Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, korakios είπε

πως αλλιώς να το πω ? Ο άνθρωπος τον έβαλε σε πρόγραμμα με ρήτρα και 24 μήνες δέσμευση "για το καλό του" 😁

σταθερή τιμή κανένας δεν έχει αυτή τη στιγμή, κατέβασε το excel και δες τι σου βγάζει με διάφορες τιμές TTF, εξαρτάται άμεσα απο την κατανάλωσή σου

εντωμεταξύ πρόσεξε ήμουν εκεί πριν απο 3 χρονια,στα 2 πρώτα ειχα ενα πολύ τίμιο προγραμμα,στις 8/8/22 εληξε,χωρις να κανω καμία κίνηση και ενω έψαχνα πρώιμα να δω τι παίζει και που να παω με παίρνουν τηλ απο ζενιθ και μου λενε οτι θα μου αποσταλούν τα νεα συμβολαια,ρωταω ποια συμβόλαια αφου δεν υπεγραψα,με παιρνει τηλ ο γείτονας την επόμενη και μου λεει στα κάνα εγω μην αγχώνεσαι και το αφησα εκει,τεχνικα δηλ δεν εχω υπογραψει μπορω να φυγω χωρις να πληρωνω ρητρες αποδεσμευσης???

Αλλα και να φυγω θ  υπαρχει τπτ αξιολογο?τι να συγκρινω ολοι οι παροχοι στο excel με ttf ειναι και οι μισοι εχουν και πιο ακριβο παγιο/κιλοβατωρα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, rudigarcia222 είπε

Αλλα και να φυγω θ  υπαρχει τπτ αξιολογο?τι να συγκρινω ολοι οι παροχοι στο excel με ttf ειναι και οι μισοι εχουν και πιο ακριβο παγιο/κιλοβατωρα

τι "τι να συγκρινω" ? να συγκρίνεις τελική τιμή

Spoiler

2 λεπτά πριν, rudigarcia222 είπε

στις 8/8/22 εληξε,χωρις να κανω καμία κίνηση και ενω έψαχνα πρώιμα να δω τι παίζει και που να παω με παίρνουν τηλ απο ζενιθ και μου λενε οτι θα μου αποσταλούν τα νεα συμβολαια,ρωταω ποια συμβόλαια αφου δεν υπεγραψα,με παιρνει τηλ ο γείτονας την επόμενη και μου λεει στα κάνα εγω μην αγχώνεσαι και το αφησα εκει,τεχνικα δηλ δεν εχω υπογραψει μπορω να φυγω χωρις να πληρωνω ρητρες αποδεσμευσης???

συνεννοήσου με το γείτονα , μπορεί και να μπει μέσα για πλαστογράφηση ....

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, korakios είπε

τι "τι να συγκρινω" ? να συγκρίνεις τελική τιμή

Απόκρυψη περιεχομένων

συνεννοήσου με το γείτονα , μπορεί και να μπει μέσα για πλαστογράφηση ....

συγνωμη ρε συ κορακιε αλλα δεν βρισκω ακρη στο εξελ ουτε καταλαβαινω που βαζω αριθμους

-ειναι λιγο γλιτσας ο γειτονας αλλα δεν θε΄λω να το τραβηξω ειναι μπαμπας με 2 παιδακια

Δημοσ.

-ειναι λιγο γλιτσας ο γειτονας αλλα δεν θε΄λω να το τραβηξω ειναι μπαμπας με 2 παιδακια

τότε δε μπορείς να κάνεις κάτι , θα βρεθεί μπλεγμένος (και χοντρά)

συγνωμη ρε συ κορακιε αλλα δεν βρισκω ακρη στο εξελ ουτε καταλαβαινω που βαζω αριθμους

και γιατί δε ρωτούσες εξ'αρχής ?

