Προς το περιεχόμενο

Η νέα Boombox λειτουργία στα Tesla επιτρέπει την τροποποίηση ήχων


JohnVani18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετατρέποντας τα μοντέλα με ενσωματωμένα ηχεία σε κινούμενα sound-boards

Η νέα χειμερινή ενημέρωση της Tesla θα φέρει μια ιδιαίτερη δυνατότητα στους κατόχους τους, καθώς θα μπορούν να χρησιμοποιούν μια νέα λειτουργία με όνομα Boombox, η οποία μεταδίδει έναν προσαρμοσμένο ήχο που ορίζει ο χρήστης, από το εξωτερικό του αυτοκινήτου. Όπως είναι δεδομένο με νέες λειτουργίες της Tesla, το Boombox συνδυάζει χρησιμότητα με μια δόση χιούμορ: οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν ήχους αερίων ή και κατσίκας αντί για τους συνηθισμένους ήχους ενός τυπικού αυτοκινήτων.

Η λειτουργία κυκλοφόρησε με αρκετές άλλες ενημερώσεις ως μέρος firmware update 2020.48.26 και είναι κάτι που οι ιδιοκτήτες Tesla περίμεναν πώς και πως. Στη νέα λειτουργία, την οποία μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, υπάρχουν αρκετοί για να διαλέξουν οι κάτοχοι, μέσω της ενότητας Toybox όπου μπορούν να αντικαταστήσουν την τυπική κόρνα.

Αν και οι ιδιοκτήτες Tesla μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τους διάφορους ήχους στο εσωτερικό του αυτοκινήτου για αρκετό καιρό, η λειτουργία Boombox επιτρέπει σε πρόσφατα μοντέλα που έχουν εγκατεστημένα εξωτερικά ηχεία, να αναπαράγεται ελεύθερα και από το εξωτερικό. Ενημερωτικά, όσα μοντέλα Tesla έχουν κατασκευαστεί μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2019, διαθέτουν ενσωματωμένα εξωτερικά ηχεία. Τα ηχεία προστέθηκαν λόγω νόμου, που απαιτούσε από ηλεκτρικά αυτοκίνητα να μην είναι εντελώς σιωπηλά και να εκπέμπουν ένα είδος θορύβου για να γίνονται αντιληπτά από τους πεζούς. Ακολουθεί μια περιγραφή του τι κάνει η λειτουργία Boombox, από το Teslarati:

"Μετατρέψτε το αυτοκίνητό σας σε κινούμενο boombox και διασκεδάστε τα πλήθη με το πρόγραμμα αναπαραγωγής όταν σταθμεύσετε. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τον ήχο που κάνει το αυτοκίνητό σας όταν πατάτε τη κόρνα ή οδηγείτε το αυτοκίνητο. Ορίστε μια επιλογή από το ανάλογο μενού ή εισαγάγετε το USB σας και αποθηκεύστε έως και πέντε προσαρμοσμένους ήχους".

Οι ήχοι αερίων δεν προορίζεται μόνο για κόρνα. Μια ενημέρωση στο «Emissions Testing Mode» της Tesla (που είναι η κωδική ονομασία για τη συγκεκριμένη λειτουργία), επιτρέπει στα αυτοκίνητα να χρησιμοποιούν τους συγκεκριμένους ήχους οποιαδήποτε στιγμή. Το Teslarati προσθέτει:

"Το Emissions Testing Mode μπορεί να χρησιμοποιηθεί και έξω από το αυτοκίνητο. Για να το ρυθμίσετε, επιλέξτε τον επιθυμητό ήχο και τοποθετήστε το σχετικό μαξιλάρι στο εξωτερικό ηχείο. Όταν είστε έτοιμοι, μπορείτε να αναπαραγάγετε τον επιλεγμένο ήχο πατώντας το κουμπί του αριστερού τροχού κύλισης ή χρησιμοποιώντας το φλας. Για πρόσβαση, πατήστε στο Application Launcher > Toybox> Emissions Testing Mode".

Εκτός από τη συγκεκριμένη επιλογή, οι κάτοχοι μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν τη λειτουργία Boombox για άλλους λόγους ή και για να ενοχλούν τους γείτονες. Για παράδειγμα, τώρα είναι δυνατό να αναπαράγει ήχο όπως ένα φορτηγάκι παγωτού, όπως δείχνει το παραπάνω βίντεο. Επίσης η δυνατότητα μεταφόρτωσης πέντε μουσικών κομματιών σημαίνει ότι οι κάτοχοι μπορούν να οδηγούν τα οχήματά τους με όποιο ήχο θέλουν. Όταν ο Elon Musk ερωτήθηκε αν θα μπορεί να οδηγήσει το αυτοκίνητό του με το τραγούδι του "Move Bitch" του Ludacris, ο Musk επισήμανε την επιλογή προσαρμοσμένης μεταφόρτωσης.

Τέλος, υπάρχουν κι άλλες προσθήκες που περιλαμβάνονται στην ενημέρωση, καθώς οι ιδιοκτήτες έχουν πρόσβαση σε τρία νέα παιχνίδια - The Battle of Polytopia, Cat Quest και Solitaire - που μπορούν να παίξουν όταν σταθμεύουν, όπως και άλλες βελτιώσεις στην οθόνη.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"Εκτός από τη συγκεκριμένη επιλογή, οι κάτοχοι μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν τη λειτουργία Boombox για άλλους λόγους ή και για να ενοχλούν τους γείτονες."

 

 

Στιγμιότυπο 2020-12-30, 22.30.58.png

Επεξ/σία από MAFAKA
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώτα το flamethrower τώρα αυτό. Α ρε Elon τη ζωή σου να 'κανα! Κάτι τέτοιες τρολιές είναι που λατρεύω σε αυτόν τον άνθρωπο. Και χαλίκια από τον δρόμο να πουλήσει viral θα γίνουν.

Επεξ/σία από tsibe
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

On 28/12/2020 at 01:44, JohnVani18 said:

Εκτός από τη συγκεκριμένη επιλογή, οι κάτοχοι μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν τη λειτουργία Boombox για άλλους λόγους ή και για να ενοχλούν τους γείτονες.

Υπάρχει περίπτωση δηλαδή, να δούμε σε επόμενη ενημέρωση... να πετάει και περιττώματα ?? :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ευτυχώς που δεν είναι τόσο προσιτά στην τιμή...

δεν θα μπορούσα να φανταστώ τι θα ακούγονταν σε κάθε πολεοδομικό τετράγωνο..

Καρράς, Τερλέγκας, Πάολα, κλπ

το λιγότερο τον road runner για κόρνα

giphy.gif

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εντάξει. Όταν αποτελεί είδηση/feature σε ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ότι παίζει κλανιές αντί για κόρνα, αντί κάτι ουσιαστικού (πχ φρενάρει,επιταχύνει,στρίβει καλύτερα) τι άλλο να πώ....I rest my case
Πρέπει να πέθαναν πολλοί petrolheads με αυτή την είδηση σήμερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...