Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιλώντας σήμερα στο τηλέφωνο (εξυπηρέτηση πελατών ΔΕΗ) για νέα σύνδεση, ανέφεραν ότι δε θα λάβουν επιδότηση τα σταθερά μιας και πέρισυ ξεκινήσαν να λαμβάνουν και μετά τη σταμάτησαν. Στο σχόλιό μου ότι αυτό αφορούσε το ρεύμα και όχι το αέριο, είπαν ότι αυτή την ενημέρωση έχουν, οπότε κρατάω μικρό καλάθι (βάλε επίσης και τη διαφορά χρόνου δέσμευσης).

Σε απόλυτους αριθμούς τώρα, συγκρίνοντας τα δύο προγράμματα της ΔΕΗ τουλάχιστον (gasControl & gasBenefit - 30%), έκανα υπολογισμούς και για τα δύο σενάρια (θεωρώντας ότι η επιδότηση θα παραμείνει σταθερή όλους τους μήνες και δεν αφορά μόνο τον Οκτώβριο):

• Σενάριο 1: Επιδότηση και στα σταθερά: Οριακή τιμή TTF είναι τα ~139. Από εκεί και κάτω, το gasBenefit έρχεται πιο φτηνό, ενώ από εκεί και πάνω το σταθερό συμφέρει
  • Σενάριο 2: Χωρίς επιδότηση στα σταθερά: Οριακή τιμή TTF είναι ~270. Από εκεί και κάτω, το gasBenefit έρχεται πιο φτηνό. Από εκεί και πάνω, το σταθερό συμφέρει.
Επεξ/σία από vagpap
  • Like 1
Δημοσ.

Συναδελφος καλεσε πρωτεργια μολις και ρωτησε 3 φορες αν τα 15 λεπτα ειναι τελικη τιμη και αν υπαρχει ρηρτρα αναπροσαμογης και τις 3 φορες του ειπαν οτι ειναι τελικη η τιμη και δεν  υπαρχει ρητρα αναπροσαρμογης!!!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, tsaltinho είπε

Συναδελφος καλεσε πρωτεργια μολις και ρωτησε 3 φορες αν τα 15 λεπτα ειναι τελικη τιμη και αν υπαρχει ρηρτρα αναπροσαμογης και τις 3 φορες του ειπαν οτι ειναι τελικη η τιμη και δεν  υπαρχει ρητρα αναπροσαρμογης!!!!!

Αν εννοείς 0.15, τότε ίσως έβγαλαν σταθερό πρόγραμμα... πού είναι ακριβότερο απ'το 0.125 της ΔΕΗ.

Αν εννοούν σταθερή τιμή 0.015 χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής ΤΤF, είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Ζητήστε το γραπτώς, κι αν πάρετε απάντηση τρύπα μου τη μύτη.

Για το θέμα τον επιδοτήσεων... στα ΦΕΚ που βγήκαν πέρυσι δεν υπήρχε διευκρίνηση για κυμαινόμενα ή σταθερά, οπότε πήραμε όλοι. https://www.ienergeia.gr/xristika/17497/epidotisi-fysikoy-aeriou-ekdothike-i-kya-gia-to-proto-6mino-tou-2022 Αν κρίνω απ'τη πρόσφατη ανακοίνωση, πιστεύω ότι πάλι θα πάρουμε όλοι. Αν ήταν να δώσουνε μόνο σε κυμαινόμενα φέτος θα το διευκρίνιζαν. Τέσπα θα δούμε...

Επεξ/σία από ekrepali
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Αν εννοείς 0.15, τότε ίσως έβγαλαν σταθερό πρόγραμμα... πού είναι ακριβότερο απ'το 0.125 της ΔΕΗ.

Αν εννοούν σταθερή τιμή 0.015 χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής ΤΤF, είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Ζητήστε το γραπτώς, κι αν πάρετε απάντηση τρύπα μου τη μύτη.

0.15 ειναι η τελικη τιμη για Σεμπτεμβριο με 40% για κυμαινομενο τιμολογιο. Ο ανθρωπος ρωτησε 3 φορες για ρητρα αναπροσαρμογης και του ειπαν οχι, η τιμη ειναι τελικη

Επεξ/σία από tsaltinho
Δημοσ.

