Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

JFC, με 0.1 (+ΦΠΑ) το σταθερό, ας ελπίσουμε να είναι ζεστός ο Νοέμβριος.

• Απαντ. 15,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, marmagia είπε

Αρκετά χαμηλή και δεν ξέρω που το βασίζουν. Θέλω να πω προφανώς κατανοώ την αποκλιμάκωση αλλά εδώ που τα λέμε δεν είναι και τόσο μεγάλη που να δικαιολογεί τόσο χαμηλή επιδότηση 

50% της αυξησης σε σχεση με περσυ, περσυ ηταν γυρω στο 0.05, φετος γυρω στο 0.1 αρα 0.025

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, marmagia είπε

Αρκετά χαμηλή και δεν ξέρω που το βασίζουν. Θέλω να πω προφανώς κατανοώ την αποκλιμάκωση αλλά εδώ που τα λέμε δεν είναι και τόσο μεγάλη που να δικαιολογεί τόσο χαμηλή επιδότηση 

Όπως στο ρεύμα που πάνε οι επιδοτησεις βάσει ΔΕΗ, έτσι κι εδώ πάνε βάσει του Φυσικού Αερίου Ελλαδος... και στοχεύουν σε τελική τιμή μετά την επιδότηση 0.10-0.11

• Like 1
Δημοσ.

Με 0,125 αν κλείσει το TTF μιλάμε για το σταθερό της ΔΕΗ θα πάει στα 10 λεπτά, το κυμαινόμενο της ΔΕΗ TTF+0,015-30% θα πάει γύρω στα 7,3 λεπτά και το κυμαινόμενο της ΔΕΗ με TTF+0,04-30% θα πάει γύρω στα 9 λεπτά...καταστροφή !!!!!

• Like 2
Δημοσ.
11 minutes ago, fredd0 said:

50% της αυξησης σε σχεση με περσυ, περσυ ηταν γυρω στο 0.05, φετος γυρω στο 0.1 αρα 0.025

2 minutes ago, ekrepali said:

Όπως στο ρεύμα που πάνε οι επιδοτησεις βάσει ΔΕΗ, έτσι κι εδώ πάνε βάσει του Φυσικού Αερίου Ελλαδος... και στοχεύουν σε τελική τιμή μετά την επιδότηση 0.10-0.11

Σύμφωνοι, το κατάλαβαινω απλά σκεφτομαι ότι το 0,10 από που προέκυψε. Αντικειμενικά είναι φωτιά και λάβρα το 0,10 -0,11 η κιλοβατώρα σε αεριο. Στο ρεύμα προ ρήτρας αναπροσαρμογής ήταν στο 0,095-0,11 και τώρα στοχεύουν κοντά στο 0,15 άρα σαφώς χαμηλότερα περιθώρια "ανοχής" σε αυτό ιδίως εάν λάβουμε υπόψιν μας και την επιδότηση 25 λεπτά στο πετρέλαιο. Άρα γιατί δυο μέτρα και δυο σταθμά; Από που προκύπτει ότι το 0,10 είναι μια καλή τιμή για θέρμανση; Να μου λέγαμε 0,07-0,08 που ήταν ένας μέσος όρος πχ πέρσι η πρόπερσι; Να το καταλάβω αλλά στόχος το 0,10-0,11 είναι κάπως παράλογο 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, marmagia είπε

Σύμφωνοι, το κατάλαβαινω απλά σκεφτομαι ότι το 0,10 από που προέκυψε. Αντικειμενικά είναι φωτιά και λάβρα το 0,10 -0,11 η κιλοβατώρα σε αεριο. Στο ρεύμα προ ρήτρας αναπροσαρμογής ήταν στο 0,095-0,11 και τώρα στοχεύουν κοντά στο 0,15 άρα σαφώς χαμηλότερα περιθώρια "ανοχής" σε αυτό ιδίως εάν λάβουμε υπόψιν μας και την επιδότηση 25 λεπτά στο πετρέλαιο. Άρα γιατί δυο μέτρα και δυο σταθμά; Από που προκύπτει ότι το 0,10 είναι μια καλή τιμή για θέρμανση; Να μου λέγαμε 0,07-0,08 που ήταν ένας μέσος όρος πχ πέρσι η πρόπερσι; Να το καταλάβω αλλά στόχος το 0,10-0,11 είναι κάπως παράλογο 

Πέρσι απορροφούσαν το 50% της διαφοράς 2021-2020. Φέτος απορροφούν το 50% της διαφοράς 2022-2021. Πέρσι το TTF ήταν περίπου στο 100, οπότε και το σημείο αναφοράς για φέτος είναι 0,10€/kWh. Λογικό ή όχι, αυτό είναι.

