Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Ν4872/2021, Άρθρο 33, παρ 4 (και παρ5 για όσους είχαν αποχωρήσει)

Εμένα αν αρχίσουν να με χρεώνουν αναδρομικά, θα τους επισημάνω τη 5η παράγραφο... Απ'τη στιγμή που είχα φύγει, ό,τι χρωστούσα (αν χρωστούσα) θα έπρεπε να έχει εκκαθαριστεί.

δε νομίζω  μιας και ανήκει στην κατηγορία για διόρθωση

Αναφορά σε κείμενο

Άρθρο 38

Διόρθωση Λογαριασμού Κατανάλωσης

1. Ο Προμηθευτής υποχρεούται να προβαίνει άμεσα στη διόρθωση Λογαριασμών Κατανάλωσης παρελθούσης χρονικής περιόδου, στην περίπτωση που διαπιστώνεται ότι επιβλήθηκαν, για οποιοδήποτε λόγο, λανθασμένες χρεώσεις σε Πελάτη του. Εφόσον πρόκειται για λογαριασμούς που έχουν εξοφληθεί, ο Προμηθευτής οφείλει να προβαίνει σε διορθωτική χρέωση ή πίστωση, εκδίδοντας διορθωτικό λογαριασμό ή συμψηφίζοντας το σχετικό ποσό στον επόμενο τακτικό λογαριασμό.

2. Σε περίπτωση υπαιτιότητας του Προμηθευτή, όπως, ενδεικτικά, λόγω λαθών στην τιμολόγηση ή την έκδοση λογαριασμών, ο Προμηθευτής υποχρεούται να προβαίνει σε διόρθωση λογαριασμών παρελθούσης περιόδου, καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος της Σύμβασης Προμήθειας και για χρονική περίοδο δύο (2) ετών μετά τη λύση της. Τα ποσά των διορθωτικών χρεώσεων και πιστώσεων καταβάλλονται ατόκως.

Δημοσ.
4 minutes ago, korakios said:

δε νομίζω  μιας και ανήκει στην κατηγορία για διόρθωση

Θα φανεί στη πράξη. Αν δεν έβγαλαν έκτακτους λογαριασμούς σε τερματισμένες εκπροσωπήσεις, δε νομίζω να έχουν τη τεχνογνωσία να αναζητήσουν αναδρομικές χρεώσεις σε παλιά εκπροσώπηση και να τις χρεώσουν στο ΑΦΜ σε νέα εκπροσώπηση.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Θα φανεί στη πράξη. Αν δεν έβγαλαν έκτακτους λογαριασμούς σε τερματισμένες εκπροσωπήσεις, δε νομίζω να έχουν τη τεχνογνωσία να αναζητήσουν αναδρομικές χρεώσεις σε παλιά εκπροσώπηση και να τις χρεώσουν στο ΑΦΜ σε νέα εκπροσώπηση.

ικανοί είναι να βγάλουν αναδρομικά σε άτομα που έχουν φύγει , χωρίς ειδοποίηση και μετά να φαίνεται χρέος και να δώσουν εντολή διακοπής στην ΕΔΑ 😂

Δημοσ.
27 minutes ago, korakios said:

ικανοί είναι να βγάλουν αναδρομικά σε άτομα που έχουν φύγει , χωρίς ειδοποίηση και μετά να φαίνεται χρέος και να δώσουν εντολή διακοπής στην ΕΔΑ 😂

Μιας που έγραψες διακοπή... κάτι ξέχασα να απαντήσω χτες....

On 01/11/2023 at 16:11, korakios said:

30/11 θα κάνω αίτηση και αν πέφτουν οι τιμές θα κάνω υπαναχώρηση τη 14η μέρα 😛

περιμένω να βγάλει ο Ηρών τιμές να πάρω 50€ 😁

Με υπαναχώρηση τη πάτησε ο @HERTHAN και του έκοψαν το αέριο... κανόνισε να πάθεις τα ίδια.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Μιας που έγραψες διακοπή... κάτι ξέχασα να απαντήσω χτες....

Με υπαναχώρηση τη πάτησε ο @HERTHAN και του έκοψαν το αέριο... κανόνισε να πάθεις τα ίδια.

