Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι υπουργοί Ενέργειας των 27 συμφώνησαν να επιβληθεί πλαφόν 180 ευρώ ανά μεγαβατώρα στην τιμή του φυσικού αερίου. 

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την Τσεχική προεδρία, η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ από τις 15 Φεβρουαρίου. 

Ο Μηχανισμός θα ενεργοποιείται περίπτωση που η τιμή TTF θα ξεπερνά αυτό το όριο για 3 συνεχόμενες ημέρες και εφόσον είναι μεγαλύτερη κατά 35 ευρώ σε σχέση με ένα καλάθι τιμών του LNG.

• Απαντ. 15,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, nikosbt είπε

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι υπουργοί Ενέργειας των 27 συμφώνησαν να επιβληθεί πλαφόν 180 ευρώ ανά μεγαβατώρα στην τιμή του φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την Τσεχική προεδρία, η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ από τις 15 Φεβρουαρίου.

Ο Μηχανισμός θα ενεργοποιείται περίπτωση που η τιμή TTF θα ξεπερνά αυτό το όριο για 3 συνεχόμενες ημέρες και εφόσον είναι μεγαλύτερη κατά 35 ευρώ σε σχέση με ένα καλάθι τιμών του LNG.

άρα 180 οι επόμενες τιμές 😁

να κλείσουμε το νήμα , όπου και να πάμε ,τζάμπα θα τη βγάλουμε , βάλτε θερμοστάτη 30 και τα κλιματιστικά 22

• Like 1
Δημοσ.

Νέα απάντηση κομπόστα απ'τη ΔΕΗ.

Spoiler

111.jpg.063ae0d241d4a4ee9269ddf1e5a7d89c.jpg

Θα λάβουμε λογαριασμούς "το συντομότερο", δηλαδή δεν έχουν ιδέα πότε. Το θέμα λύθηκε, μη ξαναρωτήσετε. 😁

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, korakios είπε

οτιδήποτε για να πουλήσουν

δες στα σχόλια στο excel (είναι λινκ)

τότε δες αρχικά το excel , πάνω κάτω τα ίδια ισχύουν για κοινόχρηστο , το σωστό φυσικά είναι να αλλάξεις όλες τις τιμές

Δεν έχει το EXTRA στο Excel και το λινκ στο ΠΛΗΡΕΣ βγάζει απλα στο site της Φ.Α. 

Επεξ/σία από MessengerOfGood
Δημοσ.
Μόλις τώρα, MessengerOfGood είπε

Δεν έχει το EXTRA στο Excel και το λινκ στο ΠΛΗΡΕΣ βγάζει απλα στο site της Φ.Α. 

εννοείται δεν το έχει ,

δες στα σχόλια=στήλη σχόλια , πατάς εκεί που λέει δε συμφέρει και σε βγάζει σε ποστ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, korakios είπε

εννοείται δεν το έχει ,

δες στα σχόλια=στήλη σχόλια , πατάς εκεί που λέει δε συμφέρει και σε βγάζει σε ποστ

Α, ναί. Είχα μόλις διαβάσει την πολύ καλή ανάρτησή σου που λες γιατί δεν αξίζει.

Για την Elpedison κάνω πίσω. Δεν τρελάθηκα να δεσμευτώ 24 μήνες για ένα δώρο 300€ (που επιστρέφεται αν φύγω) και μια τιμή KWh που δεν μπορώ να ελέγξω με τίποτα...

Τη στιγμή μάλιστα που θα καθαρίσει (?) λίγο το τοπίο με το πλαφόν της ΕΕ...

ΥΓ Αυτό το πρόγραμμα GasHome δεν αξίζει να μπεί στο Excel?

Επεξ/σία από MessengerOfGood
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, MessengerOfGood είπε

Α, ναί. Είχα μόλις διαβάσει την πολύ καλή ανάρτησή σου που λες γιατί δεν αξίζει.

Για την Elp;edison κάνω πίσω. Δεν τρελάθηκα να δεσμευτώ 24 μήνες για ένα δώρο 300€ (που επιστρέφεται αν φύγω) και μια τιμή KWh που δεν μπορώ να ελέγξω με τίποτα...

