Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χρονια πολλα και καλη χρονια παιδια.

Εκανα σημερα ενα ξεσκαρταρισμα σε κατι δισκους που ειχα, να δω τι εχουν μεσα απο backup κλπ και οταν ηρθε η ωρα και εβαλα πανω εναν intenso 128gb  ssd που εχω πηρε φωτια.

Καλα διαβασατε φωτια κανονικη οχι τροπος του λεγειν .καηκε το μισο power sata βυσμα του δισκου με καπνους και φωτια μιας και πηρε το πλαστικο.Το κουλο ειναι οτι με μισο Power βυσμα τον εβαλα τελικα σε μια εξωτερικη θηκη και παιζει κανονικα και τωρα περνω τα αρχεια απο μεσα,αν και επειδη τον ανοιξα ειναι μαυρες ολες τα μεταλικα εκει στο Power sata.

Nα φταιει το τροφοδοτικο ? αν και δεν εχει καν κυχ τοσα χρονια που το εχω ενα corsair HX650.

Εβαλα πανω τοσους δισκους δεν ειχα κανενα θεμα .Τι να πω.ευρυχως είναι modular και μπορώ να βγάλω το καλώδιο.Οχι που ψαχνω να βρω ακριβως την λυση απλα σας το αναφερω γιατι στα τοσα χρονια που ασχολουμε με το αντικειμενο δεν μου εχει ξανατυχει ποτε.

Εχω βεβαια τωρα μια μικρη ανησυχία μπας και φταιει το τροφοδοτικο και παρει τιποτα αλλο μαζι του, αν και μου φενεται οτι εφταιγε ο δισκος γιατι πριν τον συνδεσω εκει τα κυκλωματα σαν να ηταν λιγο πιο μαυρα απο το χρυσαφενιο κανονικο τους χρωμα αλλα δεν εδωσα σημασια.θα βαλω μετα και φωτο αν θελετε απλα τωρα δεν ρισκαρω να τον αποσυνδεσω γιατι περνω το backup.

PXL_20210103_110542598~2.jpg

PXL_20210103_110442226.MP~4.jpg

Επεξ/σία από KRIKON
Δημοσ.

Αμα πειρε φωτια οντως κλπ η αλλαγη τροφοδοτικου κρινετε αναγκαια τυπου χτες κιολας καθως το βυσμα μεσα πλεον ....

Δημοσ.

Μάλον απίθανο να φταίει το τροφοδοτικό.Την συγκεκριμένη σειρά την έχω στο pc μου (ΗΧ750) εδώ και 9 χρόνια.Είναι από τα ποιοτικότερα τροφοδοτικά που μπορείς να βρεις με Japan πυκνωτές.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H αληθεια ειναι οτι και εμενα στο Psu θα πηγαινε το μυαλο μου αλλα επειδη το ειχα ψαξει πολυ οταν το ειχα παρει 6 7 χρονια  το εχω και το ειχα χρυσοπληρωσει κιολας νομιζω καπου στα 150 160 ευρω θεωρειτε παρα πολυ ποιοτικο αλλα οντως μπορει να φταιει και αυτο αν και απο  το συμβαν και μετα συνδεσα πανω κατι αλλους σκληρους και ολα καλα.αλλα μαλλον θα το παω για αλλαγη για να εχω το κεφαλι μου ησυχο..Αλλα αν υποθεσουμε οτι δεν φταιει το Psu τι εγινε στο δισκο τοσο χαλια ποιοτικα? καποιο βραχυκυκλωμα επεσε εκει στο sata power του δισκου.να ειχε υγρασια και να μην το προσεξω απιθανο αλλα λεω.

Επεξ/σία από KRIKON
Δημοσ.

Αν έχεις αμφιβολίες για το τροφοδοτικό , μπορείς να το πας σε έναν ηλεκτρονικό να σου ελέγξει τις τάσεις σε έναν παλμογράφο.Εγώ αυτό θα έκανα στη θέση σου μιας και είναι χρυσοπληρωμένο.Και το δικό μου κάπου 160 είχα δώσει το 2009.Το μόνο που μπορεί να πάει το μυαλό μου σαν ελλάτωμα , κάποιο από τα φυσάκια να μην πατάει σωστά και να δημιούργησε όλο αυτό.Πάντως μην το βάλεις έτσι απλά στην άκρη.Αν ήταν κανένα του 50άρικου θα σου έλεγα να μην ασχοληθείς καν.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tarantules είπε

Το μόνο που μπορεί να πάει το μυαλό μου σαν ελλάτωμα , κάποιο από τα φυσάκια να μην πατάει σωστά και να δημιούργησε όλο αυτό.

Κι εγώ αυτό πιστεύω. Τα modular καλώδια ήταν δικά του ή κάποια δεύτερα;

3 ώρες πριν, KRIKON είπε

Το κουλο ειναι οτι με μισο Power βυσμα τον εβαλα τελικα σε μια εξωτερικη θηκη και παιζει κανονικα

Στα 5V δουλεύει ο δίσκος. Εκεί που άρπαξε νομίζω είναι 12V που δεν χρησιμοποιεί.