όχι , θα ξανακάνω και αίτημα καπάκια στον Ηρων

το σκέφτομαι να κάνω απο σήμερα , έτσι και αλλιώς όσο και να το πάει και κατανάλωση δεν υπάρχει ακόμα και θα καλύπτουν τα 50€

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, korakios είπε

Κάνε υπαναχώρηση και ξενοιαζεις μία και καλή με το αέριο.😝

Δημοσ.
3 minutes ago, korakios said:

Πρόσεχε μη τυχόν το παράθυρο υπαναχώρησης λήγει όταν πάρεις εκπροσώπηση, και μετά πλήρώσεις 100 ευρώ πέναλτυ.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ekrepali είπε

Πρόσεχε μη τυχόν το παράθυρο υπαναχώρησης λήγει όταν πάρεις εκπροσώπηση, και μετά πλήρώσεις 100 ευρώ πέναλτυ.

ένα πλάνο είχα και μου το γκρεμίσατε , δεν κάνω τίποτα 😛

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά. 

Μια μικρή βοήθεια γιατί έχω χαθεί με τις τιμές του φυσικού αερίου.

Είμαι ενοικιαστής και μόλις μου έβαλε ο ιδιοκτήτης ατομικό φυσικό αέριο με σύνδεση στο Φυσικό Αέριο Αττικής στο Οικιακό Πλήρες (Το συνεργείο που έκανε την εγκατάσταση συνεργάζεται με αυτή την εταιρία). Τα παιδιά εξυπηρετικά μου είπαν ότι έχει καλή τιμή το Φυσικό Αέριο Αττικής ενώ τους ανέφερα και την προσφορά του σταθερού της ΔΕΗ.

Μου είπαν ότι μπορώ να πάω σε όποιον πάροχο θέλω ούτως ή άλλως και θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτή τη στιγμή το σταθερό της ΔΕΗ είναι πιο ακριβό από αυτό του Φυσικού αερίου αττικής. Πως μπορώ να το βρω? Μπορείτε να με βοηθήσετε?

Γενικά υπάρχει και σύνδεση με Ηλιακό για ζεστό νερό οπότε από Απρίλη και μετά δεν θα το δουλεύω ιδιαίτερα.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sveltos είπε

θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτή τη στιγμή το σταθερό της ΔΕΗ είναι πιο ακριβό από αυτό του Φυσικού αερίου αττικής. Πως μπορώ να το βρω? Μπορείτε να με βοηθήσετε?

Καλημερα.

Για συγκριση τιμών αερίου δες την καρφιτσωμένη  απαντηση του φιλου korakios στην κορυφή της σελίδας. κατεβαζεις το excel και συγκρίνεις. Διαβασε και καμιά δεκαρια σελίδες πισω και θα καταλάβεις τι παιζει.  για το σταθερο της ΔΕΗ ειναι στην κριση σου να εκτιμήσεις που θα κινηθουν οι τιμές του αεριου τον Χειμώνα. Υποψην οτι για καθε μήνα η τιμή που χρεωνουν οι παροχοι  αλλαζει, με βαση τον μεσω ορο του TTF(χονδρική τιμή αερίου)  του προηγουμενου μήνα. Παρακολουθεις τις τιμες  του TTF ημερησιες και μηνιαιες που ειναι εκτιμήσεις και οχι πραγματικές τιμές που θα ισχυσουν και αποφασιζεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 02/11/2023 at 20:47, korakios said:

ένα πλάνο είχα και μου το γκρεμίσατε , δεν κάνω τίποτα 😛

Τράβα σε μερικές μέρες να υπογράψεις συμβόλαιο στον Κωτσόβολο... μαζί με 50 ευρώ δώρο, ζήτα και καμιά ηλεκτρική κουβέρτα. 😆

Επεξ/σία από ekrepali
Δημοσ.