Τη στιγμή μάλιστα που θα καθαρίσει (?) λίγο το τοπίο με το πλαφόν της ΕΕ...

η elpedison το δίνει σε double το δώρο μόνο ,γενικά σπάνια συμφέρουν ,  εννοείται δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στη συγκεκριμένη εταιρία και ο μόνος λόγος που ανέφερα για double παραπάνω ήταν αν το σπίτι δεν κατοικείται για μεγάλο χρονικό διάστημα

Για το πλαφόν τι να καθαρίσει ? τίποτα δεν έγινε πρακτικό , όταν το TTF πέσει στα 5 με 10 και όταν πηγαίνει 20-30 να λέμε φαρμάκι , τότε ξανασυζητάμε . Με σημερινές τιμές έτσι κι αλλιώς δεν ασχολείται κάποιος με θέρμανση προς το παρών , πόσο μάλλον με το ότι να ναι όριο του 180

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, korakios είπε

η elpedison το δίνει σε double το δώρο μόνο ,γενικά σπάνια συμφέρουν ,  εννοείται δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στη συγκεκριμένη εταιρία και ο μόνος λόγος που ανέφερα για double παραπάνω ήταν αν το σπίτι δεν κατοικείται για μεγάλο χρονικό διάστημα

Για το πλαφόν τι να καθαρίσει ? τίποτα δεν έγινε πρακτικό , όταν το TTF πέσει στα 5 με 10 και όταν πηγαίνει 20-30 να λέμε φαρμάκι , τότε ξανασυζητάμε . Με σημερινές τιμές έτσι κι αλλιώς δεν ασχολείται κάποιος με θέρμανση προς το παρών , πόσο μάλλον με το ότι να ναι όριο του 180

Εμένα το δώρο 300€ μου το έδωσε παρ΄ όλο που δεν έχω double. To ρεύμα στην Αθήνα είναι στο ΔΕΗ Home Online (το παλιό εννοείται). Ίσως γιατί τους έδωσα το εξοχικό διαμέρισμα στο Λουτράκι που έχει ελάχιστη κατανάλωση (πρακτικά μόνο τον Αύγουστο και άν...). Το πρόγραμμα ρεύματος στο Λουτράκι που τους έδωσα είναι το "Electricity Home night". Χωρίς δέσμευση, με μηδενικό πάγιο, τιμές Δεκεμβρίου 2022 (μετά την κρατική επιδότηση ΤΕΜ) 0,129 ημερήσιο και 0,122 νυκτερινό. Αν δεν μου αρέσει φεύγω (ελπίζω!)!

Για το πλαφόν δεν ξέρω πολλά για το TTF αλλά αφού το λές εσύ δεν έχει νόημα.

Στο δια ταύτα για το αέριο: Τι λες, μένω στα αυγά μου, αλλάζω πάροχο ή περιμένω τις όποιες εξελίξεις;  Έρχονται και εκλογές (αλλά τότε θα έχει τελειώσει και ο χειμώνας!).

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, MessengerOfGood είπε

Στο δια ταύτα για το αέριο: Τι λες, μένω στα αυγά μου, αλλάζω πάροχο ή περιμένω τις όποιες εξελίξεις;

δεν είναι και δύσκολο να δεις τιμές online τι παίζει

για κανονική χρήση πάντως δε θα πρότεινα την elpdison σαν εταιρία

γενικά η ΦΑ που είσαι έχει νορμάλ τιμές , αλλά σε οικιακά έχω εμπειρία , δλδ πρέπει να δεις στα κοινόχρηστα μια-μια εταιρία αν κάποια έχει μεγάλη διαφορά

• Thanks 1
Δημοσ.

Τωρα πατε σε οποιο κυμενομενο ΧΩΡΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ειναι πιο φθηνο, να βγει ο χειμωνας. Αν απο ανοιξη τελειωσει ο πολεμος και ομαλοποιηθει η προμηθεια, βλεπετε.

