Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, korakios είπε

ζητάς επιβεβαίωση οτι δεν ισχύει η ρήτρα αποχώρησης εφόσον είναι κυμαινόμενο πρόγραμμα

Από την myrae το ζητάω αυτό ή από την ΔΕΗ? Ποια είναι η διαδικασία? Ευχαριστώ!!

• Απαντ. 15,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχω σε 2 σπίτια ξεχωριστές συμβάσεις αερίου. Μια στο control στην ΔΕΗ που δεν χρησιμοποιώ πλέον και μια στο relax της ελιν. Θέλω να κάνω διακοπή της πρώτης παροχής επειδή έχω μετακομίσει από το 1ο σπίτι στο 2ο. 

Μίλησα με ΔΕΗ και ρώτησα αν μπορώ να μετατρέψω την παροχή σε benefit αλλά μου είπαν ότι υπάρχει ρήτρα 60 ευρώ επειδή είμαι ανάμεσα 3μηνο-6μηνο από όταν έκανα την σύμβαση. Μετά ρώτησα αν δικαιούμαι το 50αρικο και μου είπαν ναι.

Το σκεπτικό μου ήταν να πάω σε benefit και να κόψω την παροχή μετά χωρίς ρήτρα. Αν υπάρχει ρήτρα θα χάσω 10 ευρώ αν κάνω την παραπάνω διαδικασία. Αν κάνω απευθείας διακοπή θα χάσω 60 ευρώ. 

Σκέφτομαι να πάω και την δεύτερη παροχή στην ΔΕΗ για τα +50 ευρώ ...

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, go2jimmys1 είπε

Μίλησα με ΔΕΗ και ρώτησα αν μπορώ να μετατρέψω την παροχή σε benefit αλλά μου είπαν ότι υπάρχει ρήτρα 60 ευρώ επειδή είμαι ανάμεσα 3μηνο-6μηνο από όταν έκανα την σύμβαση.

δεν έχουν χρεώσει σε κάποιον μέχρι τώρα με εσωτερική αλλαγή

16 λεπτά πριν, go2jimmys1 είπε

Το σκεπτικό μου ήταν να πάω σε benefit και να κόψω την παροχή μετά χωρίς ρήτρα. Αν υπάρχει ρήτρα θα χάσω 10 ευρώ αν κάνω την παραπάνω διαδικασία. Αν κάνω απευθείας διακοπή θα χάσω 60 ευρώ. 

κάνε αλλαγή

1 ώρα πριν, tzitzikas2 είπε

Από την myrae το ζητάω αυτό ή από την ΔΕΗ? Ποια είναι η διαδικασία? Ευχαριστώ!!

κάνε αίτημα στη σελίδα της ΔΕΗ αρχικά να δεις τι μπαρούφες θα πουν και μετά βλέπεις

https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/ypostiriksi-epikoinonia/logariasmoi-xreoseis-fysiko-aerio/

φυσικό αέριο -> χρειάζεστε βοήθεια -> πιστώσεις/χρεώσεις

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
17 hours ago, korakios said:

απο περιέργεια , σου στείλανε τους σωστούς όρους του benefit ή αυτούς που γράφουν για ρήτρα αποχώρησης ?

Σήμερα που μου ήρθε στο email, είναι αυτοί που γράφουν για ρήτρα αποχώρησης στην καταγγελία σύμβασης. :) 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Thanos (Earth -616) είπε

Σήμερα που μου ήρθε στο email, είναι αυτοί που γράφουν για ρήτρα αποχώρησης στην καταγγελία σύμβασης. :) 

βασικά όταν αλλάζεις πάροχο γίνεται καταγγελία σύμβασης ... αν δε σκοπεύεις να φύγεις απο ΔΕΗ οκ, πάντως θα τους έκραζα

• Like 1
Δημοσ.
3 minutes ago, korakios said:

βασικά όταν αλλάζεις πάροχο γίνεται καταγγελία σύμβασης ... αν δε σκοπεύεις να φύγεις απο ΔΕΗ οκ, πάντως θα τους έκραζα

Έχεις δίκιο για το κράξιμο (μέσω ΡΑΕ) αλλά είμαι από τους παλιούς (2021 που πλήρωνα fix σε Ηρων και σε ένα βράδυ το μηχανογραφίκο το ονόμασε fx και έπαψε να είναι σταθερό) και είχα ταλαιπωρηθεί αρκετά με αιτήματα σε ΡΑΕ - ζητούσα ηχογραφήσεις- και άκρη δεν έβγαλα ποτέ. Είπαμε μπανανία ΔΕΝ είμαστε! :)

• Like 2
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Azucares είπε

Καλησπέρα μια ερώτηση είχα κάνει σχεδόν προ διετίας σταθερό συμβόλαιο με ζενίθ gas home fix με τιμή στα 0.09979 μπορώ να φύγω νωρίτερα να πάω σε άλλο παροχο ή έχω ρήτρα αποχώρησης το Μάιο αν θυμάμαι καλά λήγει.. ευχαριστώ 

Δες το συμβόλαιό σου τι ρήτρα έχει. Εφόσον είναι στο τέλος του συμβολαίου μάλλον δεν θα είναι πολύ μεγάλο ποσό.

Λογικά συμφέρει να φύγεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γιατί πληρώνεις τα τριπλάσια από την σημερινή τιμή του αερίου.

18 ώρες πριν, Thanos (Earth -616) είπε

Μόλις προχώρησα στην αλλαγή από Control σε Benefit. Λοιπόν, νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο από άποψη χρήσης ελληνικής γλώσσας. Το Τέλος Πρόωρης Αποχώρησης χρεώνεται στην καταγγελία της σύμβασης (δηλαδή αλλαγή παρόχου ή παύση της παροχής) και όχι σε αλλαγές προγραμμάτων εντός του ίδιου παρόχου (ΔΕΗ). Φυσικά, επειδή (δεν) είμαστε μπανανία, ποτέ δεν ξέρεις.

image.png.287df179eda80fbfb4fc6c9b6db0afac.png

Τυπικά και γραμματικά... εφόσον έχεις υπογράψεις dei control για 1 έτος και διακόπτεις το συμβόλαιο σου για να πας σε άλλο πρόγραμμα είναι καταγγελία σύμβασης.

Σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν παραθυράκι για να πας στο benefit που δεν έχει δέσμευση και μετά να φύγεις για άλλη εταιρεία. Τότε δεν θα είχε νόημα η ύπαρξη των σταθερών προγραμμάτων.

Μπανανία δεν είναι αυτό... μπανανία είναι το μπάχαλο της ΔΕΗ που εφαρμόζει διαφορετικά σε κάθε πελάτη τις συμβάσεις.

Βέβαια εδώ μέσα παρασυρθήκαμε αρκετοί ακούγοντας ότι στην ΔΕΗ θα μπορούμε να κάνουμε εύκολα το πήγαινε-έλα σε προγράμματα... αλλά τελικά αυτό δεν ισχύει.

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Βέβαια εδώ μέσα παρασυρθήκαμε αρκετοί ακούγοντας ότι στην ΔΕΗ θα μπορούμε να κάνουμε εύκολα το πήγαινε-έλα σε προγράμματα... αλλά τελικά αυτό δεν ισχύει.

γιατί δεν ισχύει ? Χρεώθηκε κάποιος ρήτρα αποχώρησης ?

• Sad 1
Δημοσ.

2024-01-24124041.png.b081968a1a78afeb90fcbee59645cf01.png2024-01-24124041.png.b081968a1a78afeb90fcbee59645cf01.png

1 ώρα πριν, korakios είπε

γιατί δεν ισχύει ? Χρεώθηκε κάποιος ρήτρα αποχώρησης ?

δεν χρεωθηκε αλλα επιβεβαιωνω και εγω μολις μου ηρθε νεα Συμβαση απο Control σε Benfit μου βαζουν ρητρα παραμονης που δεν ειχα τετοια 40-60-80 ευρω αν φυγω απο ΔΕΗ και επιπλεον στην τελευταια παραγραφο μιλαει για 100 ευρω Εγγυηση που ποτε δεν ειχα!

