Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω μπερδευτεί λίγο.  Με το gas home control που λέτε είναι το καλύτερο της αγοράς βλέπω χρέωση 0.05

Εγώ στον τελευταίο λογαριασμό zenith home easy έχω 0.03.

• Απαντ. 15,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, korakios είπε

ναι , όσο τους αφήνετε χωρίς καταγγελίες τόσο αρμέγουν

Είχα ανεβάσει και παλιότερα ποστ με τις τιμές εισροής φυσικού αερίου στην Ελλάδα, καμία σχέση με TTF

Μέχρι που βγήκε και ο διευθύνων σύμβουλος απο ΔΕΠΑ και μίλησε για κερδοσκοπία

https://www.newsbeast.gr/financial/arthro/8391821/xifaras-oi-afxiseis-sto-fysiko-aerio-ofeilontai-stin-kerdoskopia

βγάλανε τρελά λεφτά στα κυμαινόμενα και με τις ρήτρες γενικότερα

Πραγματικά είμαι το ίδιο μπερδεμένος, δλδ αφού χρεώνουν τιμή TTF σε όσους για τον xyz λόγο δεν έχουν σταθερή τιμή, γιατί on top βάζουν και χρέωση αναπροσαρμογής; Δεν είναι αισχροκέρδεια;

Δεκέμβρης --> 0,1051
Γενάρης       --> 0,1396
Φλεβάρης   --> 0,1082

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, korakios είπε

+ ρήτρα αναπροσαρμογής

ευχαριστώ δεν το είχα καταλάβει.

Το 90% της χρεώσης που έχω είναι ένα γενικό "αναπροσαρμογή  TTF" χαχα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ghortman είπε

Πραγματικά είμαι το ίδιο μπερδεμένος, δλδ αφού χρεώνουν τιμή TTF σε όσους για τον xyz λόγο δεν έχουν σταθερή τιμή, γιατί on top βάζουν και χρέωση αναπροσαρμογής; Δεν είναι αισχροκέρδεια;

Δεκέμβρης --> 0,1051
Γενάρης       --> 0,1396
Φλεβάρης   --> 0,1082

το συγκεκριμένο που λες είναι το αποκορύφωμα , εγώ αναφέρω οτι αγοράζουν σε μικρότερες τιμές απο το TTF

Δημοσ.
3 ώρες πριν, animus117 είπε

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη και πριν λίγο καιρό ( 17/2) ήρθε ο λογαριασμός αερίου αρκετά φουσκωμένος.. σχεδόν 300 ευρώ με 273 Nm3 κατανάλωση .. Το πρόγραμμα που έχω είναι το Τ2 στη Ζενίθ. Θα ήθελα να κάνω κάποιο συμβόλαιο με σταθερή τιμή γιατί ήδη έχω κάψει 400 Nm3 από την τελευταία καταμέτρηση και φοβάμαι για αυτό που θα αντικρύσω στον επόμενο λογαριασμό. Σκεφτόμουν για το Gas Home Fix της Ζενίθ με σταθερή χρέωση 0.08688/kW.

Σας παρακαλώ θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με τα προγράμματα που με συμφέρουν, καθώς τα χρήματα δεν μου περισσεύουν όπως και σε κανέναν εξάλλου...

Με 276 Nm3 μου ήρθε 480 και έχει και υποτίθεται έκπτωση 48 ευρώ σαν πίστωση ενεργειακής μετάβασης! Πάλι καλά να λες δηλαδή!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, The_Judas είπε

ευχαριστώ δεν το είχα καταλάβει.

Το 90% της χρεώσης που έχω είναι ένα γενικό "αναπροσαρμογή  TTF" χαχα

διάβασε σε προηγούμενες για καταγγελία στη ΡΑΕ , όφειλαν να σε ενημερώσουν πριν υπογράψεις και να είναι κατανοητή η χρέωση , όχι υπέρογκη και με ρεαλιστικά παραδείγματα

Αναφορά σε κείμενο

στ) Οποιοσδήποτε μηχανισμός αναπροσαρμογής
των τιμολογίων πρέπει να είναι: α) διαφανής, με σαφώς
ορισμένο τρόπο ενεργοποίησης και υπολογισμού και
γνωστός στον Πελάτη εκ των προτέρων, β) να κατατείνει
στην αποφυγή υπερβολικής μεταβλητότητας ως προς το
ύψος της κατανάλωσης, γ) να προσφέρει, κατά το δυνα-
τόν, επαρκείς επιλογές ως προς τη δυνατότητα διαχείρι-
σης του κινδύνου διαχρονικής διακύμανσης των τιμών,
και δ) να αποτελεί μέρος της Σύμβασης Προμήθειας.

Δημοσ.

Παιδιά για e bill μιλάμε κ εδώ;η υπάρχει άλλο τοπικ; Γιατί ζήτησα διαγραφή μέσω μειλ που μου έδωσαν χθες κ ακόμα περιμένω απάντηση…

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, korakios είπε

διάβασε σε προηγούμενες για καταγγελία στη ΡΑΕ , όφειλαν να σε ενημερώσουν πριν υπογράψεις και να είναι κατανοητή η χρέωση , όχι υπέρογκη και με ρεαλιστικά παραδείγματα

Εγώ ρε παιδιά είχα Zenith fix και μετά από την λήξη μου έβαλαν άλλο πρόγραμμα χωρίς συμβόλαιο (gas easy home) χωρίς καν να το επιλέξω!  Οπότε ούτε καν έχω ενημερωθεί για το νέο πρόγραμμα...

Πολύ μπέρδεμα πράγματι, θα το ψάξω.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, The_Judas είπε

Πολύ μπέρδεμα πράγματι, θα το ψάξω.

είσαι ο 4ος , δε θυμάμαι ακριβώς και αυξάνεστε 😁

δες τελευταίες σελίδες και απο σ277 και φτιάξε ένα κείμενο εδώ

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, korakios είπε

είσαι ο 4ος , δε θυμάμαι ακριβώς και αυξάνεστε 😁

image_2022-03-09_194022.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

4 λεπτά πριν, The_Judas είπε

image_2022-03-09_194022.png

29 λεπτά πριν, korakios είπε

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό μου είχε αναγραφεί στον λογαριασμό μου σε ψιλά γράμματα, ούτε καν το είχα παρατηρήσει.

Επίσης είχα το συμβόλαιο zenith fix και μετά μου έβαλαν αυτοί άλλο πρόγραμμα (home easy). Αν είχα τουλάχιστον το fix θα είχα γλιτώσει κάποια χρήματα.

Τι εννούν όταν λένε θα ανανεωθεί για ίσο χρονο; Δηλαδή για άλλα δύο χρόνια όπως το αρχικό;;;

zenith-ek.JPG

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
Spoiler

2 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Αυτό μου είχε αναγραφεί στον λογαριασμό μου σε ψιλά γράμματα, ούτε καν το είχα παρατηρήσει.

28 λεπτά πριν, korakios είπε

κείμενο καταγγελίας για τις ρήτρες εννοώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, korakios είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

κείμενο καταγγελίας για τις ρήτρες εννοώ

Το συμβόλαιο της σύνδεσης φυσικού αερίου εννοείς;

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι είχα κάνει συμβόλαιο μέσω συνεργάτη της ζενιθ αρχικά για μόνο  ρεύμα (power home), το οποίο και έχω στο αρχείο μου.

μετά όταν μπήκε εκ των υστέρων λέβητας φυσικό αέριο, τους έστειλα ένα απλό e-mail ότι θέλω το gas home fix για dual energy. Δεν έχω υπογράψει καν συμβόλαιο για το φυσικό αέριο... εκτός αν το έκανε μόνος ο συνεργάτης!

Επί της ουσίας, σύμφωνα με το πιο πάνω σχόλιο στον λογαριασμό θεωρείτει ότι έχω κάνει ανανέωση συμβολαίου; Θα έχω ρήτρα αν πάω στην ΔΕΗ; 

Αυτό είναι που με καίει πιο άμεσα και όχι η αμφισβήτηση της συναλλαγής.

Επεξ/σία από The_Judas
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...