Η δουλεια του πλαφον ειναι αφενως να δωσει σημα η Γερμανια οτι δε θα ξαναβγει να αγορασει οσο οσο, οπως το καλοκαιρι και να κοψει το ψωμι των σπεκουλαδορων. Το 180 ειναι μια χαρα για να κρατησει το TTF γυρω στο 100

Αν περιμενετε TTF 5 για να ανοιξετε θερμανση θα σας βρουνε παγωμενους σε ιγκλου, αυτα δεν ειναι ρεαλιστικες προσδοκιες. Ρεαλιστικα το αεριο θα ειναι τιμη πετρελαιου /KW +- και κερδιζεις απο την αποδοτικοτητα του λεβητα. Αμα αλλαξουν τα πραγματα Ρωσια, το ξανασυζηταμε

• Like 5
Δημοσ.
17 ώρες πριν, ekrepali είπε

Νέα απάντηση κομπόστα απ'τη ΔΕΗ.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

111.jpg.063ae0d241d4a4ee9269ddf1e5a7d89c.jpg

Θα λάβουμε λογαριασμούς "το συντομότερο", δηλαδή δεν έχουν ιδέα πότε. Το θέμα λύθηκε, μη ξαναρωτήσετε. 😁

Όλα λυμένα και τακτοποιημένα

Ο δικός μου τελευταίος εκδόθηκε 27/5/22 και αφορούσε κατανάλωση έως 16/4/22...!!!!!
Άρα στις 27/5/23 θα βγει ο επόμενος να κλείσουμε την χρονιά με το καλό.....
θα τους πληρώσω 27/5/24 και είμαι άρχοντας😁😁

Τι ΡΑΕ κτλ....

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια λιγο τα φωτα σας...
Απο τις 13/9 εχω παει στο GasControl,εχει ερθει η ΕΔΑ κ πηρε αριθμους 20/10 κ σημερα ηρθε παλι...φυσικα δεν εχει εκδοθει λογαριασμος απο την ΔΕΗ...το θεμα μου ειναι οτι εχω μπερδευτει με την καταναλωση,απο τις 13/9 εως σημερα η διαφορα στον μετρητη ειναι 87...αυτα τα 87 ειναι nm3 απ οτι εχω καταλαβει οι kwh πως βγαινουν ωστε να υπολογισω στο περιπου την kwh * την τιμη του gas control???image.png.fa820bbcaa79c0d3ccaee1fff1fb9351.png

σε ενα παλιο λογαριασμο της ζενιθ πχ λεει 7.96nm3 κ 92.33kwh...υπαρχει καποιος τυπος ωστε να βρω ποσες kwh θα χρεωθω με 87nm3 στον μετρητη?

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, bewareof είπε

Καλησπερα παιδια λιγο τα φωτα σας...
Απο τις 13/9 εχω παει στο GasControl,εχει ερθει η ΕΔΑ κ πηρε αριθμους 20/10 κ σημερα ηρθε παλι...φυσικα δεν εχει εκδοθει λογαριασμος απο την ΔΕΗ...το θεμα μου ειναι οτι εχω μπερδευτει με την καταναλωση,απο τις 13/9 εως σημερα η διαφορα στον μετρητη ειναι 87...αυτα τα 87 ειναι nm3 απ οτι εχω καταλαβει οι kwh πως βγαινουν ωστε να υπολογισω στο περιπου την kwh * την τιμη του gas control???image.png.fa820bbcaa79c0d3ccaee1fff1fb9351.png

σε ενα παλιο λογαριασμο της ζενιθ πχ λεει 7.96nm3 κ 92.33kwh...υπαρχει καποιος τυπος ωστε να βρω ποσες kwh θα χρεωθω με 87nm3 στον μετρητη?

χοντρικα πολλαπλασιαζεις με 10.55 για να βγαλεις Kwh

• Like 1
Δημοσ.
Στις 19/12/2022 στις 2:28 ΜΜ, bill999r είπε

Προς ενημέρωση και άλλων φίλων με το ίδιο πρόβλημα.

Μίλησα σήμερα με την εξυπηρέτηση πελατών ( περιέργως δεν περίμενα ούτε 30 δευτερόλεπτα στο τηλέφωνο για να συνδεθώ με εκπρόσωπο) και με ενημέρωσαν ότι το ανωτέρω πρόβλημα με τον λογαριασμό είναι γνωστό και ότι θα επιλυθεί.

