Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, kostakiss είπε

Και μετά ;

Γράψε ότι ο πάροχος δεν απαντά στο ερώτημα σου, από πού προκύπτουν οι πανάκριβες αρχικές τιμές ΤΤΦΑ που είναι μεγαλύτερες κι από το TTF των αντίστοιχων περιόδων.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Εγώ όχι, μόνο ζεστό νερό. Ένας γνωστός μου που έχει σπίτι σε όροφο θερμομονωμένο και έχει το 1/3 της δικής μου κατανάλωσης, θα κάψει. Ειδικά αν πέσει η τιμή με επιδοτήσεις.

Το ίδιο. Πέρυσι με 0,05, αρκετά ξύλα και κλιματιστικό, βγήκε οκ ο χειμώνας. Με 0,125 λογικά μόνο ζεστό νερό.

Άσχετο. Λογαριασμό η ΔΕΗ έχει να μου στείλει από τον Μάρτιο. WTF?

Επεξ/σία από kirileman
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, kirileman είπε

Τώρα είδα τι παίζει με τον τελευταίο μήνα. Και άντε να τρέχεις να βάζεις άλλους να το πάρουν στο όνομά τους.

Το πρόβλημα είναι ότι τη παροχή πρέπει να την έχει ο ιδιοκτήτης / ενοικιαστής του σπιτιού ή η σύζηγος. Όμως επίδομα θέρμανσης παίρνει μόνο ο υπόχρεος της φορολογικής δήλωσης (σε περίπτωση κοινής δήλωσης). Μόνο αν η σύζηγος κάνει ξεχωριστή δήλωση, μπορεί να πάρει επίδομα θέρμανσης.

Παιδιά και λοιποί που είναι φιλοξενούμενοι γίνεται να πάρουν τη παροχή στο όνομα τους; Πάντως επίδομα θέρμανσης δε νομίζω επίδης να μπορούν να πάρουν, αφού το σύστημα πρέπει να τραβήξει οικογενειακό εισόδημα και κριτήρια ακίνητης περιουσίας τα οποία είναι δηλωμένα στο Ε1 και Ε9 του ιδιοκτήτη του σπιτιού.

10 λεπτά πριν, kirileman είπε

Το ίδιο. Πέρυσι με 0,05, αρκετά ξύλα και κλιματιστικό, βγήκε οκ ο χειμώνας. Με 0,125 λογικά μόνο ζεστό νερό.

Άσχετο. Λογαριασμό η ΔΕΗ έχει να μου στείλει από τον Μάρτιο. WTF?

Εγώ έστειλα ένδειξη το Μάιο και μου στείλανε λογαριασμό τον Ιούλιο. Μαλακίζονται, στο λογαριασμό λέει Νοέμβρης επόμενος λογαριασμός. Εγώ θα ξαναστείλω μέτρηση το Σεπτέμβρη.

Επεξ/σία από ekrepali
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Το πρόβλημα είναι ότι τη παροχή πρέπει να την έχει ο ιδιοκτήτης / ενοικιαστής του σπιτιού ή η σύζηγος. Όπως επίδομα θέρμανσης παίρνει μόνο ο υπόχρεος της φορολογικής δήλωσης (σε περίπτωση κοινής δήλωσης). Μόνο αν η σύζηγος κάνει ξεχωριστή δήλωση, μπορεί να πάρει επίδομα θέρμανσης.

Κάνουμε κοινή δήλωση με τη σύζυγο (που έχει την ψιλή κυριότητα του ακινήτου) και πήρε το επίδομα θέρμανσης. Η δε παροχή είναι στο όνομα της μητέρας της (επικαρπώτρια).

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, kirileman είπε

Κάνουμε κοινή δήλωση με τη σύζυγο (που έχει την ψιλή κυριότητα του ακινήτου) και πήρε το επίδομα θέρμανσης. Η δε παροχή είναι στο όνομα της μητέρας της (επικαρπώτρια).

Μ'έπιασε ήδη πονοκέφαλος. 🤣 Να πάει να *$$)@# δε μπαίνω σε τέτοιες διαδικασίες με αλλαγές ονόματος γιατί όλο και κάποια μαλακία θα παιχτεί μελλοντικά και πάλι εγώ θα τρέχω.

Θα ενημερώσω αύριο αν μπορέσω να πετύχω τον άλλον στο τηλέφωνο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kostakiss είπε

Και μετά ;

γράφεις στη ΡΑΕ να ελεγχθεί το κόστος προμήθειας του Ηρών μιας και δεν απάντησε και να τσεκάρουν αν ήταν χαμηλότερο απο αυτό που χρέωσαν .

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ekrepali είπε

Αν το πάρουμε γράμμα προς γράμμα στη σύμβαση... όντως δεν υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης 1 μήνα νωρίτερα. Στο 5.3 γράφει πως είτε ενημερώνουμε ότι θα αλλάξουμε πάροχο, είτε η σύμβαση ανανεώνεται αυτόματα όταν λήξει (δηλαδή με τιμές Σεπτεμβρίου.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

1.jpg.a4e4e57df675aab9b4484d703dc395cd.jpg

Βέβαια παρακάτω στο 13, λέει ότι ο Πελάτης μπορεί να ζητήσει τροποποίηση όρων της σύμβασης, με την επιλογή διαφορετικού τιμολογίου από τα εκάστοτε διαθέσια τιμολόγια. Φυσικά γίνεται αλλαγή σε Benefit (με ενεργοποίηση το Νοέμβριο όταν γίνει η καταμέτρηση). Στο Gas Control δε καταλαβαίνω για ποιο λόγο να μη γίνεται να πάμε στο 0.12... στο κάτω κάτω της γραφής ας πληρώσουμε και 50 ευρώ πέναλτυ για το παλιό πρόγραμμα αν επρόκειτο για τροποποίηση πριν τη λήξη του. Τι ζόρι τραβάνε δηλαδή;

Απ'τη στιγμή όμως που σε πήρανε τηλέφωνο και σου είπανε ότι δε γίνεται να ανανεωθεί το Gas Control, ουσιαστικά απέρριψαν την αίτηση βάσει του άρθρου 13.2. Ε ρε γλέντια.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

2.jpg.7ae4d6f532ba938768c8c47da1fe53ff.jpg

3.jpg.5b1a013bca86dd7f1116862522e0401a.jpg

Θα πάρω τηλέφωνο αύριο ένα γνωστό να μου πει την άποψη του. Όχι ότι ντε και καλά η γνώμη του μετράει παραπάνω απ'αυτό που σου είπανε στο τηλέφωνο. Μπορεί και όσοι έχουν κάνει ανανέωση στο gas control να περιμένουν τζάμπα. Πρέπει να μάθουμε τι ακριβώς ισχύει για να μη βρεθούμε προ εκπλήξεως, γιατί αν μπει Σεπτέμβρης και μας πούνε "άκυρη η αίτηση σας με 0.12", θα έχουμε χάσει και τη προθεσμία για το Benefit.

Το έχεις πιάσει σωστά το θέμα, αν μπορείς ενημέρωσε τι θα πει ο γνωστός σου γιατί γενικότερα το θέμα έχει ενδιαφέρον πιστεύω για πολλούς. Αύριο το πρωί είναι κανονισμένο το ραντεβού μου σε κατάστημα να δω και από εκεί.

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Thresh είπε

Αν δώσουν 0.08+ επιδότηση, why not?

Με 0,3 τιμη ttf αυτη τη στιγμή εγώ πιστεύω η επιδότηση θα είναι πάνω απο 0,1......εδω περσι για 0,09 κ δωσανε 0,04

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια να κανω μια ερωτηση. Μου εστειλε η NRG επιστολη οτι το προγραμμα που ειχα κανει τον Αυγουστο του 2021 και ηταν το GAS 4U + 30% επιπλέον έκπτωση και χρέωση Ενέργειας (€/kWh) Τιμή Title Transfer Facility + Περιθώριο Εμπορίας €0,01195, θα παει στο nrg Adapt GAS βγαινει περιθωριο 0,0194. Γινεται να το κανει αυτο μονομερως? Σας επισυναπτω και το χαρτι. Τι παιζει με το αεριο γιατι πρωτη φορα εχω βαλει, και εχω χασει την μπαλα.

Ευχαριστω πολυ

Capture.JPG

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Amlet είπε

Παιδια να κανω μια ερωτηση. Μου εστειλε η NRG επιστολη οτι το προγραμμα που ειχα κανει τον Αυγουστο του 2021 και ηταν το GAS 4U + 30% επιπλέον έκπτωση και χρέωση Ενέργειας (€/kWh) Τιμή Title Transfer Facility + Περιθώριο Εμπορίας €0,01195, θα παει στο nrg Adapt GAS βγαινει περιθωριο 0,0194. Γινεται να το κανει αυτο μονομερως? Σας επισυναπτω και το χαρτι. Τι παιζει με το αεριο γιατι πρωτη φορα εχω βαλει, και εχω χασει την μπαλα.

Ευχαριστω πολυ

Το TTF αυτή τη στιγμή είναι περίπου στο 0,30€/kWh. Τελική τιμή δηλαδή:

1,1*0,30+0,0136=0,3436€/kWh.

Άγνωστο πώς θα κυμανθεί το TTF το χειμώνα, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ανέβει κι άλλο.

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδη δινω βαση στο TTF ή στο Περιθωριο εμποριας? Αν παω σε αλλο παροχο θα ειναι σταθερο ολο αυτο (TTF + Περιθωριο) ή και αυτο θα αλλαζει? Απο την στιγμη μου αλλαζουν το προγραμμα μπορω να φυγω ατελως?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Amlet είπε

Δηλαδη δινω βαση στο TTF ή στο Περιθωριο εμποριας? Αν παω σε αλλο παροχο θα ειναι σταθερο ολο αυτο (TTF + Περιθωριο) ή και αυτο θα αλλαζει? Απο την στιγμη μου αλλαζουν το προγραμμα μπορω να φυγω ατελως?

στην τελευταία παράγραφο αναφέρει ότι αν επιθυμείς μένεις στο τρέχον πρόγραμμα (αφού το δηλώσεις)

Επεξ/σία από tempo
  • Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, tempo είπε

στην τελευταία παράγραφο αναφέρει ότι αν επιθυμείς μένεις στο τρέχον πρόγραμμα (αφού το δηλώσεις)

Ναι το θεμα ειναι, εαν θελω να φυγω γιατι δεν θελω ουτε το νεο ουτε το παλιο.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Amlet είπε

Το TTF μεταβάλλεται κάθε μήνα. Το 2020 ήταν 0,02€/kWh, το χειμώνα του '21 έπαιζε περίπου στο 0,15€/kWh, τώρα είναι στο 0,30€/kWh (αυτή τη στιγμή, καθώς θα έρχεται ο χειμώνας ενδέχεται να ανέβει). Το περιθώριο εμπορίας είναι σταθερό, 0,0136€/kWh, αλλά προφανώς είναι ελάχιστο, μπροστά στο κόστος TTF.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 2 είδη:

Μεταβαλλόμενα, βάση TTF+περιθώριο κέρδους. Και σταθερά, όπου πληρώνεις μια συγκεκριμένη τιμή και δεν μπλέκεις με TTF.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...