• Like 1
Δημοσ.

spacer.png

Αν ο connector δεν τερματίσει την διαδρομή του αλλά μπει λοξά - εύκολο ατύχημα λόγω keying και pre-charge- τα 12V με τα 0V εύκολα βραχυκυκλώνουν. Ειδικά όταν η σύνδεση γίνει με το χέρι υπό τάση, ή όταν η συσκευή κρέμεται ασύμμετρα και μισο-αποσυνδεθεί. Γ' αυτό υπάρχουν τα backplanes και τα docking station. Για να συνδέονται πάντα ευθεία και να τερματίζουν τα βύσματα.

ΥΓ:
το τροφοδοτικό υπέστη σοκ. Ελεγχο σε πίστες τυπωμένου,, καλώδια και - αν υπάρχει - cable sleeving. Μπορεί να μην είναι άμεσα ορατά τα λιωμένα πλαστικά.

• Like 2
Δημοσ.

Άλλη μια περίπτωση Corsair που στο τροφοδοτικό ξεχάσαν να του βάλουν προστασία υπερέντασης στο 12V Rail,  και γλίτωσε από του χάρου τα δόντια. 

Ούτε τα Corsair CX750 έχουν αλλά, κατά τα άλλα είναι εξαιρετικά μόλις επανέλθουν στην ζωή από επισκευή καμένου DC/DC μετατροπέα .

CORSAIR_CX750_REPAIR_GREECE_11.jpg

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας παιδιά.με κλειστό τον υπολογιστή συνεδεσα τον ssd.και πηρε μπορλοτο από όταν πάτησα το power on.αλλα οσο το σκέφτομαι αυτό που αναφέρθηκατε ότι αν δεν συνδεθεί σωστά και μισόαποσυνδεθει μπορεί να προκαλέσει τέτοιο θέμα παίζει να έγινε αυτο.Γιατι για λόγους ευκολίας και επειδή θα συνεδεα αρκετούς σκληρούς τράβηξα έξω τα καλώδια sata data και power και ψιλοκρεμοταν ο σκληρός αλλά και πάλι φωτιά από αυτό αν όντως γίνεται είναι υπερβολικό δηλαδή αν κουνηθεί ο υπολογιστής και ψιλό απόσυνδεθεί ένας σκληρός μέσα μπορεί να πάρει φωτιά; Η hx σειρά θεωρουταν και από τις καλές καλύτερη από την cx.τωρα έχω καιρό να ασχοληθώ με psu μιας και νόμιζα ότι είχα το κεφάλι μου ήσυχο.

Επεξ/σία από KRIKON
Δημοσ.

Πιθανων καποιος χαλκοδιαδρομος ειχε ξεκολλησει και βαζωντας το βυσμα ακουμπησε στον διπλανο του και εκανε βραχυκυκλωμα.

Τωρα γιατι δεν καηκε το τροφοδοτικο ειναι οντως περιεργο.Σε βιομηχανικου τυπου εχουν προστασια βραχυκυκλωματος,ισως και αυτο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να υποθεσω κι εγω κατι,και ισως καποιος ηλεκτρολογος να το επιβεβαιωσει.Πιθανοτατα λογω μεγαλου χρόνου αχρησίας καποια επαφη να ειχε μερική οξείδωση.Οταν το συνέδεσες στο ρεύμα,ναι μεν περνούσε ρευμα αλλά απο μια μικρη επιφάνεια λογω της οξείδωσης.Αυτο προκάλεσε αύξηση της αντίστασης άρα και αύξηση της θερμοκρασίας με αποτελεσμα να παρει φωτιά.Οπως πχ αν περασει ρευμα με 16Α απο ενα καλώδιο 1,5Χ3 και το ιδιο απο ενα καλώδιο 1,5Χ1.Το δευτερο καλώδιο θα αρχισει να ζεσταινεται μεχρι να παρει φωτια.

Επεξ/σία από Crybal
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Crybal είπε

Να υποθεσω κι εγω κατι,και ισως καποιος ηλεκτρολογος να το επιβεβαιωσει.Πιθανοτατα λογω μεγαλου χρόνου αχρησίας καποια επαφη να ειχε μερική οξείδωση.Οταν το συνέδεσες στο ρεύμα,ναι μεν περνούσε ρευμα αλλά απο μια μικρη επιφάνεια λογω της οξείδωσης.Αυτο προκάλεσε αύξηση της αντίστασης άρα και αύξηση της θερμοκρασίας με αποτελεσμα να παρει φωτιά.Οπως πχ αν περασει ρευμα με 16Α απο ενα καλώδιο 1,5Χ3 και το ιδιο απο ενα καλώδιο 1,5Χ1.Το δευτερο καλώδιο θα αρχισει να ζεσταινεται μεχρι να παρει φωτια.

Θα μπορούσε η συζήτηση να πάει σε ανώτερο επίπεδο εάν είχαμε έστω μια φωτογραφία από το συμβάν.

Η φωτιά που αναφέρθηκε ήταν στο προστατευτικό βερνίκι της πλακέτας, μιας και τα ηλεκτρονικά κυκλώματα συνεχίζουν να λειτουργούν.    

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο την στιγμη που συνεβει αυτο το μπουρλοτο, ο,τι και να ναι το τροφοδοτικο, να ειναι το πιο σουπερ ντουπερ, δεν το χρησιμοποιουμε αν δεν γινει φουλ ελεγχος του τροφοδοτικου απο ηλεκτρονικο ή  εμπειρο τεχνικο Η/Υ

Επεξ/σία από duffyduck

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...