ekrepali Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, kariolikos είπε Καλημέρα , πρώτη φορά σε σπίτι με αυτόνομη εγκατάσταση αερίου. Η ιδιοκτήτρια έχει την μέχρι τώρα συμβόλαιο με την εταιρία Φυσικό Αέριο, μπήκα στο σαιτ τους και δεν είδα τιμές χρέωσης,οπότε δεν κοιτάω κατα κει.Τείνω προς ΔΕΗ, (επειδή αυτήν ξέρεις αυτήν εμπιστεύεσαι) κ διαβάζω από εσάς και για ΕΛΙΝ.Διαβάζω ότι η ΔΕΗ καθυστερεί να εκδόσει λογαριασμούς, αν και πηγαίνοντας απο εκεί για να κάνω το συμβόλαιο του ρεύματος μου είπε η υπάλληλος ότι σιγά σιγά το φτιάχνουνε.. Μπορείτε σας παρακαλώ να προτείνετε κάποιο προγραμμα ? Zήτα τους τελευταίους λογαριασμούς να δούμε πόσο χρεώνουν τιμή προμήθειας, χρέωση μεταφοράς κλπ. Γιατί άλλα γράφουν στο site, άλλα στον τιμοκατάλογο, άλλα λένε στο chat... επικρατεί ένα μπάχαλο. Ίσως και να είναι φτηνότερη από Ελίν, αλλά πρέπει να γίνει σύγκριση από λογαριασμούς. Η ΔΕΗ είναι καλή περίπτωση επειδή έχει χαμηλή τιμή και δώρο το 50άρικο... αλλά το τμήμα μηχανογράφησης είναι μπουρδέλο. Αν είσαι τυχερός και βγαίνουν οι λογαριασμοί στην ώρα τους, καλώς. Αν όχι, τότε μπορεί να τους παρακαλάς επί 1 χρόνο να βγάλουν λογαριασμό και θα σου έρθουν όλα μαζεμένα.
kariolikos Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Ευχαριστώ.Θα ανεβάσω κανα δυο λογαριασμούς που έχω δικούς της να δουμε χρεώσεις λιγο αργοτερα
ekrepali Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 6 ώρες πριν, kariolikos είπε Ευχαριστώ.Θα ανεβάσω κανα δυο λογαριασμούς που έχω δικούς της να δουμε χρεώσεις λιγο αργοτερα Kαι γράψε πιο πρόγραμμα είναι... το πλήρες ή το πλήρες extra.
george_008 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Καλησπέρα, έχω σταθερό πρόγραμμα στην ζενιθ με 0.87 λεπτά την κιλοβατώρα και συμβόλαιο μέχρι τον Νοέμβριο. Απ ότι είδα σε λογαριασμό αλλού προσώπου που είναι στην ζενιθ στο πρόγραμμα plus τον Απρίλιο είχε χρέωση περίπου 0.45. Θα μπορέσω να το μετατρεψω σε κυμαινόμενο; Στο site γράφει χωρίς δεσμευση, στο ecxel λέει 24 μήνες, υπάρχει κάποια παγίδα;
ekrepali Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 4 ώρες πριν, george_008 είπε Καλησπέρα, έχω σταθερό πρόγραμμα στην ζενιθ με 0.87 λεπτά την κιλοβατώρα και συμβόλαιο μέχρι τον Νοέμβριο. Απ ότι είδα σε λογαριασμό αλλού προσώπου που είναι στην ζενιθ στο πρόγραμμα plus τον Απρίλιο είχε χρέωση περίπου 0.45. Θα μπορέσω να το μετατρεψω σε κυμαινόμενο; Στο site γράφει χωρίς δεσμευση, στο ecxel λέει 24 μήνες, υπάρχει κάποια παγίδα; Κατ'αρχάς αν σπάσεις το Fix θα πληρώσεις ρήτρα 40 ευρώ + ΦΠΑ, δηλαδή 50 ευρώ. Εκτός κι αν καταφέρεις τηλεφωνικά (με ηχογράφηση) να συμφωνήσεις να μη χρεωθεί η ρήτρα... δε νομίζω ότι θα τα καταφέρεις. Απο κει και πέρα εξαρτάται πιο πρόγραμμα θες να βάλεις. Το Star και το Easy έχουν συμφωνημένη παραπλανητική τιμή συν ρήτρα αναπροσαρμογής, έχει αναφερθεί από συμφορουμήτες ότι δε μπαίνουν επιδοτήσεις της ΔΕΠΑ. Το Plus έχει 100 ευρώ συνδρομή για 24 μήνες την οποία πληρώνεις προκαταβολικά, κι αν θες να φύγεις δε τη παίρνεις πίσω. To Νοw έχει ρήτρα αποδέσμευσης. Γνώμη μου είναι αν μπεις στη διαδικασία να σπάσεις το Fix και να πληρώσεις 50 ευρώ ρήτρα, να πας Ελίν που είναι αορίστου για να έχεις ευελιξία επιλογής προγραμμάτων το προσεχές διάστημα. 1
