Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, makisman1973 είπε

κορακιε εισαι θησαυρος. 

οκ σε  6 μηνες θα ναι καλοκαιρι , ειναι και χωρις δεσμευση οποτε τοτε ξαναμπαινω στο ψαξιμο

αν δε κανω λαθος το benefit της δεη ειναι πιο φτηνο..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, nikosbt είπε

αν δε κανω λαθος το benefit της δεη ειναι πιο φτηνο..

ναι αλλα εχει την 24μηνη δεσμευση και 5 ευρω παγιο εναντι 3,5. Τωρα θα μου πεις κακο ειναι αυτό . Ειναι λιγο δικοπο μαχαίρι

Επεξ/σία από makisman1973
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, makisman1973 είπε

ναι αλλα εχει την 24μηνη δεσμευση και 5 ευρω παγιο εναντι 3,5. Τωρα θα μου πεις κακο ειναι αυτό . Ειναι λιγο δικοπο μαχαίρι

σιγουρα για παγιο, απ την αλλη η δεη ειναι η μοναδικη που φανηκε οτι δεν εκανε μλκς με τα συμβολαια οταν εγινε το μπαμ σε αυξησεις..

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, nikosbt είπε

σιγουρα για παγιο, απ την αλλη η δεη ειναι η μοναδικη που φανηκε οτι δεν εκανε μλκς με τα συμβολαια οταν εγινε το μπαμ σε αυξησεις..

ναι αλλά το benefit πλέον με TTF*1,03+0,004 , δεν το λες και κελεπούρι

Δημοσ.
Μόλις τώρα, dasnowy είπε

Ναι αλλά η ΔΕΗ βγάζει ένα λογαριασμό ανά 6μηνο.

ελπιζουμε με την αναβαθμηση να στρωσει και αυτο .. 

1 λεπτό πριν, korakios είπε

ναι αλλά το benefit πλέον με TTF*1,03+0,004 , δεν το λες και κελεπούρι

σιγουρα οχι αλλα σε σχεση με την ελιν σχεδον μια η αλλη ειναι.. εγω την επαθα απο προτεργια και ελπεδισον και βαρεθηκα ολη αυτη την ιστορια απ τον ενα στον αλλο, προς ωρας ειμαι στο gascontrol απο κει και περα αν πεσει πολυ το γυρναω σε κυμαινομενο δεη ελπιζω λογο ιδιας εταιριας χωρις ρητρα.. αλλα θα περιμενω ως ιανουαριο φεβρουαριο να δουμε πως θα παει το πραμα και αναλογος θα κινηθω

Δημοσ.

χαιρετω την παρεα.επειδη ειμαι σε αναζητηση αλλου παροχου φυσικου αεριου καθως η ζενιθ που ειμαι τα τελευταια χρονια αποδειχτηκε το λιγοτερο απαραδεκτη (αλλη λεξη μου ερχεται στο μυαλο αλλα ας μην αρχισουμε ετσι) προσπαθω να καταλαβω μερικα πραγματα αλλα οσα περισσοτερα διαβαζω τοσο μπερδευομαι.καταρχας να πω οτι με ενδιαφερει μονο το αεριο καθως στο ρευμα δεν εχω λογο να φυγω απο την δεη.και ερχομαστε στις ερωτησεις...

1.το ττφ ειναι σταθερο σε ολους η ο καθενας βαζει οτι νουμερο θελει και εννοω το καθαρο οχι πχ 1.03 * ττφ

2.το κερδος των χονδρεμπορων αν καταλαβα καλα οτι ειναι αυτο το 1,03 (τυχαιο νουμερο )το εχουν ολοι απλα δεν το αναφερουν στα σαιτ?

3.το περιθωρειο κερδους που αναφερουν (πχ 0,015) πως μπορω να δω αν ειναι πραγματικο και δεν εχουν ενσωματωθει διαφορες εκπτωσεις που πιθανον υπαρχουν? (δεν εμπιστευομαι τα σαιτ τους και τις τηλεφωνητριες.

4. οι χρεωσεις μεταφορας και διανομης ειναι ιδιες η παιζει και εκει κανα κολπο?

