Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, korakios είπε

κερδίζει το σασπένς είτε στο λογαριασμό είτε στο site  😛

Μεταξυ μας, το μεγαλο σασπενς ειναι η κυμαινομενη τιμη TTF καθε μερα... 😛

Επεξ/σία από Crus
  • Απαντ. 15,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, korakios είπε

κερδίζει το σασπένς είτε στο λογαριασμό είτε στο site  😛

Έχω απορία να μάθω πως βγαίνουν οι τιμές. ΦΑΕ και smart έιχαν πάνω κάτω ίδια τιμή. Αν δεν ήταν τα προβλήματα του ρεύματος στην elpe, και με άγνωστη προμήθεια δεν θα ήταν άσχημο. Πάνω κάτω στο ttf στηρίζεται.

Επεξ/σία από dasnowy
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dasnowy είπε

Το Κπφα δεν έχει σχέση με το ttf. Δες το ιστορικό τιμών κάτω κάτω στο excel που έχει δίπλα δίπλα ttf και elpedison smart.

Αυτο δεν το γνωριζα ειναι η αληθεια, νομιζα οτι ως τιμη ΚΠΦΑ θεωρουν την τιμη TTF ως βαση. Απο οτι βλεπω παντως ειναι κοντα, συνηθως ελαχιστα υψηλοτερη και σπανια λιγο χαμηλοτερη (π.χ. Οκτωβριος 22').

Πχ, βαση πινακα για τον μηνα:

Σεπτεμβριο

Τιμη TTF: 0,23869 - Αρα 238 ευρω στις 1000Kwh - Τιμη ΚΠΦΑ (elpedison) 0,24508 - Αρα 245 ευρω στις 1000Kwh

7 ευρω ακριβοτερα οι 1000 Kwh δηλαδη.

Οκτωβριο

Τιμη TTF: 0,2055 - Αρα 205 ευρω στις 1000Kwh - Τιμη ΚΠΦΑ (elpedison) 0,17441 - Αρα 174 ευρω στις 1000Kwh

30 ευρω φθηνοτερα οι 1000 Kwh δηλαδη.

15 λεπτά πριν, korakios είπε

όχι , έτσι κι αλλιώς εσύ τα βάζεις κάτω και τα υπολογίζεις , απλά να σιγουρευτώ οτι γνωρίζεις οτι επιστρέφεις τα δώρα σε περίπτωση αποχώρησης

Θα κατσω να ψαξω ποσο ειναι να σπασω το συμβολαιο ρευμα και αεριο. Φανταζομαι θα επιστρεφεις τα 300 και 100 ευρω αντιστοιχα συν τα οποια παγια. Βασικα πιο σωστα οπως εχεις αναφερει και πολλακις, θα τους στειλω e-mail να μου απαντησουν επισημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Crus είπε

Αυτο δεν το γνωριζα ειναι η αληθεια, νομιζα οτι ως τιμη ΚΠΦΑ θεωρουν την τιμη TTF ως βαση. Απο οτι βλεπω παντως ειναι κοντα, συνηθως ελαχιστα υψηλοτερη και σπανια λιγο χαμηλοτερη (π.χ. Οκτωβριος 22').

Πχ, βαση πινακα για τον μηνα:

Σεπτεμβριο

Τιμη TTF: 0,23869 - Αρα 238 ευρω στις 1000Kwh - Τιμη ΚΠΦΑ (elpedison) 0,24508 - Αρα 245 ευρω στις 1000Kwh

7 ευρω ακριβοτερα οι 1000 Kwh δηλαδη.

Οκτωβριο

Τιμη TTF: 0,2055 - Αρα 205 ευρω στις 1000Kwh - Τιμη ΚΠΦΑ (elpedison) 0,17441 - Αρα 174 ευρω στις 1000Kwh

30 ευρω φθηνοτερα οι 1000 Kwh δηλαδη.

Δεν πρόκειται η τιμή αερίου να ξεφύγει πολύ απ' το ttf. Και εγώ τόσο καιρό στο ΦΑΕ ήμουν με άγνωστη τιμή χωρίς προβλήματα. Πιο τίμιος είναι ο ήρων που πλέον ανακοινώνει την τιμή του μήνα στο τέλος του προηγούμενου και ξέρεις τι πληρώνεις. Και μπορεί να βγει και φθηνότερο (το ήρων double flex είχε 0,08 τον Νοέμβριο με ttf 0,138). Αλλά είναι και τα προβλήματα της elpedison στο ρεύμα.

Επεξ/σία από dasnowy
  • Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, dasnowy είπε

Δεν πρόκειται η τιμή αερίου να ξεφύγει πολύ απ' το ttf. Και εγώ τόσο καιρό στο ΦΑΕ ήμουν με άγνωστη τιμή χωρίς προβλήματα. Πιο τίμιος είναι ο ήρων που πλέον ανακοινώνει την τιμή του μήνα στο τέλος του προηγούμενου και ξέρεις τι πληρώνεις. Και μπορεί να βγει και φθηνότερο (το ήρων double flex είχε 0,08 τον Νοέμβριο με ttf 0,138). Αλλά είναι και τα προβλήματα της elpedison στο ρεύμα.

