Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας πουμε γνωμες και αποψεις για οσους εχουμε gascontrol με 0.125 να μεινουμε εως χριστουγεννα και να δουμε.. η να την κανουμε για benefit τωρα που χει την εκπτωση 30% ?

ττφ τωρα 95,  γιατι σιγουρα θα μειωσουν πολυ και την επιδοτηση την κρατικη...

Επεξ/σία από nikosbt
  • Confused 1
  • Απαντ. 15,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, nikosbt είπε

Ας πουμε γνωμες και αποψεις για οσους εχουμε gascontrol με 0.125 να μεινουμε εως χριστουγεννα και να δουμε.. η να την κανουμε για benefit τωρα που χει την εκπτωση 30% ?

τι "αποψεις" θες? Αν εσυ προσωπικα θεωρεις οτι το TTF θα κινηθει κατω απο 138 πας benefit, αν οχι μενεις control. 

• Like 4
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, fredd0 είπε

τι "αποψεις" θες? Αν εσυ προσωπικα θεωρεις οτι το TTF θα κινηθει κατω απο 138 πας benefit, αν οχι μενεις control. 

δε ξερω πως θα κινηθει προς ωρας πηγε 95 το ττφ , ετσι ειπα να δω τι λενε και αλλοι με το ιδιο προγραμμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, nikosbt είπε

δε ξερω πως θα κινηθει προς ωρας πηγε 95 το ττφ , ετσι ειπα να δω τι λενε και αλλοι με το ιδιο προγραμμα

γιατι νομιζεις οτι οι αλλοι ξερουν? Αυτο προσπαθω να σου πω, δικη σου αποφαση ειναι. Δεν εχεις κανεις κρυσταλινη γυαλα να σου πει

το ζουμι ειναι Γεναρης/Φλεβαρης που οι δεξαμενες στην Ευρωπη θα θελουν γεμισμα. Τωρα εχει ακομα καλο καιρο και δεν υπαρχει ζητηση, σε σημειο που καραβια γεματα αεριο κοβουν βολτες πανω κατω γιατι δεν εχουν πουθενα ν αδειασουν. Τι θα γινει σε 2 μηνες κανεις δε μπορει να σου προσφερει αποψη. 

Αντεχει η τσεπη σου αεριο στο 0.1 περιπου (αν αφαιρεσεις μικρες μελλοντικες επιδοτησεις)? Πληρωνεις 0.1 στο κοντρολ και εχεις ασφαλεια στο προς τα πανω

Δεν αντεχει, πας σε κυμαινομενο και ελπιζεις το γκαζι να κατσει εδω που ειναι τωρα, αν ανεβει και ξαναπαει 0.2+ φορας  μπουφαν για να πας χεστρα.

Παντως εμμεσως πλην σαφως η κυβερνηση υποννοησε οτι θελει να σπρωξει κοσμο μακρυα απο το αεριο και προς το πετρελαιο, με οτι αυτο μπορει να σημαινει για μελλοντικες επιδοτησεις

• Like 3
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, coyote2 είπε

χρέωσε περσινά από ΕΔΑ ΑΤΤ 

Τι στα ....είναι αυτές οι χρεώσεις από το 2021? Αυτά τα χρέωσε φέτος από πέρισυ με μηδέν φετινή κατανάλωση

είναι οι ρυθμιζόμενες που είχαν ανασταλεί , ζήτα όμως ανάλυση , κάτι δεν πάει καλά

πχ η δυναμικότητα του εγκατεστημένου μετρητή "Δ" αποκλείεται να είναι τόσο μεγάλη 504 (πχ σε μένα είναι 66,9)

εκτός αν έχεις μεγάλο καυστήρα ?????????

και υπολογίζεται (στην Αττική) Δ*Ημέρες*1,0636492/365 ή

504*129*1,0636492/365=180,65 (αν είναι 504) ,αλλά παρακάτω δεν ξέρω γιατί στα χρεώνει 3πλά τα αναδρομικά

μετά η ενέργεια διανομής στην Αττική είναι 0,0142786 , δλδ αντιστιχούν σε 8241 κιλοβατώρες τα 117,69 , που και αυτά τα χρέωσε 3πλά

Δημοσ.
3 ώρες πριν, nick_paralia είπε

Σε αίτημα μου στο myΡΑΕ μου ηρθε απαντηση απο τον παροχο αεριου οτι εχουμε λαβει το αιτημα και οτι εχει ενημερωθει το αρμοδιο τμημα. Eχεi μια επιλογη για αποδοχη η απορριψη απαντησης. τι κανουμε σε αυτο το βημα? το αφηνουμε μεχρι να παρω απαντηση για το αιτημα μου?

