Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 minutes ago, pandiou said:

Καλησπέρα και καλό μήνα,

Μπορώ να ρωτήσω αν στα σταθερά τιμολόγια της ΔΕΗ για φυσικο αέριο δικαιούμαστε κρατικη επιδότηση και επιδότηση ΕΠΑ;;

Αν ναι έχει να κάνει με την τιμή που έχει κλείσει κάποιος; 

Ενδιαφέρομαι για το πρόγραμμα ΔΕΗ myBuilding GasControl και είναι σημαντική παράμετρος αν δεν υπάρχει επιδότηση στις σταθερές τιμές.

https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/ypostiriksi-epikoinonia/logariasmoi-xreoseis-fysiko-aerio/

FE288C98-B145-4A48-B764-B0899F48C809.png

6C66D9F0-538D-459D-89CA-458C680991D5.png

• Απαντ. 15,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, marmagia είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση απλά μου φαίνεται too good to be true.

Δηλαδή όποιος έχει κλείσει με 0,05E/KWh θα του βγήκε μηδενική η χρέωση για τον Απρίλιο;

Είχα ρωτήσει και στη ΔΕΗ και μου είχαν πει δεν δικαιούμαστε επιδότηση αλλά δε μου φάνηκε και πολύ τσακάλι ο υπάλληλος ίσως κατάλαβε για το ρεύμα.

Επίσης αυτό που αναφέρουν κάποιοι στο forum ότι η δέσμευση δεν είναι 12μηνη αλλά μπορεί να στο αλλάξει η ΔΕΗ στο 6μηνο βάσει νόμου πως προκύπτει;

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, pandiou είπε

Ενδιαφέρομαι για το πρόγραμμα ΔΕΗ myBuilding GasControl και είναι σημαντική παράμετρος αν δεν υπάρχει επιδότηση στις σταθερές τιμές.

Δε συμφέρει να βάλετε σταθερό με 0.12Ε/ΚWH, θα φαλιρίσετε.

13 λεπτά πριν, pandiou είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση απλά μου φαίνεται too good to be true.

Δηλαδή όποιος έχει κλείσει με 0,05E/KWh θα του βγήκε μηδενική η χρέωση για τον Απρίλιο;

Ναι.

14 λεπτά πριν, pandiou είπε

Επίσης αυτό που αναφέρουν κάποιοι στο forum ότι η δέσμευση δεν είναι 12μηνη αλλά μπορεί να στο αλλάξει η ΔΕΗ στο 6μηνο βάσει νόμου πως προκύπτει;

Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας (νόμος του κράτους). Μετά το αρχικό 6μηνο ο πάροχος έχει το δικαίωμα να κάνει τροποποίηση τιμών/όρων. Η ΔΕΗ δεν έκανε τροποποιήσεις ούτε στο ρεύμα, ούτε στο αέριο σε αντίθεση με τους εναλλακτικούς.

• Like 1
Δημοσ.
51 minutes ago, Makaron1984 said:

Hide contents

Τελικά μάλλον και Ήρων έχει έκπτωση ΔΕΠΑ

Έχει έρθει σε κάποιο λογαριασμό; Μπορείς να τον ανεβάσεις με σβησμένα στοιχεία; 

Δημοσ.

Ρε παιδιά η δεύτερη απάντηση του ΗΡΩΝ μετά από την καταγγελία μου μέσα από στην πλατφόρμα της ΡΑΕ είναι η παρακάτω, καταλαβαίνετε τι θέλουν να πουν;

Καλημέρα σας,

η απάντηση μας μέσω του Α/Α 2928 ομοίου περιεχομένου.

Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, argimeg είπε

Ρε παιδιά η δεύτερη απάντηση του ΗΡΩΝ μετά από την καταγγελία μου μέσα από στην πλατφόρμα της ΡΑΕ είναι η παρακάτω, καταλαβαίνετε τι θέλουν να πουν;

Καλημέρα σας,

η απάντηση μας μέσω του Α/Α 2928 ομοίου περιεχομένου.

Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία. 

είχε προηγηθεί άλλη επικοινωνία ?!

δες μήπως παίζει και κανα συνημμένο

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, korakios είπε

είχε προηγηθεί άλλη επικοινωνία ?!

δες μήπως παίζει και κανα συνημμένο

Μόνο η παρακάτω απάντηση τους....

Η παροχή εκπροσωπήθηκε από την Εταιρεία μας κατά το χρονικό διάστημα 24/11/2021 έως και 30/01/2022 υπό τους όρους του εμπορικού προγράμματος Double Home Flex E επί του οποίου ισχύουν τα κάτωθι:

Χρέωση Φυσικού Αερίου με δώρο το 45% της μηνιαίας κατανάλωσης (€/kWh) (Τρέχουσα Τιμή Φυσικού Αερίου +0,006)*0,55
Χρέωση Φυσικού Αερίου χωρίς τον υπολογισμό της δωρεάν μηνιαίας κατανάλωσης (€/kWh) Τρέχουσα Τιμή Φυσικού Αερίου + 0,006
Πάγιο για 9 από 12 μήνες (€/ μήνα) 3,4
Διάρκεια Σύμβασης Αορίστου Χρόνου.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως ήδη γνωρίζετε και από τα μέσα ενημέρωσης, το κόστος της ενέργειας αυξάνεται. Διεθνώς οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου έχουν καταρρίψει κάθε ρεκόρ.   Το κόστος του φυσικού αερίου πενταπλασιάστηκε και του ηλεκτρικού ρεύματος τριπλασιάστηκε.

Ως Αναπροσαρμογή Διακύμανσης Αγοράς
Φυσικού Αερίου (Α.Δ.Α.Φ.Α.) ορίζεται το Άθροισμα της μέσης τιμής που λαμβάνει το προθεσμιακό προϊόν «TTF» (Title Transfer Facility
ή Ταμείο Μεταφοράς Τίτλων), για τη χρονική περίοδο κατανάλωσης που αφορά ο εκάστοτε Έναντι ή Εκκαθαριστικός Λογαριασμός του καταναλωτή.

Θα διαπιστώσετε ότι σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί και θεσπιστεί από την Πολιτεία, χορηγείται κρατική επιδότηση που εμφανίζεται στο Λογαριασμό σας με την ένδειξη «Πίστωση Ταμείου Εν. Μετάβασης»

Για λογαριασμούς φυσικού αερίου όλων των καταναλωτών (εκτός των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας), η επιδότηση ορίζεται σύμφωνα με τον πίνακα στον παρακάτω σύνδεσμο:

Στους λογαριασμούς Φυσικού Αερίου οικιακών πελατών (αυτόνομη ή κεντρική θέρμανση), θα γίνει σε επόμενους λογαριασμούς αναδρομική μετακύλιση έκπτωσης του κόστους φυσικού αερίου, όπως φαίνεται παρακάτω άνα Μήνα Κατανάλωσης:

Οκτώβριος 21:  Έκπτωση 0,011 (€/kWh)

Νοέμβριος 21: Έκπτωση 0,015 (€/kWh)

Δεκέμβριος 21: Έκπτωση 0,034 (€/kWh)

Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία, παραμε΄νουμε στη διάθεση σας.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, argimeg είπε

Μόνο η παρακάτω απάντηση τους....

έχει αριθμό πρωτοκόλλου ?

φαντάζομαι ξανααπάντησες και εννοούν οτι η νέα απάντηση είναι ίδια με τη προηγούμενη

τι είχες γράψει τη 2η φορά ?

Δημοσ.

Άκυρο....δικό μου λάθος. Είχα κάνει δυο αιτήματα και το Α/Α 2928 είναι το αίτημα που απαντήσαν την πρώτη φορά.

