ekrepali Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 21 λεπτά πριν, HERTHAN είπε Aυτο εννοειται οτι δεν γινεται απλα θα πληρωσεις ρητρα αποχωρησης και θα πας στο αλλο. Δε γίνεται. Πρέπει να αλλάξεις πάροχο και μετά να γυρίσεις. Με το 0.50 δε με έπαιρναν οι προθεσμίες να το κάνω. 22 λεπτά πριν, HERTHAN είπε Ουτε αυτοι ξερουν ακομα. Είναι τζόκερ ανάλογα τον υπάλληλο που θα πέσω.
HERTHAN Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 2 λεπτά πριν, ekrepali είπε Δε γίνεται. Πρέπει να αλλάξεις πάροχο και μετά να γυρίσεις. Με το 0.50 δε με έπαιρναν οι προθεσμίες να το κάνω. Κανε ενα ερωτημα απο τωρα μηπως το αλλαξαν.
Manolo7 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 περσι η δεη ειχε συγκεκριμενα καταστηματα που εξυπηρετουσαν για φυσικο αεριο, αλλαξε αυτο η απλα δεν τα βρισκω στο σαιτ τους?απλα σημεια εξυπηρετησης λεει
VaggD Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Για φυσικό γιατί ζήτανε Ε1 και επίσης δεν το αναφέρουν? Γενικά μπορεί να ανεβάσει κάποιος δικαιολογητικά γιατί δεν τα βρίσκω στο site.
tollisth Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, VaggD είπε Για φυσικό γιατί ζήτανε Ε1 και επίσης δεν το αναφέρουν? Γενικά μπορεί να ανεβάσει κάποιος δικαιολογητικά γιατί δεν τα βρίσκω στο site. https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/ypostiriksi-epikoinonia/symvaseis-fysiko-aerio/
ekrepali Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, HERTHAN είπε Κανε ενα ερωτημα απο τωρα μηπως το αλλαξαν. Πήρα τηλ, δε γίνεται... είναι το ίδιο πρόγραμμα δεν το δέχεται το σύστημα. Μόνο αλλαγή σε Benefit... κι αυτό φυσικά μπαίνει σε εφαρμογή 1 μήνα μετά την υπογραφή κι αφού περάσει τεχνικός για καταμέτρηση. Δηλαδή για να βάλω benefit και να προλάβω τη καταμέτρηση του Σεπτέμβρη πρέπει να υπογράψω τώρα. Αν υπογράψω benefit μετά τις 10/8, τότε δε θα έχει περάσει μήνας μέχρι τη καταμέτρηση (1/9-10/9) άρα το benefit θα μπει σε εφαρμογή 1/11 - 10/11 (άγνωστο πώς θα γίνει η τιμολόγηση τον Οκτώβρη). Υπάρχει κι άλλη λύση (δοκιμασμένη). Κάνεις καταγγελία σύμβασης, σου κόβουν το αέριο και μετά υπογράφεις με 0.12. 😄 Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2022 από ekrepali
HERTHAN Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 13 λεπτά πριν, ekrepali είπε Υπάρχει κι άλλη λύση (δοκιμασμένη). Κάνεις καταγγελία σύμβασης, σου κόβουν το αέριο και μετά υπογράφεις με 0.12. 😄 Ναι το εχω κανει κι ας μην ηθελα. 13 λεπτά πριν, ekrepali είπε Πήρα τηλ, δε γίνεται... είναι το ίδιο πρόγραμμα δεν το δέχεται το σύστημα. Μόνο αλλαγή σε Benefit... κι αυτό φυσικά μπαίνει σε εφαρμογή 1 μήνα μετά την υπογραφή κι αφού περάσει τεχνικός για καταμέτρηση. Δηλαδή για να βάλω benefit και να προλάβω τη καταμέτρηση του Σεπτέμβρη πρέπει να υπογράψω τώρα. Αν υπογράψω benefit μετά τις 10/8, τότε δε θα έχει περάσει μήνας μέχρι τη καταμέτρηση (1/9-10/9) άρα το benefit θα μπει σε εφαρμογή 1/11 - 10/11 (άγνωστο πώς θα γίνει η τιμολόγηση τον Οκτώβρη). Μια επιλογη να το κανεις απο τωρα και η δευτερη να μην κανεις τιποτα(προς το παρον). Εγω θα το εκανα απο τωρα.
VaggD Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Πήγα σε κατάστημα ΔΕΗ σε 10 λεπτά τελείωσα, σε 3-4 θα έχει ολοκληρωθεί η αλλαγή παρόχου.
