Joshua21 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, musan είπε Επειδη πραγματικα εχει κολλησει το μυαλο μου, αυτο που εχει βγει τωρα για τα τελη ειναι το ειδοποιητηριο. Οταν πληρωσω τα τελη, θα βγει καινουριο "οριστικο" χαρτι η θα κρατησω αυτο του ειδοποιητηριου και θα πρεπει να εκτυπωσω επιπλεον και την αποδειξη πληρωμης. Δεν ξερω αν εχω χαζεψει, αλλα νομιζω οτι περσι το ειδοποιητηριο εκτος οτι ηταν αλλιως, δεν χρειαζοταν και να βγαλω και τις αποδειξεις απο την πληρωμη. Τρικυμια εν κρανιω... Η εκτύπωση του ειδοποιητηρίου είναι υποχρεωτική, και πρέπει να φυλάσσεται μαζί με την απόδειξη πληρωμής εντός του οχήματος. Έτσι ήταν και πέρσι, έτσι είναι και τώρα. 2 ώρες πριν, musan είπε Ωχ, τι ναι αυτο παλι; Και εμενα μου βγαζει κατα καιρους ειδοποιηση για επικαιροποιηση στοιχειων (νομιζω δλδ οτι λεει στοιχειων) οταν μπαινω σε 2-3 λογαριασμους στο i-bank της εθνικης και το αγνοω και καθε φορα λεω την επομενη φορα που θα βγει γιατι βαριεμαι να οριζω νεους κωδικους κοκ. Εχει γουστο να γινει καμια στραβη αμα παω να το κανω τελικα και μετα πρεπει να τρεχω στην εθνικη. Δεν είναι κάτι νέο, οι τράπεζες εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι υποχρεωμένες από το κράτος να σου ζητούν σε τακτικά διαστήματα κάποια έγγραφα, αυτό λέγεται επικαιροποίηση στοιχείων. Αν δεν το κάνεις, κάποια στιγμή θα κλειδωθεί ο λογαριασμός ibank που διαθέτεις.
musan Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 45 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Δεν είναι κάτι νέο, οι τράπεζες εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι υποχρεωμένες από το κράτος να σου ζητούν σε τακτικά διαστήματα κάποια έγγραφα, αυτό λέγεται επικαιροποίηση στοιχείων. Αν δεν το κάνεις, κάποια στιγμή θα κλειδωθεί ο λογαριασμός ibank που διαθέτεις. Ωχ. Το κακο ειναι οτι με τοσες φορες που ειχε βγει το pop-up και το εκλεινα, πλεον εχω καιρο να το δω να εμφανιζεται σε ολους τους λογαριασμους. Οταν πρεπει να αλλαξεις κωδικο σε βγαζει εκει κατευθειαν μετα το login και δε σε αφηνει να κανεις τιποτα αλλο, ενω αυτο με την επικαιροποιηση ειναι ενα απλο pop-up που το κλεινεις ενω εχεις ηδη μπει. Οποτε υπεθεσα οτι δεν θα ειναι κατι τοσο σημαντικο την εθνικη μου μεσα. Αν δεν ξαναεμφανιστει, ελπιζω να υπαρχει καπου επιλογη να πατησεις να κανεις επικαιροποιηση.
pascalia2 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Αρχες Φεβρουαριου ειναι οκ να τα πληρωσουμε μια που δωθηκε παραταση μεχρι τελη Φεβρουαριου; Θα μπορουμε να τα πληρωσουμε και ηλεκτρονικα;
Joshua21 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 9 ώρες πριν, pascalia2 είπε Αρχες Φεβρουαριου ειναι οκ να τα πληρωσουμε μια που δωθηκε παραταση μεχρι τελη Φεβρουαριου; Θα μπορουμε να τα πληρωσουμε και ηλεκτρονικα; Ε ναι, κανένας δεν θα παραπονεθεί αν δεν περιμένετε μέχρι τελευταία στιγμή. Και ναι, πληρώνονται και ηλεκτρονικά, δεν έχει αλλάξει κάτι.
