Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, korakios είπε

κάτι όμως δεν πάει καθόλου καλά

δε γίνεται απο το καλοκαίρι να μην έχουν μπει φουλ τα λιγνιτικά και παροπλισμένα πυρηνικά

δηλαδή αυτό που γίνεται , το να μην έχουμε ενέργεια , δε μπορώ να πιστέψω οτι έγινε λόγω ανικανότητας . Δε γίνεται βασικά , όσο χαζοί να είναι στην Ε.Ε.

Και φυσικά χάνουμε και την ευκαιρία του East Med , ίσως η μοναδική ευκαιρία της Ελλάδας για τα επόμενα 30 χρόνια τουλάχιστον να ανασάνει οικονομικά

Σαφως ειναι συνδυασμος ανικανοτητας και κονομας.

Ακουγα σημερα τον κυβερνητικο εκπροσωπο και λεει παρακολουθουμε τις εξελιξεις....(ετσι θα ελεγε βεβαια ο καθενας απο τους 300)

Αλλα εμεις θελουμε να προλαμβανουν καταστασεις.τις εξελιξεις τις παρακολουθουμε και εμεις.

• Like 3
  • Thanks 1
  • Απαντ. 15,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπερα, θα ήθελα την γνωμη σας αν αυτην την εποχη θα κανατε αλλαγη απο πετρελαιο σε φυσικο αεριο. Προκειται για διπλοκατοικια του '90, ισογειο και 1ος. Αυτη την στιγμη υπαρχει κεντρικος καυστηρας πετρελαιου με αυτονομη θερμανση. Σκεφτομασταν να αλλαξουμε σε 2 αυτονομους λεβητες ΦΑ, για να αυτονομηθουν τα διαμερισματα, και να γλυτωσουμε την μυρωδια, τον χωρο και το βαλε-ελεγξε πετρελαιο. Μεχρι προσφατα το σκεφτομαστε και για οικονομια, αλλα...   Ποια ειναι η γνωμη σας; Ειναι κακη εποχη για τετοια αλλαγη; 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, psycho_freak είπε

Καλησπερα, θα ήθελα την γνωμη σας αν αυτην την εποχη θα κανατε αλλαγη απο πετρελαιο σε φυσικο αεριο. Προκειται για διπλοκατοικια του '90, ισογειο και 1ος. Αυτη την στιγμη υπαρχει κεντρικος καυστηρας πετρελαιου με αυτονομη θερμανση. Σκεφτομασταν να αλλαξουμε σε 2 αυτονομους λεβητες ΦΑ, για να αυτονομηθουν τα διαμερισματα, και να γλυτωσουμε την μυρωδια, τον χωρο και το βαλε-ελεγξε πετρελαιο. Μεχρι προσφατα το σκεφτομαστε και για οικονομια, αλλα...   Ποια ειναι η γνωμη σας; Ειναι κακη εποχη για τετοια αλλαγη; 

Προσωπικα δεν θα εκανα τιποτα αυτη τη στιγμη.

Δεν ξερουμε καθολου πως θα εξελιχθει η κατασταση.Ειναι τοσο ρευστη οπως ειπε και ο kor που υπαρχουν πιθανοτητες μεχρι τον επομενο χειμωνα να μην μιλαμε καν για φυσικο αεριο.

Κανε υπομονη και παρακολουθα τις εξελιξεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, psycho_freak είπε

Αν σου περισσεύουν τα λεφτά για την εγκατάσταση (μην περιμένεις να κάνεις απόσβεση σύντομα) κάνε το. Το ΦΑ ειναι πάντα αποδοτικοτερη, καθαρότερη και πιο ξένοιαστη λυση θέρμανσης από το πετρελαιο. Έτσι κι αλλιως η κρίση δεν θα αφήσει τίποτα ανεπηρέαστο. Στα 2 ευρώ θα πάει και το πετρέλαιο με αυτα που συμβαινουν. Απλά άσε και τον καυστήρα πετρελαίου σαν backup. 