Manolo7 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, ekrepali είπε Πήρα τηλ, δε γίνεται... είναι το ίδιο πρόγραμμα δεν το δέχεται το σύστημα. Μόνο αλλαγή σε Benefit... κι αυτό φυσικά μπαίνει σε εφαρμογή 1 μήνα μετά την υπογραφή κι αφού περάσει τεχνικός για καταμέτρηση. Δηλαδή για να βάλω benefit και να προλάβω τη καταμέτρηση του Σεπτέμβρη πρέπει να υπογράψω τώρα. Αν υπογράψω benefit μετά τις 10/8, τότε δε θα έχει περάσει μήνας μέχρι τη καταμέτρηση (1/9-10/9) άρα το benefit θα μπει σε εφαρμογή 1/11 - 10/11 (άγνωστο πώς θα γίνει η τιμολόγηση τον Οκτώβρη). Υπάρχει κι άλλη λύση (δοκιμασμένη). Κάνεις καταγγελία σύμβασης, σου κόβουν το αέριο και μετά υπογράφεις με 0.12. 😄 Τι εννοείς για να προλάβεις τη καταμέτρηση του Σεπτέμβρη? Τι πειράζει αν ξεκινήσεις να είσαι στο benefit από 1/11?Οκτώβρη θα τιμολογηθεις με σκέτο ttf όπως γίνεται όταν λήγει η σύμβαση(έτσι μου έχουν πει γραπτώς) και από όταν αρχίσει το benefit θα έχεις - 30% έκπτωση
ekrepali Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Manolo7 είπε Οκτώβρη θα τιμολογηθεις με σκέτο ttf όπως γίνεται όταν λήγει η σύμβαση(έτσι μου έχουν πει γραπτώς) και από όταν αρχίσει το benefit θα έχεις - 30% έκπτωση Thanks για τη διευκρίνηση, δεν το ήξερα. Εδώ με φοβίζει το TTF με 30%... το ΤΤF σκέτο δε θέλω να το δοκιμάσω, θα μου πέσει βαρύ. Αν γίνει κάνα ενεργειακό κραχ, θα πληρώνουμε 5 ευρώ το ντουζ. 😄 Άσε που μετά αν το μετανιώσω θα πρέπει να δώσω 2 χρόνια ρήτρες (άκυρο τι λέω... να πληρώσω ρήτρα να πάω πού μετά) 🤣. Αν είναι έτσι πάω ΗΡΩΝ που είναι χωρίς δέσμευση. Θα δω δε ξέρω... πιστεύω ότι θα καταφέρω να υπογράψω με 0.12 σταθερό μόλις μπω στο τελευταίο μήνα. Και στο ρεύμα έτσι γίνεται. Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2022 από ekrepali 1
Manolo7 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, ekrepali είπε Thanks για τη διευκρίνηση, δεν το ήξερα. Εδώ με φοβίζει το TTF με 30%... το ΤΤF σκέτο δε θέλω να το δοκιμάσω, θα μου πέσει βαρύ. Αν γίνει κάνα ενεργειακό κραχ, θα πληρώνουμε 5 ευρώ το ντουζ. 😄 Άσε που μετά αν το μετανιώσω θα πρέπει να δώσω 2 χρόνια ρήτρες (άκυρο τι λέω... να πληρώσω ρήτρα να πάω πού μετά) 🤣. Αν είναι έτσι πάω ΗΡΩΝ που είναι χωρίς δέσμευση. Θα δω δε ξέρω... πιστεύω ότι θα καταφέρω να υπογράψω με 0.12 σταθερό μόλις μπω στο τελευταίο μήνα. Και στο ρεύμα έτσι γίνεται. και εγω σε περιεργη κατασταση ειμαι, μεχρι 20/10 εχω gascontrol, εφοσον δεν επιτρεπουν ανανεωση στο σταθερο, δεν εχω επιλογη απο το benefit. του ηρωνα ναι μεν ειναι χωρις δεσμευση αλλα δινει την εκπτωση στη προμηθεια και οχι στη συνολικη καταναλωση οπως η δεη. Απο την αλλη δεν ξερω αν αξιζει να μπλεξουμε με το μπες βγες σε προγραμμα πληρωνε ρητρες κλπ. Αν ηταν να το κανουμε ολο αυτο,επρεπε να γινει με το 0.05 στα τελη του μαρτη, τωρα να πληρωσω 2 φορες ρητρα,ταλαιπωριες,μετρησεις εδα και παει λεγοντας για να κλεισω το σταθερο που απο 12.5 θα παει 16-17 δεν εχει νοημα. Τη διαφορα της τιμης θα την πληρωσω σε ταλαιπωρια και ρητρες. Εγω θα θελα να προτεινω-ρωτησω κατι αλλο. Αν κανουμε αιτηση για αλλαγη παροχου, (η ακομα και μεταβαση στο benefit) και μετα απο μερικες μερες κανουμε υπαναχωρηση, δεν θα δικαιουμαστε να παρουμε το σταθερο?Δηλαδη θα ξαναγυρισουμε στο προγραμμα που ειχαμε ετσι απλα? Για να δωσω ενα παραδειγμα με το ρευμα, εστω οτι εχω το τελειως προνομιακο 0.10 στο ρευμα της δεη, με πιανει τρελα και κανω αιτηση για αλλαγη παροχου σε ενα κυμαινομενο του ηρων, και κανω υπαναχωρηση μετα απο κανα δεκαημερο, ετσι απλα θα με ξαναβαλουν στο 0.10 της δεη?Δεν θα μας εβαζαν στο Γ1 η το αντιστοιχο σταθερο της δεη(που ειναι μισο ευρω τωρα) Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2022 από Manolo7
korakios Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Με την υπαναχώρηση συνεχίζεις εκεί που ήσουνα σαν να μην έκανες ποτέ αίτηση αλλαγής
Manolo7 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 14 λεπτά πριν, korakios είπε Με την υπαναχώρηση συνεχίζεις εκεί που ήσουνα σαν να μην έκανες ποτέ αίτηση αλλαγής μας γειωσε με συνοπτικες διαδικασιες ο κορακιος 😅
tempo Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 8 ώρες πριν, Manolo7 είπε και εγω σε περιεργη κατασταση ειμαι, μεχρι 20/10 εχω gascontrol, εφοσον δεν επιτρεπουν ανανεωση στο σταθερο, δεν εχω επιλογη απο το benefit. του ηρωνα ναι μεν ειναι χωρις δεσμευση αλλα δινει την εκπτωση στη προμηθεια και οχι στη συνολικη καταναλωση οπως η δεη. Απο την αλλη δεν ξερω αν αξιζει να μπλεξουμε με το μπες βγες σε προγραμμα πληρωνε ρητρες κλπ. Αν ηταν να το κανουμε ολο αυτο,επρεπε να γινει με το 0.05 στα τελη του μαρτη, τωρα να πληρωσω 2 φορες ρητρα,ταλαιπωριες,μετρησεις εδα και παει λεγοντας για να κλεισω το σταθερο που απο 12.5 θα παει 16-17 δεν εχει νοημα. Τη διαφορα της τιμης θα την πληρωσω σε ταλαιπωρια και ρητρες. Εγω θα θελα να προτεινω-ρωτησω κατι αλλο. Αν κανουμε αιτηση για αλλαγη παροχου, (η ακομα και μεταβαση στο benefit) και μετα απο μερικες μερες κανουμε υπαναχωρηση, δεν θα δικαιουμαστε να παρουμε το σταθερο?Δηλαδη θα ξαναγυρισουμε στο προγραμμα που ειχαμε ετσι απλα? Για να δωσω ενα παραδειγμα με το ρευμα, εστω οτι εχω το τελειως προνομιακο 0.10 στο ρευμα της δεη, με πιανει τρελα και κανω αιτηση για αλλαγη παροχου σε ενα κυμαινομενο του ηρων, και κανω υπαναχωρηση μετα απο κανα δεκαημερο, ετσι απλα θα με ξαναβαλουν στο 0.10 της δεη?Δεν θα μας εβαζαν στο Γ1 η το αντιστοιχο σταθερο της δεη(που ειναι μισο ευρω τωρα) φίλε μου το εξηγείς λίγο παραπάνω αυτό που έχω μαρκάρει; Η έκπτωση 35% του Ήρωνα δεν είναι στην τιμή της KWh;
ekrepali Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, tempo είπε φίλε μου το εξηγείς λίγο παραπάνω αυτό που έχω μαρκάρει; Η έκπτωση 35% του Ήρωνα δεν είναι στην τιμή της KWh; H τιμή στο FX είναι 0.03, εκεί μπαίνει 35% έκπτωση ή 45% στο double. Μετά προστίθεται η ρήτρα αναπροσαρμογής ΔΑΦΑ η οποία βασίζεται στο ttf Τελικες τιμές βγαίνουν περίπου ίδιες με το Βenefit που έχει αρχική βάσει ttf+0.04 Κάντε δοκιμές στο excel με TTF 120, 150, ή 200 που είναι τώρα και συγκρίνετε Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2022 από ekrepali
Προτεινόμενες αναρτήσεις