achilles_g_ Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 17 ώρες πριν, Joshua21 είπε Η εκτύπωση του ειδοποιητηρίου είναι υποχρεωτική, και πρέπει να φυλάσσεται μαζί με την απόδειξη πληρωμής εντός του οχήματος. Έτσι ήταν και πέρσι, έτσι είναι και τώρα. Αν έχεις πληρώσει και πας να κατεβάσεις τα τέλη (έχει γίνει η εκκαθάριση της συναλλαγής) θα σου γράφει πλέον τα τέλη έχουν καταβληθεί, οπότε δεν χρειάζεται η απόδειξη πληρωμής. Αν έχεις όμως το αρχικό ειδοποιητήριο, ναι εκεί χρειάζεται. 1
Joshua21 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, achilles_g_ είπε Αν έχεις πληρώσει και πας να κατεβάσεις τα τέλη (έχει γίνει η εκκαθάριση της συναλλαγής) θα σου γράφει πλέον τα τέλη έχουν καταβληθεί, οπότε δεν χρειάζεται η απόδειξη πληρωμής. Αν έχεις όμως το αρχικό ειδοποιητήριο, ναι εκεί χρειάζεται. Βασικά αυτό που έγραψα εγώ (να κουβαλάμε μαζί την ειδοποίηση μαζί με την απόδειξη πληρωμής) είναι η επίσημη οδηγία, ενώ αυτό που έγραψες εσύ είναι απλά δικό σου συμπέρασμα.
achilles_g_ Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Η οδηγία είναι γιατί με το ειδοποιητήριο δεν ξέρεις αν έχουν πληρωθεί ή όχι... Ρώτα όπου θέλεις
Joshua21 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, achilles_g_ είπε Η οδηγία είναι γιατί με το ειδοποιητήριο δεν ξέρεις αν έχουν πληρωθεί ή όχι... Ρώτα όπου θέλεις Αποστομωτικό επιχείρημα Δες εδώ: "Η εκτύπωση του ειδοποιητηρίου είναι υποχρεωτική και θα πρέπει να φυλάσσεται μαζί με την απόδειξη πληρωμής εντός του οχήματος." https://www.kteohellas.gr/category/227/πληρωμη-τελων-κυκλοφοριασ.html Και εδώ: "Η εκτύπωση του ειδοποιητηρίου σε χαρτί είναι πάντως υποχρεωτική και θα πρέπει να φυλάσσεται μαζί με την απόδειξη πληρωμής, για τυχόν έλεγχο." https://www.protothema.gr/economy/article/328859/teli-kukloforias-ola-osa-prepei-na-gnorizete-/ Δυστυχώς ή ευτυχώς σημασία έχει τι προβλέπεται, και όχι τι πιστεύεις εσύ προσωπικά. Τίποτα άλλο από εμένα.
achilles_g_ Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν θέλεις να καταλάβεις, μου μιλάς πάλι για ειδοποιητήριο.. Εφόσον πληρωθεί παύει να είναι ειδοποιητήριο. Δεν πειράζει.. Άντε , επειδή έχω κέφια θα στο γράψω αναλυτικά! Το ειδοποιητήριο πληρωμής περιέχει πάνω εκτός από τα προσωπικά στοιχεία κτλ κτλ την ημερομηνία λήξης πληρωμής και τον κωδικό πληρωμής. Εκτυπώνοντας αυτό το ειδοποιητήριο δεν φαίνεται πουθενά αν έχουν πληρωθεί τα τέλη, γι αυτό και η απόδειξη πληρωμής πρέπει να συνοδεύει το ειδοποιητήριο (κάτι που αναγράφεται ΚΑΙ πάνω στο ειδοποιητήριο). Εφόσον έγινε η πληρωμή και έχει γίνει η εκκαθάριση τη θέση της λήξης πληρωμής και του κωδικού πληρωμής παίρνει το: Τα τέλη έχουν καταβληθεί και δεν χρειάζεται η απόδειξη πληρωμής και ούτε αναγράφεται κάτι τέτοιο.... Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2020 από achilles_g_ 1
Joshua21 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Για τελευταία φορά, το τι φαντάζεσαι πως ισχύει είναι αδιάφορο. Και όχι, εγώ δεν έχω κέφια, αν θέλεις συνέχισε τον παραλογισμό σου μόνος σου.