5.υπαρχουν αλλες χρεωσεις που πρεπει να προσεξω (εκτος φυσικα απο φπα,φορους και λοιπα)

6. η  αλλαγη παροχου τελικα ποσες μερες σε αφηνει χωρις αεριο? μια εταιρια που ρωτησα μου ειπε καποιες ωρες αλλα κοβω το κεφαλι μου οτι δεν παιζει κατι τετοιο.

συγνωμη ανα σας κουρασα αλλα απο σαιτ και τηλεφωνα δεν βρισκω ολες τις πληροφοριες και δεν ειναι εποχη για λαθη.το εκανα μια φορα με την ζενιθ φτανει.

Δημοσ.

Kαλημερα.Να κανω μια ερωτηση μηπως καποιος γνωριζει και μπορει να βοηθησει.

Δεν εχω λαβει λογαριασμο απο την δεη για το φυσικο αεριο 8 μηνες.Το διαστημα αυτο και μεχρι τον μηνα Σεπτεμβριο ειχα σταθερη τιμη .Απο τον Οκτωβριο ομως που εληξε το συμβολαιο εχω μεταφερθει στο κυμαινομενο.

Δεν εχει εκδοθει ουτε λογαριαμος εναντι.Στην συμβαση αναφερει οτι ο προμηθευτης προχωραει στην εκδοση λογαριασμων με ανωτατο οριο το 4μηνο.

Εκτος οτι δεν προχωρησε στην εκδοση του λογαριασμου ανα 4 μηνο οπως θα επρεπε η ανησυχια μου ειναι πως θα διανεμηθουν οι κιλοβατωρες σε αυτους τους 8 μηνες .Αφου μετα απο 8 μηνες δεν μπορω να εχω μια εικονα ως καταναλωτης οτι ανταποκρινονται κοντα στην πραγματικοτητα οσο αφορα την περιοδο της καταναλωσης.

Το οτι δεν προχωρησε ουτε στην εκδοση εναντι κατα την θερινη περιοδο με κανει να σκεφτομαι.Μπορει δηλαδη να φορτωσει κιλοβατωρες στους μηνες με την αυξημενη τιμη ενω δεν θα ανταποκρινονται στην πραγματικη περιοδο καταναλωσης?

Σκεφτομαι να κανω αμφισβητηση λογαριασμου αφου ο προμηθυετης δεν τηρησε το προβλεπομενο χρονο εκδοσης λογαριασμων και αφου εχει την δυνατοτητα με εκδοση εναντι λογαριασμου.Το οτι στην ιδια παραγραφο αναφερει οτι η εκδοση γινεται με ανωτατο οριο τους 4 μηνες αλλα αν δεν εκδοσει λογαριασμο δεν απαλλασει τον καταναλωτη απο την εξοφληση του,ειναι καθαρα καταχρηστικος ορος.

Εννοειται οτι θα δεχθω τις χρεωσεις που δεν επηρεαζονται ,προς τους τριτους.Αλλα θα αμφισβητησω την διανομη καθε κιλοβατωρας ,αφου δεν θα εχει σταθερη τιμη στο συνολο του .

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, tsioy77 είπε

Εκτος οτι δεν προχωρησε στην εκδοση του λογαριασμου ανα 4 μηνο οπως θα επρεπε η ανησυχια μου ειναι πως θα διανεμηθουν οι κιλοβατωρες σε αυτους τους 8 μηνες .Αφου μετα απο 8 μηνες δεν μπορω να εχω μια εικονα ως καταναλωτης οτι ανταποκρινονται κοντα στην πραγματικοτητα οσο αφορα την περιοδο της καταναλωσης.

Το οτι δεν προχωρησε ουτε στην εκδοση εναντι κατα την θερινη περιοδο με κανει να σκεφτομαι.Μπορει δηλαδη να φορτωσει κιλοβατωρες στους μηνες με την αυξημενη τιμη ενω δεν θα ανταποκρινονται στην πραγματικη περιοδο καταναλωσης?

Αν έχεις ψηφιακό μετρητή και υπάρχουν καταμετρήσεις ανά μήνα ή δίμηνο, ζητάς απ'την ΕΔΑ τις καταμετρήσεις και απαιτείς απ'τον πάροχο να σε τιμολογήσει βάσει αυτών.

