Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η εξέλιξη δείχνει ότι το gas control ήταν λάθος επιλογή.

Με τον μισό χειμώνα να έφυγε και τις αποθήκες γεμάτες δεν υπάρχει περίπτωση το ttf να πιάσει τιμές φθινοπώρου 

• Like 1
  • Απαντ. 15,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,καλή χρονιά σε όλους

Θα θελα την γνώμη σας καθότι ψιλοάσχετος και προσπαθώ να καταλάβω πως γίνονται οι χρεώσεις

Είμαι στο GAS HOME EASY της ΖΕΝΙΘ ,με κατανάλωση 233 κυβικά Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου και ποσό 425 ευρώ(περίπου 1,8 ευρώ το κυβικό).(Χρέωση Δεκέμβρη: τιμή με συμβόλαιο 0.042+TTF Δεκέμβρη 0,112= 0.154)

Διάφοροι γνωστοί μου ειναι όλοι στο GAS HOME PLUS (με λογαριασμό περίπου 1,54 το κυβικό).(Δεκέμβρης 0.125)

Πιστεύετε ότι τέτοιες διαφορές θα συνεχιστούν το επόμενο 2μηνο- 4μηνο,δηλ.καλό θα ήταν να μεταπηδήσω και εγώ στο PLUS ή θα την πατήσω 

(Πέρσι ήμουν με κυμαινόμενη τιμή χωρίς συμβόλαιο και την πάτησα άσχημα.Τον Απρίλη αφού με τρελάνανε στα τηλ.από ΖΕΝΙΘ να κάνω συμβόλαιο σταθερό <για το συμφέρον  μου>, βλέπω ότι πληρώνω περισσότερα από αυτούς με κυμαινόμενη τιμή)

Δεν βγάζω άκρη

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, giorgosxax είπε

Με τον μισό χειμώνα να έφυγε και τις αποθήκες γεμάτες δεν υπάρχει περίπτωση το ttf να πιάσει τιμές φθινοπώρου 

Εννοείται ότι αν έχεις άλλη δυνατότητα για θέρμανση ή ζεστό νερό,δεν καίς φυσικό αέριο φέτος,ούτε στο control ούτε σε κυμαινόμενο πρόγραμμα.Το control ήταν μόνο για ασφάλεια σε περίπτωση ατυχήματος από νωρίς φέτος...

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, giorgosxax είπε

οικονομικα δεν ηταν λαθος γιατι μεχρι και τον Ιανουαριο μεσα, εισαι οικονικα πιο κατω απο τα κυμαινομενα συμβολαια. Ποιος θα φανταζοταν οτι μεχρι σημερα θα εχει τετοιο καιρο!!! Ολοι σκεφτομασταν που θα παει το ΤΤΦ, αφου ηταν δεδομενο οτι απο Νοεμβρη θα ξεκινουσε ο χειμωνας και κατα συνεπως η καταναλωση φ.α.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, giorgosxax είπε

Το Gas control τι τιμές έχει;

Το TTF πάντως δεν θα παίξει σε τιμές παλιές ούτε καν κατά προσέγγιση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, alejsalonica είπε

Το Gas control τι τιμές έχει;

Το TTF πάντως δεν θα παίξει σε τιμές παλιές ούτε καν κατά προσέγγιση.

το τελευταίο gascontrol 0,125 , μόνο για ζεστό νερό είναι (όπως και τα υπόλοιπα ...)

3 ώρες πριν, giorgosxax είπε

ναι οκ, το σπας εννοείται αν δε συμφέρει απο Φεβρουάριο....

2 ώρες πριν, todorris είπε

Καλημέρα παιδιά,καλή χρονιά σε όλους

Θα θελα την γνώμη σας καθότι ψιλοάσχετος και προσπαθώ να καταλάβω πως γίνονται οι χρεώσεις

Είμαι στο GAS HOME EASY της ΖΕΝΙΘ ,με κατανάλωση 233 κυβικά Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου και ποσό 425 ευρώ(περίπου 1,8 ευρώ το κυβικό).(Χρέωση Δεκέμβρη: τιμή με συμβόλαιο 0.042+TTF Δεκέμβρη 0,112= 0.154)

Διάφοροι γνωστοί μου ειναι όλοι στο GAS HOME PLUS (με λογαριασμό περίπου 1,54 το κυβικό).(Δεκέμβρης 0.125)

Πιστεύετε ότι τέτοιες διαφορές θα συνεχιστούν το επόμενο 2μηνο- 4μηνο,δηλ.καλό θα ήταν να μεταπηδήσω και εγώ στο PLUS ή θα την πατήσω 

