Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 23/3/2022 στις 2:30 ΜΜ, tsaltinho είπε

Μόλις έστειλα e-mail στο costume care. Το πολύ πολύ να μην πληρώσω τον τελευταίο εκαθαριστικό που θα βγει μέχρι τη στιγμή που άλλαξα πάροχο.

Πέρασαν 11 εργάσιμες μέρες και ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

Σύμφωνα με την ΔΕΗ, έχω συνδεθεί στο δίκτύο τους από 21/3. Στον λογαριασμό μου στο φυσικό αέριο, έχει μπει μία μέτρηση στις 15/3, οπότε φαντάζομαι ότι απο 15/3 είμαι ουσιαστικά στην ΔΕΗ.

Παρότι η τελευταία μέτρηση έχει μπει στις 15/3, το φυσικό αέριο δεν έχει φιλοτιμηθεί να βγάλει νέο λογαριασμο.

Σύμφωνα με το πιστωτικό που έχω ζητήσει, την ρήτρα πρόωρης αποχώρησης και την επιστροφή της εγγύησης, περιμένω ένα χρεωστικό κοντά στα 90 ευρώ.

Να τους ξαναενοχλήσω, ή να περιμένω να επανέλθουν με τον εκκαθαριστικό...? Γιατί προβλέπω μάχη λόγω της πρόωρης αποχώρησής μου!!

• Απαντ. 15,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
46 minutes ago, tsaltinho said:

Πέρασαν 11 εργάσιμες μέρες και ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

Σύμφωνα με την ΔΕΗ, έχω συνδεθεί στο δίκτύο τους από 21/3. Στον λογαριασμό μου στο φυσικό αέριο, έχει μπει μία μέτρηση στις 15/3, οπότε φαντάζομαι ότι απο 15/3 είμαι ουσιαστικά στην ΔΕΗ.

Παρότι η τελευταία μέτρηση έχει μπει στις 15/3, το φυσικό αέριο δεν έχει φιλοτιμηθεί να βγάλει νέο λογαριασμο.

Σύμφωνα με το πιστωτικό που έχω ζητήσει, την ρήτρα πρόωρης αποχώρησης και την επιστροφή της εγγύησης, περιμένω ένα χρεωστικό κοντά στα 90 ευρώ.

Να τους ξαναενοχλήσω, ή να περιμένω να επανέλθουν με τον εκκαθαριστικό...? Γιατί προβλέπω μάχη λόγω της πρόωρης αποχώρησής μου!!

Καλά από φεβρουαριο περιμένω να μου δώσουν από το φυσικό αεριο πιστώτικο 8,5€ από κάτι επιδοτήσεις από όταν ήμουν πελάτης τους. Να μην μιλήσω για το ποσό καιρό έκαναν να μου βγάλουν λογαριασμό αερίου (7 μήνες). Μετά από λίγο απαντάνε και γίνεται δουλειά μέσω myrae. Άνοιξε εκεί αίτημα 

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά εγώ τώρα μπήκα στο παιχνίδι του τι συμβόλαιο να κάνω και απελπίστηκα με τα τελευταία δεδομένα. Κρίνοντας με βάση το excel να φανταστώ συμφέρουν τα προγράμματα της ΔΕΗ. Ποιό απο τα δύο θα κάνατε όμως? Το ΔΕΗ myHome GasBenefit έχει 30% έκπτωση στη χρέωση προμήθειας για αιτήσεις έως 30.04.2022. Αξίζει να κάνω αίτηση σε αυτό? Προτείνετε κάτι άλλο?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kokyriakidis είπε

Κρίνοντας με βάση το excel να φανταστώ συμφέρουν τα προγράμματα της ΔΕΗ

δε χρειάζεται φαντασία , βάλε τιμές

Δημοσ.
Στις 6/4/2022 στις 6:30 ΜΜ, korakios είπε

αν πέρασαν 10 εργάσιμες ναι προχωράς τονίζοντας και την αδιαφορία της εταιρίας

αλλά είτε ΣτΚ είτε ΡΑΕ , όχι και στα 2

Μου φαινεται θα παω ΡαΕ γιατι ΣτΕ πιανει ολο το φασμα προιοντων.  

Εχει κανεις εμπειρια απο χρονο ανταποκρισης ΡαΕ ?

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Alastor192 είπε

Εχει κανεις εμπειρια απο χρονο ανταποκρισης ΡαΕ ?

πάνω απο 6 μήνες σίγουρα

Πρότεινα και ΣτΚ , μόνο και μόνο επειδή στο ρεύμα δεχόταν συμβιβασμό ή και επιστροφή ρήτρας σε 2 περιπτώσεις που θυμάμαι , αλλά αν δε δεχτεί τότε ο ΣτΚ δε μπορεί να κάνει κάτι άλλο (και ο ΣτΚ μπορεί να αργήσει)

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά είμαι κι εγώ σε διαδικασία εύρεσης παρόχου για Φυσικό Αέριο και σκέφτομαι σοβαρά το myHomeGasControl της ΔΕΗ.