korakios Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Στις 8/5/2023 στις 9:57 ΠΜ, kariolikos είπε Καλημέρα , πρώτη φορά σε σπίτι με αυτόνομη εγκατάσταση αερίου. Η ιδιοκτήτρια έχει την μέχρι τώρα συμβόλαιο με την εταιρία Φυσικό Αέριο, μπήκα στο σαιτ τους και δεν είδα τιμές χρέωσης,οπότε δεν κοιτάω κατα κει.Τείνω προς ΔΕΗ, (επειδή αυτήν ξέρεις αυτήν εμπιστεύεσαι) κ διαβάζω από εσάς και για ΕΛΙΝ.Διαβάζω ότι η ΔΕΗ καθυστερεί να εκδόσει λογαριασμούς, αν και πηγαίνοντας απο εκεί για να κάνω το συμβόλαιο του ρεύματος μου είπε η υπάλληλος ότι σιγά σιγά το φτιάχνουνε.. Μπορείτε σας παρακαλώ να προτείνετε κάποιο προγραμμα ? γνώμη μου είναι να αποφύγεις τη ΔΕΗ μιας και είναι μακράν η χειρότερη στο θέμα υπηρεσιών . Αν τύχει στραβή δε βγάζεις άκρη Για τη ΦΑ , όντως έχει χαμηλές τιμές αλλά απο εξυπηρέτηση πάσχει . (φαντάσου μου απαντήσανε σε email μετά απο τρίμηνο , συν τα όσα ανέφερε ο ekrepali) Τις τιμές τις βγάζουν αρκετά καθυστερημένα , στο excel υπάρχει λινκ κάτω στο ιστορικό τιμών που σε πάει εκεί https://www.fysikoaerioellados.gr/commodity/ti-einai-to-fysiko-aerio/ και πατάς στην καρτέλα " τιμολογιακή πολιτική " και μετά "Δείτε τις τιμές του Φυσικού Αερίου για Ιδιώτες αναλυτικά " και στο pdf κοιτάς το "Τιμολόγια Οικιακού Τομέα" +1 για Ελίν και βλέπεις απο τέλος καλοκαιριού τι παίζει , αν θες στη ΦΑ , μην υπογράψεις το εξτρα (δες λινκ του excel στα αντίστοιχα σχόλια) 1
tzitzikas2 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 15 λεπτά πριν, korakios είπε γνώμη μου είναι να αποφύγεις τη ΔΕΗ μιας και είναι μακράν η χειρότερη στο θέμα υπηρεσιών . Αν τύχει στραβή δε βγάζεις άκρη Για τη ΦΑ , όντως έχει χαμηλές τιμές αλλά απο εξυπηρέτηση πάσχει . (φαντάσου μου απαντήσανε σε email μετά απο τρίμηνο , συν τα όσα ανέφερε ο ekrepali) Τις τιμές τις βγάζουν αρκετά καθυστερημένα , στο excel υπάρχει λινκ κάτω στο ιστορικό τιμών που σε πάει εκεί https://www.fysikoaerioellados.gr/commodity/ti-einai-to-fysiko-aerio/ και πατάς στην καρτέλα " τιμολογιακή πολιτική " και μετά "Δείτε τις τιμές του Φυσικού Αερίου για Ιδιώτες αναλυτικά " και στο pdf κοιτάς το "Τιμολόγια Οικιακού Τομέα" +1 για Ελίν και βλέπεις απο τέλος καλοκαιριού τι παίζει , αν θες στη ΦΑ , μην υπογράψεις το εξτρα (δες λινκ του excel στα αντίστοιχα σχόλια) ΔΕΗ και ξερό ψωμί λολ. Αφού δρομολογήθηκε το θέμα των λογαριασμών δεν το κουνάω από ΔΕΗ. 1
ekrepali Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 13 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε ΔΕΗ και ξερό ψωμί λολ. Αφού δρομολογήθηκε το θέμα των λογαριασμών δεν το κουνάω από ΔΕΗ. Εσύ δεν έγραψες στο topic του επιδόματος θέρμανσης ότι ακόμα δε πήρες λογαριασμό; 1
korakios Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 21 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε ΔΕΗ και ξερό ψωμί λολ. Αφού δρομολογήθηκε το θέμα των λογαριασμών δεν το κουνάω από ΔΕΗ. περι ορέξεως ..... ο καθένας μαζεύει πληροφορίες και κινείται όπως καταλαβαίνει 1
kariolikos Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Στις 8/5/2023 στις 2:37 ΜΜ, kariolikos είπε Ευχαριστώ.Θα ανεβάσω κανα δυο λογαριασμούς που έχω δικούς της να δουμε χρεώσεις λιγο αργοτερα Οι λογαριασμοί είναι μηδενικοί φάση, επειδή το σπίτι ήταν κλειστό για καιρό και δεν είχε κατανάλωση και δεν έχω πρόσβαση σε πιο προηγούμενους 😒
