Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τον Οκτώβριο έκανα μια πώληση μέσω ebay. Aπό την πρώτη μέρα υπέβαλα τον αριθμό συστημένου από τα ΕΛΤΑ στον αγοραστή.

Μετά από 3-4 βδομάδες ο αγοραστής άνοιξε case ότι δεν παρέλαβε το πακέτο.

Υπέβαλλα στο ebay τα tracking details.

Το ebay αναγνώρισε ότι υπέβαλα τον αριθμό συστημένου και έβαλε την υπόθεση ''οn hold''.

Στις 5 εβδομάδες έκανε επιστροφή χρημάτων στον αγοραστή γιατί θεώρησε ότι το δέμα είχε μείνει ακίνητο.

Τελικά το δέμα παρελήφθη από τον αγοραστή μετά από 8 εβδομάδες και έστειλα τα αποδεικτικά στο ebay για να πάρω πίσω τα χρήματα.

Το ebay αναγνώρισε ότι έγινε τελικά η παραλαβή αλλά επέμεινε στην αρχική του απόφαση λέγοντας ότι την στιγμή της απόφασης του το δέμα δεν είχε πάει στον αγοραστή.

Μου είπε να επικοινωνήσω με τον αγοραστή ζητώντας του να μου επιστρέψει τα χρήματα αφού αποφάσισε τα κρατήσει τα πράγματα.

Δυστυχώς ο αγοραστής είναι απρόθυμος να συνεργαστεί και το παίζει τρέλα ότι έχει φύγει από την χώρα του λόγω της πανδημίας και δεν ξέρει τι έγινε με το πακέτο.

Μπορεί να μου πει κάποιος αν έχω κάποια ελπίδα και τι μπορώ να κάνω για να πάρω τα χρήματα μου πίσω?

Δημοσ.

Αν θα κάνεις κατι θα το κανεις μονο με το εβαυ ή το παυπαλ, απο τον αγοραστή μην περιμένεις ούτε σεντ

Η παραλαβή απο τον αγοραστή έγινε εντός προθεσμίας ή είχε λήξη η προστασία του εβαυ;

Δημοσ.

To paypal με παρέπεμψε να τα βρω με το ebay που είχε κάνει το claim.

Eίχα δικαίωμα έφεσης και το ebay μου είχε πεί τι θέλει για να κερδίσω την έφεση απλά η παράδοση δυστυχώς έγινε μετά την προθεσμία της έφεσης.

Όταν τους τα έστειλα τα αποδεικτικά παράδοσης αποδέχτηκε το ebay ότι παρελήφθησαν αλλά μέχρι εκεί.

Το παράλογο της υπόθεσης είναι ότι το ebay υποθέτει ότι με COVID τα ταχυδρομεία λειτουργούν όπως πριν τον COVID. Δεν έχουν καταλάβει ή δεν θέλουν να καταλάβουν τι γίνεται με τις μεταφορές.

Τηλέφωνα στο ebay δεν σηκώνουν λόγω COVID και στα email μου πλέον δεν απαντάνε. Προσπαθώ μέσω κάποιων sites που υποτίθεται ότι μεσολαβούν δωρεάν μεταξύ εσένα και του ebay να βγάλω άκρη, τουλάχιστον να τους ασκήσω κάποια πίεση.

Δημοσ.

Δυστυχως φιλε μου ειναι θεμα του αγοραστη.Εγω πηρα χρηματα πισω απο το αμαζον και τελικα παρελαβα το δεμα 10 ημερες μετα την προθεσμια.Ενημερωσα και πληρωσα.

ΥΓ Δεν ειναι μονο το ebay που θεωρει οτι τα ταχυδρομεια λειτουργουν οκ ,παρα τον covid.Λιγα μηνυματα να διαβασεις εδω μεσα και θα δεις οτι το 90% των μελων θεωρει οτι ολα ειναι ιδια ,οπως πριν τον covid.Aυτο βεβαια μονο οτι αφορα την παρτη τους.

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 31/12/2020 στις 6:36 ΜΜ, cumulus είπε

Λιγα μηνυματα να διαβασεις εδω μεσα και θα δεις οτι το 90% των μελων θεωρει οτι ολα ειναι ιδια ,οπως πριν τον covid.Aυτο βεβαια μονο οτι αφορα την παρτη τους.

Σε συμπαθησα λιγο παραπανω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...