ξερω οτι βγαινουμε εκτος θεματος, αλλα επειδη αναφερονται τα προβληματα της elpedison στο ρευμα και ειδα και στον πινακα του @korakios "προσοχη στην συγκεκριμενη εταιρεια" μπορεις να μου πεις επιγραμματικα τι εννοεις? Η εστω ενα link να διαβασω τι εχει συμβει.

Προσωπικα ημουν στο ElectricityHome Night FIXED με 0,895 και 0,661 και μεχρι την ληξη του δεν ειχα θεμα με ρητρες αναπροσαρμογης η κατι αλλο και απλα εφυγα για το dei myhomeonline πριν γινουν οι ανακοινωσεις για καταργηση ρητρας και τις καλες επιδοτησεις του κρατους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Crus είπε

Θα κατσω να ψαξω ποσο ειναι να σπασω το συμβολαιο ρευμα και αεριο. Φανταζομαι θα επιστρεφεις τα 300 και 100 ευρω αντιστοιχα συν τα οποια παγια. Βασικα πιο σωστα οπως εχεις αναφερει και πολλακις, θα τους στειλω e-mail να μου απαντησουν επισημα.

τα δώρα σίγουρα τα επιστρέφεις , είναι στο site οι όροι και μετά έχεις τη ρήτρα αποχώρησης του αερίου (5€ ανα υπολειπόμενο μήνα εκ των 24ων , τέρμα χαμηλά)

Spoiler

όσο για το ρεύμα ρισκάρεις με όποιες πρωτοβουλίες πάρει αργότερα (επιστροφή συνέπειας, συνδρομή , αναδρομική χρέωση κτλ)

1 ώρα πριν, Crus είπε

Αυτο δεν το γνωριζα ειναι η αληθεια, νομιζα οτι ως τιμη ΚΠΦΑ θεωρουν την τιμη TTF ως βαση.

ευτυχώς δλδ που το κατάλαβε ο @dasnowy , διάβασε την προτεινόμενη ανάρτηση τέρμα ψηλά , λέει οτι τα τελευταία προγράμματα έχουν άγνωστη τιμή προμήθειας (?ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ?) και σου είπα τέρμα χαμηλά , είναι το ιστορικό τιμών

1 ώρα πριν, Crus είπε

και ειδα και στον πινακα του @korakios "προσοχη στην συγκεκριμενη εταιρεια" μπορεις να μου πεις επιγραμματικα τι εννοεις?

θα σου απαντήσω στο νήμα με το ρεύμα , (edit εκεί δλδ)

για αέριο είχε βρει ο @ekrepali παλιότερα κάποια πράγματα αν θυμάμαι καλά (edit μάλλον για επιστροφές εκπτώσεων συνέπειας ήταν ένα, edit2 και σα να θυμάμαι οτι για το σταθερό ήταν μεν 2 χρόνια αλλά μόνο ο 1ος ήταν με σταθερή τιμή)

Επεξ/σία από korakios
λινκ
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Crus είπε

ξερω οτι βγαινουμε εκτος θεματος, αλλα επειδη αναφερονται τα προβληματα της elpedison στο ρευμα και ειδα και στον πινακα του @korakios "προσοχη στην συγκεκριμενη εταιρεια" μπορεις να μου πεις επιγραμματικα τι εννοεις? Η εστω ενα link να διαβασω τι εχει συμβει.

Προσωπικα ημουν στο ElectricityHome Night FIXED με 0,895 και 0,661 και μεχρι την ληξη του δεν ειχα θεμα με ρητρες αναπροσαρμογης η κατι αλλο και απλα εφυγα για το dei myhomeonline πριν γινουν οι ανακοινωσεις για καταργηση ρητρας και τις καλες επιδοτησεις του κρατους.

https://www.insomnia.gr/forums/topic/796374-εναλλακτικοί-πάροχοι-ενέργειας-αποκλειστικά-και-μόνο/page/206/#comment-59481503

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή έχω επαναπαυτει με το σταθερό της ζενίθ δεύτερη χρονιά τώρα και δεν έχω μπει σε διαδικασία ψαχτικης, απ'οτι είδα το plus της είναι χαμηλότερο από το benefit της ΔΕΗ σωστα;

Μιλαω πάντα χωρίς τη συνδρομή των 100ευρω μέσα και με αφορμή της αλλαγής της σύμβασης του φίλου παραπάνω από το fix στο plus (κάτι που θα μπορούσε να συμβεί κατι αντίστοιχο και σε μένα στο μελλον) 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Mule206 είπε