kariolikos Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 8/5/2023 στις 12:18 ΜΜ, ekrepali είπε Η ΔΕΗ είναι καλή περίπτωση επειδή έχει χαμηλή τιμή και δώρο το 50άρικο... Στις 2/5/2023 στις 9:43 ΜΜ, ekrepali είπε Από πρόσφατους λογαριασμούς που έχουν αναρτηθεί από συμφορουμήτες... όσοι πήγανε αορίστου στη ΔΕΗ χρεώνονται στην αρχική τιμή του παλιού Benefit, δηλαδή ΤΤF+0.04... δηλαδή πανάκριβα. @ekrepali Το TTF+0.04 θεωρείται ακριβό ή φτηνό αέριο ? Ρωτώ γιατί μου το προτείνεις. Ίδια δεν είναι η χρέωση με το τωρινό Gas Benefit ? Συγνώμη αν δεν καταλαβαίνω κάτι Επεξ/σία 11 Μαΐου 2023 από kariolikos
marmagia Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 13 minutes ago, kariolikos said: Στις 2/5/2023 στις 9:43 ΜΜ, ekrepali είπε Από πρόσφατους λογαριασμούς που έχουν αναρτηθεί από συμφορουμήτες... όσοι πήγανε αορίστου στη ΔΕΗ χρεώνονται στην αρχική τιμή του παλιού Benefit, δηλαδή ΤΤF+0.04... δηλαδή πανάκριβα. Το TTF+0.04 θεωρείται ακριβό ή φτηνό αέριο ? Ρωτώ γιατί μου το προτείνεις. Ίδια δεν είναι η χρέωση με το τωρινό Gas Benefit ? Συγνώμη αν δεν καταλαβαίνω κάτι Το πρόβλημα του έγκειται στην εξυπηρέτηση ΔΕΗ που δεν είναι ο,τι καλύτερο. Κατά τ´αλλα το προγραμμα είναι πολύ ανταγωνιστικό, ίσως και το ανταγωνιστικότερο και πλέον το θέμα των λογαριασμών λύθηκε. Όποτε κατά την δίκη μου άποψη δεν έχει λόγο κάποιος να πάει σε μια εταιρία όπως πχ η ελιν που είναι ακριβότερη (όλα πλην του comfort που όμως έχει 12€ το μήνα πάγιο) απλά και μόνο γιατί δεν γουστάρει την ΔΕΗ από την στιγμή που πλέον λογαριασμούς λαμβάνει κανονικά. Η φυσικό αεριο αυτή τη περίοδο είναι όντως οικονομική αλλά από εκεί και πέρα όμως είναι σκιώδης / άγνωστος ο τρόπος υπολογισμού της τιμής προμήθειας Επεξ/σία 11 Μαΐου 2023 από marmagia 2 1
The_Judas Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) με έχουν χρεώσει το παλιό ή το νέο benefit από 5/4 - 6/4; μέχρι 4/4 είχα το fix με 0.05. Επεξ/σία 11 Μαΐου 2023 από The_Judas
ekrepali Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, The_Judas είπε με έχουν χρεώσει το παλιό ή το νέο benefit από 5/4 - 6/4; μέχρι 4/4 είχα το fix με 0.05. Έχει αναφερθεί πολλές φορές... αντί να χρεώνουν αορίστου με το καινούργιο benefit, χρεώνουν αορίστου με το παλιό benefit στην αρχική τιμή (πανάκριβα) δηλαδή ΤΤF +0,04 Στις 13/4/2023 στις 2:48 ΜΜ, ekrepali είπε Σου ξαναλέω και πάλι... συμφορουμήτης είχε το παλιό benefit και η 2ετία του έληξε μετά τις 30/10/22. Αντί εν συνεχεία να χρεωθεί αορίστου στο ισχύον κυμαινόμενο (νέο benefit με 1x03*TTF + 0.004) χρεώθηκε αορίστου στου παλιό benefit με TTF+0.04. Αν εσύ έχεις εμπιστοσύνη στη ΔΕΗ ότι έχει φτιάξει τη μηχανογράφηση ώστε όσοι είναι αορίστου από δω και στο εξής να χρεώνονται στο νέο benefit και όχι στο παλιό, τότε ΟΚ. Δε ξέρω αν σε κανέναν έγινε διόρθωση...
marmagia Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 1 hour ago, The_Judas said: με έχουν χρεώσει το παλιό ή το νέο benefit από 5/4 - 6/4; μέχρι 4/4 είχα το fix με 0.05. Για τον Απρίλιο η τιμή 0,04933 είναι η σωστή με βάση το νέο benefit (από 1/11 και έπειτα όπως θα έπρεπε). Το ttf Απριλίου ήταν 0,044013 άρα 1,03χ 0,044013+ 0,004= 0,04933 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις