Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 15,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Trikala_city είπε

Και εγώ αυτό σκέφτομαι.

Το θέμα είναι αν όσοι έχουμε 1,03 x Τιμή TTF* +0,004 benefit για 24 μήνες και ας πούμε πάμε σε κοντρόλ, εάν μόλις.ληξει το δωδεκαμηνο.θα έχουμε μετά πάλι 1,03 x Τιμή TTF* +0,004 ή θα μας φορτώσουν κάτι χειρότερο.

Δημοσ.

Ο τύπος της ΔΕΗ ειναι 1,03 x Τιμή TTF* +0,004

Εστω οτι το ΤΤΦ ειναι 0,50 με τον παραπανω τυπο η τελικη τιμη βγαινει 0,519 δηλαδη σχεδον το ιδιο με το TTF.

Υπολογιζω κάτι λαθος?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, nikos121 είπε

Εστω οτι το ΤΤΦ ειναι 0,50 με τον παραπανω τυπο η τελικη τιμη βγαινει 0,519 δηλαδη σχεδον το ιδιο με το TTF.

Υπολογιζω κάτι λαθος?

Οχι. Αν το ttf  είναι ΑΚΡΙΒΩΣ 50, τόσο θα είναι η τελική τιμή.  Αν ανέβει το ttf στο 50+ , θα συμφέρει το σταθερό, αν το ttf τελικά είναι κάτω από 50, θα συμφέρει το κυμαινόμενο.

Από εκει και πέρα είναι καθαρά απόφαση του καθενός, τι είναι σημαντικότερο για αυτόν. Η ασφάλεια που προσφέρει μια σταθερή τιμή ή ο φόβος μήπως το ttf πέσει και τελικά βγει χαμένος.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, nikos121 είπε

Υπολογιζω κάτι λαθος?

1.03*0.05+0.004=0.055

Δημοσ.

Δοκίμασε κάποιος να φύγει από το συμβόλαιο gas benefit για να πάει σε control;

Ισχύει το τέλος πρόωρης αποχώρησης ή όχι;

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Δοκίμασε κάποιος να φύγει από το συμβόλαιο gas benefit για να πάει σε control;

Ισχύει το τέλος πρόωρης αποχώρησης ή όχι;

οχι αλλαζεις χωρις να πληρωσεις τιποτε

Δημοσ.

Καλημερα παιδια!!

Ημουν στο gas control με τα 0.05.

Το αφησα εληξε περσι χωρις να κανω ανανεωση κατι και πηγα αυτοματα στο myhomegasbenefit το οποιο βλεπω οτι ληγει στις 17/12/23.

Το control που εχει τωρα η δεη ειναι 0.051?

Αξιζει να παμε??

Εαν ναι πως γινεται η μεταβαση?

Επισης το benefit που εχουν ειναι το ιδιο με αυτο που ειμαι εγω τωρα?

Ευχαριστω πολυ και συγγνωμη για τις πολλες ερωτησεις!

Δημοσ.

Για το φυσικό αέριο οικιακό πλήρες κοιτάει κανείς?Εγώ μάλλον προς τα εκεί κλείνω.Ήμουν σε αυτούς 10 χρόνια χωρίς προβλήματα,άλλαξα πέρυσι στο σταθερό της ΔΕΗ με τα 0,125  και τώρα που πέρασε το δωδεκάμηνο μάλλον θα επιστρέψω.Κοιτώντας τις τιμές τους για τους προηγούμενους μήνες μου φαίνονται αρκετά νορμάλ και όχι πολύ μακριά από το ttf.Δεν είδα τίποτα τρελές διαφορές σε κάποιον από τους χειμερινούς μήνες.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, vagmouk είπε

Για το φυσικό αέριο οικιακό πλήρες κοιτάει κανείς?Εγώ μάλλον προς τα εκεί κλείνω.Ήμουν σε αυτούς 10 χρόνια χωρίς προβλήματα,άλλαξα πέρυσι στο σταθερό της ΔΕΗ με τα 0,125  και τώρα που πέρασε το δωδεκάμηνο μάλλον θα επιστρέψω.Κοιτώντας τις τιμές τους για τους προηγούμενους μήνες μου φαίνονται αρκετά νορμάλ και όχι πολύ μακριά από το ttf.Δεν είδα τίποτα τρελές διαφορές σε κάποιον από τους χειμερινούς μήνες.

εχει βγαλει αλλο control η δεη με 0.051 επισεις και benefit ειναι καλο

22 λεπτά πριν, johnnyman είπε

Καλημερα παιδια!!

Ημουν στο gas control με τα 0.05.

Το αφησα εληξε περσι χωρις να κανω ανανεωση κατι και πηγα αυτοματα στο myhomegasbenefit το οποιο βλεπω οτι ληγει στις 17/12/23.