• Like 2
Δημοσ.
5 minutes ago, ekechagi said:

Πέρσι απορροφούσαν το 50% της διαφοράς 2021-2020. Φέτος απορροφούν το 50% της διαφοράς 2022-2021. Πέρσι το TTF ήταν περίπου στο 100, οπότε και το σημείο αναφοράς για φέτος είναι 0,10€/kWh. Λογικό ή όχι, αυτό είναι.

Α κατάλαβα την λογική 

Δημοσ.

Όπως και να χει περισυ έδινε επιδότηση και το κράτος ενώ φέτος μόνο η ΔΕΠΑ. Το κάνουν για να μην ανάψει ο κόσμος το αέριο και να στραφεί σε άλλες μορφές θέρμανσης. Εγώ με ενδοδαπεδια θέρμανση που δεν μπορώ να την ανάβω και να την κλείνω οπότε μου καπνίσει, με βλέπω να μένω με το κλιματιστικό και με το σταθερό της ΔΕΗ στα 0,17.

Δημοσ.

0.025€/Θερμικη KWh η εκπτωση ΔΕΠΑ για τον Νοεμβριο ......απο 0,090 τον Οκτωβριο τωρα 0,025.

Τωρα που ερχεται χειμωνας η επιδοτηση επεσε.Θελουν να παγωσουμε να μη τρωμε και να πληρωνουμε .

Ειναι ντροπη αυτη η αποφαση και ηταν που θα φροντιζανε για τα νοικοκυρια.Πληρωνουμε τις κυρωσεις που επιβαλανε .Δημιουργησαν το προβλημα και τωρα πετανε τα ψιχουλα.

ΝΤΡΟΠΗ

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.

Αντιστοιχα με το ρευμα περσι, οποιος ηταν στα παπακια του και δεν ασχοληθηκε με τιποτα, ε δεν βγηκε και χαμενος. Ισα ισα αυτοι που ειχαν κλεισει σταθερα με 0.17 βγηκαν. Το σεναριο ειναι τοσο εξωφρενικο που με ttf στα 300 το 12.5 της δεη ηταν σαν οαση, και πλεον βγαινει πιο ακριβο απο το κυμαινομενο. Το αποκορυφωμα θα ειναι να μην δινουν καν εστω αυτη την ελαχιστη επιδοτηση στα σταθερα. Οπως και να χει νομιζω ειναι μεγαλο ρισκο να φυγει καποιος απο το σταθερο με το χειμωνα να ειναι μπροστα μας. Στο κατω κατω αν δουμε κανενα παλαβο σεναριο και παει 50 ευρω το αεριο μεσα στο καταχειμωνο ε θα σπασουμε τα σταθερα και θα πληρωσουμε το 80ρι. 

• Like 2
Δημοσ.

Για ενημέρωση, η ΔΕΗ στο φυσικό αέριο, έχει 5 λογαριασμούς το έτος, όλοι εκκαθαριστικοι, δεν έχει έναντι.

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, fredd0 είπε

ουτε τον Οκτωβριο ειχε

ναι , το ξέρω , απλά τώρα που είναι μειωμένη της ΔΕΠΑ έλεγα μήπως και δίνανε ΤΕΜ

Δημοσ.
Μόλις τώρα, korakios είπε

ναι , το ξέρω , απλά τώρα που είναι μειωμένη της ΔΕΠΑ έλεγα μήπως και δίνανε ΤΕΜ

μπα, ειπαμε στοχος ειναι να καλυψουν το 50% της αυξησης σε σχεση με περσυ, και επιπλεον να μην δινουν κινητρα να καις ΦΑ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...