Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, perpetas είπε

Τι μπορώ να κάνω πρώτον για τον υπάρχον λογαριασμό

τίποτα , απο το καλοκαίρι τα λέμε

τι προτείνετε να κάνω γενικά;

ΔΕΗ με 0,05

πέρα από το να τα κλείσω όλα και να κρυώνω.

κανα AC αν έκλεισες ρεύμα με χαμηλή τιμή και χρήση νυχτερινού και βοηθητικά αέριο

βλέπω μπήκε και η έκπτωση του κράτους 😁

• Like 1
  • Απαντ. 15,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, korakios είπε

τίποτα , απο το καλοκαίρι τα λέμε

ΔΕΗ με 0,05

κανα AC αν έκλεισες ρεύμα με χαμηλή τιμή και χρήση νυχτερινού και βοηθητικά αέριο

βλέπω μπήκε και η έκπτωση του κράτους 😁

Γίνεται να φύγω από ΖΕΝΙΘ τώρα ενώ εκδόθηκε ο λογαριασμός; δεν πρέπει να τον εξοφλήσω πρώτα;

Ευτυχώς στο ρεύμα έχω στάνταρ χρέωση με ElPedison. Το AC θα πάρει φωτιά...

Δημοσ.

0,092-0,034=0,058 για Δεκ

μικρή διαφορά απο ΔΕΗ αλλά άγνωστο τι θα γίνει με τις επιδοτήσεις στο μέλλον

Μόλις τώρα, perpetas είπε

Γίνεται να φύγω από ΖΕΝΙΘ τώρα ενώ εκδόθηκε ο λογαριασμός; δεν πρέπει να τον εξοφλήσω πρώτα;

νομίζω ναι αλλά δες πόσο βγαίνει με την επιδότηση

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, korakios είπε

0,092-0,034=0,058 για Δεκ

μικρή διαφορά απο ΔΕΗ αλλά άγνωστο τι θα γίνει με τις επιδοτήσεις στο μέλλον

νομίζω ναι αλλά δες πόσο βγαίνει με την επιδότηση

Περιμένω να με πάρουν από ΔΕΗ να δω αν γίνεται. Ευχαριστώ.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ekrepali είπε

Η έκπτωση της ΔΕΠΑ θα μπει σε παρόχους που αγοράζουν αέριο απ'τη ΔΕΠΑ. Η ΕFA τιμολογεί αποκλειστικά βάσει TTF (Oλλανδικός δείκτης).

Χρεώσεις διανομής είτε θα τις χρεώσουν και ξεμπερδεύεις, είτε δε θα τις χρεώσουν όπως στον συμφουρουμήτη στη προηγούμενη σελίδα και θα τις πληρώσεις αναδρομικά του χρόνου κατά τον Απρίλιο.

Δηλαδη τώρα που άλλαξα σε ΔΕΗ σταθερό 0.05 τι έκπτωση δικαιούμαι;

Έχω μπερδευτεί λίγο γιατί δεν βρίσκω ένα σωστό άρθρο να τα αναλύει @ekrepali

Δημοσ.
38 minutes ago, korakios said:

οχι και δε στελνεις τιποτα εισαι στο flex

Δηλαδή είμαι προνομιούχος ; 😂😂

οντως να μη στείλω τίποτα ; Απλά φεύγω ;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kostakiss είπε

Δηλαδή είμαι προνομιούχος ; 😂😂

οντως να μη στείλω τίποτα ; Απλά φεύγω ;

https://www.insomnia.gr/forums/topic/759172-πάροχοι-φυσικού-αερίου-και-οικονομικά-πακέτα/?do=findComment&comment=58944092

αν θες αμφισβητείς τη χρέωση προμήθειας στο flex , δεν ξέρω πως θα το διαχειριστείς

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tomtsir είπε

Δηλαδη τώρα που άλλαξα σε ΔΕΗ σταθερό 0.05 τι έκπτωση δικαιούμαι;

Έχω μπερδευτεί λίγο γιατί δεν βρίσκω ένα σωστό άρθρο να τα αναλύει @ekrepali

Όσοι έχουν κυμαινόμενο (όπου οι τιμές έχουν ξεφύγει πάνω από 0.10) θα πάρουν επιδότηση απ'τη ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Η ΔΕΠΑ θα δώσει έκπτωση στους παρόχους, για τις ποσότητες αερίου που έχουν αγοραστεί από αυτούς.

Πχ αν ένας πάροχος όπως η ΕFA τιμολογεί το κυμαινόμενο αποκλειστικά με TTF και δεν αγοράζει αέριο απ'τη ΔΕΠΑ, δε θα υπάρχει έκπτωση.

