Προς το περιεχόμενο

Q-LED DRAM ανοικτό


g8777

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα

 

σε νεόχτιστο pc με τα παρακάτω parts

RYZEN 5600X

Asus tuf gaming b550m-plus

Corsair Vengeance pro 2x8 Gb @ 3200

Corsair H100i RGB Platinum

Seasonic Focus PX 80 Plus Platinum Power Supply, modular  @ 650 W

Samsung 970 evo 500GB NVMe M.2

Crucial mx 500 ssd 1 tb

 

και προς το παρον ανευ καρτας γραφικων, σε δοκιμαστικα boot το πορτοκαλι διαγνωστικο led της ram παραμενει ανοικτο. Δεν εχει εγκατασταθει ακομα λειτουργικο γιατι περιμενω καρτα γραφικων, με εζωσαν τα φιδια ομως και δοκιμασα μια σαπια ASUS Ge Force gt 220. Μηδεν εικόνα ! (δοκιμασα με 3 καλωδια hdmi σε ενα μονιτορ και μια τηλεοραση, τζιφος).

 

Εκανα ολους τους δυνατους συνδυασμους με τα στικακια μνημης, το μονο που αλλαξε ειναι οτι μερικες φορες αναβει και το πρασινο led του boot μετα απο 10-15 sec  σε καποιους συνδυασμους . Απο τον έλεγχο συμβατοτητας μεσα απο το σαιτ της ASUS βλεπω οτι δεν εχει  το μοντελο RAM που εχω αλλα παρολα αυτα περιλαμβανει τις ιδιες μνημες στα 3600 Mhz, οποτε θεωρω απιθανο να μην ειναι συμβατες και οι δικες μου. Επιπλεον εχω αλλαξει και θεση και απενεργοποιησει τους σκληρους δισκους , το αποτελεσμα το ιδιο.

Ειναι φυσιολογικο να ειναι αναμμενο το led για τις μνημες χωρις να εχει γινει εγκατασταση λειτουργικου;  Η CPU απ οσο εχω δει ειναι σωστα εγκατεστημενη (δεν εχει αναψει ουτε το σχετικο led), δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο. Καθε προταση ευπροσδεκτη αν το έχει αντιμετωπισει κανεις αλλος.

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
4 ώρες πριν, g8777 είπε

Καλησπέρα

 

σε νεόχτιστο pc με τα παρακάτω parts

RYZEN 5600X

Asus tuf gaming b550m-plus

Corsair Vengeance pro 2x8 Gb @ 3200

Corsair H100i RGB Platinum

Seasonic Focus PX 80 Plus Platinum Power Supply, modular  @ 650 W

Samsung 970 evo 500GB NVMe M.2

Crucial mx 500 ssd 1 tb

 

και προς το παρον ανευ καρτας γραφικων, σε δοκιμαστικα boot το πορτοκαλι διαγνωστικο led της ram παραμενει ανοικτο. Δεν εχει εγκατασταθει ακομα λειτουργικο γιατι περιμενω καρτα γραφικων, με εζωσαν τα φιδια ομως και δοκιμασα μια σαπια ASUS Ge Force gt 220. Μηδεν εικόνα ! (δοκιμασα με 3 καλωδια hdmi σε ενα μονιτορ και μια τηλεοραση, τζιφος).

 

Εκανα ολους τους δυνατους συνδυασμους με τα στικακια μνημης, το μονο που αλλαξε ειναι οτι μερικες φορες αναβει και το πρασινο led του boot μετα απο 10-15 sec  σε καποιους συνδυασμους . Απο τον έλεγχο συμβατοτητας μεσα απο το σαιτ της ASUS βλεπω οτι δεν εχει  το μοντελο RAM που εχω αλλα παρολα αυτα περιλαμβανει τις ιδιες μνημες στα 3600 Mhz, οποτε θεωρω απιθανο να μην ειναι συμβατες και οι δικες μου. Επιπλεον εχω αλλαξει και θεση και απενεργοποιησει τους σκληρους δισκους , το αποτελεσμα το ιδιο.

Ειναι φυσιολογικο να ειναι αναμμενο το led για τις μνημες χωρις να εχει γινει εγκατασταση λειτουργικου;  Η CPU απ οσο εχω δει ειναι σωστα εγκατεστημενη (δεν εχει αναψει ουτε το σχετικο led), δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο. Καθε προταση ευπροσδεκτη αν το έχει αντιμετωπισει κανεις αλλος.

Σε bios ειναι κομπλε η μητρικη για τον 5600x?https://www.asus.com/gr/Motherboards/TUF-GAMING-B550M-PLUS/HelpDesk_CPU/ θες 1004 κ πανω... 

  • Thanks 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Nα σαι καλά αδερφέ, αυτό ηταν!!!  Ουτε που μου ειχε περασει απο το μυαλό , ευτυχως που μπορεις να φλασαρεις BIOS με ενα απλο στικακι χωρις μνημες και gpu πάνω στην μητρική. Ευχαριστώ πολύ!!

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.