Προς το περιεχόμενο

Τα Windows 7 είναι ακόμη εγκατεστημένα σε τουλάχιστον 100 εκατομμύρια PC


trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο συνολικός αριθμός υπολογιστών που έχουν εγκατεστημένα τα Windows 7 ίσως είναι και μεγαλύτερος από 100 εκατομμύρια.

Όπως φαίνεται, τα Windows 7 εξακολουθούν να λειτουργούν σε τουλάχιστον 100 εκατομμύρια υπολογιστές, παρά το γεγονός ότι η υποστήριξη της Microsoft για το λειτουργικό σύστημα σταμάτησε πριν ένα χρόνο. Η ιστοσελίδα ZDNet που έκανε τις μετρήσεις βασισμένη σε διάφορες αναφορές αναλυτικών στοιχείων κατέληξε στο ότι τα Windows 7 εξακολουθούν να βρίσκονται εγκατεστημένα περίπου στο 20% των συνολικών υπολογιστών παγκοσμίως.

Η Microsoft έχει πει εδώ και χρόνια ότι υπάρχουν 1.5 δισεκατομμύρια χρήστες Windows διάφορων εκδόσεων παγκοσμίως. Είναι δύσκολο να πει κάποιος τον ακριβή αριθμό χρηστών Windows 7 λόγω των διαφορετικών μεθόδων που χρησιμοποιεί η κάθε εταιρία ανάλυσης, αλλά αυτός ο αριθμός είναι τουλάχιστον 100 εκατομμύρια. Μειώνοντας τις εκτιμήσεις της Microsoft στο «μόλις» 1 δισεκατομμύριο, καταλαβαίνει κανείς πως τα Windows 7 εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται από τεράστιο αριθμό υπολογιστών. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσαν να βρίσκονταν εγκατεστημένα σε περισσότερες από 200 εκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως.

Η υποστήριξη για τα Windows 7 έληξε τον Ιανουάριο του 2020, σχεδόν 11 χρόνια μετά την πρώτη τους κυκλοφορία. Γρήγορα τα «7άρια» έγιναν μια μαζικά δημοφιλής έκδοση των Windows, ειδικά σε επιχειρήσεις. Ήταν ξεκάθαρο από την εξέταση του μεριδίου αγοράς που κατείχε, πως θα χρειάζονταν ένα ή δύο χρόνια για να μειωθεί το ποσοστό χρήσης τους κάτω από το 10%.

Μπορεί να χρειαστεί ακόμη περισσότερος χρόνος για να εξαφανιστούν τελικά τα Windows 7, ειδικά έπειτα από έναν χρόνο που πολλοί έχουν στραφεί σε υπολογιστές για απομακρυσμένη εργασία και εκπαίδευση στο σπίτι. Η Microsoft ανέφερε αύξηση της ζήτησης και της χρήσης Η/Υ λόγω της πανδημίας. Είναι πιθανό ότι μέρος αυτής της αύξησης να οφείλεται στο γεγονός ότι αρκετοί χρησιμοποίησαν παλιότερους υπολογιστές που είχαν αφήσει στο «ράφι» για αρκετό καιρό και οι οποίοι είχαν εγκατεστημένα ακόμη τα Windows 7.

Είναι σαφές ότι η πανδημία επηρέασε την αγορά υπολογιστών. Καθώς ακόμη περιμένουμε τις εκτιμήσεις από εταιρίες όπως η Gartner και η IDC, ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι κατά τη διάρκεια του 2020 έγιναν σχεδόν 300 εκατομμύρια αποστολές υπολογιστών. Αυτό θα ήταν μια σημαντική αλλαγή για την αγορά υπολογιστών, αφού από το 2011, η πρώτη φορά που είχε ανάπτυξη η αγορά των PC ήταν το 2019. Αυτή η ανάπτυξη ενισχύθηκε και από το τέλος της υποστήριξης των Windows 7 με τους αναλυτές να μην περίμεναν πως η αγορά θα αναπτύσσονταν ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια του 2020.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 119
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

21 hours ago, trib said:

Ο συνολικός αριθμός υπολογιστών που έχουν εγκατεστημένα τα Windows 7 ίσως είναι και μεγαλύτερος από 100 εκατομμύρια. ...

