Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω στην κατοχή μου 2 Samsung SSD's.

x1 Samsung 860 Evo 250gb (OS & Installations)

x1 Samsung 860 Evo 1TB (Games)

Ό,τι benchmark και αν εχω τρέξει, έχω αρκετά underwhelming αποτελέσματα. (εχω τρεξει κιαλλα οπως CrystalDiskMark αλλα δεν ειναι πια στο συστημα και ειναι αναλογα τα αποτελεσματα 300-370 συνηθως read/write...)

image.png.ac59a12a191a3fd397ac3570ff0b3477.pngimage.png.db85c1d1e1f3bece05b7c824f7445bec.png

Health:

image.png.a489a5d7e14494d182c6644df3bff863.pngimage.png.cdecf53aaec608c9134bdffbb0fecb96.png

Έχετε καμια προταση η ιδεα για το τι μπορω να κανω? Ο,τι και αν εχω δοκιμασει απο το ιντερνετ στραφι πηγε... Το error του 1TB αγνοηστε το καθως γνωριζω απο που προηλθε (buggia) και εχει επιλυθει...

Δημοσ.

Tο userbenchmark είναι απλώς ενδεικτικό. Αλλά το 40άρι που σου δείχνει στην ανάγνωση 4Κ είναι πολύ καλό. Για μένα το πιο αξιόπιστο είναι το magician και το νούμερο που σου δίνει δεν είναι καθόλου τραγικό. Κάνε και μια απλή αντιγραφή μεγάλων φακέλων ή αρχείων κάποιων GB από τον έναν στον άλλον και δες τι ταχύτητα σου δίνουν τα windows (εννοείται ότι το μηχάνημα εκείνη την ώρα δεν πρέπει να κάει τίποτε άλλο). Έτσι θα έχεις πληρέστερη και πιο αξιόπιστη εικόνα.

Σε τελευταία ανάλυση, έχεις κάποιο πρόβλημα στη χρήση; Ο υπολογιστής σου δεν δουλεύει σωστά; Υπάρχει κάποια καθυστέρηση που σε χαλάει; Αν όχι, τότε ξέχασε τα νούμερα, δεν είναι αυτοσκοπός.

• Like 2
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, fujitsuA530 είπε

Tο userbenchmark είναι απλώς ενδεικτικό. Αλλά το 40άρι που σου δείχνει στην ανάγνωση 4Κ είναι πολύ καλό. Για μένα το πιο αξιόπιστο είναι το magician και το νούμερο που σου δίνει δεν είναι καθόλου τραγικό. Κάνε και μια απλή αντιγραφή μεγάλων φακέλων ή αρχείων κάποιων GB από τον έναν στον άλλον και δες τι ταχύτητα σου δίνουν τα windows (εννοείται ότι το μηχάνημα εκείνη την ώρα δεν πρέπει να κάει τίποτε άλλο). Έτσι θα έχεις πληρέστερη και πιο αξιόπιστη εικόνα.

Σε τελευταία ανάλυση, έχεις κάποιο πρόβλημα στη χρήση; Ο υπολογιστής σου δεν δουλεύει σωστά; Υπάρχει κάποια καθυστέρηση που σε χαλάει; Αν όχι, τότε ξέχασε τα νούμερα, δεν είναι αυτοσκοπός.

Εχ, περα απο το αργο boot, δεν εχω καποιο ιδιαιτερο θεμα.

Απλα μου εκαναν κακη εντυπωση τα benches, ακομα και απο τo Crystal.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, duffyduck είπε

Κανε έναν έλεγχο με τον task manager για να δεις αν έχεις high disk usage στον ssd. Εγώ είχα θέμα :

Mπα, τιποτα τετοιο...

Ακυρο, αλλα λετε να βαλω RAPID mode στον SSD με τα παιχνιδια;

Δημοσ.