καταρχάς πρώτα το κατεβάζεις και το ανοίγεις με κάποιο πρόγραμμα (πχ libre office)

μετά βάζεις κιλοβατώρες ετήσιες στο κελί Β29 . όχι κυβικά , αλλά kw , φαίνονται και στο λογαριασμό σου (3652 αυτή την περίοδο) , δες προηγούμενους για ετήσια κατανάλωση και κατα προτίμηση παλιότερους μιας και φέτος δεν είχαμε ιδιαίτερο χειμώνα

Σαν TTF πχ για Μάρτιο βάλε 53 στο κελί Β30, είχε φτάσει και 200+  .... Ότι και να βάλεις , ακόμα και αν πέσεις έξω στην πρόβλεψη , πάλι θα μπορέσεις να καταλάβεις τη διαφορά μεταξύ προγραμμάτων

Για ευκολία πάτα F1 κελί ωστε να διαλέξεις πρόγραμμα και επέλεξε το easy για σύγκριση

Μετά στη στήλη F ότι σου βγάζει με μείον σημαίνει ζημιά σε σχέση με το πρόγραμμα που επέλεξες πριν (easy) άρα κάθεσαι . Κοιτάς δλδ το πρόγραμμα που θα σου βγάζει τη μεγαλύτερη θετική τιμή (κέρδος).

Αν σε μπερδεύει απλά δες τη στήλη Ε που είναι τελική τιμή χρεώσεων προμήθειας (με ΦΠΑ)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα στην παρέα. Παθούσα της ΔΕΗ και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα myhome gas control με τιμή Αυγούστου '22, δηλαδή 0,125/kWh. Τα γνωστά και σ'εμένα, δηαλαδή στον λογαριασμό που έλαβα με μεγάλη καθυστέρηση δεν υπάρχει έκπτωση ΔΕΠΑ, ο υπάλληλος τηλεφωνικά ανέφερε "συγνώμη, ορθογραφικό λάθος η αναφορά της έκπτωσης στο site για όλα τα τιμολόγια", η rae δεν έχει απαντήσει ακόμη κλπ. Σήμερα λοιπόν, κάθισα να συντάξω την αίτηση αμφισβήτησης λογαριασμού για να την στείλω στη ΔΕΗ και παρατηρώντας στον λογαριασμό μου την τιμή χρέωσης παρατηρώ τιμή ανά kWh 0,05. Ψάχνω από εδώ, ψάχνω από εκεί, άκρη δεν βγάζω. Δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει. Κάποια ιδέα; Έχει συμβεί και σε άλλον; Υπενθυμίζω η αίτηση που έκανα για το gascontrol ήταν 05/08/2022, με τιμή 0,125/kWh. Μήπως μας έβαλαν τη έκπτωση ΔΕΠΑ, αλλά δεν την αναφέρουν και την υπολογίζουν απευθείας;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Screenshot 2023-03-05 at 08.50.57.png

Επεξ/σία από libertini
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, libertini είπε

Καλημέρα στην παρέα. Παθούσα της ΔΕΗ και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα myhome gas control με τιμή Αυγούστου '22, δηλαδή 0,125/kWh. Τα γνωστά και σ'εμένα, δηαλαδή στον λογαριασμό που έλαβα με μεγάλη καθυστέρηση δεν υπάρχει έκπτωση ΔΕΠΑ, ο υπάλληλος τηλεφωνικά ανέφερε "συγνώμη, ορθογραφικό λάθος η αναφορά της έκπτωσης στο site για όλα τα τιμολόγια", η rae δεν έχει απαντήσει ακόμη κλπ. Σήμερα λοιπόν, κάθισα να συντάξω την αίτηση αμφισβήτησης λογαριασμού για να την στείλω στη ΔΕΗ και παρατηρώντας στον λογαριασμό μου την τιμή χρέωσης παρατηρώ τιμή ανά kWh 0,05. Ψάχνω από εδώ, ψάχνω από εκεί, άκρη δεν βγάζω. Δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει. Κάποια ιδέα; Έχει συμβεί και σε άλλον; Υπενθυμίζω η αίτηση που έκανα για το gascontrol ήταν 05/08/2022, με τιμή 0,125/kWh. Μήπως μας έβαλαν τη έκπτωση ΔΕΠΑ, αλλά δεν την αναφέρουν και την υπολογίζουν απευθείας;

Και άλλων εδώ μέσα τον έβαλλαν στο 0,025, μια χαρά είσαι. Θα κάναν λάθος εκεί στην ΔΕΗ, δεν είναι το πρώτο.

• Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, libertini είπε

κατα λάθος σε βάλανε στο προηγούμενο 0,05 , μια χαρά σου έκατσε το μπάχαλο που επικρατεί 😁

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Διαχειριστής στην πολυκατοικία με ρωτάει αν ξέρω (τι να του πω...) πώς και υπάρχει τόσο μεγάλη χρέωση από τον Ήρων σε πρόγραμμα Gas Share Flex , ενώ ακούει για ιστορικά χαμηλές τιμές σε φυσικό αέριο. Παραθέτω τον λογαριασμό. Ανεβάσανε την κιλοβατώρα τον Ιανουάριο;;;

fa.jpg

Επεξ/σία από Phobetor
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Phobetor είπε

Καλησπέρα. Διαχειριστής στην πολυκατοικία με ρωτάει αν ξέρω (τι να του πω...) πώς και υπάρχει τόσο μεγάλη χρέωση από τον Ήρων σε πρόγραμμα Gas Share Flex , ενώ ακούει για ιστορικά χαμηλές τιμές σε φυσικό αέριο. Παραθέτω τον λογαριασμό. Ανεβάσανε την κιλοβατώρα τον Ιανουάριο;;;

fa.jpg

Στον Ηρων βγάζουν τις τιμές όπως τους αρέσει,τιμολογούν πολύ παραπάνω από την τιμή του ttf δες για να καταλάβεις διαφορά 

https://www.dei.gr/media/nnoijsvh/istorikes-times-ttf-final-design.pdf

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, tollisth είπε

Στον Ηρων βγάζουν τις τιμές όπως τους αρέσει,τιμολογούν πολύ παραπάνω από την τιμή του ttf δες για να καταλάβεις διαφορά 

https://www.dei.gr/media/nnoijsvh/istorikes-times-ttf-final-design.pdf

Το κατάλαβα, στο "ttf" του Ήρων έχουν 45% "έκπτωση", δηλαδή για τον Ιανουάριο το 0,2311 βγαίνει 0,127, κοντά σε αυτόν της ΔΕΗ.

Βλέπω ότι η ΔΕΗ αναφέρει για Φεβρουάριο και Μάρτιο μεγάλη πτώση, θα ισχύσει και για τον Ήρων;;;

Έτσι γίνεται η μετατροπή, 11,7 κιλοβατώρες ανά κ.μ.;;;

Επεξ/σία από Phobetor
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, Phobetor είπε

fa.jpg

ιστορικά χαμηλά απο Φεβρουάριο = 5 φορές πιο πάνω σε σχέση πριν τις αυξήσεις απο πέρυσι

φέτος όποιος δεν ήταν σε φθηνό σταθερό τσουρουφλίστηκε όπως και πέρυσι

Επίσης το πρόγραμμα που είστε είναι με άγνωστη τιμή προμήθειας και ο Ηρών βαρά όσα του λείπουν

Η Φυσικό Αέριο και αυτή έχει άγνωστη τιμή προμήθειας αλλά νορμάλ πιο φθηνές τιμές

21 λεπτά πριν, Phobetor είπε

Βλέπω ότι η ΔΕΗ αναφέρει για Φεβρουάριο και Μάρτιο μεγάλη πτώση, θα ισχύσει και για τον Ήρων;;;

ανάλογα τα κέφια της εταιρίας

21 λεπτά πριν, Phobetor είπε

11.5-11,7 περίπου , αλλάζει ανα μήνα ανάλογα τη θερμογόνου δύναμη του αερίου που εισάγεται

edit δες πχ το λινκ

https://zenith.gr/media/ihiny4c4/ανωτέρα-θερμογόνος-δύναμη.pdf

edit2 είναι παλιές τιμές αλλά περίπου παίρνεις μια ιδέα

Επεξ/σία από korakios
link
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Phobetor είπε

Άγνωστο 

10 λεπτά πριν, Phobetor είπε

11,3 χ κυβικά

Δημοσ.
10 ώρες πριν, libertini είπε

Μην μιλάς μην κουνιεσε, είσαι κολοφαρδος, 0,05 όταν πόσος κόσμος το φυσά κ δεν κρυωνει

Δημοσ.
15 ώρες πριν, korakios είπε

κατα λάθος σε βάλανε στο προηγούμενο 0,05 , μια χαρά σου έκατσε το μπάχαλο που επικρατεί 😁

Μακάρι να ερχόταν στην ώρα του ο λογαριασμός για να το γνώριζα νωρίτερα, 1η Φλεβάρη μπήκα σε κυμαινόμενο…. 😤😣

Δημοσ.

Τελικά πληρώνουμε τον λογαριασμό της ΔΕΗ που ΔΕΝ περιλαμβάνει την έκπτωση ΔΕΠΑ; 

Η να περιμένουμε επανέκδοση του; 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...