36 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Προσωπικα δεν θα εκανα τιποτα αυτη τη στιγμη.

Δεν ξερουμε καθολου πως θα εξελιχθει η κατασταση.Ειναι τοσο ρευστη οπως ειπε και ο kor που υπαρχουν πιθανοτητες μεχρι τον επομενο χειμωνα να μην μιλαμε καν για φυσικο αεριο.

Κανε υπομονη και παρακολουθα τις εξελιξεις.

Εντάξει δεν θα έρθει και το τέλος του κόσμου. H Goldman Sachs και o Fitch υπολογίζουν ότι η ενεργειακη κρίση θα κρατήσει μέχρι τις αρχές του 23. Μετά πάλι φτηνότερο απο όλα θα είναι το ΦΑ. Στην χειρότερη να υπάρξει μια έλλειψη αν χοντρυνει το παιχνίδι ο Πούτιν (και αυτόν πάντως δεν τον συμφέρει να το τραβήξει στα άκρα γιατί θα τον γονατίσουν οι κυρώσεις) 

Επεξ/σία από fragma
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, fragma είπε

Εντάξει δεν θα έρθει και το τέλος του κόσμου. H Goldman Sachs και o Fitch υπολογίζουν ότι η ενεργειακη κρίση θα κρατήσει μέχρι τις αρχές του 23. Μετά πάλι φτηνότερο απο όλα θα είναι το ΦΑ. Στην χειρότερη να υπάρξει μια έλλειψη αν χοντρυνει το παιχνίδι ο Πούτιν (και αυτόν πάντως δεν τον συμφέρει να το τραβήξει στα άκρα γιατί θα τον γονατίσουν οι κυρώσεις) 

Φυσικα και δεν ειναι το τελος του κοσμου και δεν πιστευω να καταλαβες κατι τετοιο απο τα λεγομενα μου για να το λες.

Ειπαμε οτι η κατασταση ειναι ρευστη και κανεις δεν ξερει τι μπορει να γινει και ποια θα ειναι η καταληξη.Ολοι υποθεσεις μπορουμε να κανουμε.Ακομη και η Goldman Sachs και o Fitch υποθεσεις κανουν.Το τι πραγματικα θα συμβει μονο ο χρονος μπορει να το δειξει.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, psycho_freak είπε

Φιλε μπρος γκρεμος και πισω ρεμα ειναι.

Ολα πανω θα πανε.Για ποσο κλπ κανεις δεν ξερει.

Παντως αν ψαχτεις για αεριο δες και τις επιδοτησεις που δινουν εως 3.000 ευρω και σου βγει τζαμπα η εγκατασταση.

Απο εκει και περα γνωμη μου ειναι να κανεις και την προεγκατασταση(ενα καλωδιο ειναι και μια τριωδη στα ζεστα νερα)για αντλια θερμοτητας.Μικρο κοστος και ποτε δεν ξερεις αν θα σου χρειαστει και αν θα βαλεις,ωστε να μην ξαναεχεις μερεμετια.

• Like 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, kontow είπε

Να ρωτήσω κ εγώ κάτι; Έχω μια ιδιάζουσα περίπτωση που μόλις εγκατέστησα τον λέβητα αερίου κ πάμε για το πρώτο άναμμα.
Το σπίτι δεν κατοικείται πολύ (2 μέρες/εβδομάδα με 1 ενήλικα που φεύγει τα απογεύματα ) οπότε δεδομένου ότι η ΔΕΗ στο gas control έχει 12μηνη δέσμευση κ σταθερή τιμή, μήπως είναι καλύτερα για ένα πρόγραμμα χωρίς χρονική δέσμευση, κυμαινόμενο προφανώς κ βλέπουμε τι θα γίνει αρχές φθινοπώρου;

Δλδ για μικρές καταναλώσεις τι προτείνετε; 

Έχω την εντύπωση ότι το ΦΑ δεν παίζει όπως το ρεύμα, με το σκεπτικό κλιμακωτών χρεώσεων βάσει καταναλώσεων. Πρόσφατα μπήκα στο τριπάκι να ψάξω για ρεύμα γι αυτό έχω μια επιφύλαξη.

