Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Αν κρίνω από το ρεύμα (πχ λάθη σε εγγυήσεις), η ΔΕΗ πάντα κάνει διορθώσει "στον επόμενο". Ποτέ με έκτακτο. 😝

Ξέρω , δεν το γλυτώνω το μπλέξιμο , ο επόμενος είναι και τελικός άρα μάλλον θα έχω και τη ρήτρα αποχώρησης , στις ειδήσεις θα με ακούσετε αν δεν το πάρω στο χαβαλέ όπως κάνω μέχρι τώρα με τους άχρηστους

• Like 1
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Οι μετρήσεις γίνονται ανά δίμηνο, αν στέλνουν εκκαθαριστικούς ανά δίμηνο τότε δεν έχει περάσει ακόμα το δίμηνο.

Ναι το γνωρίζω ότι είναι ανά δίμηνο απλώς πέρυσι μου είχαν στείλει και ένα έναντι μεταξύ των εκκαθαριστικών μετρήσεων Δεκεμβρίου και Φλεβάρη.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, korakios είπε

Ξέρω , δεν το γλυτώνω το μπλέξιμο , ο επόμενος είναι και τελικός άρα μάλλον θα έχω και τη ρήτρα αποχώρησης , στις ειδήσεις θα με ακούσετε αν δεν το πάρω στο χαβαλέ όπως κάνω μέχρι τώρα με τους άχρηστους

Γι'αυτό εγώ κρατάω ακόμα τις 20 σελίδες ιστορικού, που με τη ΔΕΠΑ και θα γίνουν 22 και βάλε. Μια και καλή στο τέλος ΣτΚ, γιατί μέχρι να κοινοποιήσουν τη καταγγελία στη ΔΕΗ προκύπτουν κι άλλα ζητήματα.

Δημοσ.

Λογικά αναμένω εκκαθαριστικό.

1 λεπτό πριν, Tony316 είπε

Ναι το γνωρίζω ότι είναι ανά δίμηνο απλώς πέρυσι μου είχαν στείλει και ένα έναντι μεταξύ των εκκαθαριστικών μετρήσεων Δεκεμβρίου και Φλεβάρη.

Λογικά αναμένω εκκαθαριστικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, atpanos είπε

εδώ τι άλλο με χρεώνουν 'Διόρθωση';;;

image.png.da54c7f3f9ca5dedcc6c5d17b9b7d5e3.png

@HERTHAN για κοίτα, εσένα σου χρέωσαν τίποτα άγνωστες διορθώσεις; Αν είναι να βγειτε παρέα με τον κοράκιο στις ειδήσεις σε έκτακτο δελτίο.  💣 😄

Επεξ/σία από ekrepali
Δημοσ.

Τις χρεώνουν ως Διόρθωση και τις αφαιρούν (σχεδόν ίδιο ποσό) αν δεις ως Μείον Αξία Έναντι, και σε μένα το ιδιο έκαναν, προσθέτουν 47.82, αφαιρούν 47,14, η διαφορά είναι το ποσό στρογγυλοποίησης και κάτι ψιλά.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, tsampouros είπε

Τις χρεώνουν ως Διόρθωση και τις αφαιρούν (σχεδόν ίδιο ποσό) αν δεις ως Μείον Αξία Έναντι, και σε μένα το ιδιο έκαναν, προσθέτουν 47.82, αφαιρούν 47,14, η διαφορά είναι το ποσό στρογγυλοποίησης και κάτι ψιλά.

Λύθηκε λοιπόν το μυστήριο. Υπάρχει δηλαδή ένας που πήρε έναντι για Απρίλιο-Ιούνιο και ένας που πήρε λογαριασμό με κατανάλωση μέχρι Σεπτέμβριο. Εξαιρέσεις στο κανόνα, χαλάνε τη πιάτσα... το σωστό θα ήταν να μη λάβουν καθόλου λογαριασμούς. 😄

Επεξ/σία από ekrepali
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βλέπω ότι μέχρι 30/06 την επιδότηση την ονομάζουν "Επιδότηση Κράτους" (0,020) και από Οκτώβριο και μετά υπάρχει η "Επιδότηση ΔΕΠΑ" την οποία όμως τη βάζουν μόνο στο τμήμα των ημερών που αντιστοιχεί στο κυμαινόμενο Benefit. Πχ εμένα που έληξε το control 0.050 στις 8/11, η Επιδότηση ΔΕΠΑ 0,025 μου ξεκινάει 9/11 και μετά που με μετέφεραν στο Benefit αυτόματα.
Ολόσωστος ο υπολογισμός που κάνουν, όμως σύμφωνα με την παραδοχή ότι επιδότηση παίρνει μόνο το Benefit.
Ελπίζω να μην ισχύει τελικά η παραδοχή και να το διορθώσουν στον επόμενο λογαριασμό για όσους παραμείνανε στο control. Γιατί πέρυσι πήρε επιδότηση ΔΕΠΑ κανονικά το Control.