Σε δικό μου αίτημα μέσω ΡΑΕ η πρώτη απάντηση (πανομοιότυπη με την δική σου) ήρθε άμεσα ΑΛΛΆ 

η κανονική ήρθε μόνο 7 μήνες μετά 

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, macgyver3 είπε

Σε δικό μου αίτημα μέσω ΡΑΕ η πρώτη απάντηση (πανομοιότυπη με την δική σου) ήρθε άμεσα ΑΛΛΆ 

η κανονική ήρθε μόνο 7 μήνες μετά 

εχει καποιο νοημα η επιλογη που υπαρχει για αποδοχη η απορριψη απαντησης?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, NickTheMeat είπε

εχει καποιο νοημα η επιλογη που υπαρχει για αποδοχη η απορριψη απαντησης?

Αν πατήσεις αποδοχή κλείνει το αίτημα επιτυχώς.

Οπότε ή δε κάνεις τίποτα (δε ξέρω αν το αίτημα κλείνει λόγω αδράνειας)

ή πατάς κόκκινο και γράφεις σχόλιο: "Ευχαριστώ, αλλά μέχρι να πάρω απάντηση δε θα ολοκληρώσω το αίτημα".

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, korakios είπε

ok, αλλά ζήτα ανάλυση για τις 3πλές χρεώσεις

τι σκέφτεσαι? 

Επεξ/σία από coyote2
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, coyote2 είπε

τι σκέφτεσαι

κάνε ένα edit μιας και κόλλησε 😛

αν κατανοείς τις χρεώσεις οκ, αν όχι ,είναι δουλειά τους έτσι κι αλλιώς να στις εξηγήσουν

Δημοσ.
2 ώρες πριν, nikosbt είπε

ττφ τωρα 95,  γιατι σιγουρα θα μειωσουν πολυ και την επιδοτηση την κρατικη...

η ευρωπη συμφωνησε για πλαφον που σημαινει δεν θα δουμε ξανα εξωφρενικες τιμες Aυγουστου-Σεπτεμβιου, βεβαια ακομα δεν μας ειπαν ποια θα ειναι η τιμη του. Με το νεο ετος θα δημιουργηθει νεος δεικτης με βαση τις τιμες LNG το οποιο ειναι φθηνοτερο απο το αεριο μεσω αγωγων. το προβλημα θα υπαρξει μονο αν η Κινα αυξησει τις απαιτησεις της για αεριο (πχ  αρση περιορισμων covid) και τοτε η ευρωπη θα πρεπει να ανταγωνιστεί την κινα στις τιμες. παρολα αυτα επειδη και ο ΟΠΕΚ προβλεπει παγκοσμια υφεση αυτο ισως να μην γινει. Το προβλημα βεβαια ειναι οτι δεν θελουν το αεριο να ειναι πιο φθηνο απο το πετρελαιο για να μην το  υπερκαταναλωνει ο κοσμος και αυξηθει η ζητηση. Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι τα 138€/ΜWh για να ειναι ασυμφορο το benefit δεν θα τα δουμε με τα νεα δεδομενα αλλα και να το δουμε θα υπαρχει η επιδοτηση που θα το ριχνει σε ανεκτα επιπεδα. Υπαρχει και η περιπτωση το Φλεβαρη να βλεπω τι εγραφα εδωπερα και να κλαιω.

• Like 2
Δημοσ.

Κανονίστε τώρα, να έτρεχα σαν μαλάκας να βάλω το control με τα 0,125 και να βγει φέτος φθηνότερο το benefit. Θα κλάψουν μανούλες...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ekechagi είπε

Κανονίστε τώρα, να έτρεχα σαν μαλάκας να βάλω το control με τα 0,125 και να βγει φέτος φθηνότερο το benefit. Θα κλάψουν μανούλες...

Done.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...