Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για ΗΡΩΝ Double Home Fx έχει σταλεί εδώ κανένας εκκαθαριστικός για να δούμε τις τιμές της ρήτρας αναπροσαρμογής από Μάιο και μετά;

Επεξ/σία από Tony316
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Tony316 είπε

Για ΗΡΩΝ Double Home Fx έχει σταλεί εδώ κανένας εκκαθαριστικός για να δούμε τις τιμές της ρήτρας αναπροσαρμογής από Μάιο και μετά;

απο excel που έχω ιστορικό TTF , βγάζω +0,1437 τη ρήτρα με μέσο όρο Μάιο-Οκτ 154,68€/MWh

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

image.jpeg.0fd20348036a86cfdc2db81794036dac.jpeg

Νοεμβρης 0.138 και αν συνεχισει ετσι Δεκεμβρη θα παει πιο κατω, οποτε Νοεμβρης ειναι μια η αλλη gascontrol με benefit

Επεξ/σία από nikosbt
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nikosbt είπε

image.jpeg.0fd20348036a86cfdc2db81794036dac.jpeg

Νοεμβρης 0.138 και αν συνεχισει ετσι Δεκεμβρη θα παει πιο κατω, οποτε Νοεμβρης ειναι μια η αλλη gascontrol με benefit

εγώ τελικά βλέπω πάνω-κάτω στο τέλος του χειμώνα gascontrol και benefit να έρχονται στα ίσα...άλλους μήνες πιο συμφέρον το ένα άλλους μήνες το άλλο.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, balarinio είπε

Για να βλέπεις όλους τους λογαριασμούς/παροχές στο ebill πρέπει να είναι όλα στο ίδιο ΑΦΜ και στην ίδια ταυτότητα δηλωμένα. Αν σε κάποιο είναι διαφορετικά τότε δε θα εμφανίζεται.

Ο πρώτος φυσικού αερίου έρχεται πάντα με αλληλογραφία. Από κει και έπειτα μπορείς μέσω ebill να τον κάνεις και εκείνον paperless, άρα email/sms.

Θα πρέπει να φτιάξω νέο ebill για το αέριο, δηλαδή νέα εγγραφή ή αυτόματα θα φανεί και το αέριο στο ebill που έχω για το ρεύμα ήδη φτιάξει? Ευχαριστώ!!!

Δημοσ.
10 minutes ago, tzitzikas2 said:

Θα πρέπει να φτιάξω νέο ebill για το αέριο, δηλαδή νέα εγγραφή ή αυτόματα θα φανεί και το αέριο στο ebill που έχω για το ρεύμα ήδη φτιάξει? Ευχαριστώ!!!

Αυτόματα θα εμφανιστεί στο ήδη υπάρχον 

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, tempo είπε

εγώ τελικά βλέπω πάνω-κάτω στο τέλος του χειμώνα gascontrol και benefit να έρχονται στα ίσα...άλλους μήνες πιο συμφέρον το ένα άλλους μήνες το άλλο.

Αν δεν δώσουν επιδότηση , είτε το ένα έχουμε είτε το άλλο για κλείσιμο του λέβητα πάμε :P

Δημοσ.

Δε θυμάμαι ποιος είχε αναφέρει ότι ο πάροχος του (ΗΡΩΝ?) αντί να μοιράσει αναλογικά τη κατανάλωση, έβαλε το μεγαλύτερο μέρος στους χειμερινούς μήνες...

Βρήκα αυτή την απόφαση της ΡΑΕ που εξηγεί με ποιο τρόπο σπάει η κατανάλωση ανάλογα με το ιστορικό των προηγούμενων 2 ετών https://www.edathess.gr/uploads/file/68a4a5a4a4fc44f9ab2b87503bc70f0a/ΑΠΟΦΑΣΗ_ΡΑΕ_ΥΠʼ_ΑΡΙΘΜ._125_2018.pdf

Μ'αλλα λόγια υπάρχει περίπτωση ειδικά φέτος που δεν έγιναν μετρήσεις το Σεπτέμβριο... να φάμε ένα καμπυλωτό αγκούρι με τιμές Οκτωβρίου-Νοεμβρίου; Δηλαδή αν κάψαμε πχ 1000kw το τελευταίο 6μηνο, να μας βάλουν πχ 300kw το καλοκαίρι και 700kw για Οκτώβρη-Νοέμβρη (παράδειγμα).

Ειδικά για φέτος που φτάσαμε Νοέμβρη και κυκλοφορούμε με τα κοντομάνικα και δεν έχουμε κάψει θέρμανση, θα είναι άδικο.

• Like 3
  • Sad 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ekrepali είπε

Δε θυμάμαι ποιος είχε αναφέρει ότι ο πάροχος του (ΗΡΩΝ?) αντί να μοιράσει αναλογικά τη κατανάλωση, έβαλε το μεγαλύτερο μέρος στους χειμερινούς μήνες...