Καλησπερα ,παιδια κατεβασα το Εξελ αλλα δεν καταλαβα και πολλα  πράγματα, εχω ηλιακο θερμοσιφονα ,και εχω βαλει μποιλερ με το αεριο να χω και ζεστο νερο

Λοιπον οταν εβαλα πρωτη φωρα  Φυσικο Αεριο 2019 -2020 , λογο που στην εταιρεία που εκανε την εγκατάσταση  ειχε συμβαση με την Elpedison  για 2 χρονια ηταν σταθερο  και η τιμες χωμα και ζεσταθηκε το κοκαλακι μας ,περυσι κοντα στα χριστουγγενα ηθελαν να συνεχίσουμε στην elpedison  και εδιναν μπόνους 300 ευρω να καθησω αλλα 2 χρονια Elpedisno 

και επελεξα το προγραμα  GasHome Flex με 5 ευρω Παγιο ,τωρα για κιλοβατώρες δεν ξερω ,αλλα ο λογαριασμούς ηταν ασανσέρ, ακόμα και τέλος Απρίλιου που εκλεισα το αεριο ερχοταν ο λογαριασμος 70 αρια 

σημερα με πηρανε ξανα απο Elpedison  να αλλαξω προγραμμα χωρις ριτρα αποδεσμεύεις και να πηγαινω στο πρόγραμμα smart  με 3 ευρω παγιο και 50 ευρω για 2 χρονια  ,καπου 2 ευρω και 40 λεπτα ο μηνας

α επειδει μ αρεσει η ζεστη ναι το ομολογώ εκανα κατάχρηση  και ειχα καρφωμένο τον θερμοστάτη στους 24  μερα νυχτα

τωρα θελω να ρωτησω αξηζει να καθησω στο GasHome Flex η να πηγαινω στο smart .? ευχαριστω !

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Είμαι στην myEFA και σε περίπου 2μηνες λήγει η 12μηνη που είχα.

Με συμφέρει να ξαναγυρισώ στη ΔΕΗ απ' ότι είδα από το excel ή κάνω λάθος?

Η ΔΕΗ έφτιαξε επιτέλους τις εκδόσεις λογαριασμών, που είχαμε να πάρουμε λογαριασμό 7-8μηνες και ήρθαν μετά μαζεμένοι ή ακολουθεί ακόμα την ίδια πολιτική;

Δημοσ.
31 minutes ago, serafeim71 said:

τωρα θελω να ρωτησω αξηζει να καθησω στο GasHome Flex η να πηγαινω στο smart .? ευχαριστω !

Ρίξε μια ματιά στο post του κοράκιου και κατέβασε το excel.

Με elpedison στο αέριο δεν ασχολούμαι α) επειδή είναι άγνωστη η τιμή προμήθειας και δε βασίζεται στο TTF και β) επειδή παλιά είχα δει κάτι περίεργους όρους στο double ότι αν σπάσεις το συμβόλαιο πρέπει να επιστρέψεις όλες τις εκπτώσεις αναδρομικά από την αρχή της σύμβασης. Ίσως αν βγάλουν κάνα 500ρικο δώρο τα χριστούγεννα να ξαναδιαβάσω τους όρους, προς το παρών δε ξέρω/δεν ασχολούμαι.

30 minutes ago, liofagos said:

Καλησπέρα παιδιά.

Είμαι στην myEFA και σε περίπου 2μηνες λήγει η 12μηνη που είχα.

Με συμφέρει να ξαναγυρισώ στη ΔΕΗ απ' ότι είδα από το excel ή κάνω λάθος?

Η ΔΕΗ έφτιαξε επιτέλους τις εκδόσεις λογαριασμών, που είχαμε να πάρουμε λογαριασμό 7-8μηνες και ήρθαν μετά μαζεμένοι ή ακολουθεί ακόμα την ίδια πολιτική;

Όλοι λένε πως έστρωσε η κατάσταση... θα δείξει. Με 0.05 έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ό,τι κι αν γίνει στη Μ. Ανατολή, όσο κρύος κι αν είναι ο χειμώνας. Για μένα εξακολουθεί να είναι ακριβό για θέρμανση, θα κάψω μόνο στις παγωνιές.

ΕΦΑ αν σκοπεύεις να φύγεις φρόντισε να ολοκληρωθεί η αλλαγή παρόχου πριν το 12 μηνο, αλλιώς θα ανανεωθεί η σύμβαση αυτόματα και θα χρεωθείς νέο 100άρικο (αν έχεις το mygas home)

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, serafeim71 είπε

Καλησπερα ,παιδια κατεβασα το Εξελ αλλα δεν καταλαβα και πολλα  πράγματα,

αν γράψεις πολύ συγκεκριμένα τι δεν κατάλαβες και θες βοήθεια πες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...