Εμένα καλό μου φαίνεται αν ήταν πολύ χειρότερο και συγκεκριμένα στο write θα σε έλεγα να δοκιμάσεις κάτι αλλα πιστεύω οτι θα είναι θέμα hardware limit. Μήπως της μητρικής σου. Δηλαδή εγώ σε nvme εκεί που έπρεπε να ήταν 700 το write ήταν 200 αλλα ήταν θέμα τον windows. Καλά αν θες δοκίμασέ το, Πάτα διαχείριση στο "Αυτός ο υπολογιστής" πάνε διαχείριση συσκευών μετά στον σκληρό σου και πατα ιδιότητες και στην καρτέλα "Πολιτικές"

444497632_.png.74dc4d5bea5e3bc7ea9c2d7291fa7fd0.png

Αυτό το πρώτο που έχει το τικ βγάλτο πάτα οκ και μετά ξανα βάλτο και ξανα πάτα οκ. Καμιά φορά κολλάει και ενώ είναι επιλεγμένο αλλά δεν είναι. αλλα εσύ μια χαρα είσαι νομίζω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1oν ενεργοποιησε το write caching οπως λεει ο @therion13
2oν εχεις περασει chipset drivers? driver για τους sata controllers ή παιζεις με τους default των windows ?

Σε μενα ο 860 evo 1tb δινει αυτα τα αποτελεσματα.

spacer.png

που ειναι λιγο πολυ κοντα στις ονομαστικες ταχυτητες του (550/520).

Παντως ακομα και με αυτες τις ταχυτητες που εχεις δεν νομιζω να εχεις προβλημα αποδοσης σε παιχνιδια ή προγραμματα. Το rapid mode στην ουσια ειναι η υλοποιηση της samsung για ramdisk. Χρησιμοποιει την ram του συστηματος , που εχει τρελες ταχυτητες , επικουρικα στους δισκους της.

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε εμένα βγάζει αυτά τα αποτελέσματα (X470 με forced AMD SATA driver)

1.png.a644bc0a60a54cddab4289e5f3675cc1.png

20 ώρες πριν, DionGR είπε

Καλησπέρα, έχω στην κατοχή μου 2 Samsung SSD's.

x1 Samsung 860 Evo 250gb (OS & Installations)

x1 Samsung 860 Evo 1TB (Games)

Ό,τι benchmark και αν εχω τρέξει, έχω αρκετά underwhelming αποτελέσματα. (εχω τρεξει κιαλλα οπως CrystalDiskMark αλλα δεν ειναι πια στο συστημα και ειναι αναλογα τα αποτελεσματα 300-370 συνηθως read/write...)

Σε 4Κ με υψηλό queue depth αναμενόμενο να έχεις χαμηλές ταχύτητες, είναι hardware limitation του Χ570.

Για τα υπόλοιπα κάπως χαμηλά είσαι. Τρέξε ένα manual TRIM σε command line ως admin

%WINDIR%/System32/Defrag.exe X: -O -H  (όπου Χ οι SSD σου)

Επεξ/σία από kkatzos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@kkatzos αααχ τι ηθελες και εβαλες καλυτερα νουμερα απο εμενα ? :) Τραβηξα 2ο bench.

spacer.png

Περα απο την πλακα , οι ταχυτητες του δισκου αυτου φυσιολογικα καπου εκει παιζουν .. 550/520. Οτιδηποτε αρκετα κατω απο αυτες τις τιμες πρεπει να ερευνηθει.
Φυσικα φροντιζουμε να :
1. Εχουμε 10-15% τουλαχιστον ελευθερο χωρο στον δισκο.
2. Εγκατεστημενους chipset/sata drivers.
3. Ο δισκος δεν ειναι στα τελευταια του.
4. Δεν απασχολειται απο κατι αλλο την ωρα του bench.
5. Να εχει γινει trim σε εβδομαδιαια βαση και να μην εχει να τρεξει το trim απο την εποχη του νωε.

