tsakalos. είπε

Καλημέρα σας, συγγνώμη που δεν λειτουργούσε το λινκ, σε 2-3 τεστ που έκανα μου τα έδειξε. Λοιπόν τα κομμάτια μου είναι τα παρακάτω 

Mobo: Msi b550 A pro

CPU: Ryzen 5600x

RAM: HyperX Fury

GPU: RTX 3060 Ti

SSD: Samsung Evo 970

HDD: WD 1T

PSU: Be Quiet 700W

Case: NZXT H510

Φίλε Τζίτζικα το pc part picker μου εμφανίζει αυτό το μήνυμα: Warning!Some AMD B550 chipset motherboards may need a BIOS update prior to using Vermeer CPUs. Upgrading the BIOS may require a different CPU that is supported by older BIOS revisions.

Και υποτίθεται πήρα αυτή τη μητρική για να είμαι στα καινούρια τσιπ. Τι κάνω;;

μπορείς να κάνεις update ,χωρίς τον cpu πάνω, στο bios. 

 

  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ πολύ για τις  απαντήσεις. Έκανα το bios και τελικά ένα λαμπάκι στην mobo ήταν το debug led της cpu, το οποίο καταφέραμε να το ξεπεράσουμε, μετά το bios update, αλλά τώρα εμφανίζει το παρακάτω το vga debug led. Οπότε ακόμα δεν έχω εικόνα. Υπάρχει μια gtx 550 που λέω να προσπαθήσω να την φορέσω στον υπολογιστή να δούμε. Λέτε να κάνει τίποτα;

Επεξ/σία από tsakalos.
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 1 μήνα μετά...

Καλησπέρα έχω ένα παλιό σύστημα με q9650 μητρική g41 8 ραμ ddr3 kai rx580 όλα έτρεχαν σωστα άσχετα με το bottleneck όταν πήγα να περάσω νέους drivers πρώτα κατά λάθος τους έβγαλα έπειτα έβαλα ασφαλή λειτουργία με ddu μετά έκανα επανεκκίνηση και δεν άνοιγε( δεν έδινε σήμα στην οθόνη !  οπότε έβαλα το καλώδιο vga στην οθόνη από μητρική και πάλι δεν έδινε σήμα στην οθόνη , έπειτα έβγαλα την τροφοδοσία την κάρτα και έδωσε σημα κανονικά  . Μετά έβαλα να βλέπει τα ενσωματωμένα και πάλι έδωσε σήμα  κανονικά ! Μετά πάλι έκλεισα έβγαλα ρεύμα συνδεσα κάρτα πάτησα να ανοίξει πάλι από vga μητρικης και ενσωματωμένα  και δεν δίνει σήμα ,μπαταρία έχω βγάλει πολλές φορές καμία διαφορά μόνο με τροφοδοσία εκτός κάρτας ανοίγει τι μπορεί να φταίει???

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν δοκιμάζουμε την κάρτα ενσωματωμένων αφαιρούμε την κάρτα γραφικών από το σύστημα και δε βγάζουμε απλά την τροφοδοσία. Αν το θέμα το δημιουργούν μόνο οι drivers(που δεν το νομίζω) τότε μπορείς να μπεις στο σύστημα με τα ενσωματωμένα γραφικά και να απεγκαταστήσεις τους παλιούς drivers. Με αυτά που λες πάντως θα έριχνα το φταίξιμο στην κάρτα ή το τροφοδοτικό. Αν μπορείς να βρεις 2ο σύστημα να δοκιμάσεις την κάρτα θα ήταν ιδανικό για να δεις αν φταίει η κάρτα. Αν η κάρτα αποδειχθεί εντάξει τότε κοιτάς για το τροφοδοτικό σου (μεγαλύτερη πιθανότητα) και μετά τη μητρική σου (μικρότερη πιθανότητα)

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
2 ώρες πριν, gregorykon είπε

Καλησπέρα έχω ένα παλιό σύστημα με q9650 μητρική g41 8 ραμ ddr3 kai rx580 όλα έτρεχαν σωστα άσχετα με το bottleneck όταν πήγα να περάσω νέους drivers πρώτα κατά λάθος τους έβγαλα έπειτα έβαλα ασφαλή λειτουργία με ddu μετά έκανα επανεκκίνηση και δεν άνοιγε( δεν έδινε σήμα στην οθόνη !  οπότε έβαλα το καλώδιο vga στην οθόνη από μητρική και πάλι δεν έδινε σήμα στην οθόνη , έπειτα έβγαλα την τροφοδοσία την κάρτα και έδωσε σημα κανονικά  . Μετά έβαλα να βλέπει τα ενσωματωμένα και πάλι έδωσε σήμα  κανονικά ! Μετά πάλι έκλεισα έβγαλα ρεύμα συνδεσα κάρτα πάτησα να ανοίξει πάλι από vga μητρικης και ενσωματωμένα  και δεν δίνει σήμα ,μπαταρία έχω βγάλει πολλές φορές καμία διαφορά μόνο με τροφοδοσία εκτός κάρτας ανοίγει τι μπορεί να φταίει???

Εχει ο Q9650 ενσωματωμενα γραφικα;

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε παιδιά έχω τον q9550 έγινε λάθος αλλά ναι έχει ανοιγει τ το pc κανονικά παίζω και λολ με 20 fps 🤣🤣🤣 το θέμα είναι γιατί γίνεται αυτό που γίνεται 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το G41 τα εχει τα γραφικα οχι ο q9650-q9550 κοκ.

Ειχα περιπου για μια δεκαετια q9650 με P45 και για να ειμαι ελικρινης δεν το ειχα ψαξει ποτε.

Οσο ζεις μαθαινεις......🙂

  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.