(Πέρσι ήμουν με κυμαινόμενη τιμή χωρίς συμβόλαιο και την πάτησα άσχημα.Τον Απρίλη αφού με τρελάνανε στα τηλ.από ΖΕΝΙΘ να κάνω συμβόλαιο σταθερό <για το συμφέρον  μου>, βλέπω ότι πληρώνω περισσότερα από αυτούς με κυμαινόμενη τιμή)

Δεν βγάζω άκρη

συμπλήρωσε το excel (δες καρφιτσωμένη ανάρτηση) και βλέπεις

Επειδή είπες Ζενίθ δες και συ αν σου βάλανε όλες τις επιδοτήσεις της ΔΕΠΑ (δες λογαριασμούς έτους, το ιστορικό επιδοτήσεων είναι κάτω χαμηλά), edit είναι γνωστό πρόβλημα διάβασε προηγούμενες σελίδες

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.

το έχει ξεφτιλίσει η ΔΕΗ με τους λογαριασμούς που δεν έχουν εκδοθεί ακόμα. Άραγε η ΡΑΕ θα μπορουσε να πιέσει? σε κάποιους διάβασα έχουν ξεκινήσει να έρχονται αλλα πρέπει να ειναι μικρο ποσοστό

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, cyberguy είπε

Άραγε η ΡΑΕ θα μπορουσε να πιέσει?

μπορεί ναι , μπορεί όχι , το μόνο σίγουρο είναι οτι δε πιεστεί η ΔΕΗ αν δεν κάνετε τίποτα .... (για όσους καίγονται για έκδοση)

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, cyberguy είπε

το έχει ξεφτιλίσει η ΔΕΗ με τους λογαριασμούς που δεν έχουν εκδοθεί ακόμα. Άραγε η ΡΑΕ θα μπορουσε να πιέσει? σε κάποιους διάβασα έχουν ξεκινήσει να έρχονται αλλα πρέπει να ειναι μικρο ποσοστό

Καλησπέρα 

εγω περιμένω από τον Μάιο μέχρι τώρα….Εκδοθηκε ένας λογαριασμός που αφορούσε 1 μήνα…Είναι για γέλια!

εννοειται ακόμα συνεχίζουν την καραμέλα πως είναι συστημικό κτλ κ πως θα αρχίσουν να εκδιδονται εκαθαριστικοι κ κάποιοι έκτακτοι…

Αντε να δούμε

1 λεπτό πριν, korakios είπε

μπορεί ναι , μπορεί όχι , το μόνο σίγουρο είναι οτι δε πιεστεί η ΔΕΗ αν δεν κάνετε τίποτα .... (για όσους καίγονται για έκδοση)

Καλησπέρα 

έστειλα στην pae αλλά χρειάζεται και γραπτώς απάντηση από την ΔΕΗ (την οποία εγώ δν έχω πάρει ποτε) κ ούτε ασχολούνται γιατί έχω στείλει μειλ κτλ κ δν απαντάνε…..

Δημοσ.

καλησπέρα και καλή χρονιά.. είμαι κι εγώ πελάτης της ζενιθ με το συμβόλαιό μου να λήγει σε 15 μέρες.. μέχρι στιγμής την έβγαλα καθαρή κλείνοντας fix τιμή αερίου πέρισυ.. μετά από πολύ διάβασμα στο συγκεκριμένο νήμα και έπειτα από ενδελεχή έλεγχο του excel και των λογαριασμών, διαπίστωσα ότι δεν έχουν γίνει οι σωστές πιστώσεις ΔΕΠΑ και ΤΕΜ για διάφορα χρονικα διαστηματα από το 2021 (είτε πίστωση με μικρότερο ποσό είτε "ξέχασαν" ενα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα).. Τους έστειλα ερώτημα και είμαι σε αναμονή για την απάντηση.

Έπειτα, στον τελευταίο λογαριασμό που αφορούσε διάστημα 10/2022 - 12/2022 δεν πιστώθηκε ούτε ΤΕΜ ούτε ΔΕΠΑ.  Σε επικοινωνία με εκπρόσωπο της ΖΕΝΙΘ με ενημέρωσε ότι η ΔΕΠΑ πλέον (δεν γνωρίζω από πότε) κάνει έκπτωση μόνο στα κυμαινόμενα και πως το ΤΕΜ δεν δίνει πλέον έκπτωση.  Σε ερώτηση αν ήταν απόφαση της ΖΕΝΙΘ ή του κράτους μου απάντησε ότι είναι του κράτους απόφαση όμως δεν είχε κάποιο επίσημο έγγραφο ή ανακοίνωση   που να το λέει.