Το 0,125 €/kWh φαίνεται πολύ, αλλά το TTF μόνο έχει φτάσει 0,130102 €/kWh για τον Απρίλη σύμφωνα με το ιστορικό της ΔΕΗ, και όπως πάνε τα πράγματα με τη Ρωσία μάλλον θα ανέβει κι άλλο.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Konstantinos5096 είπε

Παιδιά είμαι κι εγώ σε διαδικασία εύρεσης παρόχου για Φυσικό Αέριο και σκέφτομαι σοβαρά το myHomeGasControl της ΔΕΗ.

Το 0,125 €/kWh φαίνεται πολύ, αλλά το TTF μόνο έχει φτάσει 0,130102 €/kWh για τον Απρίλη σύμφωνα με το ιστορικό της ΔΕΗ, και όπως πάνε τα πράγματα με τη Ρωσία μάλλον θα ανέβει κι άλλο.

ο καθένας κάνει τις επιλογές του :)

Δημοσ.

Μπορω να αλλαξω παροχο ενοσο ειμαι σε διαμαχη με καποιον αλλον χωρις να εχω πληρωσει τον εν λογω λογαριασμο που διακυβεβευεται ?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Alastor192 είπε

Μπορω να αλλαξω παροχο ενοσο ειμαι σε διαμαχη με καποιον αλλον χωρις να εχω πληρωσει τον εν λογω λογαριασμο που διακυβεβευεται ?

αρκεί να δεχτεί ο νέος πάροχος , αλλά

Αναφορά σε κείμενο

1. Ο Προμηθευτής κάνει δεκτές τις Αιτήσεις Προμήθειας Οικιακών Πελατών, εκτός αν συντρέχει μία από τις παρακάτω περιοριστικώς αναφερόμενες περιπτώσεις:

α) Αν υφίστανται ληξιπρόθεσμες οφειλές του αιτούντος προς τον Προμηθευτή που απορρέουν από προηγούμενη μεταξύ τους Σύμβαση Προμήθειας Φυσικού Αερίου ή προς οποιονδήποτε άλλο Προμηθευτή, ή αν ο αιτών δεν προσκομίζει αντίγραφο του τελευταίου εκκαθαριστικού Λογαριασμού Κατανάλωσης, ή αν έχει υποβληθεί τουλάχιστον δύο (2) φορές εντολή διακοπής τροφοδοσίας με απενεργοποίηση του Μετρητή λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών του Πελάτη κατά το προηγούμενο της αίτησης δωδεκάμηνο.

επίσης

Αναφορά σε κείμενο

6. Ο παλαιός Προμηθευτής, σε περίπτωση μη τήρησης, εκ μέρους του Πελάτη, των όρων του διακανονισμού των ληξιπρόθεσμων οφειλών, διατηρεί το δικαίωμα να υποβάλει στον αντίστοιχο Διαχειριστή εντολή απενεργοποίησης του Μετρητή, ακόμη και αν έχει συναφθεί Σύμβαση Προμήθειας με νέο Προμηθευτή και ο τελευταίος έχει αναλάβει την εκπροσώπηση του Μετρητή Κατανάλωσης του Πελάτη. Σε περίπτωση αθέτησης της συμφωνίας διακανονισμού ληξιπρόθεσμων οφειλών, ο Παλαιός Προμηθευτής δύναται να αιτηθεί τη διακοπή της τροφοδοσίας του Πελάτη, μόνο μετά την παρέλευση τουλάχιστον δέκα (10) ημερών από την σχετική ειδοποίηση του Πελάτη και του νέου Προμηθευτή.