Βρήκα αυτή την απόφαση της ΡΑΕ που εξηγεί με ποιο τρόπο σπάει η κατανάλωση ανάλογα με το ιστορικό των προηγούμενων 2 ετών https://www.edathess.gr/uploads/file/68a4a5a4a4fc44f9ab2b87503bc70f0a/ΑΠΟΦΑΣΗ_ΡΑΕ_ΥΠʼ_ΑΡΙΘΜ._125_2018.pdf

Μ'αλλα λόγια υπάρχει περίπτωση ειδικά φέτος που δεν έγιναν μετρήσεις το Σεπτέμβριο... να φάμε ένα καμπυλωτό αγκούρι με τιμές Οκτωβρίου-Νοεμβρίου; Δηλαδή αν κάψαμε πχ 1000kw το τελευταίο 6μηνο, να μας βάλουν πχ 300kw το καλοκαίρι και 700kw για Οκτώβρη-Νοέμβρη (παράδειγμα).

Ειδικά για φέτος που φτάσαμε Νοέμβρη και κυκλοφορούμε με τα κοντομάνικα και δεν έχουμε κάψει θέρμανση, θα είναι άδικο.

Από πέρυσι σταματήσαν την καταμέτρηση του Σεπτέμβρη.

Η ΡΑΕ μπορεί να έχει βγάλει τον τρόπο κατανομής της κατανάλωσης αλλά το θέμα είναι αν τον τηρούν οι πάροχοι.

Το έχω και άλλη φορά αναφέρει.... σε διαμέρισμα που έχει ιστορικό πενταετίας +/- 400 Kwh τους καλοκαιρινούς μήνες (Μάιο -Αύγουστο) και μηδενική η σχεδόν μηδενική Σεπτέμβρη - Οκτώβρη πέρυσι η Zeniθ έβγαλε λογαριασμό με 100 Kwh την καλοκαιρινή περίοδο και 350 Σεπτέμβρη Οκτώβρη που ήταν αυξημένη η τιμή.  

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, ekrepali είπε

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω με ποια λογική δεν υπάρχει κατηγορία μόνο για θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης και εξισώσουν τον καταμερισμό των καταναλώσεων με την κατηγορία των καταναλωτών μου χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο και για μαγείρεμα.

Το μισό χρόνο που δεν υπάρχει θέρμανση, οι καταναλωτές με ΦΑ στο μαγείρεμα έχουν προφανώς διαφορετική κατανάλωση απο ένα καταναλωτή που χρησιμοποιεί μόνο ζεστό νερό χρήσης πόσο μάλλον αν υπάρχει και ηλιακός....

Τους θερινούς μήνες μου χρέωσαν μηναία κατανάλωση 300-350 kwh επειδή έχω υψηλή κατανάλωση τους μήνες θέρμανσης και καταμερίζουν το μήνα με συντελεστές επί της συνολικής κατανάλωσης του έτους..

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, teot είπε

Από πέρυσι σταματήσαν την καταμέτρηση του Σεπτέμβρη.

Nαι έχεις δίκιο... πέρυσι οι περισσότεροι τη γλυτώσαμε λόγω αλλαγής παρόχου και έκτακτης καταμέτρησης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"Άνοιξε γιαγιά από τη ΔΕΗ είμαστε...."

(ίσως άσχετο με τη ροή αλλά σχετικό με την αμπαλοσύνη της ΔΕΗ στο φυσικό αέριο...)

Αίτηση 5/9 σε κατάστημα ΔΕΗ για αλλαγή ονόματος/νέο συμβόλαιο (από 0,021 προς 0,125).. Μετά δεν ασχολήθηκα καν για το τι γίνεται... Το παλιό συμβόλαιο έληγε στις 26/10.....

και μετά από 2 μήνες, προθχές είχαμε αυτό...

η εξατομικευμένη, άμεση εξυπηρέτηση πελατών σε άλλο επίπεδο...

2 - Fnu1gEt.jpg

1 - k6DCAYM.jpg

Επεξ/σία από blindeart13
Δημοσ.

Παντως παιδια σε εμενα εμφανιζεται κανονικα κ το αεριο και δεν εκανα καμια κινηση απο μερους μου.απο μονο του το συστημα επελεξε να μου ερχεται με mail ο λογαριασμος ηλεκτρονικα!

image.png.abbbd8e0dc88c129880f39885abb8d15.pngimage.png.018c9ee84775eb1e2a352809b9c3207d.png

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, akiskar123 είπε

Παντως παιδια σε εμενα εμφανιζεται κανονικα κ το αεριο και δεν εκανα καμια κινηση απο μερους μου.απο μονο του το συστημα επελεξε να μου ερχεται με mail ο λογαριασμος ηλεκτρονικα!

image.png.abbbd8e0dc88c129880f39885abb8d15.pngimage.png.018c9ee84775eb1e2a352809b9c3207d.png

απο ποτε ειχες κανει αιτημα για αεριο φιλε μου ? εγω απο 31-09-22 ακομα δε εχει φανει.. εγω εχα κανει και ρευμα και γραφτηκα με το ρευμα πρωτα που φανηκε αμεσως

Δημοσ.
9 minutes ago, nikosbt said:

απο ποτε ειχες κανει αιτημα για αεριο φιλε μου ? εγω απο 31-09-22 ακομα δε εχει φανει.. εγω εχα κανει και ρευμα και γραφτηκα με το ρευμα πρωτα που φανηκε αμεσως

Ούτε εμένα εμφανίστηκε η παροχή που μετέφερα σε ΔΕΗ 29/9

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...