Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 15,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ακριβως... το προγραμμα της ΔΕΗ που αναφέρει ο korakios (αλλά και σε κάθε σχεδόν σελίδα αυτού του νήματος από το νοέμβριο και μετά  :-D 

0.05 / Kwh σταθερό...  

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, liofagos είπε

https://www.zenith.gr/power-home-free/

Αυτό έχει αναφερθεί καθόλου στο νήμα;

αξιζει καθόλου;

Πήγαινε στο πρόγραμμα της ΔΕΗ που σου λένε και τελείωνε!😁

23 ώρες πριν, marmagia είπε

Δεκτό σαν επιχείρημα και απόλυτα κατανοητό. Ξέρεις όμως τι σκεφτομαι; Γιατί συγκρίνουμε τα πάντα γύρω μας με πέρσι; Πέρσι ήταν μια περίοδος ανωμαλίας όπου ο μίσος πλανήτης ήταν σε lockdown. Και το πετρέλαιο ήταν χώμα τότε. Η πραγματική σύγκριση είναι με πρόπερσι. Δεν γνωριζω τιμές αναλυτικά από πρόπερσι αλλά πχ βλέπω ότι η φυσικό αεριο για τον Δεκέμβριο του 2019 είχε χρεώσει  0,031 την κιλοβατώρα.

Κάποιοι πληρώνουν φέτος 0,050 σταθερό που δεν το πλήρωνε κανείς πρόπερσι αν το πάμε έτσι. Απ' όπου και να το πιάσεις οι επιδοτήσεις καλές είναι μεν, αλλά είναι και άδικες για μερίδα των καταναλωτών, γιατί βγήκαν με κάποια προχειρότητα και δεν καλύπτουν όλα τα σενάρια. Στην τελική δεν έχει σημασία αν είσαι σε σταθερό ή κυμαινόμενο αλλά πόσο φτάνεις να πληρώνεις τη μονάδα τελική. Αλλά για να βγάλουν επιδότηση με απόλυτη αναλογία θα έπρεπε να ασχοληθούν πολύ περισσότερο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 hours ago, DownUNDERground said:

Πήγαινε στο πρόγραμμα της ΔΕΗ που σου λένε και τελείωνε!😁

Κάποιοι πληρώνουν φέτος 0,050 σταθερό που δεν το πλήρωνε κανείς πρόπερσι αν το πάμε έτσι. Απ' όπου και να το πιάσεις οι επιδοτήσεις καλές είναι μεν, αλλά είναι και άδικες για μερίδα των καταναλωτών, γιατί βγήκαν με κάποια προχειρότητα και δεν καλύπτουν όλα τα σενάρια. Στην τελική δεν έχει σημασία αν είσαι σε σταθερό ή κυμαινόμενο αλλά πόσο φτάνεις να πληρώνεις τη μονάδα τελική. Αλλά για να βγάλουν επιδότηση με απόλυτη αναλογία θα έπρεπε να ασχοληθούν πολύ περισσότερο.

Δεν έχεις άδικο σε αυτό που λες. Είναι πρόχειρος ο τρόπος που το έκαναν. Ασε που δεν αντιλαμβάνομαι το εξής γίνονται κάποιες ανακοινώσεις, προκειμένου να περάσει η οποιαδήποτε έκπτωση δε θα έπρεπε να βγει μια ΚΥΑ; Με μια επιφανειακή αναζητηση που έκανα προχθές δεν είδα κάπου να έχει βγει πρόσφατα και να αναφέρει σε τελική ανάλυση τους δικαιούχους. Είναι παράλογο η μεν ζενίθ να περνάει τις εκπτώσεις σε όλους τους πελάτες ενώ η ΔΕΗ όχι. Εκτός και αν η ΔΕΗ δεν έχει βγάλει ακόμα λογαριασμό για το αντίστοιχο διάστημα; Νομίζω ο Δεκέμβριος θα έπρεπε να έχει επιδότηση άρα κακώς δεν μπήκε από τη στιγμή που δεν υπάρχει ΚΥΑ παρά μόνο μια τροπολογία περί ταμείου ενεργειακής μετάβασης που λέει ότι με νεότερη πράξη θα προσδιοριστούν οι δικαιούχοι. 