Αν το πάγιο + Kwh*0,05€ > πάγιο+KWh*χρέωση + KWh * καπέλο ρήτρας τότε νομίζω αρχίζεις να σκέφτεσαι κάτι διαφορετικό από ΔΕΗ...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, athena14 είπε

σε ποιο θέμα στο insomnia έχουμε συζήτηση και για ρευμα παιδια??

Τάδε έφη @korakios  (δες κατευθείαν κάτω κάτω):

https://www.insomnia.gr/forums/topic/669691-ποιον-εναλλακτικό-πάροχο-αντί-δεη/?do=findComment&comment=59091631

Πάρε ποπ κορν μπόλικο και καλή τύχη! Μια νέα πόρτα ανοίχτηκε!

Επεξ/σία από stazzy1978
Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

δυστυχώς δεν παρακολουθούσα εγκαίρως το νήμα και τώρα μάλλον είναι πολύ αργά. Παρόλα αυτά, επειδή σκέφτομαι να πάω στο σταθερό της ΔΕΗ για κοινόχρηστο ΦΑ θα ήθελα να σας ρωτήσω πως να κινηθώ και εξηγώ παρακάτω την κατάσταση.

Ο σκοπός μου είναι εάν μπορώ να πάρω επιστροφή ότι γίνεται και εάν γίνεται και σε 2ο χρόνο να φύγω χωρίς κάποια οικονομική επιβάρυνση με αλλαγή προγράμματος στην ΔΕΗ

Είμαι στην Protergia, όπου στις 1/1/2022 υπογράψαμε νέο συμβόλαιο.
Είχα και πριν συμβόλαιο μαζί τους και με είχαν ενημερώσει με το παρακάτω μήνυμα στον λογαριασμό μου, με ημερομηνία έκδοσης 29/11/2021 που αφορούσε λογαριασμό με ημερομηνία τιμολόγησης 03/09/2021 - 01/11/2021
Βέβαια κανονικά μπήκε η ρήτρα στους επόμενους λογιασμούς, δηλαδή για 02/11/2021 - 01/12/2021 και για 02/12/2021 - 03/01/2022

Επομένως σκέφτομαι να κινηθώ ως εξής,
 να στείλω το παρακάτω έντυπο, όπου να γράφω:

• Δεν υπήρχε ειδοποιηση 60 μέρες πριν την εφαρμογή της ρήτρας (Μπήκε στους αμέσους επόμενους λογαριασμούς όπως εξηγώ ακριβώς παραπάνω)
  • Γιατί εφαρμόζεται ρήτρα απο τη στιγμή που ο πάροχος ήδη προσαρμόζει την τιμή βάσει χοντρικής , έμμεσα διαφημίζει μικρότερο ποσοστό προμήθειας, άρα μιλάμε για παραπλάνηση

Και να αναφέρω ότι στο νέο συμβόλαιο:

• Δεν έγινε η απαιτούμενη παρουσίαση των όρων αναπροσαρμογή πριν την υπογραφή
  • Γιατί εφαρμόζεται ρήτρα απο τη στιγμή που ο πάροχος ήδη προσαρμόζει την τιμή βάσει χοντρικής , έμμεσα διαφημίζει μικρότερο ποσοστό προμήθειας, άρα μιλάμε για παραπλάνηση

Εδώ είναι η σελίδα με όλα τα διαθέσιμα έγγραφα 

Οποιαδήποτε συμβουλή, θα ήταν μεγάλη βοήθεια.

Ευχαριστώ,
Βασίλης.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο topic στο οποίο να υπάρχει ενημέρωση για το πόσο χρεώνεται το φυσικό αέριο τώρα που υπάρχουν και ανατιμήσεις. Π.χ. να πει κάποιος εμένα μου ήρθε λογαριασμός και έλεγε για τον τάδε μήνα το αέριο χρεώθηκε με τόσα €/kWh.