Επίσης μου είπαν ότι όσοι λογαριασμοί έχουν εκδοθεί τον τελευταίο καιρό είναι λανθασμένοι λόγω λάθους στο σύστημα τιμολόγησης και θα πρέπει να περιμένουμε νέους διορθωτικους.

Δηλαδή ΤΙ ΛΑΘΟΣ εννοεί ο ποιητής; Και από πότε ξεκίνησε αυτό; Τι προσπαθεί να κρύψει ή και να καθυστερήσει η ΔΕΗ; Οι διορθωτικοί λογαριασμοί θα είναι χρεωστικοί ή πιστωτικοί;

Εδώ Συνήγορος του καταναλωτή μου μυρίζει.

Έχω κάνει ήδη αιτήματα μεσώ my.rae.gr προς ΕΔΑ και ΔΕΗ, και μαζεύω στοιχειά. Η ΔΕΗ ήδη απάντησε άλλα μάλλον επιβαρύνει περισσότερο την θέση της.

Αν παιχτεί λ@λ@κία δεν θα το αφήσω έτσι.

---

Συμφωνά με τον Κώδικα Προμήθειας Φυσικού Αερίου σε Πελάτες [ΦΕΚ 1969 1/6/2018] και τους Γενικούς Όρους της σύμβασης είναι υποχρεωμένοι να εκδίδουν λογαριασμένους βασισμένους σε πραγματικά στοιχειά περιοδικά και ανά τέσσερις (4) μήνες κατά ανώτατο όριο.

Παραθέτω τα παρακάτω απoσπάσματα:

Κώδικα Προμήθειας

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3
ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ

Άρθρο 29
Ειδικές Ρυθμίσεις Σύμβασης Προμήθειας

5. Ο Λογαριασμός Κατανάλωσης εκδίδεται περιοδικά
και ανά τέσσερις (4) μήνες κατά ανώτατο όριο, σύμφω-
να με το εκάστοτε ισχύον σύστημα τιμολόγησης του
Προμηθευτή και πρέπει να εκκαθαρίζεται βάσει πιστο-
ποιημένης από τον αρμόδιο Διαχειριστή ένδειξης του
Μετρητή

Γενικοί Όροι της σύμβασης

17.5 Οι Λογαριασμοί Κατανάλωσης Φυσικού Αερίου εκδίδονται περιοδικά και ανά τέσσερις (4) μήνες κατά ανώτατο όριο, σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον σύστημα τιμολόγησης του Προμηθευτή και εκκαθαρίζονται βάσει πιστοποιημένης από τον αρμόδιο Διαχειριστή καταμετρούμενης κατανάλωσης. Ο Προμηθευτής έχει τη δυνατότητα να εκδίδει λογαριασμούς Έναντι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από ιστορικά στοιχεία του Πελάτη που παρέχει ο Διαχειριστής Δικτύου Διανομής, οι οποίοι εκκαθαρίζονται με βάση τα μετρητικά δεδομένα που αποστέλλονται στον Προμηθευτή από τον Διαχειριστή για την αντίστοιχη περίοδο κατανάλωσης.

Αλήθεια, από πότε η ΔΕΗ εφαρμόζει αυτή την τακτική;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, anti είπε

Και από πότε ξεκίνησε αυτό;

είναι γνωστό απο Σεπτέμβριο

3 λεπτά πριν, anti είπε

Τι προσπαθεί να κρύψει ή και να καθυστερήσει η ΔΕΗ; Οι διορθωτικοί λογαριασμοί θα είναι χρεωστικοί ή πιστωτικοί;

δεν υπάρχει συνωμοσία , απλά μαμήθηκε η μηχανογράφησή τους

όλα τα παρακάτω έχουν αναφερθεί (τουλάχιστον 50-60 μετρημένες φορές) και ποστάρουμε μόνο όταν κάποιος έχει θετική εξέλιξη (όχι αρνητικές , αυτές πάλι έχουν αναφερθεί) ,

καταντά λίγο μλκ το θέμα με καθε σελίδα να γράφεται το ίδιο και το ίδιο (σε κάθε σελίδα)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...