Δεύτερη απάντηση τελικά δεν πήρα.

1 λεπτό πριν, korakios είπε

έχει αριθμό πρωτοκόλλου ?

φαντάζομαι ξανααπάντησες και εννοούν οτι η νέα απάντηση είναι ίδια με τη προηγούμενη

τι είχες γράψει τη 2η φορά ?

Τους είχα απαντήσει αυτό

Καλησπέρα, Προφανώς και δεν ασχοληθήκατε ιδιαίτερα με το αίτημα μου διότι δεν μου απαντάτε στο ερώτημα μου και επίσης μου αναφέρετε τον ΑΔΑΦΑ τον οποίο και δεν έχω την υποχρέωση να πληρώσω και ούτε πλήρωσα βάση συμβολαίου. Επίσης μου αναφέρετε την έκπτωση και την κρατική επιδότηση η οποία είναι επίσης άσχετη με το ερώτημα μου. Το ερώτημα μου ήταν, από που προκύπτει το υπερβολικό κόστος προμήθειας φυσικού αερίου που έχετε αναρτημένο στο site σας https://www.heron.gr/media/3rufg3w4/τιμές-κόστους-προμήθειας-προμηθευτή-pdf.pdf από το οποίο τελικά προκύπτει η ΤΤΦΑ που πληρώνουμε. Εσείς μπορεί να ισχυριστείτε ότι το κόστος προμήθειας ήταν και 1€. Από που προκύπτει αυτό; Έχετε αποδείξεις για την τιμή προμήθειας; Θα σας παρακαλούσα λοιπόν να προσκομίσετε τα παραστατικά αγοράς φυσικού αερίου για αυτούς τους μήνες ώστε να δικαιολογήσετε τις αναρτημένες χρεώσεις του site σας, αν όχι σε εμένα στην ΡΑΕ. Δεν μπορεί να πασάρετε στους πελάτες σας την έκπτωση 45% στην ποσότητα λόγω double πακέτου (ρεύμα-αέριο) και τελικά να χρεώνετε υπερβολικά την KWh για να ισοσταθμίσετε την έκπτωση ποσότητας που κάνετε. Εάν δεν μπορείτε να αποδείξετε με κάποιον τρόπο την τιμή αγοράς, θα θεωρήσω ότι η αυξημένη τιμή της kWh είναι απλά ένα κόλπο για να ξεγελάτε τον πελάτη με τις υποτιθέμενες προσφορές στην ποσότητα του φυσικού αερίου.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, argimeg είπε

Άκυρο....δικό μου λάθος. Είχα κάνει δυο αιτήματα και το Α/Α 2928 είναι το αίτημα που απαντήσαν την πρώτη φορά.

Δεύτερη απάντηση τελικά δεν πήρα.

Τους είχα απαντήσει αυτό

Καλησπέρα, Προφανώς και δεν ασχοληθήκατε ιδιαίτερα με το αίτημα μου διότι δεν μου απαντάτε στο ερώτημα μου και επίσης μου αναφέρετε τον ΑΔΑΦΑ τον οποίο και δεν έχω την υποχρέωση να πληρώσω και ούτε πλήρωσα βάση συμβολαίου. Επίσης μου αναφέρετε την έκπτωση και την κρατική επιδότηση η οποία είναι επίσης άσχετη με το ερώτημα μου. Το ερώτημα μου ήταν, από που προκύπτει το υπερβολικό κόστος προμήθειας φυσικού αερίου που έχετε αναρτημένο στο site σας https://www.heron.gr/media/3rufg3w4/τιμές-κόστους-προμήθειας-προμηθευτή-pdf.pdf από το οποίο τελικά προκύπτει η ΤΤΦΑ που πληρώνουμε. Εσείς μπορεί να ισχυριστείτε ότι το κόστος προμήθειας ήταν και 1€. Από που προκύπτει αυτό; Έχετε αποδείξεις για την τιμή προμήθειας; Θα σας παρακαλούσα λοιπόν να προσκομίσετε τα παραστατικά αγοράς φυσικού αερίου για αυτούς τους μήνες ώστε να δικαιολογήσετε τις αναρτημένες χρεώσεις του site σας, αν όχι σε εμένα στην ΡΑΕ. Δεν μπορεί να πασάρετε στους πελάτες σας την έκπτωση 45% στην ποσότητα λόγω double πακέτου (ρεύμα-αέριο) και τελικά να χρεώνετε υπερβολικά την KWh για να ισοσταθμίσετε την έκπτωση ποσότητας που κάνετε. Εάν δεν μπορείτε να αποδείξετε με κάποιον τρόπο την τιμή αγοράς, θα θεωρήσω ότι η αυξημένη τιμή της kWh είναι απλά ένα κόλπο για να ξεγελάτε τον πελάτη με τις υποτιθέμενες προσφορές στην ποσότητα του φυσικού αερίου.