Επεξ/σία από tsampouros
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, tsampouros είπε

Βλέπω ότι μέχρι 30/06 την επιδότηση την ονομάζουν "Επιδότηση Κράτους" (0,020)

όχι , έχει και ΔΕΠΑ , ότι ίσχυε δλδ

13 λεπτά πριν, tsampouros είπε

και από Οκτώβριο και μετά υπάρχει η "Επιδότηση ΔΕΠΑ"

ναι , απο Ιούλιο και μετά σταμάτησε η ΤΕΜ ("Επιδότηση Κράτους" όπως τη βάπτισε η ΔΕΗ)

14 λεπτά πριν, tsampouros είπε

Ελπίζω να μην ισχύει η παραδοχή και να το ιδορθώσουν στον επόμενο λογαριασμό για όσους παραμείνανε στο control. Γιατί πέρυσι πήρε επιδότηση ΔΕΠΑ κανονικά το Control.

η παραδοχή έγινε απο υπάλληλο της ΔΕΗ , μερικοί δεν ξέρουν καν οτι η εταιρία εμπορεύεται και αέριο οπότε καταλαβαίνεις επίπεδο

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ekrepali είπε

@HERTHAN για κοίτα, εσένα σου χρέωσαν τίποτα άγνωστες διορθώσεις; Αν είναι να βγειτε παρέα με τον κοράκιο στις ειδήσεις σε έκτακτο δελτίο.  💣 😄

Εμενα δεν μου εκδιδουν ουτε λογαριασμο ουτε μου φτιαχνουν το ebill.

Εδωσα το email μου και το τηλεφωνο μου στην κοπελιτσα που ασχολειται με το αεριο να μου στειλει λογαριασμο(αν και οταν εκδοθει) και να με παρει τηλεφωνο να μ'ενημερωσει για το ebill γιατι εκανε κι αυτην αιτημα να το φτιαξουν.

Πηρα κι εγω το τηλεφωνο(το εσωτερικο που το σηκωνει η ιδια) γιατι της ειπα οτι αν δεν με γουσταρει δεν θα θελει να με ξαναδει 3η φορα.Λογικα ομως θα με ξαναδει μιας και η αποδοση στον ΟΠΑΠ δινει 1,15 να ξαναπαω.

Ελπιζω μεχρι τελος του μηνα να διορθωθουν ολα.Μη με ρωτησεις ποιανου μηνα.:P

Δημοσ.
18 ώρες πριν, janus5555 είπε

Μου ήρθε με τα πολλά λογαριασμός από τη ΔΕΗ, όχι έντυπο προφανώς ή έστω pdf, μονάχα η χρέωση.

Ρε παιδιά έκανα συμβόλαιο τον 11/22, υποθέτω λοιπόν χρέωση 0,125€/ kwh. Και μου λένε- έχω κάνει αίτημα στη ΡΑΕ για μη απόδοση λογαριασμού και απάντησαν εκεί με μια "επιστολή"- ότι έχω για 20 μέρες (23/11-12/12) κατανάλωση 507,20 kWh και χρέωση για αυτές 27€. Μου φαίνεται πολύ λίγο, έχει κανείς ιδέα πως προκύπτει αυτό; υπολογίζω μέχρι τώρα έχω κάψει σύνολο κάπου 3500kwh και προετοιμαζόμουν ψυχολογικά να σκάσω κανά 500€, ελπίζω, μάλλον, με βάση αυτή τη χρέωση που ήρθε τώρα, να είναι πολύ παρακάτω..

Στο pdf που αναρτήθηκε από χθες λοιπόν, έχω αυτή την χρέωση:

image.png.550f12297fa32b28bcad228f6548ad35.png

Δεδομένου ότι δεν αναφέρετε πουθενά κάποια επιδότηση και αυτό είναι το gascontrol, πως βγαίνει χρέωση 0,0275/ kwh?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξέχασα να το αναφέρω χθες, όταν ρώτησα την υπάλληλο στη ΔΕΗ για το τι θα γινει σε 1μιση μήνα που λήγει το GasControl, μου είπε ότι αυτόματα θα μεταπεσω σε GasBenefit, διότι δεν έχει άλλο πρόγραμμα η ΔΕΗ, η μόνη διαφορά είναι ότι δεν θα είμαι δεσμευμένος στην 24μηνη σύμβαση. Έχει κάποιος εμπειρία; Η πρέπει να κάνω κάτι άλλο πριν λήξει η τωρινή σύμβαση; 

Επεξ/σία από geo307cc
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, janus5555 είπε

Δεδομένου ότι δεν αναφέρετε πουθενά κάποια επιδότηση και αυτό είναι το gascontrol, πως βγαίνει χρέωση 0,0275/ kwh?

Μην ανεβάζετε λογαριασμούς σε φέτες.

Ολόκληρο ανέβασε τον μπρος - πίσω... σβήσε προσωπικά στοιχεία.

Εκ πρώτης όψεως (της φέτας) μάλλον σκάλωσε το σύστημα και ανανεώθηκε αυτόματα το παλιό gas control με 0.0275 χωρίς έκτπωση 25%; Αν έγινε αυτό είσαι βασιλιάς. 😁

edit: Αλλά γιατί τόσο μικρή περίοδος κατανάλωσης; Μηπως υπέγραψες νέο πρόγραμμα στις 13/12; Αν ναι, τότε η επέκταση του παλιού gas control είναι μόνο για το μεσοδιάστημα αυτό.

Επεξ/σία από ekrepali
Δημοσ.
1 ώρα πριν, janus5555 είπε

στην πρώτη σελίδα τι γράφει ως πρόγραμμα στο 'τιμολόγιο';

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...