Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, marmagia είπε

Μήπως ο υπάλληλος παίρνει ποσοστά και θέλει να σε "ψήσει" πριν προλάβεις ενδεχομένως να το ξανασκεφτείς;

Οχι απλα ο υπαλληλος κοιμαται τον υπνο του δικαιου και δεν καταλαβε οτι εχουν αλλαξει ηδη.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Οχι απλα ο υπαλληλος κοιμαται τον υπνο του δικαιου και δεν καταλαβε οτι εχουν αλλαξει ηδη.

Πολύ πιθανό 😛

12 λεπτά πριν, marmagia είπε

Τωωωωρα τις άλλαξαν. Δε πιστεύω θα κάνουν δευτερη αλλαγή σε 1 βδομάδα. Με 0,125 δε είναι και τόσο δεδομένο ότι σε συμφέρει. Μήπως ο υπάλληλος παίρνει ποσοστά και θέλει να σε "ψήσει" πριν προλάβεις ενδεχομένως να το ξανασκεφτείς;

Μ' έχει ψήσει ότι έβγαλαν TTF για τον Απρίλη 0,13 €/kWh, η ρήτρα μόνο είναι μεγαλύτερη από την τιμή του σταθερού!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, Konstantinos5096 said:

Πολύ πιθανό 😛

Μ' έχει ψήσει ότι έβγαλαν TTF για τον Απρίλη 0,13 €/kWh, η ρήτρα μόνο είναι μεγαλύτερη από την τιμή του σταθερού!

Είναι ttf+ 0,04 -30% άρα το κυμαινόμενο τους βγαίνει 0,119

το θέμα είναι ότι δε ξέρεις πως θα πάει το πραγμα. Δε θα έκλεισα σταθερό των στα 0,125 να οω την αλήθεια μου αυτή την εποχή γιατί ήδη σπίτι μου πχ έχει να ανάψει θέρμανση 10 μέρες γιατί δε πέφτει η θερμοκρασία κάτω από 19,5 ούτε το βράδυ και για ζεστό νερό έχω ηλιακό που ήδη ζεματάει. Ακόμα και αν καμία μέρα δεν έχει ήλιο και η τριοδη ανάψει τον λέβητα η κατανάλωση για ΖΝΧ είναι μηδαμινή. Άρα γιατί να βιαστώ; Καλύτερα να πάει κάποιος σε εταιρία χωρίς χρονική δέσμευση και κοιτάει και ενημερώνεται καθημερινά μήπως σιγά σιγά αν γεμίζουν οι αποθήκες με φορτία βγει κανένα σταθερό με καλή τιμή 

Επεξ/σία από marmagia
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, marmagia είπε

Είναι ttf+ 0,04 -30% άρα το κυμαινόμενο τους βγαίνει 0,119

το θέμα είναι ότι δε ξέρεις πως θα πάει το πραγμα. Δε θα έκλεισα σταθερό των στα 0,125 να οω την αλήθεια μου αυτή την εποχή γιατί ήδη σπίτι μου πχ έχει να ανάψει θέρμανση 10 μέρες γιατί δε πέφτει η θερμοκρασία κάτω από 19,5 ούτε το βράδυ και για ζεστό νερό έχω ηλιακό που ήδη ζεματάει. Ακόμα και αν καμία μέρα δεν έχει ήλιο και η τριοδη ανάψει τον λέβητα η κατανάλωση για ΖΝΧ είναι μηδαμινή. Άρα γιατί να βιαστώ; Καλύτερα να πάει κάποιος σε εταιρία χωρίς χρονική δέσμευση και κοιτάει και ενημερώνεται καθημερινά μήπως σιγά σιγά αν γεμίζουν οι αποθήκες με φορτία βγει κανένα σταθερό με καλή τιμή 

Καταλαβαίνω απόλυτα πώς το σκέφτεσαι και πολύ λογικό να προτιμάς το κυμαινόμενο εφόσον δεν το χρησιμοποιείς τόσο πια.

Εμένα το σπίτι μου έχει φυσικό αέριο για ζεστό νερό και δυστυχώς δεν υπάρχει ηλιακός, οπότε θα το χρησιμοποιώ, ήπια μεν λόγω καλοκαιρίας πια, σταθερά δε.

Επεξ/σία από Konstantinos5096
Δημοσ.
1 hour ago, Konstantinos5096 said:

Καταλαβαίνω απόλυτα πώς το σκέφτεσαι και πολύ λογικό να προτιμάς το κυμαινόμενο εφόσον δεν το χρησιμοποιείς τόσο πια.