Αν έχεις αναλογικό μετρητή... τη καταμέτρηση Μαϊου δεν έχουν δικαίωμα να τη προσπεράσουν. Το πρόβλημα είναι η περίοδος Μάιος - ως τώρα, και ναι έχουν το δικαίωμα να κάνουν αναλογική χρέωση... έχω παραθέσει την απόφαση της ΡΑΕ σε προηγούμενη σελίδα.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Αν έχεις ψηφιακό μετρητή και υπάρχουν καταμετρήσεις ανά μήνα ή δίμηνο, ζητάς απ'την ΕΔΑ τις καταμετρήσεις και απαιτείς απ'τον πάροχο να σε τιμολογήσει βάσει αυτών.

Αν έχεις αναλογικό μετρητή... τη καταμέτρηση Μαϊου δεν έχουν δικαίωμα να τη προσπεράσουν. Το πρόβλημα είναι η περίοδος Μάιος - ως τώρα, και ναι έχουν το δικαίωμα να κάνουν αναλογική χρέωση... έχω παραθέσει την απόφαση της ΡΑΕ σε προηγούμενη σελίδα.

Ναι και βεβαια εχουν το δικαιωμα αναλογικης μετρησης,αναλογικο μετρητη εχω.Αλλα σκεφτομαι οτι εσκεμμενα αποφευγουν την εκδοση εναντι .Και βαση της συμβασης θα επρεπε να εχουν εκδοσει εστω εναντι στο 4 μηνο.Αν εγω δεν τηρησω καποιο ορο συμβασης θα υποστω τις συνεπειες,παραδειγμα εξοφληση κατα την ημερομηνια ληξης λογαριασμου.Ενω ο προμηθευτης δεν εχει συνεπειες.

Εχουν να εκδοσουν λογαριασμο απο την εναρξη της θερινης περιοδου και εχουμε φθασει λιγο μετα την εναρξη της χειμερινης περιοδου.Και μεχρι την εναρξη της χειμερινης περιοδου ειχα σταθερη και χαμηλη τιμη.Νομιζω οτι εχει γινει εσκεμμενα.

Τωρα πρεπει να αναζητησω τον τροπο που διανεμουν ,την αναλογια,τις κιλοβατωρες.Και να ισχυριστω οτι η αναλογια εχει επηρεαστει υπερ της υψηλοτερης χρεωσης αφου ο προμηθευτης δεν τηρησε το προβλεπομενο χρονο εκδοσης λογαριασμων βαση της συμβασης.

Θα κανω καταγγελια και στον ΣΤΚ και στην ΡΑΕ.Οχι οτι θα βγει κατι,αλλα θεωρω οτι σαν καταναλωτες πρεπει να διεκδικουμε και να εφαρμοζονται απο τους προμηθευτες οροι της συμβασης.

27 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Συγνωμη φιλε μου......οταν λες οτι την μετρηση του Μαιου δεν εχουν δικαιωμα να την προσπερασουν εννοεις οτι θα επρεπε να ειχε γινει καταμετρηση και κακως δεν εγινε για τον Μαιο?

Σε ευχαριστω και για την απαντηση και την βοηθεια.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, volos40 είπε

1.το ττφ ειναι σταθερο σε ολους η ο καθενας βαζει οτι νουμερο θελει και εννοω το καθαρο οχι πχ 1.03 * ττφ

το TTF αλλάζει ανα μήνα

2.το κερδος των χονδρεμπορων αν καταλαβα καλα οτι ειναι αυτο το 1,03 (τυχαιο νουμερο )το εχουν ολοι απλα δεν το αναφερουν στα σαιτ?

είτε είναι βάσει TTF συν κέρδος , είτε σταθερή προμήθεια συν ρήτρσ αναρπσαρμογής βάσει TTF , ή εντελώς άγνωστη προμήθεια με τιμές που ανακοινώνουν όποτε , ανα μήνα

3.το περιθωρειο κερδους που αναφερουν (πχ 0,015) πως μπορω να δω αν ειναι πραγματικο και δεν εχουν ενσωματωθει διαφορες εκπτωσεις που πιθανον υπαρχουν? (δεν εμπιστευομαι τα σαιτ τους και τις τηλεφωνητριες

δες το excel της προτεινόμενης ανάρτησης

4. οι χρεωσεις μεταφορας και διανομης ειναι ιδιες η παιζει και εκει κανα κολπο?