βέβαια

Αναφορά σε κείμενο

9. Ο Προμηθευτής δεν δύναται να υποβάλει εντολή απενεργοποίησης Μετρητή Κατανάλωσης ή να καταγγείλει Σύμβαση Προμήθειας, με την υποβολή δήλωσης παύσης εκπροσώπησης, λόγω υπερημερίας Πελάτη ως προς την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών, αν οι εν λόγω οφειλές αμφισβητούνται από τον Πελάτη και προς τούτο έχει προσφύγει ενώπιον αρμόδιας αρχής ή δικαστηρίου και έχει λάβει προσωρινή διαταγή ή αναστολή εκτέλεσης της απενεργοποίησης του Μετρητή του ή παύσης εκπροσώπησης, αντίστοιχα. Σε περίπτωση που κριθεί αβάσιμη η αμφισβήτηση εκ μέρους του Πελάτη, η οφειλή βαρύνεται με το νόμιμο τόκο υπερημερίας. Εφόσον εκκρεμεί η ως άνω διαφορά, ο Προμηθευτής δύναται να αρνηθεί την ανανέωση της Σύμβασης Προμήθειας. Στην περίπτωση αυτή, υποχρεούται να γνωστοποιεί εγγράφως στον Πελάτη του την πρόθεσή του να ασκήσει το παραπάνω δικαίωμα και να την κοινοποιεί στο Διαχειριστή. Εφόσον η εν λόγω ενημέρωση του Πελάτη λαμβάνει χώρα κατ’ ελάχιστον είκοσι (20) ημέρες πριν από τη λύση της σύμβασης, η Σύμβαση λύεται στον προβλεπόμενο χρόνο, άλλως παρατείνεται αυτοδικαίως για είκοσι (20) ημέρες.

όμως πρέπει να πάρεις γραπτώς οτι η ΡΑΕ είναι αρμόδια για αναστολή εντολής και φυσικά να ρισκάρεις αν την ακολουθήσει ο προηγούμενος πάροχος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 minutes ago, Alastor192 said:

θα στο μπλοκάρει λογικά. Εδώ η προτέργια ή η φυσικό αέριο μπλοκάρουν την αλλαγή και σε άληκτους λογαριασμούς που πληρώνονται με πάγια εντολή χωρις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Επεξ/σία από marmagia
Δημοσ.
3 ώρες πριν, korakios είπε

ο καθένας κάνει τις επιλογές του :)

Το μόνο σίγουρο 😃

Αυτό που έχω απορία ωστόσο είναι εφόσον υπογράψω συμβόλαιο για ένα πακέτο, στο μέλλον σε ενδεχόμενη τροποποίηση του πακέτου η κοστολόγηση γίνεται πλέον με την ανανεωμένη τιμή (μεγαλύτερη/μικρότερη) ή εξακολουθεί να γίνεται με την τιμή που είχε τη στιγμή που υπέγραψα το συμβόλαιο;

Νέος στο αντικείμενο καθώς πρώτη φορά ενοικιαστής, οπότε μαθαίνω τώρα τι συμβαίνει.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Konstantinos5096 είπε

Αυτό που έχω απορία ωστόσο είναι εφόσον υπογράψω συμβόλαιο για ένα πακέτο, στο μέλλον σε ενδεχόμενη τροποποίηση του πακέτου η κοστολόγηση γίνεται πλέον με την ανανεωμένη τιμή (μεγαλύτερη/μικρότερη) ή εξακολουθεί να γίνεται με την τιμή που είχε τη στιγμή που υπέγραψα το συμβόλαιο;

αν γίνει τροποποίηση (μετά απο 6 μήνες τουλάχιστον ) , πιο ακριβό θα είναι

αλλιώς δε θα κανανε 😁

Δημοσ.
Μόλις τώρα, korakios είπε

αν γίνει τροποποίηση (μετά απο 6 μήνες τουλάχιστον ) , πιο ακριβό θα είναι

Στάνταρ πιο ακριβό, και υπάλληλος σήμερα στη ΔΕΗ μου είπε ότι θα αλλάξουν τις τιμές από Δευτέρα.

Γι' αυτό καίγομαι, αν υπογράψω αύριο,  υπογράφω για τις τιμές που βλέπω τώρα ή για ό,τι διαμορφωθεί από βδομάδα που είναι άγνωστο αυτή τη στιγμή; 

Θα ρωτήσω φυσικά και από κοντά, αλλά αν γνωρίζεις τι ισχύει θα με ανακουφίσεις πολύ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, Konstantinos5096 said:

Στάνταρ πιο ακριβό, και υπάλληλος σήμερα στη ΔΕΗ μου είπε ότι θα αλλάξουν τις τιμές από Δευτέρα.

Γι' αυτό καίγομαι, αν υπογράψω αύριο,  υπογράφω για τις τιμές που βλέπω τώρα ή για ό,τι διαμορφωθεί από βδομάδα που είναι άγνωστο αυτή τη στιγμή; 

Θα ρωτήσω φυσικά και από κοντά, αλλά αν γνωρίζεις τι ισχύει θα με ανακουφίσεις πολύ. 

Τωωωωρα τις άλλαξαν. Δε πιστεύω θα κάνουν δευτερη αλλαγή σε 1 βδομάδα. Με 0,125 δε είναι και τόσο δεδομένο ότι σε συμφέρει. Μήπως ο υπάλληλος παίρνει ποσοστά και θέλει να σε "ψήσει" πριν προλάβεις ενδεχομένως να το ξανασκεφτείς;

Επεξ/σία από marmagia
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...