Το control που εχει τωρα η δεη ειναι 0.051?

Αξιζει να παμε??

Εαν ναι πως γινεται η μεταβαση?

Επισης το benefit που εχουν ειναι το ιδιο με αυτο που ειμαι εγω τωρα?

Ευχαριστω πολυ και συγγνωμη για τις πολλες ερωτησεις!

αν θες σταθερο ειναι οκ και γω εκει πηγα απο benefit παιρνεις τηλεφωνο και το αλαζεις χωρις ποινη,  πρεπει να δεις πιο benefit εχεις τωρα εχει με αυτο 1.03xTTF+0.004

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, nikosbt είπε

εχει βγαλει αλλο control η δεη με 0.051 επισεις και benefit ειναι καλο

Ναι το έχω δει.Στο benefit αορίστου με έχουν γυρίσει τώρα.Απλά όπως τα βάζω κάτω εγώ με τους δικούς μου υπολογισμούς αλλά και με τη βοήθεια του excel μου βγαίνει αρκετά οικονομικό.Συν το μηδενικό πάγιο και η απουσία δέσμευσης αλλά και η θετική μου εμπειρία τα προηγούμενα χρόνια στη ΦΑ με κάνουν να κλείνω προς αυτούς.Τώρα βέβαια αν οι τιμές το χειμώνα πάρουν την ανηφόρα.....

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vagmouk είπε

Ναι το έχω δει.Στο benefit αορίστου με έχουν γυρίσει τώρα.Απλά όπως τα βάζω κάτω εγώ με τους δικούς μου υπολογισμούς αλλά και με τη βοήθεια του excel μου βγαίνει αρκετά οικονομικό.Συν το μηδενικό πάγιο και η απουσία δέσμευσης αλλά και η θετική μου εμπειρία τα προηγούμενα χρόνια στη ΦΑ με κάνουν να κλείνω προς αυτούς.Τώρα βέβαια αν οι τιμές το χειμώνα πάρουν την ανηφόρα.....

ναι καλη ειναι και γω ημουν παλια το πα μονο για το αν θες σταθερο το control και γω το κανα για να μην εχω ανχος ολο το χειμωνα κοιτα εγω πιστευω καπου κει θα παιξει το χειμωνα απο 0..4 εως 0.06 τωρα αν γινει κανα μπαμ οπως περση.. ποιος το ξερει γι αυτο το λογο εκανα σταθερο.. να μην τρεχω ξαφνικα.. σημερα ειναι 0.043 βλεπω τις τελευτεες μερες μια ανοδο εγω πιστευω θα ανεβει και αλλο το χειμωνα το θεμα ειναι εως που

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vagmouk είπε

ια το φυσικό αέριο οικιακό πλήρες κοιτάει κανείς?

απλά το νου σου μην πας στο extra

όσο για το αν αξίζει να πας στο σταθερό της ΔΕΗ είναι καθαρά υποκειμενικό και δεν υπάρχει απάντηση

ο καθένας κινείται όπως νομίζει

1 ώρα πριν, vagmouk είπε

εγώ με τους δικούς μου υπολογισμούς αλλά και με τη βοήθεια του excel μου βγαίνει αρκετά οικονομικό.

επειδή βάσει ιστορικού τιμών σου βγάζει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ,δηλαδή είναι άγνωστο το αν τους επόμενους μήνες βαρέσει αρκετά παραπάνω απο το TTF

( και έχουν ξεμείνει οι τιμές απο τον Ιούνιο χωρίς να δημοσιεύει πρόσφατες)

Δημοσ.

Οταν είμαστε ακόμα τέλη Σεπτεμβρίου και είναι στα 0,42 περίπου δεν μπορω να φανταστώ να πέφτει μέσα στο καταχείμωνο που οι καταναλώσεις ανεβαίνουν κατά πολύ. Έστω λιγο πάνω θα πάρει. 
Άρα στο καλύτερο σενάριο αυτοί του benefit και αυτοί του κοντρολ θα πληρώνουν τα ίδια κατά 95% απλά με διαφορετικά προγράμματα απλά αυτοί του κοντρολ δεν θα έχουν το μυαλό τους να τσεκάρουν τιμές μη ξεφύγει η τιμή. 

• Like 3
Δημοσ.

Καλησπέρα! Παρέλαβα τη σύμβαση σήμερα και ειμαι στη φάση να συνδεθώ με παροχο...Να ξεκινήσω με ΔΕΗ beneffit και βλέπουμε αφού δίνουν και το 50αρικο? Δεν έχω μάθει ακόμη να διαβάζω ttf και βιάζομαι..  Στο ρεύμα ειμαι στον Ηρωνα  αλλα δε βλεπω να κερδιζω κατι ...τι λέτε?

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...