Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι (Elden ring) και γενικά σε κλειδωμένα παιχνίδια όπου η gpu έχει headroom η διαφορά lossless scaling με Smooth Motion είναι όντως μικρή. Το πρόβλημα με το lossless scaling υφίσταται αν δεν υπάρχει headroom. Σε αυτήν την περίπτωση η διαφορά είναι μεγάλη, το smooth motion καταναλώνει πολύ λιγότερους πόρους και κάνει καλύτερη δουλειά.

• Like 3
Δημοσ.

Όποιος θέλει να χρησιμοποιήσει το smooth motion σε game ready driver από 572.16 και πάνω χωρίς να μπλέκει με preview driver υπάρχει επιλογή εδώ.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, sstav είπε

τo resizable bar ενεργοποιείται μονο μέσα από nvidia prrofile inspector ασχετως αν φαινεται στο gpuz ?

Το ενεργοποιεις απο bios πρωτα επειτα ειναι on αυτοματα σε καμια 40αρια παιχνιδια που εχει στο πρασινο η nvidia και δινουν σιγουρο boost. Μπορεις να το κανεις On απο Inspector και Per game βεβαια αλλα προσοχη δεν δουλευει παντα τελεια μπορει να εχεις και πτωση fps η crashes. 

• Like 3
Δημοσ.
Στις 26/7/2025 στις 12:23 ΜΜ, sstav είπε

τo resizable bar ενεργοποιείται μονο μέσα από nvidia prrofile inspector ασχετως αν φαινεται στο gpuz ?

Mην ασχολεισαι ,χασιμο χρονου αστο default. Οπου δεν ειναι on δεν κανει δουλεια .

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, αποστόλης είπε

Έβαλα τις νέους drivers που έχουν και smooth motion. Αλλά όταν πάω να το ενεργοποιήσω , είναι grayed out. Μου λέει ότι χρειάζομαι 5αρα σειρά wtf?

Το ενεργοποιείς με nvidiaProfileInspector

Βασικά σε ποιους drivers αναφέρεσαι; Τον preview ή τον κανονικό game ready; Με τον preview το έκανα και μέσω του app, για τον game ready, κοίτα το post μου πιο πάνω και το ενεργοποιείς με nvidiaProfileInspector

Επεξ/σία από chrisde
  • Like 1
Δημοσ.
On 01/08/2025 at 14:37, chrisde said:

Το ενεργοποιείς με nvidiaProfileInspector

Βασικά σε ποιους drivers αναφέρεσαι; Τον preview ή τον κανονικό game ready; Με τον preview το έκανα και μέσω του app, για τον game ready, κοίτα το post μου πιο πάνω και το ενεργοποιείς με nvidiaProfileInspector

Ok το έκανα με inspector! Ευχαριστώ! 

• Like 1
Δημοσ.

Είναι φανταστικό το smooth μοτιον. Ενεργοποιημένα πια από default στο σύστημά μου. Απενεργοποίησα π.χ. το DLSS FG και κράτησα το SmoothMotion και δουλεύει "as it should" ! Ακόμα με τον Preview είναι , no issues.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, seithan είπε

Είναι φανταστικό το smooth μοτιον. Ενεργοποιημένα πια από default στο σύστημά μου. Απενεργοποίησα π.χ. το DLSS FG και κράτησα το SmoothMotion και δουλεύει "as it should" ! Ακόμα με τον Preview είναι , no issues.

Ε όχι εντάξει είπαμε, δεν είναι καλύτερο προφανώς από dlss fg, έχει τα θέματά του με artifacts κυρίως και λογικό είναι. Λύση ανάγκης είναι για όταν δεν υπάρχει fg από το ίδιο παιχνίδι και εφόσον αυτό είναι unoptimized ή αρκετά βαρύ στη cpu κυρίως. (βλ. Final Fantasy VII Rebirth και Clair Obscure μέχρι που πρόσφατα απέκτησε dlss fg)

Χρησιμοποιείται συμπληρωματικά με looseless scaling ανάλογα την περίπτωση.

• Like 3
Δημοσ.

Σπάνια να βρεις game χωρίς dlss fg. Ή θα είναι πολύ παλιό, άρα ελαφρύ οπότε δεν θα θες fg ή θα είναι ΑΑ άρα επίσης όχι πολύ βαρύ σαν τα ΑΑΑ. Το μόνο AAA που έβαλα smooth motion είναι το Avatar που για κάποιο λόγο δεν έχει dlss fg. Καλό ήταν το smooth motion με τα κλασσικά artifacts στο UI. 

Δημοσ.

Εγώ δεν βάζω ποτέ fg πάντως. Προτιμώ να κατεβάσω dlss quality ή να κατεβάσω ποιότητα η οποία τις περισσότερες φορές θα κάνει τραγική διάφορα σε performance και ελάχιστη στο μάτι, ή  να ρίξω και native ανάλυση.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Εγώ δεν βάζω ποτέ fg πάντως. Προτιμώ να κατεβάσω dlss quality ή να κατεβάσω ποιότητα η οποία τις περισσότερες φορές θα κάνει τραγική διάφορα σε performance και ελάχιστη στο μάτι, ή  να ρίξω και native ανάλυση.

Εγω το εχω default παντου στο 2x και αν χρειαστει κουμπωνω μεχρι 3x. Για DLSS μεχρι balanced ειναι κομπλε για 1440 αλλα προτιμω quality και max γραφικα παντα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...