Αν έχουν βγάλει σταθερό, δεν το έχουν κάπου στο site τους. Το "Αυτόνομο" που είναι διαθέσιμο στο site γράφει ξεκάθαρα το εξής: 

Η έκπτωση αφορά στο ανταγωνιστικό σκέλος του τιμολογίου, εφόσον δεν ενεργοποιηθεί το δικαίωμα του Προμηθευτή για εφαρμογή όρων αναπροσαρμογής των χρεώσεων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, tsaltinho είπε

0.15 ειναι η τελικη τιμη για Σεμπτεμβριο με 40% για κυμαινομενο τιμολογιο. Ο ανθρωπος ρωτησε 3 φορες για ρητρα αναπροσαρμογης και του ειπαν οχι, η τιμη ειναι τελικη

OK τώρα κατάλαβα τι λες

image.png.7fb7c9fa14bac52a98a77890cd41cffd.png

Με TTF Σεπτεμβρίου 238, το Benefit της ΔΕΗ βγαίνει 0.195 και το FX του HΡΩΝ 0.247.

Της Protergia που έχει μικρότερο περιθώριο κέρδους απ'το Βenefit όντως βγαίνει 0.154

Αλλά... τα ψιλά γράμματα γράφουν αυτό.

4.jpg.afc0bbee9eb27dbfaf734f1a085f030d.jpg

Και σύμφωνα με τον υπολογισμό ρήτρας αναπροσαρμογής βάσει των όρων της σύμβασης, η τελική τιμή πάει 0.40.

Δεν αντιλέγω ότι μπορεί να έχουν μπλέξει τα μπούτια τους κάνοντας λάθος στη διατύπωση, κι όντως να μη χρεώνουν εξτρα ρήτρα αναπροσαρμογής. Εγώ προσωπικά όμως δε θα το έπαιρνε αυτό το ρίσκο. Εφόσον λένε στο τηλέφωνο ότι δεν έχει ρήτρα αναπροσραμογής... ας ξαναγράψουν τις συμβάσεις χωρίς το σημείο που έχω υπογραμμίσει παραπάνω. Από λόγια χορτάσαμε. Όπως πέρυσι με τα ΚΟΤ στο ρεύμα που βεβαίωσαν τους πελάτες ότι δε θα χρέωναν ρήτρα αναπροσαρμογής και μόλις ανέβηκε η χονδρική βάρεσαν στο ψαχνό.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ekechagi είπε

Έστω ότι το TTF θα μείνει στο 180 (χαμηλό τριμήνου):

Κυμαινόμενο: 0,05*0,55+(1,1*0,18-0,02)-0,09=0,1155€/kWh

Σταθερό ΔΕΗ: 0,125€/kWh

Η τιμή βγαίνει περίπου ίδια. Εάν δοθεί επιδότηση στα σταθερά, η ΔΕΗ είναι no-brainer. Εάν το TTF ξεφύγει του 200, πάλι η ΔΕΗ θα συμφέρει. Το ιστορικό υψηλό του TTF στο τρίμηνο ήταν κοντά στο 300.

σταθερό ΔΕΗ 0,125-0,09=0,035

βάσει τωρινων δεδομένων , αν αλλάξει κάτι βλέπουμε

2 ώρες πριν, tsaltinho είπε

ας κάνουν ιδιωτικό συμφωνητικό με τον υπάλληλο να του πληρώνει τη διαφορά 😛

• Like 1
Δημοσ.

Μην παίρνετε σχοινί κορδόνι ότι σας λενε από εξυπηρέτηση.. ούτε οι ίδιοι ξέρουν τι τους γίνεται.. 

Αμφιβάλω κιόλας εάν είναι σταθερά άτομα σε κάθε πόστο μιας και οι περισσότεροι έχουν την e-value για αυτές τις δουλείες.. 

Πάντως όπως και να έχει πιστεύω ότι το 0,125 θα είναι χαμηλότερο από tff-επιδότηση όπως και να έχει.. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nikosbt είπε

Στο exel πινακακι του κορακιου στo φυσικο αεριο υπαρχει μεσα η φυσικο αεριο ελλαδος ?

