Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Tώρα το TTF είναι 0.037, θα πάει η τελική της protergia 0.047

Η Eλίν που έχει προμήθεια 0.0112, θα πάει η τελική 0.0482

Υπάρχουν και οι διαφορές στα πάγια που λαμβάνεις υπόψιν κλπ... τσέκαρε το excel του κοράκιου

Αυτή τη στιγμή το φτηνότερο με διαφορά είναι το double flex του ΗΡΩΝ, αλλά η εξυπηρέτηση είναι τραγική...

Προσπαθώ να βρω τη τιμολογιακη πολιτική της "φυσικό αέριο", αλλά δε βλέπω κάπου να γράφει για TTF και ποσοστο κάτι πχ

• Απαντ. 15,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, efthimis20 είπε

Προσπαθώ να βρω τη τιμολογιακη πολιτική της "φυσικό αέριο", αλλά δε βλέπω κάπου να γράφει για TTF και ποσοστο κάτι πχ

Στις 18/10/2022 στις 9:33 ΜΜ, korakios είπε

Τα τελευταία προγράμματα που έχουν στη 2η στήλη το "?Προμήθεια?" είναι προγράμματα που έχουν άγνωστο τρόπο υπολογισμού , και η τιμή κιλοβατώρας βγαίνει απο το ιστορικό τιμών του κάθε προγράμματος και φυσικά δεν είναι ακριβείας ο υπολογισμός αλλά κατ'εκτίμηση .

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, efthimis20 είπε

Τι πιστεύεις δλδ ότι σημαίνει η άγνωστη αυτή τιμολογια πολιτικη? 

οτι είναι άγνωστη 😛

δλδ ανάλογα τα κέφια μπορούν να βαρέσουν όσα τους λείπουν τους επόμενους μήνες (ή και όχι)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kxtsao είπε

προκαταβάλω την εγγύηση ή βάζω πάγια εντολή ώστε να γλυτώσω αυτό το έξοδο?

τί λέει η εμπειρία εδώ?

η παγια ειναι η καλυτερη λυση,γιατι να πληρωνεις παραπανω λεφτα

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kxtsao είπε

προκαταβάλω την εγγύηση ή βάζω πάγια εντολή ώστε να γλυτώσω αυτό το έξοδο?

17 λεπτά πριν, vagos789 είπε

η παγια ειναι η καλυτερη λυση,γιατι να πληρωνεις παραπανω λεφτα

έξοδο ή παραπάνω δεν πληρώνεις με την έννοια οτι επιστρέφεται ,

η πάγια έχει την "παγίδα" οτι μπορεί να κάνουν λάθος τιμολόγηση και μέχρι να το καταλάβεις / γίνει διόρθωση να τραβήξει τα λεφτά

απο την άλλη γλυτώνεις το αρχικό ποσό , καθως και τυχών καθυστέρηση επιστροφής όταν πας αλλού , με καθυστέρηση πιστωτικού τελικού

ο καθένας όπως βολεύεται , δεν υπάρχει κάτι στάνταρ

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι, έξοδο με την έννοια θα πληρωθεί αρχικά στον 1ο λογαριασμό

απ την άλλη, έχει την άμεση εξόφληση και σε περίπτωση λάθους στην έκδοση, γίνεται μπέρδεμα μέχρι να ξεκαθαριστεί όλο αυτό

ειπώθηκε παραπάνω ότι η ήρων είναι με διαφορά η πιο φθηνή περίπτωση, αλλά δεν έχει ξεκάθαρο τρόπο υπολογισμού τελικής αξίας της kwh

Επεξ/σία από kxtsao
Δημοσ.

Yπάρχει και συμφορουμήτης που έβαλε πάγια και μετά το ξέχασε, πλήρωσε κανονικά, τράβηξε κι η πάγια... και τώρα του χρωστάει η Ελίν κάνα 100ρικο. Δε θυμάμαι το όνομα του... 🙄

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/9/2023 στις 7:29 ΜΜ, korakios είπε