πολύ γλυκομίλητος 😂

πέρα απο την πλάκα να κρατάτε επίσημο ύφος....

6 λεπτά πριν, argimeg είπε

οκ

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, korakios είπε

πολύ γλυκομίλητος 😂

πέρα απο την πλάκα να κρατάτε επίσημο ύφος....

οκ

Καλά ναι οκ δεν ήταν και το πιο επίσημο και ήπιο θα μπορούσα αλλά ρε φίλε με περνάνε για χαζό; Άλλο τους ρώτησα και άλλο μου απαντάνε. Τους το είπα λοιπόν λίγο πιο απλά μπας και πάρω μια απλή απάντηση :P

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, argimeg είπε

Το ερώτημα μου ήταν, από που προκύπτει το υπερβολικό κόστος προμήθειας φυσικού αερίου που έχετε αναρτημένο στο site σας https://www.heron.gr/media/3rufg3w4/τιμές-κόστους-προμήθειας-προμηθευτή-pdf.pdf από το οποίο τελικά προκύπτει η ΤΤΦΑ που πληρώνουμε.

Προσοχή... άλλο το TTΦΑ https://www.heron.gr/media/ajffz1pg/τιμές-δείκτη-ττφα-pdf.pdf που ισχύει για το Home Flex, κι άλλο το Κόστος Προμήθειας Προμηθευτή που ισχύει για το παλιό Flex Economy. Και τα δυο φυσικα είναι υπερκοστολογημένα.

Οπότε αν τιμολογείσαι με ΤΤΦΑ σου προτείνω να ξαναπατήσεις το κόκκινο στο Myrae και να γράψεις διόρθωση το link. Η ακόμα καλύτερα κατέβασε το και ανέβασε το ως συννημένο.

• Like 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Και τα δυο φυσικα είναι υπερκοστολογημένα.

Ακομα θυμαμαι οταν ειχαμε παει αρχες του 2021 μιας και ηταν το φθηνοτερο τοτε.

Και μολις πηγαμε ξεκινσαν οι αλλαγες στις τιμες και μας πηρε(τουλαχιστον εμενα) ενα τριμηνονα βγαλουμε ακρη.

Δυστυχως.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 30/4/2022 στις 12:58 ΜΜ, stazzy1978 είπε

Για να δούμε τι θα δούμε...

Απόκρυψη περιεχομένων

image.png.03e2d17b7c6f099dacc34a5cb4c85f73.png

Τα εμπορικά μας προγράμματα στο Φ.Α. δεν έχουν όριο κατανάλωσης, το εμπορικό πρόγραμμα που θα επιλέξετε σας τιμολογεί για το σύνολο της κατανάλωσης με ενιαία τιμή ύμφωνα με τον τιμοκατάλογο του προγράμματος που θα επιλέξετε.

Με εκτίμηση

• Like 2
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...