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, PedroG είπε

2024-01-24124041.png.b081968a1a78afeb90fcbee59645cf01.png2024-01-24124041.png.b081968a1a78afeb90fcbee59645cf01.png

δεν χρεωθηκε αλλα επιβεβαιωνω και εγω μολις μου ηρθε νεα Συμβαση απο Control σε Benfit μου βαζουν ρητρα παραμονης που δεν ειχα τετοια 40-60-80 ευρω αν φυγω απο ΔΕΗ και επιπλεον στην τελευταια παραγραφο μιλαει για 100 ευρω Εγγυηση που ποτε δεν ειχα!

Αν δεις αριστερά.στο.εντυπο αυτό.λεει.οτι.κατα παρέκκλιση.δεν εφαρμόζεται η εγγύηση 

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, PedroG είπε

δεν ισχύει ρήτρα παραμονής , myrae

εγγύηση είναι άσχετο , δεν ξαναπληρώσεις εννοείται , αφού ήδη την πλήρωσες στο control , είναι αυτονόητο

• Like 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, korakios είπε

δεν ισχύει ρήτρα παραμονής , myrae

εγγύηση είναι άσχετο , δεν ξαναπληρώσεις εννοείται , αφού ήδη την πλήρωσες στο control , είναι αυτονόητο

δεν πληρωσα ποτε εγγυηση ελαβα κατευθειαν 50 ευρω επιδοτηση

αλλα αναφερει με κοκκινα γραμματα πρωωθητικη ενεργεια 50 επιδοτηση + 0 εγγυηση

Στιγμιότυπο οθόνης 2024-01-24 140005.png

Δημοσ.
Μόλις τώρα, PedroG είπε

δεν πληρωσα ποτε εγγυηση ελαβα κατευθειαν 50 ευρω επιδοτηση

αλλα αναφερει με κοκκινα γραμματα πρωωθητικη ενεργεια 50 επιδοτηση + 0 εγγυηση

Στιγμιότυπο οθόνης 2024-01-24 140005.png

άρα κομπλέ , μένει να ξεκαθαρίσεις για τη ρήτρα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και εκεί που όλα κυλούν ήρεμα λαμβάνω στο viber μήνυμα απο ΗΡΩΝ Φυσικό Αέριο (απο τον οποίο έχω φύγει απο τον Σεπτέμβριο του 2022 με έκδοση Τελικού λογαριασμού) ότι έχει εκδοθεί λογαριασμός για την παροχή μου (σωστό το νούμερο της παροχής) με ποσό: -21,30ευρώ. Το μήνυμα είναι όπως όλα τα υπόλοιπα που λάμβανα απο τον ΗΡΩΝ  με την διαφορά ότι μου δίνει ένα link για να δω τον λογαριασμό μου (το οποίο φυσικά και δεν πάτησα) και αναφέρει ότι κωδικός ασφαλείας είναι ο ΑΦΜ μου.

Στο myheron δεν με βάζει πλέον αφού δεν είμαι πελάτης τους.

Τι μπορεί να παίζει.....; Θα πάρω φυσικά τηλ. όταν μπορέσω

Επεξ/σία από tempo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, tempo είπε

Το μήνυμα είναι όπως όλα τα υπόλοιπα που λάμβανα απο τον ΗΡΩΝ  με την διαφορά ότι μου δίνει ένα link για να δω τον λογαριασμό μου (το οποίο φυσικά και δεν πάτησα) και αναφέρει ότι κωδικός ασφαλείας είναι ο ΑΦΜ μου.

το link τι μορφή έχει;

το '.heron.gr/' το έχει μέσα;

αν ειναι τα στοιχεία σωστά και δεν τα έχουν απο εσένα (Phishing), ίσως έχουν κλέψει τα στοιχεία απο τον ηρων (data breach). αν είναι έτσι δεν θα είσαι ο μόνος που έλαβε τέτοιο μήνυμα.

Επεξ/σία από atpanos
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...