επιλέγεις ανάμεσα στα

1. δέσμευση 24μηνη και παίρνεις 50€ δώρο

2. το αφήνεις αορίστου και κοιτάς μήπως βγει καλύτερο πρόγραμμα

και στις 2 περιπτώσεις πας με τιμολόγηση του benefit

Ειμαι ακριβως σε αυτο το σημειο. Βρισκομαι στη φαση 2, δηλαδη ειναι αοριστου. Αλλα λεω να κανω την 24μηνη για να παρω το 50αρι. Η τιμη-εξισωση της ΔΕΗ για την τιμη ειναι σιγουρα η καλυτερη που παιζει αυτη τη στιγμη, αν εξαιρεσω τους παροχους που δε μας λενε πως υπολογιζουν την προμηθεια (τους οποιους ξεγραφω κατευθειαν λογω αυτου, μπορει μια ωραια μερα να τα αλλαξουν ολα). Δε βρισκω ρεαλιστικο λογο μαλλον να μη δεσμευτω. Υπαρχει περιπτωση να βγουν σταθερα προγραμματα που να ειναι και πιο συμφεροντα απο αυτα με βαση το TTF? Το θεωρω απιθανο οτι θα κανει καποια εταιρια με οσα γιναν περσι-προπερσι. Ακομη κι αν δωσουν σταθερα, θα ειναι μαλλον πολυ ανεβασμενα σε σχεση με το κυμαινομενο για να ειναι καλυμμενοι. Μετα, το να δωσουν καποιο κυμαινομενο προγραμμα που να ειναι χαμηλοτερο του TTF και να μην ειναι απατη ή να μη κρυβεται κατι στα μικρα γραμματα, θεωρω αποκλειεται. Οποτε τι μενει, να βγαλει καποιος προγραμμα πιο καλο απο το 1,03*TTF+0,004 + 5 ευρω.. Ε ποσο καλυτερο να ειναι?? Δυσκολο.

Κανουμε ολοι τους μαντες βεβαια εδω, δε ξερουμε τι θα γινει με το TTF, αλλα αν καποιος εχει καποια σκεψη για κατι που θα μπορουσε να προκυψει προς το συμφερον μας και δε το σκεφτομαι, ας το ριξει. 

Επεξ/σία από petrox21
  • Like 1
Δημοσ.

Εγώ θα το αφήσω αορίστου για να έχω την επιλογή να φύγω αζημίως εάν θελήσω. Έτσι και αλλιώς έχει 12μηνη διάρκεια οπότε ο τύπος υπολογισμού του benefit είναι κλειδωμένος για 1 χρόνο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 minutes ago, petrox21 said:

Ειμαι ακριβως σε αυτο το σημειο. Βρισκομαι στη φαση 2, δηλαδη ειναι αοριστου. Αλλα λεω να κανω την 24μηνη για να παρω το 50αρι. Η τιμη-εξισωση της ΔΕΗ για την τιμη ειναι σιγουρα η καλυτερη που παιζει αυτη τη στιγμη, αν εξαιρεσω τους παροχους που δε μας λενε πως υπολογιζουν την προμηθεια (τους οποιους ξεγραφω κατευθειαν λογω αυτου, μπορει μια ωραια μερα να τα αλλαξουν ολα). Δε βρισκω ρεαλιστικο λογο μαλλον να μη δεσμευτω. Υπαρχει περιπτωση να βγουν σταθερα προγραμματα που να ειναι και πιο συμφεροντα απο αυτα με βαση το TTF? Το θεωρω απιθανο οτι θα κανει καποια εταιρια με οσα γιναν περσι-προπερσι. Ακομη κι αν δωσουν σταθερα, θα ειναι μαλλον πολυ ανεβασμενα σε σχεση με το κυμαινομενο για να ειναι καλυμμενοι. Μετα, το να δωσουν καποιο κυμαινομενο προγραμμα που να ειναι χαμηλοτερο του TTF και να μην ειναι απατη ή να μη κρυβεται κατι στα μικρα γραμματα, θεωρω αποκλειεται. Οποτε τι μενει, να βγαλει καποιος προγραμμα πιο καλο απο το 1,03*TTF+0,004 + 5 ευρω.. Ε ποσο καλυτερο να ειναι?? Δυσκολο.

Κανουμε ολοι τους μαντες βεβαια εδω, δε ξερουμε τι θα γινει με το TTF, αλλα αν καποιος εχει καποια σκεψη για κατι που θα μπορουσε να προκυψει προς το συμφερον μας και δε το σκεφτομαι, ας το ριξει. 