Γενικά αν έχω καταλάβει σωστά στους λογαριασμούς αερίου οι χρεώσεις αναπροσαρμογής γίνονται στον εκκαθαριστικό. Προσωπικά για 3 μήνες μου ερχόταν φθηνά και στον εκκαθαριστικό μου ήρθε αυξημένος λογαριασμός που έλεγε στις ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ για κάθε περίοδο (Σεπτέμβριο έως και Δεκέμβριο) πόσο ήταν η τιμή του αερίου επί πόσες kWh μου χρεώνει ότι έκαψα εκείνη την περίοδο. Τώρα που ήρθε το έναντι του Ιανουαρίου δεν εφαρμόστηκαν χρεώσεις αναπροσαρμογής.

Θα ήταν χρήσιμο να ξέρω π.χ. για τον Ιανουάριο πόσο χρεώθηκε το αέριο (έστω και από άλλο πάροχο) μαζί με αναπροσαρμογή, ώστε να κάνω έναν προϋπολογισμό.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Uberalles_gr είπε

Και να αναφέρω ότι στο νέο συμβόλαιο:

Δεν έγινε η απαιτούμενη παρουσίαση των όρων αναπροσαρμογή πριν την υπογραφή

και συμπληρώνεις το οποίο έχει μεγάλη σημασία λόγω του οτι δε μπόρεσα να αντιληφθώ το μέγεθος της αύξησης του λογαριασμού

Υπόψιν η εταιρία χρησιμοποιεί το παραθυράκι "αλλαγή χρεώσεων¨ που επιτρέπει την άμεση αλλαγή τιμών χωρίς να χρειάζεται 60 μέρες πριν , 101% εκεί θα πατήσει γιατί όντως είναι αλλαγή χρεώσεων , όμως

στο ίδιο site της εταιρίας βλέπουμε οτι είναι γενικός όρος και έτσι αναγράφεται

https://www.protergia.gr/sites/default/files/eo.1250-2_87_v15_7.2021_aitisi_oikiako_fa.pdf

"Γενικού Όρου 8.8." 

και αποφεύγεις τη λέξη "παραπλάνηση"

5 λεπτά πριν, Tony316 είπε

Καλησπέρα

καλησπέρα , ανέβασε λογαριασμό χωρίς προσωπικά στοιχεία , μέσα σε spoiler

ναι φαίνεται περίοδος κατανάλωσης και όνομα προγράμματος - εταιρία

6 λεπτά πριν, Tony316 είπε

Γενικά αν έχω καταλάβει σωστά στους λογαριασμούς αερίου οι χρεώσεις αναπροσαρμογής γίνονται στον εκκαθαριστικό.

όχι , οι χρεώσεις αναπροσαρμογής αν δε σου παρουσιάστηκαν πριν την υπογραφή και δεν ήταν κατανοητές προσβάλλονται

Δηλαδή δεν είναι το θέμα αν ήταν μικρές ή μεγάλες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, korakios είπε

όχι , οι χρεώσεις αναπροσαρμογής αν δε σου παρουσιάστηκαν πριν την υπογραφή και δεν ήταν κατανοητές προσβάλλονται

Ναι υπήρχαν μέσα στους όρους. Απλά θα ήταν ίσως καλύτερο να τις εφαρμόζουν σε κάθε έναντι ώστε τουλάχιστον να έρχεται περίπου ίδιος σε αξία ο λογαριασμός κάθε μήνα και όχι ένας φουσκωμένος στο 4μηνο για αυτό το λέω.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Tony316 είπε

Ναι υπήρχαν μέσα στους όρους.

άλλο λέω , άσχετα με το αν υπήρχαν

πριν υπογράψεις γνώριζες το πως υπολογίζεται η τελική τιμή ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...