achilles_g_ Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εκτυπωσε 2 φορές τα τέλη, μια πριν τα πληρώσεις και μια μετά την εκκαθάριση και βρες τις διαφορές. Για να σε βοηθήσω.. πριν την πληρωμή γράφει ότι το συγκεκριμένο ειδοποιητήριο πρέπει να συνοδεύεται με την απόδειξη πληρωμής, ώστε να αποδεικνύεται ότι τα τέλη έχουν πληρωθεί. Αν γίνει η εκκαθάριση φαίνεται ότι τα τέλη έχουν πληρωθεί, είναι επίσημο έγγραφο και φυσικά σε αυτήν την περίπτωση δεν ζητάει την απόδειξη πληρωμής, αφού έχει γίνει η διασταύρωση. Δεν χρειάζεται φαντασία ούτε καν στοιχειώδη λογική. Το τι χρειάζεται ως συνοδευτικό αναγράφεται στο έντυπο.. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2020 από achilles_g_
Stam53 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, achilles_g_ είπε Αν γίνει η εκκαθάριση φαίνεται ότι τα τέλη έχουν πληρωθεί, είναι επίσημο έγγραφο και φυσικά σε αυτήν την περίπτωση δεν ζητάει την απόδειξη πληρωμής, αφού έχει γίνει η διασταύρωση. Δεν χρειάζεται φαντασία ούτε καν στοιχειώδη λογική. Το τι χρειάζεται ως συνοδευτικό αναγράφεται στο έντυπο.. Ξέχασες ότι η απόδειξη απ τα μηχανήματα των τραπεζών, ούτως ή άλλως, σε λίγους μήνες σβήνει από μόνη της και παραμένει απλά ένα άσπρο λευκό χαρτάκι. Εν πάση περιπτώσει, αν κρατηθούν και τα 3 (ειδοποίηση - απόδειξη -"τα τέλη έχουν πληρωθεί") παρέα με τα άλλα του οχήματος, δεν θα ΄ναι και βάρος.
nik0laus Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Βασικά όταν σου κάνουν έλεγχο , γνωρίζουν ήδη αν χρωστάς ή όχι τα τέλη κυκλοφορίας καθώς το πρώτο που κάνουν είναι να ελέγξουν τον αριθμό κυκλοφορίας οπότε βγαίνει στην οθόνη τους όλη η "καρτέλλα" του οχήματος.... οπότε τι τα έχεις δεν τα έχεις ειδοποιητήρια κλπ λίγο ενδιαφέρει.... Απο προσωπική εμπειρία τρις... 1
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Στις 24/12/2020 στις 4:40 ΜΜ, pascalia2 είπε Πως μπορω να εξακριβωσω αν πληρωσα τα τελη; Δεν θυμαμαι αν τα πληρωσα ή οχι. Καποιος τροπος ηλεκτρονικα; Θα γίνω ο περίεργος που θα ρωτήσει πως είναι δυνατόν να μην ξέρεις αν σου λείπουν 100+€ απο τον λογαριασμό/πορτοφόλι/τσέπη ; 1
Klausx Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Στις 27/12/2020 στις 8:55 ΜΜ, nik0laus είπε Βασικά όταν σου κάνουν έλεγχο , γνωρίζουν ήδη αν χρωστάς ή όχι τα τέλη κυκλοφορίας καθώς το πρώτο που κάνουν είναι να ελέγξουν τον αριθμό κυκλοφορίας οπότε βγαίνει στην οθόνη τους όλη η "καρτέλλα" του οχήματος.... οπότε τι τα έχεις δεν τα έχεις ειδοποιητήρια κλπ λίγο ενδιαφέρει.... Απο προσωπική εμπειρία τρις... Υπάρχει κάποια νομοθεσία για πρόστιμο αν δεν έχεις πληρώσει τα τέλη; Αποτι ξέρω πάνε στην εφορία διπλά σαν πρόστιμο, η τροχαία τι ακριβώς κάνει στην περίπτωση;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα