Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, johnnyman είπε

Παρολο που εμενα ληγει στις 17 δεκεμβριου μπορω να κανω αυτο που λες 2.5 μηνες πριν?

Δεν ξέρω ειλικρινά, δεν είμαι υπάλληλος της ΔΕΗ. Παντως αν γίνεται και πετύχεις ανθρώπους εκεί που να το ξέρουν και μπορούν να σ εξυπηρετήσουν, δεν έχεις να χάσεις κάτι. εγω αυτό που τους είπα ήταν πως θα γίνει να ανανεώσω μια σύμβαση που θεωρητικά μπορούσε να ανανεωθεί, κι εφαγα μπλόκο από το σύστημα της ΔΕΗ, λόγω διαφορας ημερομηνίας σε σύμβαση και εκπροσωπηση και φοβομουν ότι εξαιτίας ΜΙΑΣ( 1 ) μόνο μέρας θα έχανα ένα κάρο λεφτά, αν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι για να ανανεώσω νωρίτερα με τα 0.125. το σκεφτηκαν απο δω μιλήσαν και μεταξυ τους και με τον προισταμενο τηλεφωνικά και έγινε η αλλαγή. 

Ευχομαι πραγματικά να μπορέσουν να σας εξυπηρετήσουν όλους. Εγω απλώς μοιράστηκα την εμπειρία μου, πιστευοντας ότι καποιοι αν όχι όλοι θα βοηθηθούν.

Υ.Γ. όπως προανέφερα οι φόβοι μου είχαν βάση. 30/09 λήγει το 0.125 και δεν επανερχεται κανενα σταθερο φυσικού αεριου κι εγω μπορούσα να κανω ανανεωση στο σύστημά τους 01/10!!!!!

Δημοσ.
Στις 9/9/2022 στις 9:05 ΜΜ, korakios είπε

μπέρδεμα , στείλε απαραίτητα email (όχι τηλέφωνα) να πάρεις γραπτή απάντηση για το πως θα τιμολογείσαι και μέχρι πότε

Με πήραν τηλέφωνο σήμερα και μου είπαν πως έχω το home gas fix στα 0.089 μέχρι Δεκέμβριο του 22. Ζήτησα να μου τα στείλουν και γραπτώς αλλά δεν. Συμφέρει να φύγω να πάω αλλού ή μένω ζενίθ;

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Donmitsos10 είπε

Με πήραν τηλέφωνο σήμερα και μου είπαν πως έχω το home gas fix στα 0.089 μέχρι Δεκέμβριο του 22. Ζήτησα να μου τα στείλουν και γραπτώς αλλά δεν. Συμφέρει να φύγω να πάω αλλού ή μένω ζενίθ;

καταρχάς ύποπτο που δε σου στέλνουν γραπτώς ....

δύσκολη απόφαση μιας και μετά άγνωστη η τιμή του φθηνότερου προγράμματος που θα παίζει

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, valliant είπε

Δεν ξέρω ειλικρινά, δεν είμαι υπάλληλος της ΔΕΗ. Παντως αν γίνεται και πετύχεις ανθρώπους εκεί που να το ξέρουν και μπορούν να σ εξυπηρετήσουν, δεν έχεις να χάσεις κάτι. εγω αυτό που τους είπα ήταν πως θα γίνει να ανανεώσω μια σύμβαση που θεωρητικά μπορούσε να ανανεωθεί, κι εφαγα μπλόκο από το σύστημα της ΔΕΗ, λόγω διαφορας ημερομηνίας σε σύμβαση και εκπροσωπηση και φοβομουν ότι εξαιτίας ΜΙΑΣ( 1 ) μόνο μέρας θα έχανα ένα κάρο λεφτά, αν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι για να ανανεώσω νωρίτερα με τα 0.125. το σκεφτηκαν απο δω μιλήσαν και μεταξυ τους και με τον προισταμενο τηλεφωνικά και έγινε η αλλαγή. 

Ευχομαι πραγματικά να μπορέσουν να σας εξυπηρετήσουν όλους. Εγω απλώς μοιράστηκα την εμπειρία μου, πιστευοντας ότι καποιοι αν όχι όλοι θα βοηθηθούν.