Σχόλια -->    Δεν περιλαμβάνεται Ηρών Flex,Elpedison Smart, η Φυσικό Αέριο και η Watt&Volt λόγω άγνωστης τιμολόγησης προμήθειας

στο site της έχει τιμές αναρτημένες με ιστορικό μηνών , φυσικά ακριβότερο απο το σταθερό της ΔΕΗ με 0,02/0,05 και μάλλον ακριβότερο απο 0,125 για φέτος

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

όποιος έχει όρεξη ας μου στείλει pm χρεώσεις (ή εδώ κάνοντας tag) απο

-Ηρών Flex

- Ζενίθ Τ2

- Watt&Volt (!)

- Φυσικό Αέριο

τελευταίου 12 μηνου , ώστε να βγάλω κατ'εκτίμηση τις χρεώσεις βάσει προσαύξησης α*TTF

όχι λινκ , αν ήταν θα το έψαχνα ο ίδιος 😛

Επεξ/σία από korakios
  • Super Moderators
Δημοσ.
5 hours ago, vagpap said:

Μιλώντας σήμερα στο τηλέφωνο (εξυπηρέτηση πελατών ΔΕΗ) για νέα σύνδεση, ανέφεραν ότι δε θα λάβουν επιδότηση τα σταθερά μιας και πέρισυ ξεκινήσαν να λαμβάνουν και μετά τη σταμάτησαν. Στο σχόλιό μου ότι αυτό αφορούσε το ρεύμα και όχι το αέριο, είπαν ότι αυτή την ενημέρωση έχουν, οπότε κρατάω μικρό καλάθι (βάλε επίσης και τη διαφορά χρόνου δέσμευσης).

Εδώ υπάρχουν πωλητές που προσπαθούν να προωθήσουν Γ1/Γ1Ν ενώ τρέχουν ακόμα μερικοί μήνες υπόλοιπο στα παλιά σταθερά της ΔΕΗ μόνο και μόνο για να καβατζάσουν περισσότερη επιδότηση από το κράτος. Δεν το βρίσκω απίθανο να τους έχουν δώσει οδηγία να προωθούν το κυμαινόμενο αντί του σταθερού στο ΦΑ.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 minutes ago, korakios said:

-Ηρών Flex

- Ζενίθ Τ2

- Watt&Volt (!)

- Φυσικό Αέριο

τελευταίου 12 μηνου , ώστε να βγάλω κατ'εκτίμηση τις χρεώσεις βάσει προσαύξησης α*TTF

Μπορώ να βοηθήσω με φυσικό αεριο (Αέριο Οικιακό Πλήρες). 

αυγουστος 2021 --> 0,04589

σεπτεμβριος 2021 --> 0,05401

Οκτώβριος 2021 -->  0,07837

νοεμβριος 2021 -->0,10292

δεκεμβριος 2021 --> 0,10181

Ιανουάριος 2022 -->0,12531

φεβρουαριος 2022 --> 0,09705

μαρτιος 2022 --> 0,09145

Δεν έχω μετά γιατί ήταν μηδενικοί 

Επεξ/σία από marmagia
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, korakios είπε

-Ηρών Flex

- Ζενίθ Τ2

- Watt&Volt (!)

- Φυσικό Αέριο

T2

https://zenith.gr/media/ejylcsdc/gas_home_central_xreoseis_promithias.pdf

https://zenith.gr/el/for-the-home/gas/λοιπίες-χρεώσεις-και-μη-εμπορικά-διαθέσιμα-προιόντα-και-υπηρεσίες/

Αυγ-21

0,043009706

Σεπ-21

0,051616018

Οκτ-21

0,074134410

Νοε-21

0,098193650

Δεκ-21

0,092076323

Ιαν-22

0,123129232

Φεβ-22

0,094605228

Μαρ-22

0,089943516

Απρ-22

0,139348232

Μαϊ-22

0,110438263

Ιουν-22

0,104075887

Ιουλ-22

0,120161138

Αυγ-22                                                                   _________________________ 0.181462192

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 1
Δημοσ.

Στις παραπάνω χρεώσεις μπορώ επίσης να προσθέσω (και εγώ με οικιακό πλήρες)

απρίλιος 2022 0,14149

μάιος 2022 0,11344

ιούνιος 2022 0,10396

ιούλιος 2022 0,12079

μετά δεν έχω κατανάλωση

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...