Αυτή τη κουβέντα είχα σήμερα το πρωί. Και εγώ είμαι πλέον σε αοριστου στη ΔΕΗ. Πλέον προβλήματα λογαριασμών κλπ έχουν λυθεί. Μάλιστα μου έκανε εντύπωση ότι μαζικά έδωσε λύσεις/απαντήσεις σε αιτήματα ανοιχτά καιρό που η προηγούμενη αρμόδια υπάλληλος δεν ασχολούνταν. Πχ είχα ζητήσει την υπογεγραμμένη σύμβαση από όταν φαντάσου υπήρχε σταθερό στη ΔΕΗ. Με έγραφε η προηγούμενη γνωστή σε εμάς κυρια. Κάποια άλλη πλέον βρίσκεται στη θέση της και απάντησε πληρέστατα, μου επισύναψε ότι ζητούσα και μου τηλεφώνησε να δει αν είμαι ικανοποιημένη.

οποτε το θέμα της εξυπηρέτησης πλέον που πέρσι ήταν πρόβλημα φέτος λύθηκε. Από θέμα κόστους τώρα. Πράγματι είναι οριακά ακριβότερη από τη φυσικό αεριο. Τους χειμερινούς μήνες βασικά, γιατί από το φεβρουαριο νομίζω (αν δε κάνω λάθος, δεν έχω τι χαρτί που σημείωνα το πρωί μπροστά μου) άρχισε πάλι να είναι φθηνότερη η ΔΕΗ από την ΦΑ. Υποψιάζομαι ότι η ΦΑ πρέπει να χρησιμοποιεί αρκετό υγροποιημένο η αγορές μελλοντικής εκπλήρωσης σε συγκεκριμένες ποσότητες για αυτό και δεν μπορεί να τιμολογήσει με ακρίβεια βάσει TTF αλλά και πάλι δε το ξέρω υποθέσεις κάνω. Και τώρα αλλά και παλιότερα που ήμουν πελάτης τους δεν έγδερναν και ήταν τυπικότατοι σε όλα τους. Και στις εκπτώσεις, και στην επιστροφή εγγυησης και σε διαχείριση παραπόνου για λάθος χρέωση.

σκεφτομουν λοιπόν, τι κάνω; Κάνω ανανέωση ώστε να "κλείδωσω" 50 αρικο σε ΔΕΗ και τρόπο υπολογισμού χρέωσης; Μένω σε αοριστου και βλέπουμε; Πάω ΦΑ; Μάλλον κατέληξα ότι θα μείνω στο αοριστου και αν δω από Οκτώβριο/Νοέμβριο ότι ξεφεύγει πολύ η χρέωση της ΔΕΗ έναντι της ΦΑ αλλάζω εταιρία τότε. το 24μηνο μου πέφτει πολύ σαν δέσμευση να πω την αλήθεια και ειδικά σε ένα κυμαινόμενο πρόγραμμα. Από την άλλη με πολύ τσαπατσούλικη ματια γιατί θα έφευγα είδα ότι άλλαξε το pdf η ΦΑ και δίνει τιμή κιλοβατώρας με όλες τις λοιπές χρεώσεις όχι σκέτο προμήθειας όπως έκανε μέχρι πριν κανα 20 ημερο

Επεξ/σία από marmagia
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

9 hours ago, ekrepali said:

Yπάρχει και συμφορουμήτης που έβαλε πάγια και μετά το ξέχασε, πλήρωσε κανονικά, τράβηξε κι η πάγια... και τώρα του χρωστάει η Ελίν κάνα 100ρικο. Δε θυμάμαι το όνομα του... 🙄

Eπιτέλους βγήκε ο τελικός σήμερα... 😝

Spoiler

4.jpg.177f1a3ed57e12fe6be7d1383e5edd81.jpg

edit: Άκυρο, δεν είναι τελικός. 14/8 έφυγα. Φτου!!! Το μαρτύριο συνεχίζεται!

Spoiler

444.jpg.e7d2eb4ca07b01953cb9cecb1c58c5d1.jpg.5a2cbd4f2d66e8228945d23fc2bc6e7c.jpg

Επεξ/σία από ekrepali
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, dasnowy είπε

Εγώ θα το αφήσω αορίστου για να έχω την επιλογή να φύγω αζημίως εάν θελήσω. Έτσι και αλλιώς έχει 12μηνη διάρκεια οπότε ο τύπος υπολογισμού του benefit είναι κλειδωμένος για 1 χρόνο. 

24μηνη διάρκεια/δέσμευση

edit όντως 12μηνη διάρκεια μιας και είναι ανανέωση που δεν το πρόσεξα

Επεξ/σία από korakios
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...