Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 hours ago, Mule206 said:

Η αλήθεια είναι πως έκπτωση ΔΕΠΑ δεν έχω δει πουθενά ακόμα σε σταθερό πρόγραμμα. 

1BCDC7E6-EEA4-4A4D-AE65-AAF8CB615049.png

• Απαντ. 15,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, marmagia είπε

1BCDC7E6-EEA4-4A4D-AE65-AAF8CB615049.png

Κατσε μέχρι να το κάνουν και πράξη... 

Λίγο δύσκολο το βλέπω σε εμάς που έχουμε συμβόλαια κάτω των 0.03 λεπτών. Μακάρι βέβαια... 

Επεξ/σία από Mule206
Δημοσ.

Εγώ στο λογαριασμό που εκδόθηκε τον Φεβρουάριο (περίοδος 6/11 - 7/11), πήρα ΔΕΠΑ. Συν αναδρομικά για Σεπτέμβρη - Οκτώβρη. (το gas control με 0.02 έχω)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler
8 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Εγώ στο λογαριασμό που εκδόθηκε τον Φεβρουάριο (περίοδος 6/11 - 7/11), πήρα ΔΕΠΑ. Συν αναδρομικά για Σεπτέμβρη - Οκτώβρη. (το gas control με 0.02 έχω)

φτιάξε λίγο τις ημερομηνίες

και δες αν της ΔΕΠΑ ήταν μετά απο 31/12/21 . Σε μένα τουλάχιστον δε βάλανε παρα μόνο ΤΕΜ απο 1/1/22 (ΔΕΗ 0,02)

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.
4 ώρες πριν, ekrepali είπε

Και εμενα μου βάλανε εκείνη τη περίοδο την έκπτωση ΔΕΠΑ. 

Εννοούσα από το 22 και μετά ότι δεν έχω δει σε σταθερό να την εφαρμόζουν μέχρι στιγμής. 

Δημοσ.

Δε ξέρω τη δικαιούμαστε, και φοβόμουνα να το σκαλίσω μη τυχόν και διαπιστώσουν ότι κάνανε μαλακία στο προηγούμενο λογαριασμό με τις αρνητικές χρεώσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου ήρθε λογαριασμός στην ΖΕΝΙΘ και σε αυτό το δίμηνο δεν υπάρχει η έκπτωση της ΔΕΠΑ (Ειδική έκπτωση φ.α.). Γνωρίζει κάποιος κάτι? 

Ο λογαριασμός αφορά Φλεβάρη και Μάρτη. 

Επεξ/σία από oasisAthens
Δημοσ.
18 ώρες πριν, ekrepali είπε

Spoiler

4.jpg.b666a5ceea81872303aba04a1cecb312.jpg

Aμερικάνικο αέριο... έπιασε περίπου 250 ευρώ / μεγαβατώρα κι ακόμα δε μπήκε καλοκαίρι. Λογικά θα πάρει και το δικό μας τον ανήφορο.

Πάλι αυτό το σπαστικό πράγμα έπαθα... μου ζάλισαν το κεφάλι χτες και βρήκαν λάθος τα μαθηματικά. Μα λέω κι εγώ κάτι δε πάει καλά. 🤪

$8/MMBTU είναι περίπου 29Ε/ΜWH. Tόσο πληρώνουν αυτή τη στιγμή οι Αμερικανοί και τους φαίνονται πολλά; 😄

Στην Ευρώπη το διέθεσαν για τον Ιούνιο με $8.55, δηλαδή ~31E/MWH.

Oι ποσότητες των LNG δηλαδή μπαίνουν στο TTF με τις παραπάνω τιμές, αντισταθμίζοντας το κόστος απ'το Ρωσικό αέριο. Αυτό κατάλαβα (?) απ'το παρακάτω άρθρο.

https://www.montelnews.com/news/1318520/eu-lng-discount-to-ttf-gas-widens-to-record

Δημοσ.
Στις 6/5/2022 στις 3:55 ΜΜ, chrisgav είπε

Δεν ξερω αν ειναι το καταλληλοτερο τοπικ, αλλα ημουν σε Φυσικο Αεριο Ελλαδος, σε κυμαινομενο προγραμμα ΜΕ ρητρα αποχωρησης.

Αποχωρησα λοιπον για να προλαβω το 0.05 της ΔΕΗ και την πληρωσα. Βλεποντας το ΦΕΚ που εχετε ποσταρει παραπανω, εκανα τηλεφωνικα αιτημα σχεδον 1 μηνα πριν για επιστροφη της ρητρας αποχωρησης, κανοντας αναφορα στο ΦΕΚ αυτο. Τηλεφωνο ακομα περιμενω, παρολο που εχω καλεσει ακομη 2 φορες και μου ειπαν οτι το επαναπροωθησαν ως επειγον. Χτες λοιπον εστειλα και γραπτο email στο email επικοινωνιας τους, ενημερονωντας τους οτι θα κανω κοινοποιηση στην ΡΑΕ και στον συνηγορο του καταναλωτη.

Εχει κανει κανεις την ιδια διαδικασια για να μου πει αν εχω καμια ελπιδα να παρω πισω την ρητρα αποχωρησης?

Ενα bump σε αυτο αν γνωριζει καποιος!

Επισης θα μπορουσε να μου πει καποιος πως να κινηθω γιατι με κοροιδευουν οι παραπανω? Να απευθυνθω στην ΡΑΕ ή στον Συνηγορο του καταναλωτη? Σε οποιαδηποτε απο τις 2 περιπτωσεις, βρισκω απλα καποιο email απο το site τους και στελνω ή υπαρχει ειδικη φορμα?

Ευχαριστω!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, chrisgav είπε

Επισης θα μπορουσε να μου πει καποιος πως να κινηθω γιατι με κοροιδευουν οι παραπανω? Να απευθυνθω στην ΡΑΕ ή στον Συνηγορο του καταναλωτη? Σε οποιαδηποτε απο τις 2 περιπτωσεις, βρισκω απλα καποιο email απο το site τους και στελνω ή υπαρχει ειδικη φορμα?

Ευχαριστω!

Κάνε υπομονή και περίμενε την απάντηση τους... αν λένε ότι το έχουν προωθήσει ως επείγον, το έχουν προωθήσει όντως. Η απάντηση πάντως μπορεί να καθυστερήσει, οπότε συνέχιζε να τους πρήζεις στα τηλέφωνα για το ξαναπροωθήσουν ως "επείγον-επείγον". 😄

Τα ίδια τράβηξα με την εξυπηρέτηση τους όταν υπέγραψα πρόπερσι νομίζοντας ότι οι τιμές προμήθειας του Extra στο site ήταν αρχικές (και μετά θα είχε έκπτωση 20%). Είχα πάρει και επιβεβαίωση απ'το chat, κρατώντας αντίγραφο συνομιλίας μέσω mail. Τελικώς οι τιμές που αναγράφονταν στο site ήταν τελικές.

Ζήτησα να μου δώσουν το δικαίωμα να φύγω αζημίως λόγω παραπληροφόρησης, έκαναν 1 μήνα να μου απαντήσουν στο αίτημα το οποίο είχαν προωθήσει ένα σωρό φορές ως 'επείγον'.

Επεξ/σία από ekrepali
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, chrisgav είπε

Ενα bump σε αυτο αν γνωριζει καποιος!

Ευχαριστω!

ΣτΚ

https://my.rae.gr/

περιγράφεις όλο το ιστορικό

ποιο ΦΕΚ όμως εννοείς ?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, korakios είπε

ποιο ΦΕΚ όμως εννοείς ?

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (άρθρο 12 παρ. 2 Οδηγίας 2019/944, άρθρο 3 της υπ' αριθ. 409/2020 απόφασης ΡΑΕ (ΦΕΚ Β 1364) οι ρήτρες πρόωρης αποχώρησης δύνανται να επιβάλλονται μόνο σε συμβάσεις σταθερού τιμολογίου

Σε αυτο αναφερομαι.

Ουσιαστικα πληρωνα καθε μηνα την τιμη του Φ.Α. Ξεκινησα απο χαμηλες τιμες ~0.3 και προφανως οπως ολοι τον Δεκεμβριο - Φεβρουαριο πληρωνα 0.12+.

Οταν εσπασα το συμβολαιο για να παω ΔΕΗ με βαλαν και πληρωσα ρητρα αποχωρησης. Κακως την πληρωσα, αλλα την πληρωσα για να μην μου μπλοκαρουν την μεταβαση σε νεο παροχο και δεν προλαβω το 0.05 της ΔΕΗ.
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, chrisgav είπε
Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (άρθρο 12 παρ. 2 Οδηγίας 2019/944, άρθρο 3 της υπ' αριθ. 409/2020 απόφασης ΡΑΕ (ΦΕΚ Β 1364) οι ρήτρες πρόωρης αποχώρησης δύνανται να επιβάλλονται μόνο σε συμβάσεις σταθερού τιμολογίου

Σε αυτο αναφερομαι.

Ουσιαστικα πληρωνα καθε μηνα την τιμη του Φ.Α. Ξεκινησα απο χαμηλες τιμες ~0.3 και προφανως οπως ολοι τον Δεκεμβριο - Φεβρουαριο πληρωνα 0.12+.

Οταν εσπασα το συμβολαιο για να παω ΔΕΗ με βαλαν και πληρωσα ρητρα αποχωρησης. Κακως την πληρωσα, αλλα την πληρωσα για να μην μου μπλοκαρουν την μεταβαση σε νεο παροχο και δεν προλαβω το 0.05 της ΔΕΗ.

βασικά είναι για προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, korakios είπε

βασικά είναι για προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας

Πωωω, πως την πατησα ετσι. Να ακυρωσω δηλαδη ε :P 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, chrisgav είπε

Πωωω, πως την πατησα ετσι. Να ακυρωσω δηλαδη ε :P 

δες μήπως έγινε κάποια τροποποίηση πρόσφατα με ψιλά γράμματα ή κάποια κρυφή αυτόματη ανανέωση

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...