Παρεμπιπτόντως, επειδή πριν 2-3 μέρες είδα ένα ποστ να ρωτάει πως διαμορφώνονται τώρα οι χρόνοι της ΔΕΗ: έκανα την αίτηση βραδάκι σχεδόν της 1/2 σε κατάστημα χωρίς να έχω λογαριασμό από τον προηγούμενο πάροχο, απλά μια υπεύθυνη δήλωση από το gov ότι δεν υπάρχουν οφειλές. Σε 3 μέρες έστειλαν τα χαρτιά ΕΔΑ, ο ηρωνας έδωσε το οκ για την αλλαγή σε 1 μέρα και ολοκληρώθηκε συνολικά η αλλαγή παρόχου σε 8 ημερολογιακές ημέρες. Στο ebill εμφανίστηκε το αεριο το πρωί της επόμενης μερας μετά την αλλαγή 

Επεξ/σία από marmagia
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 minutes ago, tollisth said:

Για λογαριασμό Δεκέμβριου από Ηρων εχει μέσα έκπτωση που την περιγράφει

Μετακύλιση έκπτωσης κόστους Φ.Α.    0,034000000

Όποτε πάει ο Δεκέμβριος 0,1544 - 35 η 45% έκπτωση - 0,034 ;

αρα κοντά στο 0,05-0,06;

Επεξ/σία από marmagia
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, marmagia είπε

Όποτε πάει ο Δεκέμβριος 0,1544 - 35 η 45% έκπτωση - 0,034 ;

αρα κοντά στο 0,05-0,06;

Ναι κάπου εκεί βγαίνει μια χαρά μέχρι στιγμής(για τα φετινά δεδομένα) τουλάχιστον για εμένα και τις καταναλώσεις που εχω,να δουμε και την χρέωση που θα έχουν για Ιανουάριο 

Δημοσ.

Λογαριασμός Ιανουαρίου, αν και δεν βλέπω ΤΤF η τιμή φτάνει 0.9 τον δεκέμβριο. Φυσικά έχω κάνει ήδη αίτηση για αλλαγή σε ΔΕΗ gas control, απλά απορώ πως την γλίτωσα και δεν με βάρεσαν ήδη στο κεφάλι με ρήτρα

image.png.96219e15a623bf089c5ff2bd81aac663.png

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, tollisth είπε

Ναι κάπου εκεί βγαίνει μια χαρά μέχρι στιγμής(για τα φετινά δεδομένα) τουλάχιστον για εμένα και τις καταναλώσεις που εχω,να δουμε και την χρέωση που θα έχουν για Ιανουάριο 

Ιανουάριος στο flex  0,20145873€. Βοήθεια μας!!!! 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Ggiano72 είπε

Ιανουάριος στο flex  0,20145873€. Βοήθεια μας!!!! 

Κάπου εκεί το περίμενα σου ήρθε λογαριασμος?τελικη στα 0,12 θα βγει περιπου

Επεξ/σία από tollisth
Δημοσ.

Λοιποοον, θέλω την γνώμη σας μέχρι να πάρω τηλ αύριο γιατί ως γνωστόν ο ηρωνας έχει κλείσει το μαγαζί για απόψε 

σημερα εκδόθηκε ο πρώτος έναντι λογαριασμός από τον ηρωνα όπου είχαμε πει ότι θα ενεργοποιήσω πάγια εντολή για να μην πληρώσω εγγύηση. Ημερομηνία έκδοσης λογαριασμου 31/1 αλλά σήμερα εμφανίστηκε στο myheron, λήξη μέχρι 28/2. Στο μεταξύ έγινε η έκτακτη καταμέτρηση εχθές για αλλαγή παρόχου.

α) τι κάνω με την πάγια εντολή; Δε θέλω να χρεώσουν εγγύηση στον τελικό λογαριασμό και μετά να τρέχουμε με τηλέφωνα και δε συμμαζεύεται για να την δώσουν πίσω. Είναι σωστή λογική να μην κάνω τίποτα από πάγια εντολή και να περιμένω να πληρώσω μια και καλή τον τελικό λογαριασμό;

Β) δεν είχαν ανασταλεί οι χρεώσεις ενέργειας διανομής;

4B92E297-501F-43EC-B717-EDFAB5B1C980.jpeg

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...