Παρακαλώ, αν υπάρχει λογαριασμός από πάροχο εκτός ΖΕΝΙΘ αέριο που έχει φιξ τιμή ας ενημερώσει αν έχουν περαστεί οι εκπτώσεις για ΔΕΠΑ ή ΤΕΜ για το ανάλογο διάστημα.

Ευχαριστώ

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Bloummy είπε

καλησπέρα και καλή χρονιά.. είμαι κι εγώ πελάτης της ζενιθ με το συμβόλαιό μου να λήγει σε 15 μέρες.. μέχρι στιγμής την έβγαλα καθαρή κλείνοντας fix τιμή αερίου πέρισυ.. μετά από πολύ διάβασμα στο συγκεκριμένο νήμα και έπειτα από ενδελεχή έλεγχο του excel και των λογαριασμών, διαπίστωσα ότι δεν έχουν γίνει οι σωστές πιστώσεις ΔΕΠΑ και ΤΕΜ για διάφορα χρονικα διαστηματα από το 2021 (είτε πίστωση με μικρότερο ποσό είτε "ξέχασαν" ενα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα).. Τους έστειλα ερώτημα και είμαι σε αναμονή για την απάντηση.

Έπειτα, στον τελευταίο λογαριασμό που αφορούσε διάστημα 10/2022 - 12/2022 δεν πιστώθηκε ούτε ΤΕΜ ούτε ΔΕΠΑ.  Σε επικοινωνία με εκπρόσωπο της ΖΕΝΙΘ με ενημέρωσε ότι η ΔΕΠΑ πλέον (δεν γνωρίζω από πότε) κάνει έκπτωση μόνο στα κυμαινόμενα και πως το ΤΕΜ δεν δίνει πλέον έκπτωση.  Σε ερώτηση αν ήταν απόφαση της ΖΕΝΙΘ ή του κράτους μου απάντησε ότι είναι του κράτους απόφαση όμως δεν είχε κάποιο επίσημο έγγραφο ή ανακοίνωση   που να το λέει.

Παρακαλώ, αν υπάρχει λογαριασμός από πάροχο εκτός ΖΕΝΙΘ αέριο που έχει φιξ τιμή ας ενημερώσει αν έχουν περαστεί οι εκπτώσεις για ΔΕΠΑ ή ΤΕΜ για το ανάλογο διάστημα.

Ευχαριστώ

Καλησπέρα 

εγω είμαι στην ΔΕΗ με σταθερή μονάδα αεριου κ έχω κρατική επιδότηση κ Δεπα

ενας λογαριασμός ήρθε ενός μήνα αλλά είναι μέσα κ τα 2

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Bloummy είπε

Σε επικοινωνία με εκπρόσωπο της ΖΕΝΙΘ με ενημέρωσε ότι η ΔΕΠΑ πλέον (δεν γνωρίζω από πότε) κάνει έκπτωση μόνο στα κυμαινόμενα και πως το ΤΕΜ δεν δίνει πλέον έκπτωση.  Σε ερώτηση αν ήταν απόφαση της ΖΕΝΙΘ ή του κράτους μου απάντησε ότι είναι του κράτους απόφαση όμως δεν είχε κάποιο επίσημο έγγραφο ή ανακοίνωση   που να το λέει.

ζήτα να στα στείλει γραπτώς και θα καταλάβεις

άνοιξε αίτημα στο myrae και αναφέρεις ημερομηνία/ώρα επικοινωνίας , όνομα υπαλλήλου (αν θυμάσαι) το πρόβλημα που έθεσες και το τι σου απάντησαν και ζητάς τις πιστώσεις 

ΦΕΚ για ΔΕΠΑ δεν έχει βγει , αλλά είναι εντολή απο το ΥΠΕΝ (μπανανία)

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, cyberguy είπε

Μια από τα ίδια κι εγώ... Από πέρσι Μάιο έχω να λάβω... 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, marina8282 είπε

Καλησπέρα 

εγω είμαι στην ΔΕΗ με σταθερή μονάδα αεριου κ έχω κρατική επιδότηση κ Δεπα

ενας λογαριασμός ήρθε ενός μήνα αλλά είναι μέσα κ τα 2

ευχαριστώ! τουλάχιστον να ξέρω αν υπάρχει κάποιος πάροχος που πιστώνει.. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...