Προς το περιεχόμενο
  • Εγγραφή

Αδύνατη αναβάθμισηram σε λάπτοπ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας αλάνια..έχω ένα dell inspiron 5555 που είχε μια ραμ 4gb 1600 cl-11...Είπα να το κάνω μια αναβάθμιση στην ραμ,μπήκα λοιπό στο interface του λάπτοπ και είδα ότι δέχεται μνήμες 1600 single channel με επέκταση εως 16gb (είχε ένα καινο σλοτ) αγοράζω λοιπόν μια ραμ 4gb 1600 με cl 9...την έβαλα και βρουσε 4 beeps που είναι αποτυχία αναγνώσεις/εγγραφης μνήμης..Έκανα bios update η δεύτερη θήρα δούλευε κανονικά την δοκίμασα...η καινούρια ραμ ήταν μια χαρά...μόνο μαζί δεν άνοιγε το λάπτοπ...μέχρι και μπαταρία bios έβγαλα αλλά τίποτα τα ίδια...αν έχει κανείς ιδέα για το τι πρέπει να είναι και τι πρπει να κάνω ???

ευχαριστώπολύ!!

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το συνηθισμένο λάθος είναι να βάζουν DDR3 αντί DDR3L που δέχεται το μηχάνημα. Επίσης, η Dell ΔΕΝ ΕΧΕΙ δοκιμάσει 1866 τσιπάκια, αλλά μόνο τα 1600.

Οι προδιαγραφές είναι εδώ:

http://downloads.dell.com/manuals/all-products/esuprt_laptop/esuprt_inspiron_laptop/inspiron-15-5555-laptop_reference guide_en-us.pdf

 

  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όντως είναι σκέτο ddr3 αλλα το λάπτοπ μόνο με αυτήν την ραμ ανοίγει κανονικά δεν έχει κανένα θέμα....άμα πάω σε αγορά ίδιας ραμ θα έχω θέμα πάλι?

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
10 ώρες πριν, banirama είπε

Όντως είναι σκέτο ddr3 αλλα το λάπτοπ μόνο με αυτήν την ραμ ανοίγει κανονικά δεν έχει κανένα θέμα....άμα πάω σε αγορά ίδιας ραμ θα έχω θέμα πάλι?

Με DDR3L x2 θα σ'ανοιξει κανονικα με μια και μια διαφορετικες οχι

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
29 λεπτά πριν, banirama είπε

Αυτή που αγοράσατε όμως είναι σκέτο ddr3 άμα αγοράσω την ίδια θα έχω θέμα?

DDR3L ειναι στο 1.35volt ενω οι σκετες στο 1.5volt , το συγκεκριμενο φοραει L , αν θελεις να πειραματιστεις παρε τις αλλες.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτή είναι η Ραμ που πήρα είναι στα 1.35 volt αλλά δεν λέει τίποτα για ddr3L.....η ραμ δουλεύει κανονικά όταν τις βάζω μαζί είναι το θέμα..λογικά θα είναι κάποια ασυμβατότητα

Screenshot_20201226-191531.jpg

Screenshot_20201226-191457.jpg

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
2 ώρες πριν, banirama είπε

Αυτή είναι η Ραμ που πήρα είναι στα 1.35 volt αλλά δεν λέει τίποτα για ddr3L.....η ραμ δουλεύει κανονικά όταν τις βάζω μαζί είναι το θέμα..λογικά θα είναι κάποια ασυμβατότητα

Screenshot_20201226-191531.jpg

Screenshot_20201226-191457.jpg

Κι όμως DDR3L έχεις βάλει.

IMG_20201226_212841.jpg.f01028efa4779b687768262efafb7d38.jpg

  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
19 λεπτά πριν, banirama είπε

ναι οντως γιατι δεν δουλευουν μαζι τοτε....υπαρχει πιθανοτητα να ειναι απο την διαφορα στο cas latency??

 

Πες μας η 4αρα που φορας τι ειναι μια φωτο δωσε η τα στοιχεια της απο το cpu-z

31 λεπτά πριν, banirama είπε

ναι οντως γιατι δεν δουλευουν μαζι τοτε....υπαρχει πιθανοτητα να ειναι απο την διαφορα στο cas latency??

 

Κανε αυτο που θα σε πω , λογικα αυτη που φοραει ειναι kingston.

Γυρνα αναποδα το dell , βγαλε τη μπαταρια του και ανοιξε το καπακι που βρισκονται οι μνημες

Βγαλε αυτην που φορουσε και βαλε αυτην που πηρες , στο 2ο slotβαλε την παλια , κουμπωσε την μπαταρια και δοκιμασε να το αναψεις

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.