Υ.Γ. όπως προανέφερα οι φόβοι μου είχαν βάση. 30/09 λήγει το 0.125 και δεν επανερχεται κανενα σταθερο φυσικού αεριου κι εγω μπορούσα να κανω ανανεωση στο σύστημά τους 01/10!!!!!

Σε ποιο κατάστημα της ΔΕΗ έγινε αυτό;

2 ώρες πριν, valliant είπε

@korakios, @ekrepali εγω μετεφερα απλά ότι εγινε. το πως το εκαναν οι υπαλληλοι, ακριβως δεν ξερω. Παντως ήταν και οι 2 απεναντι μου και ακολουθούσαν τις οδηγίες του προισταμενου τους. επειδή παρεμβαλλοταν το πλεξι γκλας και είχε και λίγο φασαρία ο χωρος, στις οδηγίες του λιγο τον έχασα, ποσο μάλιστα όταν δεν βλεπεις και στην οθονη τι ακριβως γίνεται. 

gas control.jpg

Σε ποιο κατάστημα της ΔΕΗ έγινε αυτό;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, Donmitsos10 είπε

Εμένα με ειχαν ενημερώσει με mail για τις αλλαγές στη τιμή kwh από 0.026 στα 0.0866 από 1/7 η αλλαγή. 

Απο τη στιγμή που το έχουν στείλει γραπτώς δε νομίζω να μην το εφαρμόσουν. 

Τώρα για πόσο θα το κρατήσουν αυτο ούτε οι ίδιοι το γνωρίζουν. 

Προσωπικά έμεινα στα αυγά μου διότι δεν υπήρχε κάτι καλύτερο να επιλέξω. 

Πιο πολύ φοβάμαι είναι μήπως και δεν επιδοτηθουν τα σταθερα αλλά αν συμβεί αυτό το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να σπάσουμε το συμβόλαιο με 40 ευρώ και να μεταβουμε σε ένα κυμαινόμενο. 

Επεξ/σία από Mule206
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Mule206 είπε

Πιο πολύ φοβάμαι είναι μήπως και δεν επιδοτηθουν τα σταθερα αλλά αν συμβεί αυτό το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να σπάσουμε το συμβόλαιο με 40 ευρώ και να μεταβουμε σε ένα κυμαινόμενο. 

αν τα κυμαινόμενα με επιδότηση βγούνε φθηνότερα.... (αν δε δώσουν επιδότηση στα σταθερά)

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Mule206 είπε

40 ευρώ και να μεταβουμε σε ένα κυμαινόμενο. 

+24% ΦΠΑ = 50ευρώ

Η περίπτωση του @Donmitsos10 είναι δίλημμα... αν πάει στο gas control θα έχει το κεφάλι του ήσυχο και ίσως το 2023 (σταθερό vs κυμαινόμενο) να αποσβέσει τη χασούρα 0.035Ε/kwh απ'το 2022 . Αν κάτσει ρισκάρει να φάει κι άλλη τροποποίηση.

Aν αναλάβει το ρίσκο να παραμείνει Ζενίθ μέχρι Δεκέμβρη... μετά μια λύση είναι να πάει σε dual energy στον ΗΡΩΝ ώστε να πάρει 45% έκπτωση στο κυμαινόμενο FX σε συνδιασμό με generous στο ρεύμα (αν δεν είναι πελάτης παλιών σταθερών στη ΔΕΗ). Θα πάρει και 2 x 50άρικα απ'το econtract. Bέβαια ένας θεός ξέρει πόσο θα έχει το TTF το Δεκέμβρη-Γενάρη, είπαμε είναι ρίσκο.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ekrepali είπε

+24% ΦΠΑ = 50ευρώ

Η περίπτωση του @Donmitsos10 είναι δίλημμα... αν πάει στο gas control θα έχει το κεφάλι του ήσυχο και ίσως το 2023 (σταθερό vs κυμαινόμενο) να αποσβέσει τη χασούρα 0.035Ε/kwh απ'το 2022 . Αν κάτσει ρισκάρει να φάει κι άλλη τροποποίηση.