και που να δεις πόσοι έχουν ακόμα μηχανάκια με XP.

όπως λεν ο κόσμος στα χωριά: if it ain't broke, don't fix it.

  • Like 9
  • Thanks 1
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καθημερινά βλέπω dual core του 2007 με 1-2gb ram και HDD, δεν αναβαθμίζει κανένας και για κανένα λόγο, ακόμα και με 7 για να μπουτάρουν κάνουν 2-3 λεπτά και άλλα τόσα για ανοίξει browser. iPhone 12 στην τσέπη και pc που σε λίγο θα μπορεί να βγάλει δίπλωμα οδήγησης.

Τελευτάια δε με την τηλεμάθηση μου έχει φέρει γνωστός ένα acer laptop με Pentium 4 και μάλιστα όχι σε socket φορητού, και οι μνήμες αλλά και η cpu ήταν σε desktop socket, πρώτη φορά είδα κάτι τέτοιο και μου λέει "Κάν' το να μπορούν να κάνουν τα παιδιά μάθημα"  δεν υπάρχει χρήμα για να πάρω άλλο βγάζοντας το s10  από την τσέπη του. Του το έδωσα πίσω και του είπα να κάνουν μάθημα στο s10, δεν έχω XP και δεν έχω καν cd πλέον.
 

  • Like 8
  • Thanks 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 λεπτά πριν, coffeex είπε

Τα καλύτερα Windows ήταν τα Me. 🥳

Εννοείται. Είχαν τη μεγαλύτερη αστάθεια. Ανέβαινε η αδρεναλίνη του χρήστη: θα δουλέψει ή θα δω μπλε οθόνη;

Μετά, με τα ΧΡ και τα 7 όλα άλλαξαν: σταθερότητα και βαρεμάρα...

Ευτυχώς, έβγαλαν τα 8 και τα 10 και ζούμε και στιγμές όπως τον παλιό καλό καιρό. Για παράδειγμα: "κάνει update (με το ζόρι φυσικά...), θα βρω μετά τα αρχεία μου;..."

Αλλά τί να κάνεις; Κανείς δεν εκτιμάει την ποικιλία... Άστους στη βαρεμάρα τους. Εμείς θα ζήσουμε επικίνδυνα: σκέφτομαι να βάλω τα Vista...😉

  • Like 7
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενας υπολογιστης , πολλοι δισκοι , ssd , πολλα λειτουργικα .Δεν ειναι καθολου σπανιο ,επομενως  τα 100Μ win 7 υπολογιστες

ανα την υφηλιο ειναι μαλλον μια πολυ συντηρητικη εκτιμηση .Προσωπικα κραταω ζωντανα τα 7αρια σε εναν Η/Υ - "δισκο" ως πασπαρτού , ολα τα σφαζω,

ολα τα μαχαιρωνω .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και ακόμη περισσότεροι θα ήταν αν δεν εφάρμοζε τις μονοπωλιακές πολιτικές της (e.g No DX 12 (Rip gamerbase?))

EOL ούτε για 1 χρόνο και ξαφνικά παντού η καραμελίτσα "θέματα ασφαλείας" ως επιχείρημα αναβάθμισης!
Και που? desktop μηχανάκια... για τρελό γέλοιο μιλάμε.
Όμως στα 10 έχεις built in telemetry μέχρι τα μπούνια αλλά τουλάχιστον παίρνεις
update σου κάθε μήνα και αισθάνεσαι ασφαλής.😄😄😄

Τα παμε πολλές φορές ...oh well.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είχα επί χρόνια 4GB RAM με Win7 32bit (1GB χαμένο) επειδή βαριόμουν να μπω σε διαδικασία να φορμάρω. Καποια στιγμή αναβάθμισα σε 16GB RAM κι έβαλα Windows 7 x64. Τωρα για να βάλω 10άρια θα πρέπει να μου καεί η μητρική ή ο δίσκος.

Αν δουλεύει απρόσκοπτα και μου αρκεί γι αυτό που κάνω δεν το πειράζω. Όχι επειδή δεν ξέρω ή δεν μπορώ, απλά δεν το κάνω.

  • Like 11
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...