μια απο τις 2 , δε θυμάμαι ακριβώς , εξαρτάται απο πάροχο και ΕΔΑ , αλλά μικρές οι διαφορές

5.υπαρχουν αλλες χρεωσεις που πρεπει να προσεξω (εκτος φυσικα απο φπα,φορους και λοιπα)

κλασσικά τα προγράμματα με ρήτρα αναπροσαρμογής (τα πρώτα που έχω στο excel)

6. η  αλλαγη παροχου τελικα ποσες μερες σε αφηνει χωρις αεριο? μια εταιρια που ρωτησα μου ειπε καποιες ωρες αλλα κοβω το κεφαλι μου οτι δεν παιζει κατι τετοιο.

όχι , δε μένεις δευτερόλεπτο χωρίς αέριο

Δημοσ.

Φιασκο η αναβαθμιση της ΔΕΗ, φυσικο αεριο λογαριασμος γιοκ ακομα.

Δεν εχω λογια αν τον εκδωσουν σε 10 μερες θα ληγει του χρονου ;

Τα επιδοματα θερμανσης;

Τα τεκμηρια με πληρωμη καρτων που εχουμε υπολογισει με αυτοματες πληρωμες πανε απατα;

Δεν πανε καλα εκει περα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kostas314 είπε

Δεν πανε καλα εκει περα

για όσους θέλουν να φύγουνε αζημίως είναι καλό πάτημα η μη έκδοση λογαριασμών

απο εκεί και μετά είτε αναμονή , ή ΣτΚ ,ΡΑΕ .....

Δημοσ.
Στις 2/12/2022 στις 8:25 ΜΜ, korakios είπε

(μιας και τα ΕΛΤΑ είναι όποτε θυμούνται και αν)

Δεν μπορώ να διαφωνήσω γενικά για την ποιότητα των ΕΛΤΑ, και εγώ ο ίδιος τους κράζω, αλλά κάποια φορά πρέπει να σε καλέσω στο κέντρο διαλογής να δεις πως στέλνει η ΔΕΗ (και ο κάθε μεγάλος πελάτης) τις αλληλογραφίες της, αρχικά για διαλογή και μετά διανομή από τα ΕΛΤΑ στους πελάτες. Εκεί λοιπόν θα καταλάβεις ότι σε αυτήν την περίπτωση μόνο τα ΕΛΤΑ δεν φταίνε, αλλά επειδή ο τελικός αποδέκτης είναι ο πελάτης (εσύ και εγώ) κατηγορούμε τα ΕΛΤΑ (λανθασμένα σε αυτήν την περίπτωση).

Δημοσ.

Eγω θα προχωρησω σε αμφισβητηση λογαριασμου λογω οτι δεν εχει εκδοθει λογαριασμος απο την Δεη εδω και 8 μηνες.Επρεπε να ειχε εκδωσει ηδη δυο και 4 λογαριασμους τον χρονο..Δεν ξερω αν μπορουσαμε να κανουμε κατι ομαδικα.Οποιος ξερει ας ενημερωσει.Μαλιστα θα ζητησω απο την ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ενημρωση γραπτη για το αν εχει κανει καταμετρηση αυτους 8 μηνες και η ΔΕΗ δεν εχει φροντισει να εκδωσει λογαριασμο βαση αυτης.Στην αμφισβητηση θα δεχθω την πληρωμη παγιων και υποχρεωσεις προς τριτους που δεν επηρεαζονται απο το γεγονος της χρονικη περιοδου που επρεπε να γινει καταμετρηση.Αλλωστε στην συμβαση υπαρχει ο ορος της εκδοσης λογαριασμου με ανωτερο το 4μηνο.Δεν μπορει να υπολογιστει η καταναλωση κιλοβατωρων απο την εναρξη της θερινης περιοδου εως και μετα την εναρξη της χειμερινης περιοδου.Και μαλιστα με διαφορετικες τιμες αφου απο σταθερη τιμη που ειχα εχω περασει σε κυμαινομενη αφου εληξε το συμβολαιο.Τουλαχιστο κατα την ληξη της συμβασης επρεπε να εκδωσει λογαριασμο και να με ενημερωσει για τις νεες τιμες και τα κυμαινομενα .Αυτο ειναι κοροιδια και καποιο οφελος εχει απο αυτη την ιστορια της μη εκδοσης λογαριασμων.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...