Aν αναλάβει το ρίσκο να παραμείνει Ζενίθ μέχρι Δεκέμβρη... μετά μια λύση είναι να πάει σε dual energy στον ΗΡΩΝ ώστε να πάρει 45% έκπτωση στο κυμαινόμενο FX σε συνδιασμό με generous στο ρεύμα (αν δεν είναι πελάτης παλιών σταθερών στη ΔΕΗ). Θα πάρει και 2 x 50άρικα απ'το econtract. Bέβαια ένας θεός ξέρει πόσο θα έχει το TTF το Δεκέμβρη-Γενάρη, είπαμε είναι ρίσκο.

Εχω σταθερό ρεύμα ΔΕΗ μέχρι το Δεκέμβριο του 22 επίσης. Συμπτωματικά δηλαδή λήγουν και το συμβόλαιο του ρεύματος και του αερίου τοτε. Όποτε λέω να μείνω έτσι μέχρι τότε και από Νοέμβριο να αρχίσω να ψάχνομαι 

Δημοσ.

Και το σταθερό στο 0,125€/kwh είναι ρίσκο. Για τον Οκτ υπάρχει η επιδότηση των 0,09€/Kwh αλλά γενικά οι τιμές του αερίου έχουν φτάσει ταβάνι σύμφωνα με πολλούς αναλυτές. Υπάρχουν εκτιμήσεις ότι θα πέσει μέσα στον χειμώνα κάπου στα 0,10€/kwh που συνεπαγεται ότι η επιδότηση θα πέσει στα 0,05€/kwh το μέγιστο, άρα το σταθερό θα βγαίνει στα 0,075€/kwh. Αυτά όλα είναι σενάρια βέβαια.

Σίγουρα όσοι επιλέξουν το 0,125€ θα παρακαλάνε να μην πέσει η τιμή του αερίου και δεύτερον να μην μειώσει την επιδότηση το κράτος.

Από την άλλη όσοι μείνουν στο κυμαινόμενο με την έκπτωση του 30% (TTF+0,015€/kwh) θα παρακαλάνε να κάτσει το TTF κάπου στα 0,18€/kwh για τον Οκτώβριο έτσι ώστε μετά την επιδότηση να τους βγει να πληρώσουν 0,045€/kwh και αναλογικά να μειωθεί τους επόμενους μήνες ενώ για αυτούς με το  TTF+0,04€/kwh είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ το σταθερό του 0,125€/kwh.

Γενικά πάντως αυτό το 0,125/kwh δεν αφήνει πολλά περιθώρια να ξαναδούμε τα φαινόμενα των πιστωτικών λογμων μιας και δύσκολα θα δούμε επιδοτήσεις πάνω από 0,125€/kwh.

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδη για να καταλαβω.

Δεν ειναι ακομα σαφες αν τα σταθερα της Δεη παιρνουν την επιδοτηση?

Πρεπει να περιμενουμε να βγουνε οι πρωτοι λογαριασμοι τον Δεκεμβρη για να δουμε τι και πως?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nikos121 είπε

Δηλαδη για να καταλαβω.

Πρεπει να περιμενουμε να βγουνε οι πρωτοι λογαριασμοι τον Δεκεμβρη για να δουμε τι και πως?

Οριζόντια επιδότηση για όλους δεν αφήνει σχεδόν καμία αμφιβολία ότι θα πάρουν την επιδότηση και τα σταθερά.

• Thanks 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, aggelosn είπε

Σίγουρα όσοι επιλέξουν το 0,125€ θα παρακαλάνε να μην πέσει η τιμή του αερίου και δεύτερον να μην μειώσει την επιδότηση το κράτος.

σαμπανια ανοίγουμε ,το σπάμε αν χρειαστεί και αφήνουμε και ρέστα αν πέσει

Δημοσ.

6 λεπτά πριν, nikos121 είπε

Δηλαδη για να καταλαβω.

θα περιμενεις το ΦΕΚ, που λογικα θα βγει το αργοτερο αρχες Οκτωβριου

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...