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ.
4 ώρες πριν, mphxths είπε

@kkatzos αααχ τι ηθελες και εβαλες καλυτερα νουμερα απο εμενα ? :) Τραβηξα 2ο bench.

spacer.png

Περα απο την πλακα , οι ταχυτητες του δισκου αυτου φυσιολογικα καπου εκει παιζουν .. 550/520. Οτιδηποτε αρκετα κατω απο αυτες τις τιμες πρεπει να ερευνηθει.
Φυσικα φροντιζουμε να :
1. Εχουμε 10-15% τουλαχιστον ελευθερο χωρο στον δισκο.
2. Εγκατεστημενους chipset/sata drivers.
3. Ο δισκος δεν ειναι στα τελευταια του.
4. Δεν απασχολειται απο κατι αλλο την ωρα του bench.
5. Να εχει γινει trim σε εβδομαδιαια βαση και να μην εχει να τρεξει το trim απο την εποχη του νωε.

Εχω ολα τα παραπανω και βρισκεται γυρω στα 340 read/write...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@DionGR Τα X570 έχουν bug με τους SSD, δεν κάνουν scale σε πάνω από 4 QD/T (δηλαδή το max της ταχύτητας είναι σε Q4T1 / Q1T4 κλπ ενώ τα benchmark συνήθως είναι Q8T1 κλπ ). Σε seq test δεν θα έπρεπε να βλέπεις μεγάλες διαφορές αφού και το Q1T1 έχει το 50%+ της ταχύτητας όμως σε Random 4K Q32T16 είναι πολύ αισθητό το bug.

Επίσης τα X570 δεν έχουν την μέγιστη απόδοση σε NVME με Silicon Motion controller στα slots που είναι από το chipset.

Εγώ προτείνω και χρησιμοποιώ 1tb Adata S11 Pro/SX8200 Pro (SM Controller) που είναι φτηνός και γρήγορος για OS στο πρώτο M2 slot και 1-2 Samsung 970 (plus) στα υπόλοιπα M2 slots για άριστες επιδόσεις.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 3
Δημοσ.
Στις 1/1/2021 στις 10:35 ΠΜ, elpenor είπε

@DionGR Τα X570 έχουν bug με τους SSD, δεν κάνουν scale σε πάνω από 4 QD/T (δηλαδή το max της ταχύτητας είναι σε Q4T1 / Q1T4 κλπ ενώ τα benchmark συνήθως είναι Q8T1 κλπ ). Σε seq test δεν θα έπρεπε να βλέπεις μεγάλες διαφορές αφού και το Q1T1 έχει το 50%+ της ταχύτητας όμως σε Random 4K Q32T16 είναι πολύ αισθητό το bug.

Επίσης τα X570 δεν έχουν την μέγιστη απόδοση σε NVME με Silicon Motion controller στα slots που είναι από το chipset.

Εγώ προτείνω και χρησιμοποιώ 1tb Adata S11 Pro/SX8200 Pro (SM Controller) που είναι φτηνός και γρήγορος για OS στο πρώτο M2 slot και 1-2 Samsung 970 (plus) στα υπόλοιπα M2 slots για άριστες επιδόσεις.

Δηλαδη το Χ570 μου κανει bottleneck τους SSD? λολ

Δημοσ.
Στις 31/12/2020 στις 1:26 ΠΜ, DionGR είπε

Εχ, περα απο το αργο boot, δεν εχω καποιο ιδιαιτερο θεμα.

Απλα μου εκαναν κακη εντυπωση τα benches, ακομα και απο τo Crystal.

Αργό boot με ssd; Το ακούσαμε και αυτό!

Μάλλον δεν έχεις βιώσει την εμπειρία με έναν παλιό καλό 160γβ hdd να δεις χρόνους boot 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Nik1239 είπε

Αργό boot με ssd; Το ακούσαμε και αυτό!

Μάλλον δεν έχεις βιώσει την εμπειρία με έναν παλιό καλό 160γβ hdd να δεις χρόνους boot 

E τι να κανω ομως, ειναι αργο για τα standard των SSD, δεν εχω παλιο HDD, SSD πληρωσα.

Επεξ/σία από DionGR
Δημοσ.
9 ώρες πριν, DionGR είπε

E τι να κανω ομως, ειναι αργο για τα standard των SSD, δεν εχω παλιο HDD, SSD πληρωσα

Για τα στάνταρ του ssd ναι οκ είναι κάπως αργό αλλά σε σχέση με hdd είναι πολύ γρηγορότερο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...