Αν ένας πάροχος αγοράσει κυμαινόμενο 100% από ΔΕΠΑ, τότε ο πελάτης θα πάρει την έκπτωση που έχει ανακοινωθεί στις ειδήσεις (έως και 40%).

Αν ένας πάροχος αγοράζει κυμαινόμενο από πολλές πηγές πχ 10% ΔΕΠΑ και 90% από εξωτερικό, τότε η έκπτωση που θα πάρει ο πελάτης είναι έως και 4%.

Οι μόνοι που θα δούνε έκπτωση κατά τη γνώμη μου είναι οι πελάτες απ'το Φυσικό Αέριο Οικιακό (το απλό πρόγραμμα), αυτοί που έχουν το Φυσικό Αέριο Extra (με επιφύλαξη) και αυτοί που είναι στο παλιό Τ2 της Ζενίθ (εκτός κι αν αυτοί τιμολογούν πλέον με ΤΤF από αρχές του χρόνου που οι δημοπρασίες της ΔΕΠΑ καταργήθηκαν).

Πάντως ακόμα κι αν αυτοί που έχουν το Φυσικό Αέριο Extra (το οποίο ήδη έχει 25% έκπτωση) πάρουν επιπλέον 40% έκπτωση... και πάλι η τελική τιμή βγαίνει ακριβότερη απ'το 0.50 της ΔΕΗ.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ekrepali είπε

και αυτοί που είναι στο παλιό Τ2 της Ζενίθ (εκτός κι αν αυτοί τιμολογούν πλέον με ΤΤF από αρχές του χρόνου που οι δημοπρασίες της ΔΕΠΑ καταργήθηκαν).

είναι στο Τ2

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Όσοι έχουν κυμαινόμενο (όπου οι τιμές έχουν ξεφύγει πάνω από 0.10) θα πάρουν επιδότηση απ'τη ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Η ΔΕΠΑ θα δώσει έκπτωση στους παρόχους, για τις ποσότητες αερίου που έχουν αγοραστεί από αυτούς.

Πχ αν ένας πάροχος όπως η ΕFA τιμολογεί το κυμαινόμενο αποκλειστικά με TTF και δεν αγοράζει αέριο απ'τη ΔΕΠΑ, δε θα υπάρχει έκπτωση.

Αν ένας πάροχος αγοράσει κυμαινόμενο 100% από ΔΕΠΑ, τότε ο πελάτης θα πάρει την έκπτωση που έχει ανακοινωθεί στις ειδήσεις (έως και 40%).

Αν ένας πάροχος αγοράζει κυμαινόμενο από πολλές πηγές πχ 10% ΔΕΠΑ και 90% από εξωτερικό, τότε η έκπτωση που θα πάρει ο πελάτης είναι έως και 4%.

Οι μόνοι που θα δούνε έκπτωση κατά τη γνώμη μου είναι οι πελάτες απ'το Φυσικό Αέριο Οικιακό (το απλό πρόγραμμα), αυτοί που έχουν το Φυσικό Αέριο Extra (με επιφύλαξη) και αυτοί που είναι στο παλιό Τ2 της Ζενίθ (εκτός κι αν αυτοί τιμολογούν πλέον με ΤΤF από αρχές του χρόνου που οι δημοπρασίες της ΔΕΠΑ καταργήθηκαν).

Πάντως ακόμα κι αν αυτοί που έχουν το Φυσικό Αέριο Extra (το οποίο ήδη έχει 25% έκπτωση) πάρουν επιπλέον 40% έκπτωση... και πάλι η τελική τιμή βγαίνει ακριβότερη απ'το 0.50 της ΔΕΗ.

Καλησπερα,η εκπτωση στο φυσικο αεριο οικιακο πληρες extra ειναι 20%(τουλαχιστον αυτο ξερω εγω που το εχω),η τιμη παιζει ανα μηνα,πχ τωρα τον Δεκεμβρη με την εκπτωση μαζι γιατι δεν εχει ξεχωριστο πεδιο που να την αναγραφει, με τιμολογει 0,09581 .

Απο την αλλη οσες φορες ακουσα για τις κρατικες επιδοτησεις,μιλανε για καθετες εκπτωσεις ανα μεγαβατωρα.

Αλλη εκπτωση Οκτωβριο,αλλη Νοεμβριο και αλλη Δεκεμβριο.

Θελω να πω πως θα εφαρμοστουν σε ολους οπως και στο ρευμα.

Απο Γεναρη ειπαν θα αλλαξουν και θα βαλουν καποια κριτηρια.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...