Εμένα το σπίτι μου έχει φυσικό αέριο για ζεστό νερό και δυστυχώς δεν υπάρχει ηλιακός, οπότε θα το χρησιμοποιώ, ήπια μεν λόγω καλοκαιρίας πια, σταθερά δε.

Γενικά μιλάω εγώ ευτυχώς πρόλαβα έστω και το 0,05 αλλά σκεφτομαι τι θ ήταν λογικό για αυτή την εποχή που είμαστε τώρα. Λογικά δεν θα έχεις καμία ιδιαίτερη κατανάλωση μόνο για νερό. Αυτό είναι το θετικό της υπόθεσης 

Δημοσ.

η ταπεινη μου αποψη ειναι οτι δεν αξιζει να γινει συμβολαιο τωρα σε οποιοδηποτε προγραμμα , αν οι τιμες συνεχισουν να ειναι εκει στα 12-13-15+ απλα δεν γινεται να το αναψεις τι να λεμε τωρα,τουλαχιστον εγω αυτο θα κανω. στο τελος του καλοκαιριου θα βγαλουμε κομπιουτερακια να δουμε αν συμφερουν τα θερμαντικα σωματα εναντι του αεριου. ενα σπιτι 150τμ μπορει να θελει ενα χιλιαρικο το μηνα να ζεστανει, δεν υπαρχουν αυτα τα ποσα.και παιζει ρολο φυσικα τι επιδοτηση θα βγει τους χειμωνιατικους μηνες , τωρα ειναι γενναιοδωροι διπλασιασαν την επιδοτηση απριλιο μηνα.

Δημοσ.

Τώρα πλέον δεν υπάρχει λόγος να κάνει κάποιος νέο ακριβό πρόγραμμα αφού είναι ακριβά πλέον θα είναι κλειστοί οι λέβητες μέχρι τον Νοέμβριο για τα ελληνικά δεδομένα.

Θέλω να πιστεύω ότι τώρα είμαστε κοντά στο ανώτατο όριο και μέχρι του χρόνου θα εξομαλυνθεί λίγο η κατάσταση ή θα παραμείνει στα ίδια περίπου με τώρα.

Ούτως ή άλλως νομίζω ότι ακόμη και με 0.12 δεν θα ανοίγει κανείς ιδιαίτερα το φ. άεριο, είναι τιμή 3-4 φορές πάνω από τις νορμάλ τιμές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η τιμή είναι υπερβολικά υψηλή, αλλά πιστεύω μόνο για νερό δεν θα έχω μεγάλη κατανάλωση. Αν κάποιος έχει συμβόλαιο που τρέχει όντως δεν νομίζω ότι αξίζει να το αλλάξει, ειδικά οι τυχεροί που προλάβατε το σταθερό 0,05 της ΔΕΗ 😛

Πάντως συγκριτικά τα myHomeGasBenefit (TTF+0,040 -30% €/kWh) και myHomeGasControl (0,125 €/kWh) βγαίνουν ίσα με τιμή TTF 0,138. Επομένως για TTF > 0,138 συμφέρει το σταθερό, για χαμηλότερο το κυμαινόμενο όπως φαίνεται. Η τιμή του TTF για τον Απρίλη σύμφωνα με τη ΔEH είναι στα 0,13.

Η πρόβλεψη του trading economics είναι ότι ο TTF θα κυμανθεί γύρω στα 0,125 μέχρι τον Ιούνιο (αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 0,106) και θα φτάσει στα 0,167 στο δωδεκάμηνο με πιθανό μέγιστο ~0,2 €/kWh.

Είναι πολύ ρευστά σ' αυτή τη φάση, ίδωμεν από χειμώνα.

Επεξ/σία από Konstantinos5096
Δημοσ.

Όπως έχει συζητηθεί σε διαφορά τοπικ αν την ΔΕΗ δεν την πρήξεις δουλειά δεν κανεις. Πίστη σε αυτή την αρχή τους έχω από κοντά. Σήμερα πρωί είδα στο ebill της θειουλας (🤣😂) που με είχε εξουσιοδοτήσει στις 31/3 για αλλαγή σε home gas control και βλέπω της πέρασαν το αεριο. Μιλάω με ΕΔΑ χθες να δω αν πήραν μέτρηση, μου λέει δε μπορώ να σας πω πάρτε τον πάροχο. Παίρνω και χθες και σήμερα τους κάνω μια πολύ απλή στο μυαλό μου ερώτηση "είμαι πελάτης σας; Έγινε η αλλαγή;" Η απάντηση που παίρνω είναι δεν ξέρω. 
εχουν ξεφύγει λιγάκι.. 