Επειδή έχω επαναπαυτει με το σταθερό της ζενίθ δεύτερη χρονιά τώρα και δεν έχω μπει σε διαδικασία ψαχτικης, απ'οτι είδα το plus της είναι χαμηλότερο από το benefit της ΔΕΗ σωστα;

Μιλαω πάντα χωρίς τη συνδρομή των 100ευρω μέσα και με αφορμή της αλλαγής της σύμβασης του φίλου παραπάνω από το fix στο plus (κάτι που θα μπορούσε να συμβεί κατι αντίστοιχο και σε μένα στο μελλον) 

όλα ρευστά είναι , αν τυχών σου έρθει ειδοποίηση κοιτάς τότε τα διαθέσιμα προγράμματα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε περιπτωση που δεν εκμεταλλευτω την προσφορά της elpedison για τους λογους προαναφερθηκαν, ο πινακας με βαση τις καταναλωσεις μου δινει την ΔΕΗ με το myhome gasbenefit φθηνοτερο (40 ευρω συνολο) αν παω σε προγραμμα με 24μηνη συμβαση και αν επιλεξω χωρις δέσμευση συμβολαιου το GAS on! home της Elin που βγαινει 20 ευρω φθηνοτερο.

Κριμα που το αντιστοιχο (χωρις δεσμευση) κυμαινομενο προγραμμα της Elin για το ρευμα ειναι ακριβοτερο του Γ1Ν κατα 86 ευρω, γιατι θα ηθελα να μην τα εχω σπαστα οπως τωρα.

Πραγματικα η φαση ειναι δεν ξερεις τι να κανεις και απεκτησα ηδη πονοκεφαλο...😩

Ισως η καλυτερη λυση ειναι καμια δεσμευση/συμβολαιο που σου προσφερει ευελιξια να κινεισαι δεξια και αριστερα.

Επεξ/σία από Crus
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Crus είπε

Σε περιπτωση που δεν εκμεταλλευτω την προσφορά της elpedison για τους λογους προαναφερθηκαν, ο πινακας με βαση τις καταναλωσεις μου δινει την ΔΕΗ με το myhome gasbenefit φθηνοτερο (40 ευρω συνολο) αν παω σε προγραμμα με 24μηνη συμβαση και αν επιλεξω χωρις δέσμευση συμβολαιου το GAS on! home της Elin που βγαινει 20 ευρω φθηνοτερο.

Κριμα που το αντιστοιχο (χωρις δεσμευση) κυμαινομενο προγραμμα της Elin για το ρευμα ειναι ακριβοτερο του Γ1Ν κατα 86 ευρω, γιατι θα ηθελα να μην τα εχω σπαστα οπως τωρα.

χμμμμ ,δες τελικές τιμές μήπως τα λες ανάποδα και μπερδεύεσαι με τα πρόσημα στη στήλη σύγκρισης 

4 λεπτά πριν, Crus είπε

Ισως η καλυτερη λυση ειναι καμια δεσμευση/συμβολαιο που σου προσφερει ευελιξια να κινεισαι δεξια και αριστερα.

σίγουρα , αλλά πολλοί την πατήσαν πέρυσι με δέσμευση , θεωρώντας οτι είναι κάτι τραγικό να σπάσεις το συμβόλαιο και έτσι για 20-100€ ρήτρας αποχώρησης χάσανε 500-2000€ αν κλείνανε στο τότε σταθερό της ΔΕΗ 0,02

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, korakios είπε

χμμμμ ,δες τελικές τιμές μήπως τα λες ανάποδα και μπερδεύεσαι με τα πρόσημα στη στήλη σύγκρισης 

Κατσε να το ξαναδω αλλα δεν νομιζω.

Edit: σωστα δεν τα εχω υπολογισει?

Spoiler

aerio.png

Spoiler

revma.png

Επεξ/σία από Crus
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Crus είπε

Αν θες double κοίτα και του Ήρων το double generous home+double home flex με 100 ευρώ δώρο (50 για ρεύμα και 50 για αέριο). Τελική στο αέριο 0,103/kwh με την επιδότηση, 3.4 ευρώ πάγιο, δώρο τα πάγια του καλοκαιριού και δώρο 20 ευρώ για κάθε χρόνο παραμονής. Τελική στο ρεύμα 0,0564/kwh με 3 ευρώ πάγιο. Οι τιμές για Δεκέμβριο. Αρνητικά η άγνωστη τιμή προμήθειας, η οποία όμως ανακοινώνεται στο τέλος του προηγούμενου μήνα και στο double είναι ανταγωνιστική, και η καθυστέρηση του πρώτου λογαριασμού ο οποίος έρχεται σε 2 μήνες.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, HERTHAN είπε

Mεχρι και ban σηκωνει εδω μεσα αυτη η προταση για το αεριο.:P

Εννοώ ως προς την άγνωστη τιμή προμήθειας. Είναι ο μόνος που την ανακοινώνει από πριν.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...