πιστευω δεν υπάρχει περίπτωση να έχει περαστεί στο ebill η παροχή αερίου αν δεν είχε γίνει η αλλαγή (ιδίως από την στιγμή που προχθές πήρε τηλ η προτεργια και κλαψουριζε), σωστά; 
Όχι τιποτα αλλο αλλά για περιεργο λόγο στο σπίτι της έχει ψόφο από θέμα θερμοκρασίας ακόμα και περιμένει να το μπουμπουνισει 😅😂🤣

Δημοσ.

Μόλις μου ήρθε μήνυμα από ΔΕΗ πως οι επιδοτήσεις ΔΕΠΑ για Ιανουάριο , Φεβρουάριο , Μάρτιο θα εφαρμοστούν αναδρομικά καθώς τους ήρθε η απόφαση 24/03/22.

Εν ολίγοις , γίναμε 😄😄

• Like 6
Δημοσ.

Γεια σε όλους! Καινούριος στην παρέα. Λοιπόν, έληγε σε μια βδομάδα το Fix συμβόλαιό μου της Ζενίθ (0,035-σώθηκα φέτος) κι έκανα σήμερα αυτό της Ηρών GAS HOME/FX Double (0,0165 + TTF) χωρίς χρονική δέσμευση, μέχρι να βγει κάτι καλό το φθινόπωρο. Δυστυχώς, δεν πήρα χαμπάρι το Gas Home Control της ΔΕΗ που ήταν 0,05 ως 31/3. Καλά έκανα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 minutes ago, billever said:

Γεια σε όλους! Καινούριος στην παρέα. Λοιπόν, έληγε σε μια βδομάδα το Fix συμβόλαιό μου της Ζενίθ (0,035-σώθηκα φέτος) κι έκανα σήμερα αυτό της Ηρών GAS HOME/FX Double (0,0165 + TTF) χωρίς χρονική δέσμευση, μέχρι να βγει κάτι καλό το φθινόπωρο. Δυστυχώς, δεν πήρα χαμπάρι το Gas Home Control της ΔΕΗ που ήταν 0,05 ως 31/3. Καλά έκανα;

Πιστεύω δεν ήταν η βέλτιστη επιλογή. Αν έχεις ttf+ 0,0165 βγαίνει τον προηγούμενο μήνα 0,1466. Στο κυμαινόμενο πχ της ΔΕΗ θα πλήρωνες 0,119. Με μια μέση κατανάλωση 1500-2000 κιλοβατώρες το μήνα αυτό θα σου έκανε διαφορά 41€ - 55€ το μήνα. 

Επεξ/σία από marmagia
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, marmagia είπε

Πιστεύω δεν ήταν η βέλτιστη επιλογή. Αν έχεις ttf+ 0,0165 βγαίνει τον προηγούμενο μήνα 0,1466. Στο κυμαινόμενο πχ της ΔΕΗ θα πλήρωνες 0,119. Με μια μέση κατανάλωση 1500-2000 κιλοβατώρες το μήνα αυτό θα σου έκανε διαφορά 41€ - 55€ διαφορά το μήνα. 

Αφού περάσω ήρεμο καλοκαίρι (έχω ηλιακό + τα δωρεάν πάγια του συμβολαίου), περιμένω να χτυπήσω κάποια καλύτερη προσφορά από φθινόπωρο. Τι λες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, billever said:

Αφού περάσω ήρεμο καλοκαίρι (έχω ηλιακό + τα δωρεάν πάγια του συμβολαίου), περιμένω να χτυπήσω κάποια καλύτερη προσφορά από φθινόπωρο. Τι λες;

Εγώ το έλεγα και πριν αυτό ακριβώς θα έκανα. Θα πήγαινα όπως εσυ σε κάποιο προγραμμα χωρίς ρήτρα πρόωρης αποχώρησης η ακόμα καλύτερα χωρίς στάνταρ διάρκεια και θα περίμενα κάτι καλό από φθινόπωρο 

Επεξ/σία από marmagia
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους μια και καινούργιος στην παρέα.

Μόλις έληξε το πακέτο μου Double 35% στην protergia και ψάχνομαι μετά τον τελευταίο λογαριασμό.

Διαβάζοντας καμιά 20αριά σελίδες πιο πίσω, προτείνετε για σταθερό αέριο και ρεύμα στη ΔΕΗ ή μήπως κατάλαβα λάθος;

Ευχαριστώ πολύ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...